BG-Mamma

Деца => Нашите деца от 1 до 6 години => Темата е започната от: angi в нд, 29 авг 2004, 23:27Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: angi в нд, 29 авг 2004, 23:27
Да ви се олача какъв ужас изживях и притеснение с големия ми син.Той е на близо 3 год.В понеделник вдигна висока температура ей така без нищо.Нито настинал нито нищо.Хайде помислих , че е летния вирус ама ние вдигаме температура много често.И то едни високи.Ужас!Към 39! Та чак и на горе.Отиваме при лекарката гледа гърло , всичко му е чисто.Да му давам Парацетамол и витамини.Вечерта пак вдига 39,9 направо щях да се пукна от притеснение.Свали я да 38,8 и след половин час пак вдигне.Отиваме на другия ден пак нищо , пусне изследвания и там нищо.И ние с баща му казваме , че трябва от нещо да се вдига тая температура.Тя вика елате утре да ви дам сироп за закрепване на имунната защита.Вечерта пак 39,9.Кво да ви кажа , чак се разревах от безпомощност.Баща му се ядоса и го заведе в детска педиатрия към ВМИ и познайте - откриха гнойни налепи по гърлото.И предписаха антибиотик та се оправи!


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: zvetizvetkova в нд, 29 авг 2004, 23:54
Аман от некадърници  :evil: а пък аз си мислих, че нашата е единствена, толкова незнаеща а със самочувствие...Ужас!  :x
Дано се оправи момченцето ти и да не се налага да ходите по доктори  :-P
Бързо оздравяване!


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: didi75 в пн, 30 авг 2004, 08:31
Бързо да оздравеете!А за лекарите- нямам думи,пълни профани.Лошото е,че остават безнаказани.В тази държава за нищо не можеш да си сигурен,а здравето на децата е най-важно.Надявам се,да ви е последния такъв случай и детенцето да се оправи по бързо!


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: Gercho в пн, 30 авг 2004, 08:56
Много ми е интересно как може да не види гнойни налепи???
А и до колкото знам при такава висока температура винаги се изписва широкоспектърен антибиотик, ако няма съмнения за шарка, разбира се. Аз съм голям противник на антибиотиците, но в такива случаи - явно е че има някакъв вазпалителен процес. :cry:
Важното е, че е свалил температурата. Желая ви бързо оздравяване. :)


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: A.A.M.Belev в пн, 30 авг 2004, 09:36
Бързо оздравяване :D На 39 едва ли се изписва антибиотик.Тук например с 40 ни връщат в къщи с думите,4е организма трябва сам да се справи ,ако 3 дена подържаме т ,тогава пак да се върнем :x Евентуално дават парацетамол-свещи4ки :roll:


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: amana в пн, 30 авг 2004, 09:45
Без думи........


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: Katia в пн, 30 авг 2004, 09:50
Цитат на: A.A.M.Belev
Бързо оздравяване :D На 39 едва ли се изписва антибиотик.Тук например с 40 ни връщат в къщи с думите,4е организма трябва сам да се справи ,ако 3 дена подържаме т ,тогава пак да се върнем :x Евентуално дават парацетамол-свещи4ки :roll:


Тук е същото. Георги имаше висока температура, която поддържаше през целия ден. Други симптоми нямаше. Аз на другия ден се обадих на лекарката, а тя ми каза, да се обадя отново тогава, когато се появи и нещо друго, например кашлица или хрема. А температурата беше над 39 градуса. През тези два дни съм сваляла температурата с калпол, но синът ми много бързо я качваше пак. Тогава му купих капки за температура Tylenol. Направо не можех да повярвам, че след даването на тези капки, синът ми не вдигна температура цели 12 часа.


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: lyra в пн, 30 авг 2004, 09:52
Цитат
На 39 едва ли се изписва антибиотик.Тук например с 40 ни връщат в къщи с думите,4е организма трябва сам да се справи ,ако 3 дена подържаме т ,тогава пак да се върнем


При нас е същото! Но зависи от възрастта на бебето. При по-малките бебета по-се стряскат.


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: деци в пн, 30 авг 2004, 10:09
вече нощо не ме учудва, явно навсякаде е така.
Бързо оздравяване .


Титла: Да ви се оплача!
Публикувано от: Desita в пн, 30 авг 2004, 13:31
:twisted:  :twisted:  :twisted: Направо съм поразена що за доктори са това! :twisted: И на мен преди да се разкрещя в педиятрията докторката ми каза, да се прибирам и да свалям температурата на детето /към 40 градуса/ като го увивам в мокри чаршафи  :evil: Ако не стане пак обратно да го караме!  След крясъка ми му биха аналгин мускулно и се приключи. Поздрави и бързо оздравяване!