BG-Mamma

Здраве => Здравословни проблеми => Темата е започната от: Danito_t в пн, 21 апр 2008, 16:13Титла: удар на главата
Публикувано от: Danito_t в пн, 21 апр 2008, 16:13
Искам да запитам какви са симптомите за мозъчно сътресение. Снощи синът ми, който е на 5 год. мн.лошо си удари главата, ходихме на спешен и консулт с невро-хирург, както и ренгетова снимка, на която не се вижда нищо счупено. Но като се прибрахме вкъщи /това става посреднощ/ продължи да се оплаква от силно главоболие и милото не можа да заспи и повърна един път. Оплаква се от болки в ухото, тъй като падна малко настрани на главичката си. Днес сутринта ми каза, че се чувства по-добре, но ущенцето му бучи. Не си мислете, че това му е първото падане или цицина, но не сме стигали до консулт с лекар. Как мислите до кога трябва да го наблюдавам и може ли нещо да се прояви в по-късен етап.


Титла: Re: удар на главата
Публикувано от: ivap в пн, 21 апр 2008, 16:31
Щом лекарят не е констатирал проблем значи сътресение няма. Ако е имал съмнения щеше да го остави в болницата или да ви каже какво и колко време да наблюдавате.
Нормално е да го боли, явно по-силно се е ударил.
Ако се притесняваш, пак го заведи на лекар.


Титла: Re: удар на главата
Публикувано от: Н а т и в пн, 21 апр 2008, 16:35
Щом вече е по-добре, не се притеснявай. Все пак, ако продължава да му бучи ушето, заведи го отново на лекар.


Титла: Re: удар на главата
Публикувано от: Danito_t в пн, 21 апр 2008, 16:40
Благодаря ви мами, малко ме поуспокоихте. Днес отказа да яде по-твърди храни, което ме навява на мисълта,че си е ударил по скоро не толкова силно главата, а челюста или скулата към ухото.


Титла: Re: удар на главата
Публикувано от: tala в пн, 21 апр 2008, 23:23
ВСЕКИ удар на главата НАЙ-МАЛКОТО Е НЯКАКВО сътресение! Въпросът е колко е голямо то и дали ще доведе до някакви последствия. Симптомите - главоболие , повръщане, шум в ушите говорят за сътресение! :oops:
Наблюдавай детето и ако забележиш някаква по-значима промяна в поведението и състоянието му в следващите един-два дни, го заведи отново на консултация.
Не му разрешавай да гледа много телевизия, да тича и да извършва някакви подобни действия  - просто трябва да си почива и да не се пренапряга доколкото е възможно!
Също ако "бученето" в ухото продължи и утре, го заведи отново на доктор! Ако сътресението е леко, каквото е най-вероятно  :peace: оплакванията трябва да преминат за наколко дни.


Титла: Re: удар на главата
Публикувано от: ivben в пн, 21 апр 2008, 23:38
Явно е получил сътресение. Наблюдавай детето ако ти се стори нещо необичайно в поведението му отидете отново на лекар.


1