BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: angi в сб, 11 сеп 2004, 14:20Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: angi в сб, 11 сеп 2004, 14:20
Момичета какво давате на вашите бебета в този период.В момента освен кърма ядем плодови пюрета и сокчета .Някакви каши давате ли? :roll:


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: Gercho в сб, 11 сеп 2004, 15:10
Ние сме на абсолютно същия хранителен режим - сокове,  плодови пюрета и кърма  :D и мисля така да останем  до 6 месеца. И аз си мислех за каши, но все още не искам  да замествам хранене, затова мисля да изчакам. Нека и другите майчета кажат на тази възраст какво ядат или са яли децата им :lol:


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: Raya в сб, 11 сеп 2004, 15:59
В Спок пише, че кашите се дават през или след (не запомних) 6-тия месец. Аз дадох при 6 навършени.


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: nad_tab в сб, 11 сеп 2004, 19:06
Ами ние сме на три месеца, и все си мисля, че до 6ия ще си останем само на кърма... защо да бързаме, ако бебо се развива добре :wink:


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: Tzvetelina Ivanova в сб, 11 сеп 2004, 21:13
Дъщеря ми е на почти 6 месеца и от около 4 месец започнах да й давам от време на време сок или по малко плодово пюре след обед- да опитва вкусовете. Когато навърши 5 месеца реших да започна да я запознавам с вкуса на различните зеленчуци - без да замествам хранене на обед й предлагах пюренце от един зеленчук. Така продължихме известно време и започнах да забелязвам, че купените пюрета й харесват много, а на домашно приготвените нещо се мръщи- преглъща, но без апетит   :( От две дни изяжда на обед почти по 125мл. и след това не иска кърма. Помислих си, че е дошло време да заместя изцяло обедното хранене, но уви- днес не искаше да яде нито купено, нито мое пюре. Та, мисля си аз, явно още не е готова за това.
Вашите домашни пюрета ядат ли ги?! Аз много страдам, че не ми ги иска!


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: petty в сб, 11 сеп 2004, 22:31
Аз от време на време давам плодово пюре, но напоследък спрях. И аз се чудя трябва ли, или не. Кърмата й стига на моята бебка и няма нужда от друго. Може би ще изчакам да навърши 6 месеца (ако й стига все още) и тогава ще пробвам със зеленчуково пюре.
Макар че според GP-то вече трябва да замествам 1-2 хранения, да давам жълтък, че и за месно пюре спомена...  :roll:


Титла: Хранене на 5 месечно бебе
Публикувано от: Raya в сб, 11 сеп 2004, 22:54
Tzvetelina Ivanova,

Бебето ти харесва купените пюрета, защото са овкусени - имат захар и/или сол.

Изчакайте до 6 месеца със захранването. Няма за къде да бързате. Оставете природата да си свърши работата. А вие изразходвайте времето си за игри, гушкане и занимания с бебето. Имате само няколко месеца такова спокойствие.