BG-Mamma

Бременност и раждане => Бъдещи майки => Темата е започната от: Collibri в ср, 18 авг 2004, 20:25Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Collibri в ср, 18 авг 2004, 20:25
Здравейте, вече от вкъщи!!!
Най-накрая имам щастието да съм у дома с моята малка слънчева лъвичка!  
Щастието ми е неописуемо, радостта голяма, а сърцето ми е разтопено като масло на слънце....
 
ОБИЧАМ Я!!!! И СЪМ ТОЛКОВА ЩАСТЛИВА!!!!
 

Сега се нагърбвам с тежката задача да ви разкажа за моето раждане... което както ви обещах изобщо няма да е кратък разказ... така че се въоражете с търпение!  

Елена се роди на 11.08.04г. с цезарово планирано 2 дена по-рано сечение. Тя дойде на белия свят, благодарение на изключителните лекари: д-р Рени Ковачева, д-р Григорова, анестезиологът д-р Недялков, акушерките Ели Белишка и Соня???
ЗА КОЕТО СЪМ ИМ БЕЗКРАЙНО БЛАГОДАРНА!!!!!!

Мерките на бебка са 4.1кг, 52 см, 32см обиколка на главата

И така започвам:

Отидох в болницата в 6.30ч сутринта с мама, татко и мъжа ми. Предходната нощ не можах много да спя от напрежението, което ме беше завладяло - само от 1ч до 3ч... Когато стана 3 ококорих очи и зачаках да стане 5ч и да се оправяме за болницата.......
Сърцето ми беше в стомаха..... Шубето от неизвестното беше голямо.... а страхът дали всичко ще мине наред... неописуем.... и въпреки всичко си втълпявах! Ще бъде!!!
Наско /мъжа ми/ вечерта ми помогна да си дооправя "прическата" щото от големия корем нищо се не видеше.... Когато постъпих в приемното Ковачева ахна от перфектното изпълнение на задачата... и ме пита кой ми е направил тоалета.... Нарече Наско "професионалист"  
На влизане в приемното сложих джапанките си още отвън - на стълбите в коридора, както ме беше посъветвала ДУЦИ!!! Което е от изключително значение, защото влезнеш ли вътре.... те завихря една.... и нямаш време нито да си ровиш в багажа... нито пък да си сменяш чехлите от навън с джапанки.... ТАКА ЧЕ ТОВА Е СЪВЕТ!!! Слагайте си джапанките още преди приемното!
Бях хем притеснена, хем спокойна, че съм в ръцете на д-р Ковачева!
Тя беше изморена след прекараната нощна смяна и току що излизаше от едно раждане  
Измериха ми кръвното - малко високо 140/90.
тоновете на бебето бяха добри. На "магарето" д-р Ковачева видя е разкритието не се е помръднало от предния път - т.е. 1см и че главата е много високо. Т.е. скоро не се очакваше нормалното раждане да тръгне. Измериха ми таза и матката. Направиха ми клизма, която всъщност хич не беше гадна. После отидох до тоалетната, и се измих. Много важно още едно нещо: чехли, сапун, кърпа, и тоалетна хартия имайте отделно в един плик най-отгоре в багажа си, за да може да го извадите без да се ровите, когато влезнете в приемното!!! /това също знаех предварително от Дуци и ми спести излишни притеснения/
Взех си после "чао" с наште и заминах в предродилна. Там имаше една жена, с контракции, чакаща разкритие. Една санитарка ми сложи абокат /система на ръката/, а после ми лисна щедро разтвор отдолу.... бая щипеше - отврат... ама го преживях. После последва слагането на катетъра.... толкова ми бяха разправяли колко е гадно, че чак не ми се стори гадно като ми го сложиха, щото се бях настроила за най-ужасното нещо! После дойде 10 минутно гадно усещане че ужасно ми се ходи по малка нужда.... но отмина ..
На втората влята банка в ръката ми, ме закараха в операционната. Всъщност отидох до там пеша ... Всичко беше като магия и сън... сякаш не аз вървях, а някой друг ме движеше!
Легнах на масата. Анестезиологът Недялков, с бойния прякор даден от мен и Дуци "слънцето", понеже се обръщаше към нас със "слънце" каза да се обърна настрани и почна да ме бучка в прешлените. Пусти му сланинки!!! Не му беше хич леко!  
Поизмъчи се бая.... Постоянно ме питаше дали усещам болка... по едно време усетих остра болка към лявата буза на дупето.... и подскочих...., май счупих иглата, защото той поиска нова.... .. Е, най-накрая успя да ми сложи упойката.
за секунди се вдървих..... от гърдите надолу. Изтръпнаха ми краката. Накара ме да си вдигна левия крак - едва едва..... малко го вдигнах. След минута и това беше невъзможно...
Предадох му много поздрави от Дуци, чиято ръка той е държал по време на нейното раждане преди 2 седмици. Той се захили и й прати подобаващо поздрави.
Забравих да спомена, че в предродилното акушерката Ели Белишка ме разпозна, че съм приятелка на Йоана от августинките /на която бяхме на свиждане няколко дена по-рано/ и си приказва приятелски с мен!  
Мереха ми постоянно кръвното. Най-ниско падна до 90/60. Накрая беше 110/70, което си беше супер!  
ЗАПОЧНА СЕ!
Нищо не усещах, а явно вече ме режеха. В лампата се отразяваше частично корема ми - но и без това нищо не разбирах, та не съм гледала много много. "Слънцето" ме забавляваше. Сложи ми кислородна маска - каза че е важно за бебето. По едно време каза че ще се раздруса масата - да поема дълбоко въздух и да напъвам с корема. Аз слушах и изпълнявах. Това беше най-интересното - все едно вадеха от корема ми извънземно..... едно ръчкане пада, което се усещаше по -особен начин... хем съм аз, хем не съм....Изтръгнаха от корема ми все едно "чуждо тяло". Докато се усетя какво става всички завикаха възторжено - ето я!!! какво хубаво момиченце!!!! Макар и под упойка, трепереща и с едва дочуващ се глас.... такова вълнение ме обзе.........!!!! Сърцето ми се преобърна наново!!! и започнах да хлипам и издавам неясни хълцащи и въздишащи звуци на възторг, нетърпение и възбуда.........
и след миг пред очите ми, в ръцете на Ели Белишка се появи МОЕТО БЕБЕ ЕЛЕНА!!!!!!!!!!!!!!! Моето бебенце!!! Голичко и мокричко!!! Леко синичко! Видя ми се най-красивото и прекрасно същество на земята!!! ТОЛКОВА ХУБАВО!! Ревеше гръмко! Сякаш казваше на всички: ето ме и мен!!! някой да не е чул още?! Аз възторжено й казах: Здравей, миличко! толкова си ми хубава!!! Обичам те!
Анестезиологът каза - 7:15ч точно! А аз цунках беба по мократа още главичка - толкова красива!!!!!!
 
