BG-Mamma

Деца => Бебета (общ) => Темата е започната от: Radina в ср, 08 сеп 2004, 13:50Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: Radina в ср, 08 сеп 2004, 13:50
Здравейте, имам две питанки  
Първата е мога ли да слагам малкия в шезлонг?Много ми е удобно да го приспивам там като неиска да заспи сам в леглото си,но незнам дали е правилно.Той е почти на 1 месец
Имам замръзена кърма в торбичките на Авент(180 гр едната),но Йоан неможа да изяде толкова много.Та въпроса ми е след като размразя кърмата и му дам нужното количество,останалата част да я хвърлям ли?Какво да я правя?Да изчакам ли да започне да яде повече и тогава да му я дам,а сега да го дохранвам с Милумил.Не ми се искаше толкова рано да започнем с дохранването,но или кърмата ми намаля(омекнаха ми гърдите) или него просто го мързи да дърпа  И през ноща на последното хранене става една- неиска да заспи 2-3 часа след като е ял и започва един рев,като го взема на ръце и млъква,иска да съм права или да стоя до него и да му държа биберона в устата,пусна ли го го изплюва и започва да скимти  А да и пие вода а той по принцип пие вода като е гаден.Ох незнам сигурна съм че няма колики,възможно ли е да е гладен?Много съм объркана и незнам какво да правя  :ooooh:


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: deja pere в ср, 08 сеп 2004, 14:10
Човекът си е гладен ако питаш мен ;)


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: Дренка в ср, 08 сеп 2004, 14:12
За шезлонга -можеш да слагаш бебето там от самото начало,супер удобно е.
Според мен недей да дохранваш,след като имаш кърма, давай на поискване.Твърде възможно е да са колики,даваш ли нещо?(https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png) (http://lilypie.com)


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: Radina в ср, 08 сеп 2004, 14:17
Давам му Саб по 15 капки преди всяко ядене.Съмнявам се да реве от колики,защото се опъва назад,не свива и не търка крачетата (така ми казаха да познавам дали са колики или не)  :roll:


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: aja в ср, 08 сеп 2004, 14:21
Мила Радина,
това че гърдите са омекнали не означава че кърмата ти не стига. Изчакай първата консултация, за да видиш как наддава детенце и тогава решавай достатъчно ли суче и стига ли му. Не дохранвай с нищо. Детето е малко и  се задоволява с 80-100 мл кърма, а сега гърдите ти произвеждат повече. Постепенно процеса се урегулира и те се настройват към исканията на детето.
Ако започнеш да дохранваш рискуваш да го отбиеш, а ти това ли искаш?
Има подходящи стимуланти за лактация. Ако все пак мислиш , че е малко кърмата пиши ми ЛС ще ти напиша за тях.  Съветвам те да прочетеш библеотеката към форум "кърмене". Успех! :D


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: dani в ср, 08 сеп 2004, 14:23
Здравей, аз ползвам шезлонга от втория месец! Според мен давай кърма докато можеш! Това, че гърдите ти не се пълнят като в началото не значи, че нямаш кърма! По колко изяжда бебо на хранене? Според мен е гладен или го мъчат колики, уригвай го по често и давай капки! Не трябва да замразяваш повторно кърма във фризера, можеш да замразяваш  по малки количества, за да не хвърляш кърма! Успех!!! :wink:


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: Debi в ср, 08 сеп 2004, 15:20
Майчетата са ти отговорили на доста от въпросите. И аз бях замразила кърма в торбички на Авент. За да не я изхвърлям, размразявах толкова, колкото ми трябваше. Поставях торбичката в чаша с топла вода. Останалото  парче замразено мляко прибирах във фризера. При нас нямаше проблеми, но пък аз започнах да давам замразената кърма чак към 8-я месец.

По въпроса за шезлонга - дъщеря ми обожаваше да е в кошчето за кола. Научи се и как сама да се люлее в него. Обаче се стигна до там, че отказваше да заспи в креватчето си, искаше да спи само в кошчето. Нали креватчето не започва да се люлее като ритне с крака :lol: Така че - слагай си детенцето в шезлонга, но поне толкова време да изкарва и в кревата. На нас ни отне около два месеца, за да се примирим, че кревата е за да се спи в него.


Титла: Две въпросчета?
Публикувано от: Treasures в ср, 08 сеп 2004, 15:43
За шезлонга, няма проблеми. И ние го ползвахме за спане.
За кърмата, отиди на пробно кърмене. И аз като кърмех непрекъснато се притеснявах дале му е достатъчно и за това почти през ден сигурно ходих на пробно кърмене и веднага се успокоявах. Притесненията не са добре нито за теб нито за бебока.