BG-Mamma

Дом и семейство => Нашият дом => Темата е започната от: Един татко в чт, 08 сеп 2011, 08:48Титла: По-нагли,най-нагли,"Софийска вода"!
Публикувано от: Един татко в чт, 08 сеп 2011, 08:48
Наскоро  имаше авария по преносната мрежа и ни спряха водата.Цял ден бяхме лишени от живителната течност.Отстраниха повредата едва вечерта.На следващия ден случаят се повтори.Обадих се на "Софийска вода"с надеждата да ми кажат кога ще приключи планирания ремонт.Телефонната операторка,оказа се,нямаше представа за повредата.Както и да е...Но може ли да си представите наглостта `и,когато ме помоли отново да звънна,за да се информирам кога ще бъде отстранена повредата!!!/ в МВР след подаден сигнал връщат разговора/.На третия ден отново нямахме вода,но повече не се обаждах.Обаждането до "Софийска вода струва около 1 лев.Питам:не върша ли работата на монополиста,информирайки го за появилата се повреда и не  е ли нагло да ми вземат  пари за подадения сигнал?!?Второ-не спестяват ли хиляди левове разходи при своевременно подаден сигнал от неизтеклата по улиците питейна вода?Основателна ли е логиката на моя колежка,която твърди,че с телефонните позвънявания на лишените от питейна вода клиенти на дружеството само от една повреда,монополистът си плаща ремонтите по няколко аварии?!?Все пак при проблем в някой от комплексите обажданията са стотици!!!Що за наглост!Господа от "Софийска вода",нека телефонът,който сте обявили да ни бъде взаимно полезен!Това не  е телевизионна игра,от телефонните номера на която да печелите по най-елементарния Бай Ганьовски начин!


Титла: Re: По-нагли,най-нагли,"Софийска вода"!
Публикувано от: ехк в чт, 08 сеп 2011, 12:36
Само телефоните ли?

Ами задължителното тестване или смяна на водомерите на 5г.?
Това не е ли рекет? Би трябвало да е поне на преминало количество вода през тях поне.
И като си занеса да ги тестваме в лаборатория, ще ми дадат бележка, че са годни. Е да ама ако знам как, след тестването, мога да си ги манипулирам, после идват Софийска вода и ги пломбират, защото имам бележка, и измамата се узаконява! И явно затова са ни такива надути  сметките. Някой знае как, друг му узаконява далаверата, а трети ще плащат.

Явно вносът и производството на водомери не са добър бизнес, и Софийска вода трябва да им осигури клиенти. Само като сметнеш през 5г. колко потребители цакат, за да спазят закона, не ми се смята!


Титла: Re: По-нагли,най-нагли,"Софийска вода"!
Публикувано от: Един татко в пт, 09 сеп 2011, 07:18
Струва ми се,че когато се обявява определен телефон за извършване на услуга,трябва изрично да е упомената цената за разговор.На страницата на "Софийска вода" такова нещо не видях.Жалко,че не зная към кого да се обърна,за да гисезирам.И още нещо-монополистът купува водата от язовира на цена....3 ст.за кубик...


Титла: Re: По-нагли,най-нагли,"Софийска вода"!
Публикувано от: mamamari в пт, 09 сеп 2011, 15:21
 newsm78Ако коментирания телефон е 0700 1 21 21 цената е един градски разговор.Знам ,защото често съм звъняла и е отразено в разпечатката.
Така че информацията ви не е вярна :outtajoint:.
Ако не сте информирани за авариите има си страница ,на кояти са отразени:къде и до кога няма да има вода.Хубаво е да видите преди да се обадите,за да не питате за нещо дето си го пише.
Ей тук:
http://www.sofiyskavoda.bg/default.aspx
А за дето и нас ни оставят без вода от време на време и аз  :bad-words:,но само за това.


Титла: Re: По-нагли,най-нагли,"Софийска вода"!
Публикувано от: домакиня в сб, 21 яну 2012, 13:56
 Рекет е слабо казано, направо робство! И това не е всичко, след като те принуждават, защото не ти признават показанията на водомера, ти се обаждаш на фирма за "комплексна услуга" по смяна, тестване и озаконяване на водомери. И тогава вече ...
Аз се обадих на фирма ТЕСА, направиха ми куп бели, възмутена съм, арогатни , некадърни, спукаха тръба, направиха наводнение, не поеха никаква отговорност, нахокаха ме, обвиниха ме и накрая платих страшно много пари за да опавя пораженията които направиха и пак съм без сменени водомери :x
Недейте да наемате ТЕСА това вече го знам от опит!


1