Лекарите си говореха: ти къде я караш да я целува мокра.... а аз бях безумно щастлива!!! "слънцето" ми избърса устата с нощничката. Отнесоха бебка да я мерят и тоалират. След няколко минути отново я донесоха вече преповита, чистичка и спяща... - с леко синкава кожа, но прекрасно оформено личице и много красиви изразителни устни. Истинска прелест! Казаха, че вече са я показали на Наско и наште, а Насе даже успял да я снима!! Изкефих се от тоя факт. Отново я отнесоха, а мен ме зашиха за около 20-30 минути. Приключи всичко - благодарих им!, казах им че са супер! Питах добре ли ми е беба? Добре е...
Ковачева спомена да не съжалявам че сме се спряли на секцио... с това голямо бебе...  
Аз вече треперех от упойката, бях отмаляла, а гласът ми беше много паднал. Закараха ме с количката до приемното да ме видят нашите. Първа ме разцелува мама - доволна и щастлива! После Наско... Хвана ме за ръка... Имаше сълзи в очите... обичам го!
Явно беше доста притеснен от треперенето ми.... Накрая и моя татко ме цунка!
Казаха че бебчето е прекрасно и много сладко! Разделихме се.
Закараха ме в реанимация и ме прехвърлиха на леглото. Бях посрещната от Малко-Коте /Весна от августинките/, която каза - я, това е Колибри от Интернет! Все още трепереща и едва приказваща пуснах СМС-и и получих обаждания от много хора. Обаче ми свърши батерията на телефона, а контактите бяха недостъпни за неподвижната мен. Беше пълно в стаята с момичета - 4 от тях се раздвижваха и заминаха в обикновени стаи. Похвалиха ме, че съм много бодра и контактна непосредствено след операцията. - казаха че те на първия час само почивали.... и не искали на никого да говорят. Бях в реанимацията към 8.15ч сутринта. Към 10ч вече си усещах краката. А към 11.30ч вече се престраших да се обърна настрани в леглото. Бях отново от най-смелите да го направя толкова рано....
Пих антибиотик Зинат - по препоръка на Ковачева и 3 пъти на ден Солпадеин, благодарение на който се разминах с главоболието изобщо!
Биеха ми аналгин за обезболяване и слава богу... щото иначе доста си болеше.
същия ден се родиха поне още 10-15 бебета!!  
След прекараните 24ч в реанимация се раздвижих смело смело - дойде Ковачева и тайно ме отведе в детското да видя Ели!!! Видях я - толкова сладка и малка!! Казах й : Здравей, пиленцето ми!!! А д-р Ковачева се засмя - какво ти пиленце - това ни е най-голямото бебе!!  тия дни
Заминах във ВИП стая- двойка. попаднах в най-хубавата - голямата! Благодарение отново на д-р Ковачева  
След малко настаниха при мен и една мама, току що раждала нормално... с шевове...
И двете бяхме едни картинки....
Много съм доволна от ВИП-а. Идваха през цялото време моите близки, и се чувствах почти като у дома си. Най-важното - бебе Ели, беше при мен! И се учехме да се отглеждаме взаимно.
Държах я при мен и през нощта! А тя беше и все още е голяма кротушанка- само спинка и папка! И почти не плачка!
Докато бях там откарваха бебетата за тоалет по 2-3 пъти... Помолих една акушерка да отида да гледам как го правят. И ми разреши. Измиваха бебка на мивката... после я повиваха и мазаха с разни кремчета... Много се радвам че видях и това!  

