BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: Ripple в сб, 03 юли 2004, 15:39Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Ripple в сб, 03 юли 2004, 15:39
Въпреки вси4ките ми опити да накарам Наско(2м) да лежи пове4е от 3-4 минути по корем, не успявам. Знам,4е трябва да вдига глави4ка, да крепи и  т.н. , но той запо4ва да пищи и в някакъв момент и да се захласва. Главата я държи неуверено, клатушка се.....а има малки бебоци, които си лежат по корем и не мрънкат.
Как е/беше  при вас? :roll:


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Jutoo в сб, 03 юли 2004, 15:41
Не се притеснявай, не го насилвай щом не иска, дръж го колкото му се ще на бебо. И Таня беше така, докато не се научи сама да се обръща - ела да я видиш сега, само по корем си лежи в кошарката  :)


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Biby в сб, 03 юли 2004, 15:46
При нас е същата работа. Алекс /3мес./ лежи няколко минути и след това надава вой. Така,че не се шашкай.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Памполина в сб, 03 юли 2004, 15:48
Пробвай да го сложиш по коремче и после постави пред него някаква пищяща играчка, да му задържи вниманието. И наистина не го насилвай ако не иска, ще пробваш по-късно и ще уцелиш момента.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: chockolina в сб, 03 юли 2004, 18:03
И нашата бебка изобщо не обича да стои по корем. Веднага започва да пищи. Затова не я мъчим. Главата си я закрепи, без да я слагаме по корем - като я държах права на рамото си. Хем оглежда всичко с интерес, хем си тренира вратлето.
Според мен не се притеснявай - просто някои бебета не обичат да лежат по този начин.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: kristal_97 в сб, 03 юли 2004, 21:06
Ne go nasilvaj!  :-P
Toj kato se pochusvstva gotov, sam shte pochne da se obrushta!
A i megdu drugoto - dva meseca e dosta rano!


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Ripple в сб, 03 юли 2004, 22:13
Незнам дали е рано, по препоръка на педиатърката му, трябва да лежи така по 10-20 минути от 1 месец. Явно е индивидуално, защото съм виждала по малки бебета да го правят без проблем. Целта е не самото лежане, а да заякне гръбе4ети и да видга глави4ката.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: kengo_mama в сб, 03 юли 2004, 22:20
Moq sin strashno obicha po korem :lol:
No qvno si e do dete
Spokoino, shte se nauchi!
I posle shte ti se iska da ne e :D


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: kristal_97 в сб, 03 юли 2004, 23:46
Цитат на: Ripple
Незнам дали е рано, по препоръка на педиатърката му, трябва да лежи така по 10-20 минути от 1 месец. Явно е индивидуално, защото съм виждала по малки бебета да го правят без проблем. Целта е не самото лежане, а да заякне гръбе4ети и да видга глави4ката.


Tova sa izlishni raboti!
Moite i dvamata nikoga ne sum gi nasilvala da legat po korem ....  :roll:
Ama ela sega da gi vidish - qki i koravi ......  :lol:  :lol:  :lol:


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: mishka в сб, 03 юли 2004, 23:54
И нашата бебка от начало хич не щеше да лежи по корем и постепенно като позаякна й стана любимата поза, но това ни отне може би повече от 2 месеца. А сега като й писне да лежи в количката я обръщам по корем и й отварям задният люк да си гледа и тя е много доволна.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: Мечка Малинарка в нд, 04 юли 2004, 15:35
полезно е много за развитието на тазобедрените стави, но и ние въобще не искахме. Като двумесечно я слагах по малко, но недоволстваше и след няколко опита се отказах,
вече сме почти на девет месеца и сама се обръща, но почти веднага отново се обръща по гръб и се изправя да седне. Не иска да пълзи, колкото и да и помагам и показвам. Даже я мамя с любими играчки да ги достигне като кученце, е , не ще. Явно първо ще проходи, после ще лази като много дечица. Докторите казват, че дългото лежане по корем при най-малките не е много хубаво, защото дишането ставало неефективно и се задържал в организма въглероден диоксид. Аз познавам мама, чийто син от самото си раждане спи по корем и не иска по никакъв друг начин, вече е на годинка. Нищо му няма, явно си е до дете.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: agneshka в нд, 04 юли 2004, 16:03
3-4 минути не са толкова малко...не го насилвай и постепенно ще увеличи времето... не се отказвай, слагай го по-често, като не иска за дълго....аз нашата дъщеря я слагам след всяко хранене, защото се оказа, че са и слаби мускулчетата на гръбчето
 и тя надаваше вой в момента, в който я поставех по корем, но вече свикна...не че и е приятно, ама не протестира толкова много и стои по-дълго
и не се притеснявай!


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: zo в нд, 04 юли 2004, 22:49
И моят син не обича да стои по корем. Изобщо немога да го накарам и да лази. Изправя се сам, пристъпва по малко като го държиш, но лазене-нееее. По едно време, май беше около 3 месеца, по се навиваше да стои по корем. Като едно червейче се провлачваше-забил нос в леглото и ръце прибрани до тялото-бута с крачета и полека се придвижваше... Ама спря изведнъж и така и не "стопли", или няма желание, как да държи ръцете и как да ги синхронизира с краката.
 А иначе много бързо му се стабилизира главицата и май относително бързо се научи да седи добре.


Титла: Не иска по корем:(
Публикувано от: anuschka в пн, 05 юли 2004, 09:58
Моят син не иска нито по корем, нито изцяло по гръб. Най му е любима позата настрани.
И аз не го насилвам изобщо, защото от каката знам, че всичко ще се оправи с времето. И за нея най- противно беше лежането по корем, а да я видете сега (6 годишна е) каква е.
Та, да се върна за бебешока- когато евентуално се окаже по гръб, моментално обръща главата си на една страна. Та се чудя, дали ще успея да го накарам да си задържи главата в положение по гръб и да се заглежда нагоре към нас!?