BG-Mamma

Образование => Училища => Темата е започната от: desin4o в пт, 17 фев 2012, 10:29Титла: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: desin4o в пт, 17 фев 2012, 10:29
Привет на всички! Моля, мамчетата на дечица учещи в 19 СОУ да споделят своето мнение за училището, за учителите, за занималнята. Много благодаря предварително на всички, които ще се отзоват!  :bouquet:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Наталия Барбаронта в нд, 28 юли 2013, 19:07
Ми ето нещо ново по твоята тема но не само,като цяло 19 не е най-доброто място за възпитание което е голям проблем защото децата ни прекарват много време в училище именно през най ценното и важно време за тяхното възпитание,но въпреки това сега там има наистина добро обучение но и много лоша дисциплина,което ако не се оправи в ранните години е проблем за по на там,трябва да внимавате с какви деца общува защото имаше случай с кражби от които невинни щяха да пострадат,там занималнята беше отвратителна но сега е наистина по-добре,сега 19 се води нещо като елитна гимназия но всъщност това е само маска зад множеството промени се крие старият облик на това място,неговото развитие през години те беше като развитието на едно кестеново дърво,порасна после цъфна,после уж рия,и дойде един лош период прецъфтя изсъхна,плодът изгни,падна в калта и след време дървото пак цъфна и пак стана зелено и свежо до следващата есен...,и ето го сега с нов облик и стил


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: anela 17 в вт, 18 мар 2014, 13:12
Преди да се появи новата директорка на 19 СОУ ,колективьт от у4ители беше прекрасен.Моето дете у4и там 4етвьрта година и именно заради на4алните у4ители го записах в това у4илище.Госпожа Боцина,която води преду4илищните групи е невероятен педагог и 4овек.Горещо ви я препорь4вам. От назна4ените от новата директорка у4ители има такива,които трябва да посетят психотерапевт и на някои от тях сьс сигурност ще им забранят да работят с деца.Желая ви кьсмет!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: MianaNia в сб, 05 апр 2014, 15:50
И аз се интересувам от мнения за това училище и конкретно за преподавателите, поемащи първи клас от наесен. Също не успях да се ориентирам от сайта им, има посочено предимство за деца, посещавали 7 ЦДГ, но не и за живеещите около нея, нали така? Тъй като зоната им е до Руски паметник нагоре в посока Пигоров, т.е. излиза, че не обхваща зоната под него в посока Стамболийски? Извинявайте, но няма карта, а описанието на улиците не е много ясно.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Параход в пн, 07 апр 2014, 17:58
Има такова предимство - за "тяхната", най-близка зона то е 3 точки, за кварталите Красно село (в който се пада и нашето каре - аз съм ти съседка май :)), Лагера, Хиподрума и т.н. - 2 т., за други съседни квартали - 1 т.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: MianaNia в пн, 07 апр 2014, 18:14
Има такова предимство - за "тяхната", най-близка зона то е 3 точки, за кварталите Красно село (в който се пада и нашето каре - аз съм ти съседка май :)), Лагера, Хиподрума и т.н. - 2 т., за други съседни квартали - 1 т.
Да, ама ние се водим в район "Възраждане", въпреки че на практика сме до 7 ЦДГ и Руски паметник, а от сайта им излиза, че няма точка за този район.
Това им е написано като район:
-Зоната между: бул.”Акад.Ив.Гешов”, бул.”Тотлебен”,  бул.”Хр.Ботев”, бул.”Прага” и  ул.”Св.Г.Софийски”– 3 т.
-  Славия, Бъкстон, Красно село, Борово, Белите брези, Хиподрума, Лагера – 2т.
-   съседни райони – Триадица, Витоша, Лозенец – 1 т.
Ама като описание района като го погледна на карта, не виждам как бул.Ботев се вписва, след като Тотлебен е над Руски паметник, т.е. не се получава затворено каре.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: dnd11174 в пн, 07 апр 2014, 18:55
Това училище имаше шанс да стане нещо по-добро, но за съжаление новата директорка се е ориентирала грешно! Само много шум и пръскане на пари от родителите за нищо! Има няколко добри учителя, между които г-жа Боцина на предучилищната, г-жа Петрова, която в момента е на първи клас, г-жа Антонова по английски. За Илиева също съм чувала добри неща. Мога да кажа кои не са ок-Ценкова, която тази година може би ще води първи клас-не си записвайте децата при нея, г-жата по физическо Ганева, която води и други предмети по незнайни причини, а е на 60 години и е съвсем мръднала! С две думи ако не ви е под носа училището и имате друг избор-изберете другото! Не знам защо е този наплив за 19то. Карат ги от първи клас да записват децата на платена занималня с чужд език за 180 лв на месец, тъй като има явно доста заможни хора и минават с номера че мнозинството печели и не може да има хем държавна, хем частна занималня. Правете си сметка и за паричните възможности. Има някаква безумна агитация, включваща тормоз над децата и родителите за масово участие в зелените училища, които са в СПА хотели и са организирани за всички деца от 1 до 4 ти клас, което е малко казано безумие, толкова много деца на едно място. Аз бих потърсила някое не толкова амбициозно, тихо и с добри учители училище. Обаче 19-то ми е под прозорците и от пусто удобство съм на път да запиша и другото си дете там, а хич не ми се иска! Вие си решавате!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Параход в пн, 07 апр 2014, 21:33
Да, ама ние се водим в район "Възраждане", въпреки че на практика сме до 7 ЦДГ и Руски паметник, а от сайта им излиза, че няма точка за този район.
ЦДГ 7 е тази на "Григор Пърличев", нали? Карето между "Ботев" и моста на "Скобелев" си е Красно село - а знам, щото живея до градинката Ереван... :D Евентуално ако сте след "Добруджански край" и LIDL, където са блокове и се водят зона-нещо си, сигурно си права, че е "Възраждане" (за която наистина не се полага точка)... Но частта с къщите около градинката си е Красно село.

