BG-Mamma

Хоби => Готварски рецепти => Темата е започната от: SaRaNia в пн, 03 окт 2005, 17:22Титла: Цептер
Публикувано от: SaRaNia в пн, 03 окт 2005, 17:22
Какво ви е мнението, заслужава ли си цената?


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: baby_doll в пн, 03 окт 2005, 19:14
Знам, че една приятелка на майка ми има доста неща на Цептер и ги благославя. Сигурно си струват ... newsm78


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: anomalia в пн, 03 окт 2005, 21:55
Не :naughty: Имам комплект тенджери - подарък. Красиви, практични, здавословно готвене и т.н., ама за тия пари ще си оборудвам кухнята доста по-добре и пак ще си ям здравословно. Хем съм леко чувствителна на тая тема с храненето. Честно казано най-често ползвам тигана си Таурус, в Цептера готвя манджи и от време на време на пара.


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: alma в пн, 03 окт 2005, 22:06
Подкрепям Аномалия.
Тежки са тия съдове, нали в готварство, значи за тенжерите питаш...
После са едни лъскави такива, тук се надрало, там се одрало, заприличват на нищо след непрекъсната употреба... Абе ужасно са скъпи и нищо не може да ме убеди, че само там се готви най-здравословно. Имат съвсем изгоден еквивалент Солинген, има и още всякави други подобни, на такъв принцип тенджери, но не съм пробвала.
И честно казано, не готвя непрестанно, даже не е често и хич не ги харесвам тия съдове, предпочитам разни цветни тенджери, обаче няма да ме огрее, щото съм пред свършен факт. Тия дяволски съдини са вечни, натроших теракота с тях, нямат повреждане и нямам оправдание за нов комплект обикновени тенжери.
някави комби чинии, плата.. Грозни! Не са ми по вкуса де. Лъскаво, стомана. Съвсем по-уютно и елегантно е да сервираш в порцелан или стъкло дори, обаче тези не го обичам Цептер. Ама видях, че и такива работи имали, някавъ порцелан.. Не ми тряба, всичко имам. Даже на Мая правнучката й ще ги ползва. Тряба да й напиша послание на някоъ дъно.  :crazy:
Един път Афродита мисля питаше същия въпрос и там си писах мнението, потърси темата. За мен това е излишен харч. И много тежат. Ето-идва свеки на гости, стара жена, искала да ни сготви, обаче болят я ръцете и вижда зор да вдига и носи тия съдове, да не говорим да ги реди 1 върху друх, опазил Господ.. И ги сурка, пък плота керамичен... задълбах много, отворих стари рани, не съм чула някоъ, освен консултант от тая фирма, да хвали съдовете.


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: Киса в пн, 03 окт 2005, 22:14
Преди години ме зарибяваха да стана консултант на цептер.  :oops:
Ама на кой щях да ги продавам с такива цени?
Та присъствах само на едно демонстративно готвене на супа и какво беше вече не си спомням - без мазнина, сол, ала-бала.
А чашките как ги демонстрираха: наливат първо водка ли, ракия ли беше, и след това без да ги изплакват - вода, един вид, не мирише изобщо.
Такива ми ти работи...
А, от една промоция на Цептер спечелих едни джаджи, дето захващат салфетките.  :mrgreen:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: SaRaNia в пн, 03 окт 2005, 22:28
Да, за тенджери ми е питането (аз не съм чувала друго с марка Цептер, има ли?). Майка ми тая вечер отиде да тегли за тенджера 800 лв.  :shock: Преди няколко месеца даде за няква тенджера 120 лв. и аз и казах, че не е у ред :sick: (щерката веднага видя сметката на капака- той стъклен). Та сега не щеше да ми каже колко е Цептер-а, ама разбрах де. Сигурно я е хванала старческата деменция преждевременно, щото учителската й заплата е 240 лв. newsm78 Въобще е напълнила кухнята със скъпи ел. уреди и френски и китайски сервизи, които вече няма къде да прибира и седят отгоре на плота, дацата ги бутат... ненормална работа :thinking:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: anomalia в пн, 03 окт 2005, 22:31
Ама видях, че и такива работи имали, някавъ порцелан..
Имат ами, и порцелан, и покривки даже, че и борнузи си направили хитрягите  :twisted: И всичките "чудеса" все на неземни цени. Зарибяват богатите дебели лелки :noear:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: AFRODDITA в пн, 03 окт 2005, 23:38
Аз имам Цептер и съм много доволна, скъпо е, струва си парите, комплекта ми е 1200 Е, не съжалявам, че съм ги дала, но утре ще ти пиша за к`во иде реч обстойно, че сега лягам.