Е, това беше в "кратце"! Сега се наслаждаваме двете на живота!!! Ей, велико да си мама!!!!!

Ето и нашите снимки!
http://community.webshots.com/user/bebe_eli


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Marina M в ср, 18 авг 2004, 20:32
Първо, честито!!!  :D  да сте живи и здрави. Сигурно няма да повярваш колко ме развълнува разказа ти. Наистина много се радвам !!! :D  :D


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: luppy в ср, 18 авг 2004, 20:57
Честито! Да ви е жива и здрава малката принцеса! Пожелавам ви да ви слуша и да ви носи радост!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: luppy в ср, 18 авг 2004, 20:59
Разказът ти е толкова подробен и вълнуващ. В този форум наистина може да научиш много неща и да си подготвен за това което те очаква през бременността и по време на раждането.


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Sunny bunny в ср, 18 авг 2004, 21:09
Честито ти малко слънчице!
Да расте жива и здрава, да слушка мама и тати и да прави мнооого белички като порастне!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Mery в ср, 18 авг 2004, 21:16
Честито! Да ти е живо и здраво малкото 'пиленце"! :lol:

Радвам се, че си останала доволна от Ковачева! Страхотен лекар е! И май всички мами води тайно да си видят бебчето!
Аз съм възхитена от нея! Страхотен професионалист е! :D


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: edna_ot_vas в ср, 18 авг 2004, 22:01
Това е най-вълнуващия разказ, който съм чела до този момент във форума :!:  Желая на щастливата майка само хубави емоции с прекрасната си рожба :lol:
ЧЕСТИТО :!:  :clover:


Титла: CHESTITOOO!
Публикувано от: Kisha в ср, 18 авг 2004, 22:17
Colibri, chestito! Nali e strahotno! Ostavash bez duh i bez dumi. A bi li mi pisala na LC kade rajda, kade raboti doktor Kovacheva i pri kakvi uslovia, ako ne e konfidentsialno, razbira se! :)


