BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: malina_m в ср, 25 май 2005, 12:38Титла: Малки деца и плаж?
Публикувано от: malina_m в ср, 25 май 2005, 12:38
Каква е ползата от плажа за малките деца? (Интересува ме за деца ок. година - година и половина)
Питам, защото не обичам да ходя на плаж и бих водила малкия само ако наистина има специална полза - чувала съм за някакви ранносутрешни лъчи, но не съм много сигурна.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: Roshalche в ср, 25 май 2005, 13:26
Аз чух, че озоновата дупка над Източна Европа е станала доста голяма, та ми се струва, че въобще не е полезно да се излагат децата на слънце. Ако сте на плаж трябва със силни слънцезащитни кремове, на сянка и за малко  :roll:


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: Фукла в ср, 25 май 2005, 13:28
И аз мисля, че малките деца не трябва да се излагат на слънце. Слънцето вече е много вредно, и нежните им кожи са особено уязвими.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: мирта в ср, 25 май 2005, 13:45
Полезни са йодните изпарения сутрин рано На плаж трябва да се стои до 11 часа сутрин и след 5-6 следобяд, когато слънцето не е силно и то със слънцезащитен крем с голям фактор и шапка, а според мен и напръскано детето със спрей против кърлежи и други насекоми и гадини Аз поне така мисля да действам това лято на морето(живот и здраве)


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: jenia vulova в ср, 25 май 2005, 14:12
Полезни са йодните изпарения сутрин рано  На плаж трябва да се стои до 11 часа сутрин и след 5-6 следобяд, когато слънцето не е силно и то със слънцезащитен крем с голям фактор и шапка...

И морската вода е полезна , и детето да ходи по пясъка босо ...
Но в часовете описани по-горе ...


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: Лого5ка в ср, 25 май 2005, 14:15
Полезно е, като е разумно. Йодни пари, ходенето на босо, витД от слънчевите лъчи - за костната система, каляване от плуването.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: Reza в ср, 25 май 2005, 17:09
...! и ползвай подходяща козметика за детето задължително!
по принцип до 3г. не е хубаво да се пекат много...и напоследък с тия озонови дупки....и аз май избягвам да се пека....
не ми се иска да цъфна с рак на кожата след няколко десетки години....:)))


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: rosafee в чт, 26 май 2005, 02:18
Честно казано вече се съмнявам дали има някаква полза от плажа и при деца и при възрастни. С всичките тези зачестили случаи на кожни образувания в следствие на разредената атмосфера и озонова дупка. Слънцето май повече вреди от колкото калява. А и водата доста често е замърсена.
Но ако въпреки всичко ходите на плаж деца до две годинки винаги да имат нещо лекичко облечено, потниче , лека тениска .
И с слънцезащитен крем може да изгори нежната бебешка кожа. Сутрин рано и не за дълго. Особено изпъкналите части на тялото като раменцата например трябва да се пазят при силно слънце.
Иначе плажа прави голямо удоволствие на малките, да цапат  в водата, да играят с мокрия пясък. Не би било добре и съвсем да ги лишим от тази природна даденост. И аз не знам какво да предприема. В всеки случай ще посетим плажа няколко пъти.   :grinning039:  :nature016:


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: Reza в чт, 26 май 2005, 08:36
...Елина така се е навила да ходи на море...само го рисува и разправя как ще се учи да плува...та май каквото и да става ще трябва да отидем до там.
Досега като сме я водили, винаги гледаме да има сянка и тя да е под нея...но лесно беше ни преди .... тя неможеше да ходи...а миналото лято не успяхме да се занесем...

Само мога да споделя опит относно пясъка... Първите дни само подскачахме и се шашкахме да не и влезе някъде...(око, уста...дупе..)...а последните дни тя ядеше пясък, а ние се правехме, че не забелязваме....мдаааа....

Сега едва ли ще можем да я озаптим....та варианта, който си мисля аз е шапка + тениска + плажно масло...


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: съни в чт, 26 май 2005, 09:01
Papi и другите са прави - Йодните пари рано сутрин и въобще въздухът покрай морето е много полезен за хората. На слънце деца до 1 год не трябва да се излагат - само под чадър и то в описаните по- горе часове. Колкото до озоновата дупка и опасността от слънцето - то я има навсякъде. Даже пясъкът на Бургаския залив е много полезен, заради магнетита в него.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: tedi_b в чт, 26 май 2005, 09:30
Ние водихме Оги на море миналото лято, беше на годинка и половина.
С алергия и атопичен дерматит е, затова решихме, че смяната на климата ще му се отрази добре. На плажа винаги е бил намазан, с шапка, по блузка с къс ръкав и памперс. Опитвахме да го държим само под чадъра, но не винаги успявахме. Събличахме го само, за да го топнем в морето и после пак го намазвахме и обличахме.
Ходехме на плаж рано (около 9.00) и си тръгвахме към 11.30 часа.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: vesi1 в чт, 26 май 2005, 09:38
Посетихме морето на 10 месеца. под чадъра със слънце защитно кремче и тениска. Тамън се мъчеше да ходи и падаше едно водене, ходенето по пясъка укрепва стъпалото, морската вода си е хубаво нещо. От голямото море го беше страх, та в малко басейнче под чадъра - екстра.
Е, хапна пясък, пийна солена вода - ама то без това не може.
За съжаление тази година май ще пропуснем, но ако можете отидете без да се чудите.


Титла: Re: Малки деца и плаж?
Публикувано от: *StaM* в чт, 26 май 2005, 10:03
Заведохме Жоро на море ,когато беше на 2г 1 м.На плажа стояхме от 9 до максимум 11,00 часа.Намазан със слънцезащитен крем ф.20/тогава май нямаше по-висок фактор/, с тениска и шапка,разбира се. 8)Следобяд не сме го водили.В края на почивката вдигна температура.Аз реших ,че е болен-давахме лекарства и т.н тревоги.
Същото се повтори на 3г и на 4 г.Тогава ,с кой акъл newsm78 решихме ,че вече не е  бебе ,че е голям и стояхме до 12,00ч...Оказа се ,че детето се претопля и затова вдига Т.Стигнах до извода ,че трябва  да се съкрати престоя на плажа до 10,30-11,00/.в 11,00 часа вече става много горещо/... и  примерно след 17,00 часа.
Ние тази година няма да водим Йоан на море-честно да си кажа страх ме е ....Пък за догодина -ще видим- живот и здраве....
Внимавайте :D


1