BG-Mamma

Деца => Хранене с млека за кърмачета, захранване => Темата е започната от: mela в ср, 24 яну 2007, 22:09Титла: бебето пищи и отказва да яде
Публикувано от: mela в ср, 24 яну 2007, 22:09
Здравейте мами, моля за съвет. Днес малката яде в 6, после в 10 и трябваше следващото й хранене да е около 14 часа. Така е всеки ден, но днес тогава спеше и се събуди към 16. Аз естествено веднага приготвих АМ (milumil1) и като й дадох биберона започна да пищи. Отначало си помислих, че съм го направила много горещо, но не беше така. Пробвах с водичка същата работа. Голямо пищене, направо се изплаших. Заведох я веднага на лекар, но нищо й нямало, не била гладна. В 18 часа хапна малко 80 гр и заспа. И сега още спи. Това нормално ли е за цял ден е яла само три пъти, а по принцип има 6 хранения на ден - 6, 10, 14, 17, 20, 2 Тя и без това яде по малко - по 120 гр, а е на 2 месеца и половина. Като чувам други вече ядяли по 150-170гр.
Забравих да кажа, че не е акала днес. Дали е от това? Но не я виждам да свива крачета и да се напъва. Не знам какво да правя. Вече не мога да разбера кога да й направя да яде, хвърлих две шишета вече. Преди като почнеше да си лапа ръцете разбирах, че е гладна (тя рядко реве), но днес това не е сигнал за ядене.


Титла: Re: бебето пищи и отказва да яде
Публикувано от: renkata81 в ср, 24 яну 2007, 22:23
mela , изобщо не се притеснявай! Всички имат периоди, когато не ядат по няколко дни, а после лапат като невидели. Ако си свикнала да ака всеки ден, може това също да е причина за неразположението. Ако и утре не се изходи може да пробваш с масаж на коремчето с беб.олио от ляво на дясно, както и с клизма с резервоарчето на термометъра, намазано с олио или вазелинче. Това винаги помагаше на моето дете, а сега вече няма проблем-ходи всеки ден - защото нали някои казват, че свиквали да се изхождат с помощ. Е, той не свикна. А и щом сте на АМ, може да трябва да смените марката-това може да я запича. Успех  :peace:


Титла: Re: бебето пищи и не иска да яде
Публикувано от: d.ivanova в ср, 24 яну 2007, 22:55
Не се притеснявай, вече започва да си проявява желанията бебенце, то няма програма за хранене и не е тамагочи ;-)
Всичко ще е наред, хич не яде малко детето а точно както си трябва, един пример моята бебка на 6 месеца ядеше около 100-120гр.,  и не е акало по 3 дни.Гледай детето да е жизнено и да няма промяна от нормалното му състояние като цяло. Може би коремчето го е свило. Няма проблем да се пропусне някое и друго хранене. :peace:
Успех.


Титла: Re: бебето пищи и не иска да яде
Публикувано от: Reza в ср, 24 яну 2007, 23:05
Ако мислиш, че наистина има някакъв проблем, погледни тук (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29070.0).


Титла: Re: бебето пищи и не иска да яде
Публикувано от: Desi_slava в чт, 25 яну 2007, 01:04
Възможно е нещо с биберона да не е било наред . Ако част от млякото не се е разтворило добре и е заседнало в биберона ,тогава млякото не може да премине през дупките .Може и за това да е пищяла,защото е сучела ,а млякото не е достигало до нея. Дъщеря ми така пищя веднъж на четири месеца ,поради подобна причина- тогава обаче давах мляко с пасиран морков и бяха заседнали частици в биберона.

Иначе няма страшно - денят още не си е отишъл .Виждам ,че следващото хранене е в 22.00 ,а си писала към 22 и нещо .Детето може да се събуди и по-късно и да поиска мляко.
А това за 150-170 гр. за бебе на два месеца- различните бебета имат различни потребности ,а и  понякога ми се струва ,че някои мами доста преувеличават.


1