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Tzvetelina Ivanova в ср, 18 авг 2004, 22:23
/Здравей, Collibri!
Споделям твоето щастие, защото знам, че от тук нататък започват твоите най-щастливи мигове - твоето слънчице да расте в здраве и много любов!
Разказът ти ме развълнува, защото много ясно си припомних раждането на дъщеря ми Ния, най вероятно на същия стол в ръцете на същите рекари - д-р Григорова и д-р Ковачева. Разликата беше само, че не беше секцио. Макар да бях ходила само няколко пъти на консултации при д-р Ковачева и раждането ми да не беше ангажирано, останах много доволна от отношението и професионализма им! И съм им много благодарна! Въобще всичко около раждането ми е най-прекрасния сън в живота ми. Искам пак / но този път с упойка  :lol: /

Видах ви на снимките какви сте хубави - бебето ти е истинска красавица, голяма и съвсем оформена. Познах ви и от списание "9 месеца"- августовския брой! Здраве на теб и цялото семейство!!!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Tzvetelina Ivanova в ср, 18 авг 2004, 22:26
Здравей, Collibri!
Споделям твоето щастие, защото знам, че от тук нататък започват твоите най-щастливи мигове - твоето слънчице да расте в здраве и много любов!
Разказът ти ме развълнува, защото много ясно си припомних раждането на дъщеря ми Ния, най вероятно на същия стол в ръцете на същите рекари - д-р Григорова и д-р Ковачева. Разликата беше само, че не беше секцио. Макар да бях ходила само няколко пъти на консултации при д-р Ковачева и раждането ми да не беше ангажирано, останах много доволна от отношението и професионализма им! И съм им много благодарна! Въобще всичко около раждането ми е най-прекрасния сън в живота ми. Искам пак / но този път с упойка  :lol: /

Видах ви на снимките какви сте хубави - бебето ти е истинска красавица, голяма и съвсем оформена. Познах ви и от списание "9 месеца"- августовския брой! Здраве на теб и цялото семейство!!!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: meduni в ср, 18 авг 2004, 22:47
Здравей и честита радост.
Да ти е жива и здрава малката принцеса и да изживееш най-прекрасните мигове с нея!
Докато четях разказа ти имах чувството, че отново преживява раждането на моите дечица. Аз родих при д-р Григорова и също съм много доволна и от персонала и от болницата. Останаха ми само прекрасни спомени за разлика от първото ми раждане в МА.
Желая ти цялото щастие на света!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: A.A.M.Belev в ср, 18 авг 2004, 23:07
Като про4етох историята ти ми се прииска пак да изпитам това усештане :D Да сте живи ,здрави и много щастливи с малката Еленка :lilangel: Благодаря ти ,4е ме развълнува :-P


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: AFRODDITA в чт, 19 авг 2004, 00:11
Collibri, разплака ме и страшно ме развълнува твоя разказ :!: Да сте живи и здрави да се гледате и бъдете щастливи :!:


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: kristal_97 в чт, 19 авг 2004, 00:22
Chestito! Straxotno si go razkazala!
Da ti e givo i zdravo momichenceto  :wink:


Титла: hi
Публикувано от: таткото в чт, 19 авг 2004, 01:19
ЧЕСТИТО и от мен   :friendship: желая ви много много здраве, щастие и радост  :bouquet: :bouquet: :bouquet: :bouquet: :bouquet:  
Благодаря ти за хубавия разказ сега съм много по-спокоен за предстоящото раждане на Мери в Света София.


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Мери в чт, 19 авг 2004, 01:24
Честито на мама Колибри прекрасното слънчице!  :nature016:  :flower2:   :nature016: :flower2:  :nature016:  :flower2:
Да расте здрава и красива и много да радва мама и тати
![/color] :smilecolros:


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: mama_p в чт, 19 авг 2004, 05:10
Цитат на: edna_ot_vas
Това е най-вълнуващия разказ, който съм чела до този момент във форума :!:  Желая на щастливата майка само хубави емоции с прекрасната си рожба :lol:
ЧЕСТИТО :!:  :clover:

  :202uu:   :202uu:   :202uu:
И снимките ви са супер!!! :lol:


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: mama_p в чт, 19 авг 2004, 05:11
Цитат на: edna_ot_vas
Това е най-вълнуващия разказ, който съм чела до този момент във форума :!:  Желая на щастливата майка само хубави емоции с прекрасната си рожба :lol:
ЧЕСТИТО :!:  :clover:

  :202uu:   :202uu:   :202uu:
И снимките ви са супер!!! :lol:


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: PetiaK в чт, 19 авг 2004, 07:55
Честито малко слънчице, мило майче! :rose:   :sunuu:  :rose:  
Много хубав и подробен разказ, отново преживях раждането си - абсолютно същото. Хубаво е, че са те информирали за тези досадни подробности като джапанки и тоалетни принадлежности най-отгоре, аз не бих се сетила да подсетя някой за това, а сега си спомних колко рових в сака и как ме чакаха и сигурно щеше да ми е неудобно, ако не бях толкова шашната  :D .
Пожелавам ти много щастливи мигове с прекрасната ти дъщеричка, чудесни са снимките -  и толкова скоро сте ги извадили, бебчето е много сладко (е, това е едно от най-хубавите неща на секциото, че бебчето си е напълно оформено без смачкана глава, нос или друго  :wink: ).


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: PetiaK в чт, 19 авг 2004, 07:59
Честито малко слънчице, мило майче! :rose:   :sunuu:  :rose:  
Много хубав и подробен разказ, отново преживях раждането си - абсолютно същото. Хубаво е, че са те информирали за тези досадни подробности като джапанки и тоалетни принадлежности най-отгоре, аз не бих се сетила да подсетя някой за това, а сега си спомних колко рових в сака и как ме чакаха и сигурно щеше да ми е неудобно, ако не бях толкова шашната  :D .
Пожелавам ти много щастливи мигове с прекрасната ти дъщеричка, чудесни са снимките -  и толкова скоро сте ги извадили, бебчето е много сладко (е, това е едно от най-хубавите неща на секциото, че бебчето си е напълно оформено без смачкана глава, нос или друго  :wink: ).


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: .Ели. в чт, 19 авг 2004, 08:15
ЧЕСТИТО, Колибри!
Желая всичко най-хубаво на теб и малката, голяма принцеса!
Много хубав разказ  :D !


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Биляна в чт, 19 авг 2004, 08:30
Честито и от мен!Да ви  е жива и здрава и много щастлива!!!!


Титла: Честито мамче!
Публикувано от: radostina в чт, 19 авг 2004, 09:11
Много се радвам за теб и прекрасната Елена, да ти е жива и здрава и немного ревлива :D
Ако ти остане малко време можеш ли да публикуваш какво трябва да си вземем за родилното, за всички нас на които им предстои това велико събитие, ти около термина ли си роди?Много целувки на малкото слънчице!!!! :D


Титла: Честито мамче!
Публикувано от: radostina в чт, 19 авг 2004, 09:12
Много се радвам за теб и прекрасната Елена, да ти е жива и здрава и немного ревлива :D
Ако ти остане малко време можеш ли да публикуваш какво трябва да си вземем за родилното, за всички нас на които им предстои това велико събитие, ти около термина ли си роди?Много целувки на малкото слънчице!!!! :D


Титла: честито...
Публикувано от: влюбена в чт, 19 авг 2004, 10:01
да сте живи и здрави с твоята хубава бебка...а между другото, д-р Ковачева в коя болница може да бъде открита?


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Mery в чт, 19 авг 2004, 10:31
Цитат на: влюбена
а между другото, д-р Ковачева в коя болница може да бъде открита?


д-р Рени Ковачева работи в болница "св. София" - това е предишната "Тина Киркова".


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: rossitza в чт, 19 авг 2004, 11:34
Честито, Collibri, много да ви радва малката сладурана и да е много здрава.


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: zvetizvetkova в чт, 19 авг 2004, 11:41
Цитат на: Mery
Цитат на: влюбена
а между другото, д-р Ковачева в коя болница може да бъде открита?


д-р Рени Ковачева работи в болница "св. София" - това е предишната "Тина Киркова".


Аз знам,че има др.Ковачева и в "Шейново"  :roll:

:flower2:  :flower2:  :flower2:  :flower2:  :flower2:  :flower2:  :flower2:
ЧЕСТИТО , Collibri :-P
Желая ви много здраве и безкрайно щастие с малкото пиленце

 
(https://cdn.bg-mamma.com/BtGq/a98d5acd.gif)


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: bobolenta в чт, 19 авг 2004, 14:33
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!

Много усмивки за мама и тате!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: bobolenta в чт, 19 авг 2004, 14:34
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ!