И понеже видях, че си търсила информация и за 41-о - то и неговият район е до "Добруджански край", явно там е разделителната линия.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в чт, 01 май 2014, 19:48
Случайно попаднах на темата. Детето ми е в 19-то и съм много доволна. Пише се за платената занималня, но не се казва, че в нея е включено всекидневно ранно езиково обучение по немски или английски език, а упражненията (т.н. занималня) т.е. отработването на наученото става под ръководството на същия учител, който е преподал материала. След смяната на ръководството на училището назначените учители са много силни (визирам само началните - от другите нямам представа). Децата са под дисциплина, без излишен стрес. Растат щастливи, при завишени изисквания. Надникнете в класациите на състезанията към Националното сдружение на българските учители и проследете класиралите се от 19-то. Резултатите свидетелстват за качеството. Проблем за мен е отдалечеността - не сме в района и пътуването много ни изтощава. Ько все още имате конкретни въпроси - с радост ще отговоря.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: adi_s в нд, 04 май 2014, 16:42
Здравейте!
Ще следя темата и ще се радвам за отзиви на родители, чиито деца са трети клас през настоящата учебна година. Малката ми дъщеря е набор 2008 и учителите на настоящите третокласници ще поемат първокласниците, които са родени през 2008.

Хубав ден!


Титла: 19 СОУ Елин Пелин - в София
Публикувано от: az_den в чт, 08 май 2014, 15:14
Здравейте,

Извинявам се предварително ако пиша в грешния раздел, но моето момиче другата година (септември 2015) ще е първи клас, и сме се нагласили за 19 СОУ - Елин Пелин. Исках да питам дали някой има информация за училището, учителите, въобще цялостни мнения?

Мерси!