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: SaRaNia в вт, 04 окт 2005, 10:48
Аз имам Цептер и съм много доволна, скъпо е, струва си парите, комплекта ми е 1200 Е, не съжалявам, че съм ги дала, но утре ще ти пиша за к`во иде реч обстойно, че сега лягам.
Знам си аз, че не трябва да й вярвам, когато става въпрос за цени на тенджери!   :35:  Много ми е интересно да го видя това чудо на кулинарията!


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: alma в вт, 04 окт 2005, 11:41
 Ааа, Афродита!?  Ще те наградя, ти си първият доволен! newsm78
Айде, стига хърка, пиши да видим от какво си задоволена, какво ти сготвиха тия джаджи, как се нави да изсипеш една камара левове, евро даже..  :crazy:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: AFRODDITA в вт, 04 окт 2005, 22:11
Първото, най-важно, но не единствено нещо заради, което се насочих към Цептер е това, че се готви на ниска температура. Не знам дали знаете, но на t*С по-висока от 65-70*С витамини и минерали тотално се разпадат. А, за мен това е много важно - витамините. Взех ги най-вече заради детето ми, покрай него и ние се облажваме :mrgreen:. На капака на тенджерата там, където се хваща /ама едни обяснения давам :sick:/ имам термометър и във всяко едно време ми показва t*С и издава пиукане, когато достигне зададената t*С. Така, това за здравословното готвене.
Второ, отпадна ми проблема със загорелите тенджери. Наистина не загаря, а пък аз съм една загори тенджера, защото правя по няколко неща в минута, тия поне ме викат да ги видя :lol:.
Не са толкова ужасно тежки. Горе долу едната е колкото две обикновени.
Прекрасно лъскави са :D не ми се е налагало да ги лъскам и полирам, просто я измивам с топла вода и тя се стича по нея, или я слагам в миялната и я вадя приятно топла и лъскава:flutter:
Картофки се пържат с удивително по-малко мазнина.
По правилата на готвене с Цептер мазнината се слага накрая като по този начин не претърпява топлинна обработка, което е много важно.
В система готвя рядко, освен като ще имаме гости, защото предпочитам яденето да е прясно, а не претоплено. Е, сега като остане естествено, че си го дояждаме.
Комплекта ми се състои от
една огромна тенджера,
сито за нея /за варене на пара/,
средна дълбока,
средна плитка,
малка,
пръстен и ренде, в които поставени заедно може да се вари на пара в средните тенджери,
две комби чинии - дълбоки, използват се като етаж от системата или за прибиране на храна в хладилник понеже имат и пластмасов капак,
две кошнички, които като се поставят в две от тенджерите може да се готвят сърми или други подобни, варени картофи и направо да се извадят без да е нужно да изцеждате водата или друго,
две сервирни чинии, много са готини, плитки, също могат да се използват като етаж от системата
ще довърша след малко, че Цецо пуснал постига без мен, отивам да го къпя...
Имам и капак за готвене под налягане.
Не е необходимо цялото дъно на тенджерата да е на котлона, достатъчни са 3,5/4 см от него.
Понеже са от дебела стомана поемат удивително много топлина и котлона може да се изключи, а яденето да продължи да се готви.
Наистина се готви с много малко вода, напр. ако се вари боб трябва да се сложи толкова вода, колкото искаш да има накрая.
Въпроса със здравословното хранене всеки си го разбира по негов си начин, за мен е важно какво давам на детето си и за това тръшнах тия пари.
А за Тауруса, имам такъв тиган и триста пъти се проклинах, че дадох за него 70 лв, защото след няколко ползвания стана на шупли. Естествено, отидох да го рекламирам, НО ми отвърнаха, че не съм го ползвала правилно. Била съм използвала метални прибори, а не е така. Защото шупли от метални прибори не се получават. Не отстъпих, исках да говоря с шефа им, става дума за щанда в Технополис във Варна, отговориха ми, че ще ми звъннат те! Колкото от умрял писмо!!! Обаче, скоро след това мъж ми имал работа там, че питал мацката-шеф на щанда за нашия случай, защо не ми се е обадила, а тя милата казала, че ми звъняла, но не съм си вдигнала телефона :2gunfire:Което ме вбеси още повече и следващия път, когато ходих там беше да придружа някой за нещо, изчаках търпеливо цялата им демострация, отказах на поканата да си хапна нещо и предупредих всички да не си купуват въпросните тигани и тенджери, защото са калпави, обясних подробно защо и ми стана готино! :mrgreen:Накрая си мислех, че ще ме изхвърлят и забранят достъпа, но не го направиха :mrgreen:
Това последното го написах, не за да кажа, че избора ти не е добър amidala, и че Цептер е по-добрия вариант, всеки си преценява сам за себе си, а защото наистина при мен така се получи.
А, щях да забравя, имам и тиган, и всяка тенджера си е с капак :D
А Цептер имат още ужасно много неща, само пари да имаш :ooooh:
На мъжа ми подарих за Цветница халат, изключително мек и дебел.
Поръчала съм си Вакси-то и Микси-то, последното е пасатор+една джаджа за мелене на каквото ти дойде на ум, а Вакси трябва да го знаете, беше на промоция на Пролетния бал на 1/2 цена заедно с машина за вакумиране.
Сега си чакам чаршафите и спирам :love:
Ми, т`ва е накратко :mrgreen:
Титла: Re: Цептер
Публикувано от: sladka hapka в вт, 04 окт 2005, 23:07
Само едно нещо казвам по темата: близък приятел работеше в цептер - София. Каза, че имат цял склад с ръждясали тенджери.