Много усмивки за мама и тате!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Памполина в чт, 19 авг 2004, 14:55
Честита ти рожба! Да ти е жива и здрава!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Ani111 в чт, 19 авг 2004, 14:56
Леле как ме развълнува този разказ!!! От три дена знам, че съм бременна и вече 2 нощи не мога да спя от притеснение, но сега се поуспокоих. Да сте живи и здрави и стискам палци и на останалите да се похвалят с толкова вълнуващи и безпроблемни раждания!


Титла: Re: Честито мамче!
Публикувано от: Collibri в чт, 19 авг 2004, 18:18
Цитат на: radostina

Ако ти остане малко време можеш ли да публикуваш какво трябва да си вземем за родилното, за всички нас на които им предстои това велико събитие, ти около термина ли си роди?


да, родих на термина си точно! 11 август! :) Бебка беше добре узряла ;))

За родилното сега ще ти кажа какво аз си носех:

1. Обменна карта
2. Лична карта
3. Направление за болница за раждане
4. Последни изследвания които ми бяха правени
5. Тест за алергии /правен ми от д-р Недялков 1 седмица преди раждането
6. Изследвания на очите /заради което  бях секцио/

7. Хавлиени кърпи - една за тяло, една за глава, една за ръце, една за дупе.
8. Джапанки - обикновени без пръст... /като ти е гадно, най-лесно се нахлузват/
9. Сапун, шампоан, малка гъба за къпане, четка, паста, малко гримове, четка за коса, дезодорант
10. GSM и зарядно
11. Тапи за уши /оказаха се супер -  в реанимацията през нощта докараха една доста пъшкаща оперирана и тапите свършиха чудна работа - заспах, иначе не можех а имах огромна нужда от сън - ползвах ги и в стаята, когато другото бебе на другата мама плачеше/
12. Тоалетна хартия - на първо време 1, после казах на наште да донесат още
13. Дамски превръзки - стигнаха ми 1 пакет нощни
14. Лигнин - ей тва е супер!!! Най-необходимото нещо - слагах си едно парче върху превръзката и сменях често парчетата, а не превръзките... Лохиите са воднисти и текат често. Лигнина върши много добра работа и за забърсване на устата на бебето, и разни други непредвидени неща
15. Мокри кърпички за ръце. Имах и мокри кърпички за бебето но не ги ползвах.
16. Нещо за четене /бях разпечатала тук от интернет и форумите съвети за кърмене, та си четях тях/
17. Ръкавички за бебето - много се драскат - като се родят са с дълги нокти!! много ценно беше това!
18. Сешоар - ако искаш
19. Огледалце
20. Garmastan - крем за зърната на гърдите - мажех се с него целия 9ти месец, а и сега след всяко кърмене на измити и подсушени гърди. Спестява доста неприятности.
21. Ако си секцио като мен - СОЛПАДЕИН, това е за да не боли главата от упойката, ЛЕПЕНКИ дишащи - за раната - 25см дълги, термометър - там мерят температурата, обаче в определени часове - на мен на няколко пъти се случи през нощта да си мисля че имам температура - удобно е да не се разкарваш да търсиш лекари по никое време
22. Чорапи - ако ще раждаш в студен сезон и жилетка.... на мен не ми трябваха
23. Фотоапарат - аз бях във ВИП стая и мъжа ми идваше всеки ден и снимаше, така че апарата не беше при мен.

Това е което се сещам!!УСПЕХ!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: evpraksia в чт, 19 авг 2004, 21:36
Collibri, Честито бебче и от мен!!  :D  :D
Снимките са супер!!  :D  :D
Списъкът, който си направила за родилното е много подробен и много полезен. Благодаря ти, ще ми е от голяма полза!!

Поздрави!!


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: karla в чт, 19 авг 2004, 22:17
честита дъщеричка
да ви е жива и здрава :new-bday:


Титла: КАК ИЗГРЯ МОЕТО СЛЪНЦЕ?
Публикувано от: Radina в чт, 19 авг 2004, 23:24
Честито на мама и тати!!!
Да ви е жива и здрава малката принцеса,много да ви радва и слуша!!!
 Като прочетох постинга ти много се развълнувах.Спомних си моето раждане и първата среща с бебо,незабравимо е!!!
 Поздрави и целувки