Титла: Re: 19 СОУ Елин Пелин - в София
Публикувано от: змия в чт, 08 май 2014, 15:18
Племенникът ми сега завършва първи клас там. Сестра ми е изключително доволна. Класната му била страхотна жена. Избирана била за Учител на годината преди 1-2 години.
Учат много немски. Нямат домашни за вкъщи освен понякога за уикенда. Племенникът ходи с удоволствие на училище.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в чт, 19 юни 2014, 09:35
Здравейте, Спринг мама,
моето момиченце ще бъде в 3-и клас. Според мен в този випуск няма слаб начален учител. Немските паралелки се водят от г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева, а английските - от г-жа Колева и г-жа Смоличка. Непосредствени са ми впечатленията от немските паралелки, защото понякога имат съвместни проекти. И двамата учители са изключителни - с голям опит, въвели са изпреварващо обучение и така избягват стресиране на децата, имат индивидуален подход. Ние учим при г-жа Крайчева. Прекрасна е - живее с проблемите на всяко дете. Въведе и индивидуално възложени домашни - с оглед нивото на детето и нуждата то да затвърди нещо или да "даде газ". За да не звучи като реклама, може да ми пишете на личен адрес. Ще отговоря на въпросите Ви, ако имате конкретни такива.
Успех!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: adi_s в вт, 01 юли 2014, 09:24
Шарлот, благодаря Ви много за отговора! Личното впечатление е най-ценно! За мен индивидуалния подход към всеки ученик е едно от най-важните условия за добро обучение.
Хубаво лято на Вас и семейството Ви!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Jessika123 в вт, 16 сеп 2014, 11:37
Здравейте :)
Интересувам се от учителите, които в момента водят четвърти клас и от следващата 2015/2016 учебна година ще поемат първи клас.
Моля за всякакви отзиви и коментари, тъй като планирам следващата учебна година да запиша там сина ми, тъй като това е най-близкото ни училище до блока  :peace:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: niki77 в пт, 09 яну 2015, 10:48
Здравейте,
Моля за малко повече информация относно подготвителната група ( 6 годишни ) към училището. Целодневно ли е обучението, какъв език се изучава и по колко часа, мнение за преподавателите, бързо ли се адаптират децата и всякаква др. информация ще ми помогне за избора. Предварително благодаря.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Otimerk в пт, 16 яну 2015, 21:56
И аз се записвам с молба за актуална информация за ПК   :bouquet:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: el_bozhko в пн, 09 фев 2015, 14:24
Здравейте, относно подготвителна група (6 годишни) в 19 СОУ - силно препоръчвам! Моето дете в момента е в подготвителна група. Преподавателката е невероятен човек! Сутрин започват в 8,30, имат занимания до 11,30. Следва почивка и обяд. Всеки понеделник сутрин купуваме купони за седмицата. Храната...поне 1 от 3 хапва. Следобед има занималня, организирана от родителите в сграда на 5 минути от училище. От 1 до 3 учат език (амглийски или немски) - ВСЕКИ ДЕН. После от 3,30 до 5 са със същата учителка от сутринта. Работи се много, със старание, грижи, обич и усъдрие. Детето ми се занимава с удоволствие само вкъщи (нямат точно домашни, но госпожата може да ги "помоли" да упражняват вкъщи цифри, ченгелчета, бастунчета и т.н.). Тетрадките и учебниците, които ми носи, за да ми показва какво са работили в час, приятно ме изненадват. Учат математичка, български, социален (околен)) свят, природен свят...Например: В час по музика, слушат Радецки марш : ) В час по изобразително - рисуват със "смесена техника" (бои + пастел). В час по физическо правят много упражнения (когато е много студено и няма място във физк салон - няма физическо). Имат и допълнителни "сборници" със задачки по математика (по предложение на учителят при първата родителска среща, което бе прието с желание от родителите). Много съм доволна от постиженията по немски език! Ходиха 1 седмица на ски. Има допълнителни занимания (худ. гимнастика, танци, рисуване), които Ви позволяват да вземате детето си НЯКОИ дни в 18 (а не в 17 часа). Но всяка година всичко се променя...Не знам др година кой ще е учител, какви занимания ще има, дали ще има занималня и т.н. Но съм очарована от всичко! Здраве и успехи на учителите, които се грижат за детето ми там! И успех на родителите, котио решат да направят този избор!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: oska в вт, 12 май 2015, 09:40
какъв език се изучава и по колко часа, мнение за преподавателите, бързо ли се адаптират децата и всякаква др. информация ще ми помогне за избора.

