BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Мия в пн, 28 юни 2004, 13:53Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Мия в пн, 28 юни 2004, 13:53
Здравейте момичета,
Може би прекалено много се впрягам и ги мисля нещата, но съм в 29 седмица (края) и вчера като ходих на лекар, лекарката ми каза че главичката на бебето е 69 мм, че е момиченце :lol: , но това което ме обезпокои всъщност е че ориентировъчно тежи около 1800 грама :shock:
А в сайта на развитие по месеци пише, че тази седмица тежи един кг, а главичката е 7, 5 см :shock:
Много тежим, а главичката ни е малка...
Та въпроса ми е - може ли да се вярва на тези прогнози относно тежината и имам въобще място за безпокойство?
Благодаря ви предварително! :lol:


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Биляна в пн, 28 юни 2004, 13:59
Ако сега тежи 1800гр,до края трябва да стане около 7-8кг.Май не си разбрала правилно.При записване на данните на плода се използват много цифри и термини,може да си се объркала нещо.Ако има опасност,лекаря ще ти каже.Не мисли такива неща сега!


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Мия в пн, 28 юни 2004, 14:09
Ох, там е работата, че я питах два пъти и няма начин да не съм разбрала. Даже лекарката ми даде сравнение с един скорошен случай на бебче родено в края на 7 месец - тежало 1,5, а видиш ли ние колко сме напред.
Тя не е обезпокоена даже хич, но мен ме хващат параноите.


Титла: Re: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: agneshka в пн, 28 юни 2004, 14:17
килограмите са най-неточно определяната величина при ехографа...така е защото се смятат по формула, включваща данните от другите измервания - диаметър на главичката, дължина на бедрото,  височина- и като се има предвид, че във всяко едно от тези измервания може да се допусне грешка, ясно ти е каква е грешката при кг.  :wink:  
мисля, че нямаш причини да се притесняваш...на нас краката ни излизаха все с дължина на един месец по-голямо бебе, пък сега сме си много добре :lol:  :lol:
спокойна и щастлива бременност ти пожелавам :rose:


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: KatyR в вт, 29 юни 2004, 08:32
Изобщо не се притеснявай, наскоро една моя позната я бяха ошашавили че бебето е прекалено малко (2кг) за 9 месец и ако го пресносила щяло да бъде най добре. Тя роди след една седмица и бебето тежеше 3,5 кг  :wink: Явно грешката при кг беше доста голяма, така че горе главата! :D


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Биляна в вт, 29 юни 2004, 08:40
Вместо да се притесняваш (защото е нормално  за токова нещо да се притесняваш),отиди при друг лекар да те прегледа и той.Така място няма да си намерисх до края,а това с другият лекар действа много успокоително,пробвала съм го!


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Мия в вт, 29 юни 2004, 09:32
Момичета,
Благодаря ви за съветите и успокоенията. Наистина ще отида и на друг ехограф, за да видим там как се виждаме :lol:


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: mama kenga в вт, 29 юни 2004, 09:57
И аз мислех, че ще родя гигант (според това, което ми казваха като прогнози - в 7 месец - 3,5 кг), а дъщеря ми се роди 3,250.


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: 6o6i в вт, 29 юни 2004, 10:15
Докато лекаря ти не се тревожи, аз не бих си блъскала главата. Все пак те са затова там :D
Всичко ще бъде наред, не се тревожи  :D


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: Eti в вт, 29 юни 2004, 10:35
Не се притеснявай - мен в една и съща седмица в деветия месец ме гледаха 2 ма генеколози - в поликлиниката и при частния ми генеколог. Единия / от поликлиниката / каза, а и написа в документа за родилния дом - малък плод. Другия каза - нищо подобно бебето е едро, след 2 седмици родих Стефан - 4кг и 200гр. Така че съвета да отидеш на друг доктор ми се струва най-резонен. И най-вече не се притеснявай.


Титла: Нормално ли е - ? за големината на плода
Публикувано от: pandora в вт, 29 юни 2004, 10:50
Мисля, че това с другия лекар е много добра идея - аз лично го пробвах преди една седмица и съм много доволна.  :lol:  :lol: Изчисленията са с възможност за гре6ка, така 4е не взимай всичко много насериозно. Щом си стигнала до тук вси4ко 6те е ОК. :2thumbsup: