BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Nothinger в пн, 30 авг 2004, 10:21Титла: Цица-залъгалка
Публикувано от: Nothinger в пн, 30 авг 2004, 10:21
Дълго се чудех дали да пиша, защото работата е смешна, но все пак да споделя, четейки какъе спор се заформя пак за кърменето.....

Бебка изсука последната капка кърма от мен на 4 месеца....тя си умира да суче/смуче каквото и попадне: палец, другите пръсти, крачетата на гумените играчки, дрехите си и т.н. Някъде края на 5-я месец обаче имаше голям зор горката със заспиването. Тогава я слагах до мен на леглото, предлагах й меката и празна цица :cry: , след което тя страстно сучеше 7-8 минути и заспиваше блаженно. Така я откарахме около 10 дни, сега заспиването се успокои....

И кажете ми, как така при цялото това с(м)учене не капна и една капка кърма?!?!
Сега след толкова време си мисля, че просто едни жени имат, а други нямат кърма и това е. Иначе как ей така изведнъж кърмата спира на 20-я ден?!


Титла: Цица-залъгалка
Публикувано от: 3ори в пн, 30 авг 2004, 12:17
Ами да ти кажа има разлика между сукане и смукане :lol: .Моята дъщеря също ме ползва за залъгалка /за биберон не ще и да чуе/ и след като се нахрани,маже да откара и още половин час след това посмуквайки ми зърното за да се приспи.След като я сложа в креватчето съм пробвала да се доизцедя и е имало още доста мляко.А това да ти спре кърмата на 20-тия ден си е напълно възможно,при стрес,недоспиване,неприятен инцидент.Говоря от собствен опит.На мен около втората седмица след като се прибрахме от болницата замалко не ми спря,след една неприятност от битов характер,за която сега не искам да си спомням,два дни нямах почти нищо в гърдите,но после се успокоих,бебка сучеше през час-час и половина /шише с мляко не признава/ и нещата се оправиха слава Богу.


Титла: Цица-залъгалка
Публикувано от: mama-bena в пн, 30 авг 2004, 23:11
"И кажете ми, как така при цялото това с(м)учене не капна и една капка кърма?!?!
Сега след толкова време си мисля, че просто едни жени имат, а други нямат кърма и това е. Иначе как ей така изведнъж кърмата спира на 20-я ден?!"
Както моя мъж казва дай "кожения биберон". Независимо с кърма или без, контакта с майчината плът дава голямо спокойствие на детето. Моят син който е вече на 5 месеца го използва тоз биберон до преди един месец. При мен от втория месец гърдите ми се превърнаха в т.н "кожени биберони". Искам да подчертая че не съм изпитала никакъв стрес или какъвто и да е било проблем, детето ми сучеше правилно така че напълно Е възможно някой жени просто да нямат кърма. Дефакто има много случай където жената е в голям стрес и кърмата и тече като река. Аз мисля точно като теб едни имат други нямат, важното е децата ни да растят спокойно и да са здрави, нали пък  затова има адап. мляко.
пп С първите ми деца беше по същия начин.