BG-Mamma

Дом и семейство => Нашият дом => Темата е започната от: herelina в пт, 23 фев 2007, 11:12Титла: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в пт, 23 фев 2007, 11:12
става въпрос за покупка на климатик. гледам, че в технополис и техномаркет техниката на лизинг представлява теглене на кредит под някаква форма от определена банка /поне доколкото разбрах  :crazy:/. от коя форма на кредит сте най-доволни? като че ли повече ме интересуват Ти би ай и Джет  newsm78.
кредитна карта имаме, но ще ни трябват за друго парите от нея , а доколкото съм чувала по-трудно е да си извадиш кредитна карта, отколкото да ползваш Ти би ай или Джет кредит  newsm78
също ако някой може да ми препоръча магазин за климатици в бургас , където можеш да купиш на лизинг и където се ангажират с профилактиката. в смисъл, че ще идват да ти я направят като ги извикаш. за големите магазини за техника съм чувала, че това е проблем, защото си правят оглушки сервизите и съответно не ти важи и гаранцията.  newsm78


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: krasi13 в пт, 23 фев 2007, 12:39
Здравей,провери ли в магазините на Осака?Те също имат климатици на изплащане, и ако не се лъжа правят профилактика на първата година.А за Ти Би Ай и Джет по-добре провери на място за условията им.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в пт, 23 фев 2007, 13:11
не, не съм. ориентирали сме се към хайер, осака не искам да е


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: Шани в пт, 23 фев 2007, 13:22
тегли си потр. кретит от банка, на която условията те удовлетворяват и си плати климата кеш. После погасявай кредита към банката.

Съвет: Преразгледай си решението за марката клима, която си си избрала.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: A6 в пт, 23 фев 2007, 13:32
Ползвала съм услугите на Ти Би Ай, доволна съм, оскъпяването не беше мнооооого голямо, в смисъл поносимо. Джет кредит са ми правили схема на плащане за нов компютър, но ми се видя неизгодно.
Успех.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: magi_77 в пт, 23 фев 2007, 13:40
ние сме ползвали / и пак сме /  jet credit . доволна съм , макар че идва малко по- съпичко


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: damakupa в пт, 23 фев 2007, 13:46
Здравей,
аз работех в Ти Би Ай кредит в Технополис и наистина ако не искаш кредитна карта там е най-изгодно. Иначе при ОББ е най-евтино, но стига да не са в промоция с кредитна карта.
За Джет Кредит кво да ти кажа-голяма "брадва" си е :). Пъки след това като внсяш вноските ти е доста по-скъпо.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: meranda в пт, 23 фев 2007, 14:10
Купихме си печка чрез ТиБиАй.
Избрахме схема за изплашане за 6 месеца, оскъпяването беше минимално, всеки месец си внасях вноската до определената дата и нито се чухме, нито се видяхме - коректност и от двете страни.
Условията на Джет бяха по неизгодни.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в пт, 23 фев 2007, 14:39
а гледа ли се при отпускането на кредита дали имаш заеми, кредитни карти и прочее?


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: A6 в пт, 23 фев 2007, 16:19
а гледа ли се при отпускането на кредита дали имаш заеми, кредитни карти и прочее?
Да, ама мисля, че е минимален шанса да ти откажат.

Една колежка с два заема /апартамент и кола/, след погасяването им едва ли не нищо не й оставаше от заплатата, разведена е, официално няма друг член, който да внася пари в семейството - отпуснаха й без проблеми /Ти Би Ай/- на месец вноската беше около 200 лв.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: mama66 в пт, 23 фев 2007, 17:02
Съвета ми е да харесаш уреда и да минеш да ти го изчислят лизинговите компании в магазина итогава ще прецениш лично.Джет е добре за хора които се усигоряват на минм.заплата,но лихвата е НАЙ-голяма там.ТВАй -забележи че имат  месечна такса2,50лв+ 0,88% такса за управление на кредита-сама можеш да си сметнеш.Ако не внасяш в тяхна банка тогава добавяш итакса за превод която е различна при банките.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: jj okocha в пт, 23 фев 2007, 17:40
A какво ще кажете за новите схеми - Кларима. Мисля, че бяха на Булбанк? Виждам ги по листовките на Технополис...