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: AFRODDITA в вт, 04 окт 2005, 23:32
Само едно нещо казвам по темата: близък приятел работеше в цептер - София. Каза, че имат цял склад с ръждясали тенджери.
Аз и други неща съм чувала, ама... :mrgreen:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: SaRaNia в вт, 04 окт 2005, 23:48
Много мерси за "краткото" обяснение. Хубава реклама. Ама аз все си мисля, че най-добре се запазват витамините в суровите зеленчуци и който иска здравословно ядене- да не ги вари, дори и в Цептер да е. Пък и ако искаш икономия на ел. енергия си купи газов котлон, ама да дадеш цяло състояние за Цептер...  newsm78 Ама щом се продават, значи някои хора ги оценяват (като майка ми дето не е много по готвенето :?). Утре ще има демонстрация и ще опитам здравословна манджа, тип Цептер   :chef: Няма да заспя от вълнение :lol:


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: AFRODDITA в ср, 05 окт 2005, 08:52
РЕНИ, абсолютно вярно е това за суровите зеленчуци, няма по-голям фен на природосъобразното хранене от мен, това тук всички го знаят.
Но, отделих от не толкова много от свободното си време за да ти напиша това и ти ако го беше оценила нямаше да бъдеш толкова саркастична и щеше да ти стане ясно, ЧЕ НЕ правя реклама, а споделям моите мотиви Защо да е Цептер!
А, аз обичам хубавите неща и като мога си ги позволявам!
Така като гледам, ти вече си с определена отрицателна нагласа така, че каквото и да ти говорят все тая.


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: SaRaNia в ср, 05 окт 2005, 10:02
AFRODDITA, благодаря ти още веднъж за отделеното време и споделения опит. Наистина ги оценявам. Нямах намерение да проявявам сарказъм и съжалявам ако така е прозвучало. Наистина нагласата ми е не толкова положителна (вероятно заради фантастичната цена- на фона на цените на другите съдове за готвене) , но все още нямам изградено лично мнение (днес ще видя Цептер за първи път)... Не знам, може и мен да ме очароват. 


Титла: Re: Цептер
Публикувано от: anomalia в ср, 05 окт 2005, 10:22
Ух, кофти, че ти се е паднал такъв тиган  [smilie=smile3506.gif] Моя е вече на 3 месеца и след почти ежедневна употреба му няма нищо (да чукна на дърво). А за Цептера просто в един момент ми свърши търпението, понеже всичко ми ставаше доста бавно, а не разполагам с много време, ако искам да вечеряме преди 8. Та затова го ползвам рядко. А за другите им неща - дали съм предубедена незнам, ама миксито е просто прекалено скъп пасатор, не виждам да прави нещо повече от другите. Пък ваксито лично за моето домакинство не е нужно, т.к. не ни се налага да съхраняваме храна повече от 2-3 дни максимум. Но щом си си го нарочила и имаш средствата - да са ти честити и със здраве да си ги ползваш  newsm10


1