BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: 3ори в нд, 13 юни 2004, 22:07Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: 3ори в нд, 13 юни 2004, 22:07
Преди десетина дни си слажих сребърни обици,за да съм и аз в крак с модата.От извесно време усетих че едното ухо ме наболва,по-точно дупката за обицата,ама не му обърнах внимание.Днес обаче болката беше много голяма вече и свалих обицата да видя каква е работата.Оказа се че дупчицата е забрала и доста разранена :evil: Уплаших се да не е станала някоя инфекция и да не предавам на бебето разни гадости с кърмата :cry:  /ама как пък го казах само/ и взех с целия си акъл и се намазах с Гентамицин.Чак след това се чатнах че това е антибиотична паста :banghead:  Звънях на педиатъра,но човека явно почива,неможах да се свържа.Не посмях да кърмя,а нахраних Евичка с ад.мляко.Сега незнам на нощното хранене да давам ли гърда или да забърквам пак изкуственото мляко?И изобщо кога  мога пак да я кърмя,дали ще пастата с която се мазах преминава в кърмата.За съжаление съм забутала някъде листовката и немога да прочета дали може да се ползва по време на кърмене.
Благодаря ви предварително !


Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: diemma в нд, 13 юни 2004, 22:15
Доколкото знам процентното съдържание на гентамицин в пастата е много малко,а и участъка който си намазала също е малък,така че не виждам защо да не кърмиш.


Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: Памполина в нд, 13 юни 2004, 22:20
Здравей!
така печатам ти какво пише в книгата на Хана Лотроп "Книга за кърменето"- "антибиотици- аминоглюкозиди:амикацин(биклин), гентамицин(рефобацин):само следи в млякото,няма опасност за слуха и червата на бебето- възможно приемане при абсолютна необходимост."
Така че спокойно!


Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: dodo_dodo в нд, 13 юни 2004, 22:21
Моето бебенце имаше секрети в нослето, капех Гентамицин - още нямаше месец. По лекарска препоръка. Така, че едва ли има опасност в твоя случай :)


Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: nadia в пн, 14 юни 2004, 00:29
Изобщо , ама изобщо не се тревожи ! Кърми без притеснение  . Твърде незначително количество се абсорбира през кожата ( дори и разранена ) . Почти всички медикаменти приложени топикално , са напълно допустими по време на кърмене !
Изрових нет-а преди време , когато ми се наложи да се лекувам по време на кърмене , та знам ...


Титла: Спешна нужда от съвет !
Публикувано от: 3ори в пн, 14 юни 2004, 06:43
Ох,благодаря ви на всички!Така се бях шашнала,че се чудех какво да правя.А докторите разбира се точно когато най ти трябват,ги няма никакви.
 :(