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: mama66 в пт, 23 фев 2007, 18:09
Повечето обекти работят с всички лизинги.Казваш да ти изчислят стоката през всичко възможно и сравняваш САМ ,не вярваш на персонала който те убеждава ,че дадения е най-добър. На много от консултантите се плаща по 2-5лв за това, че те е убедил.  внимаваш за промоцците ,защото 0% примерно сега при ТВАЙ  се равнява на нормален лизинг при няколко техни конкурента.Не мога да ти кажа за Кларима ако имаш цени обявени на брошура/продажна нормална-бр вноски  и сума на вноска /тогава мога да сравня.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: Ninicol в нд, 25 фев 2007, 01:08
Ползвала съм услугите и на ТИ БИ АЙ и на ДЖЕТ. ТИ БИ АЙ са изгодни  ако вземаш нещо за малка сума и за кратък срак - до 6- 9 месеца най-много. За по-дълго става доста оскъпяването. ДЖЕТ изобщо не са изгодни, ползвах само веднъж за 6 мес. Лихвите са големи и при двете, но при ДЖЕТ е по-неизгодно. Не бих те съветвала изобщо да поддържаш техни кредитни карти.
Най-добре в такъв случай ползвай отворения кредит на ОББ (ОК кредит) - това също е вид кредитна карта, но с револвиращ кредит. Можеш да теглиш и да връщаш и върнатата сума отново ти е на разположение. Така освен за покупки разполагаш и с налични пари за нередвидени или спешни нужди. Условията са ясни - ако си върнеш сумата до 6 мес. лихвата е 10%годишна, а ако е за по-дълго време - 14.75 годишна и то само върху ползваната сума. Плаща се годишна такса 30 лв. за поддържане на кредита. Това са всичките им такси. Аз откакто имам такъв кредит, закрих другите карти. А Технополис работи точно с ОББ. Можеш да вземеш и на обикновено изплащане от тях, но трябва да внесеш първата вноска с 30% от стойността на покупката самоучастие. Остатъчната сума я отпуска банката. Поне така беше преди време, сега не знам дали имат самоучастие или е на равни вноски.
Като сметнеш по картите на ДЖЕТ и ТИ БИ АЙ реалното оскъпяване със всичките им такси, лихви, месечни проценти (което е най-голямата пързалка, защото изглежда малко, но само така изглежда) и пр. е към 30% годишно.
Само да не си помисли някой, че правя реклама на банката, не работя там  :) просто споделям личен опит.
Стоки може да се купуват на изплащане по-изгодно отколкото с кредитни карти и от ЦКБ. Там се плаща еднократно 150лв и лихвата е 12% годишно, но кредита е еднократен; т.е. ако след време поискаш пак да ги ползваш, кандидатстваш отново.
Банковите кредити винаги са по-изгодни отколкото кредитните карти. Ако ще потрябват пари в брой, винаги е по-добре да имаш разрешен овърдрафт(лихвите са от порядъка на 12% годишна) и от там да си дръпнеш, отколкото да ползваш и поддържаш кредитни карти. Надявам се да съм била полезна. Успех :peace:


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: nikolinka в нд, 25 фев 2007, 08:11
Ние купихме нашия климатик с Джет кредит преди 2г.От Ритони го вземахме.Нашия е Fisher и нямам оплаквания.Успех с покупката. :peace:


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: iliqna22 в нд, 25 фев 2007, 08:20
Здравей.В декември месец си купихме от "Технополис"фурна с керамични котлони,на която цената й беше 799 лева.Искахме да я вземем на изплащане.Не бяхме ориентиране коя банка какво предлага и накрая решихме да е на Джет кредит.Попълват се документи-местоживеене,месторабота,стаж,.Изчакваш 15-20 минути да ти се обадят на теб и на половинката ти /защото и за нея питат,за номера на телефона/и след това ти се обаждат от дадената банка да те разпитват за семейството,за теб,кой ти плаща сметките и т.н.За един час нас ни одобриха,като се има предвид,че имаме теглен и друг заем.Имахме 1 месец гратисен период,а ще изплащаме фурната 1година и 6 месеца по 56 лева.Оскъпяването за този период е около 300 лева.Можеш да избереш и по-малък период от време,но трябва да заплатиш първоначална вноска.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: sta в нд, 25 фев 2007, 10:33
Ако мъжът ти или ти работите в сферата на военните или полицията има много изгоден лизинг за тях, с минимално оскъпяване.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: supi4ka в нд, 25 фев 2007, 11:26
За лизинга пример ще ти дам за да си прецениш сама: печка 419 лв плащаме 6 мес *78лв. това е кларимата на булбанк.  По принцип в големите магазини има по едно бюрце на ти би ай, едно на джет, и едно на кларима. Тъй че, съвет - избери си климатик и седни на всяко едно от бюрцата да ти сметнат колко точно ще плащаш на месец за избрания от теб период. преди съм ползвала джет, но не си спомням точни цифри, пък и тогава в магазина бяха само те, а хладилника дето си харесах 720 лв...т.е. никакъв шанс да мина без кредит.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в нд, 25 фев 2007, 11:55
благодаря на всички за отговорите.  :D значи няма начин договорът за лизинг да се сключва с магазина, а трябва при всички случаи да се ползва посредник. явно на място ще търсим най-изгодната оферта, дано хванем някакве примоция  :lol:


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: Zveruha в нд, 25 фев 2007, 14:37
Преди година си взехме климатици Haier на изплащане, но от варненска фирма за климатична техника, а не от хипермаркет. Сроковете за монтаж бяха по-бързи, а оттам ни препоръчаха лизинг през ЦКБ (Централна кооперативна банка). Оскъпяването за 24 месеца беше общо 20% (тук влизат и всякакви разходи, такси и др. подобни, които в Джет и подобни ти ги слагат допълнително освен годишния лихвен процент). Препоръчвам ти да провериш условията с лизинг през ЦКБ - явно е популярен, защото забелязах, че отскоро поддържат погасяване на вноските и през e-pay. А и сравнително лесно ни го отпуснаха - без служебни бележки за доход, трудови договори и т.н.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: velmar в нд, 25 фев 2007, 19:15
Иначе при ОББ е най-евтино, но стига да не са в промоция с кредитна карта.
Аз имам лизинг  точно с кредитна карта ОББ от таква промоция newsm78.Е- следващия месец прикклю4ва изпшлащането, но кажи ми ,моля те, каква е уловката  :roll:


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: mama66 в нд, 25 фев 2007, 20:12
Уловката е,че имаш годишна такса на картата ,дори и да не я ползуваш/25 лв или50 мисля че имаше и нещо от38лв в зависимост от вида на кредитната карта/.При Пощенска ,имаш такса месечно обслужване от0,90 или 2,50.Но ако нямаш дългове към банката не плащаш нищо при тяхната карта.


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в пн, 26 фев 2007, 10:51
а за кредитите за енелгийна ефективност какво ще кажете? като гледам май най-изгодно ще е такъв кредит, ако ни одобрят  :? ама не разбрах дали дават само за един климатик и дали трябва да е собствено жилището  newsm78 пфуу, голямо обикаляне по банките ще падне пак, ама няма как  :ooooh:


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: Kola в чт, 12 апр 2007, 15:39
Zdraveite!
ot vsi4ki lizingi - nai- evtino e kum OBB!!!No ne kreditna karta, a prosto KREDIT!Ne se lujete kum Jetcredit , Tbicredit, Clarima ili Kredibul, samo sravnete vnoskite na mesets i 6te se orientirate!Za konsultantite e viarno! Naistina e viarno, 4e im se pla6ta ot 2-5 lv za vseki zavedeen klient na lizingova kompania!Prosto sravnete shemi4kite i vijte kude mese4nata vnoska Vi e nai- niska!Samo OBB ne pla6tat na konsultantite!Ne zabraviaite, 4e pri vnasianeto na mese4nata si vnoska pak davate pari za bankoviat prevod!!!Ne 4e sum fen na OBB- ama tam taksi ne Vi vzimat!Ako imate vuprosi - pitaite napravo na       puppy777@abv.bg


Титла: Re: техника на лизинг
Публикувано от: herelina в чт, 12 апр 2007, 15:57
аз да се отчета, че вече напарвихме покупката. но "спечелихме от тотото" така да се каже и не се наложи да ползваме кредит.
Kola, то потребителски кредит - хубаво, ама като не ти стигат доходите на хартия никой няма да ти даде. а към биохим мисля, че също няма такса при вноската на каса.


1