Присъединявам се към питанките на  niki77 ! Избирам училище за сина ми , който ще е в 1-ви клас 2016 г.
Имате ли мнение за класните , които 2015-2016 ще водят 4-тите класове с английски  ? Те ще се паднат на 1-вите в годината , която ме интересува .

Изобщо , въпросът с часовете по чужди езици най-много ме вълнува . По колко часа седмично са ?
Другото е атмосферата като цяло в училището и в началния курс .

Имам на ум друго много добро ОУ , там учи големият ми син , но малкият има афинитет към английския език и бех го зописала в 19-то , само ако наистина има смисъл от чуждоезиковото обучение там .

Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в пт, 15 май 2015, 14:55
Аз също, но за бъдещ 4-токласник.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в пт, 15 май 2015, 15:06
Шарлот, вие сега в 3-ти клас ли сте? Нещо не мога да го сметна. Ако да, то значи ще можеш да ме информираш актуално за настпящия 3-ти, бъдещ 4-ти кл.
Обмислям преместване на сина ми следващата уч. година. Моля за отзиви за г-жа Тошкова по немски език.
Учите ли по програмата на Джуниър Ачийвмънт? Колко често, как протичат часовете?
За немския - кой учебник и кое ниво на този учебник. А също и колко часа, справят ли се ако няма немскоговорящ у дома?
Математиката - аз всъщност се надявам на природо-математическа паралелка с немски ез. от 5-ти клас.
Това са 3-те параметъра, които ще ме накарат да изляза от спокойното си ежедневие на 98-мо НУ и ще се впусна към ежедневно пътуване от Нови Искър и обратно, старт на уч. ден в 7.30 (значи тръгваме в 6,30) и т.н. Но гореизброените неща + школата по изобразително изкуство + клубът по шах + футболът покриват напълно интересите на детето. Заради тях, бих летяла.
Затова ще е много ценно вашето мнение, както и попълванетоо на анкетата, която пита" Щастливо и спокойно ли е детето Ви в 19-то СОУ, но още няма никакъв отговор :(
Благодаря Ви за вниманието!


Здравейте, Спринг мама,
моето момиченце ще бъде в 3-и клас. Според мен в този випуск няма слаб начален учител. Немските паралелки се водят от г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева, а английските - от г-жа Колева и г-жа Смоличка. Непосредствени са ми впечатленията от немските паралелки, защото понякога имат съвместни проекти. И двамата учители са изключителни - с голям опит, въвели са изпреварващо обучение и така избягват стресиране на децата, имат индивидуален подход. Ние учим при г-жа Крайчева. Прекрасна е - живее с проблемите на всяко дете. Въведе и индивидуално възложени домашни - с оглед нивото на детето и нуждата то да затвърди нещо или да "даде газ". За да не звучи като реклама, може да ми пишете на личен адрес. Ще отговоря на въпросите Ви, ако имате конкретни такива.
Успех!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: oska в нд, 17 май 2015, 01:00
Извинявам се за правописните грешки в предишния ми пост . Бързам и недоглеждам .
Очаквам някой да се включи с мнение за училището .


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Nassa в чт, 28 май 2015, 21:50
Здравейте, 
Аз също имам нужда от информация относно началните учители, които ще поемат първи клас през септември 2016 год.
Предварително благодаря!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в сб, 06 юни 2015, 00:04
Здравейте :)
Записвам се в темата, тъй като записах малкия ми син онзи ден и от есента е ученик в 1-ви клас с немски език:) Все още не знам никакви подробности за учителите и учебния процес. На 11,06, има родителска среща и се надявам да се поизяснят нещата. Всякаква актуална информация за там и ще ми е от полза. Благодаря предварително!   :bouquet:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: oska в ср, 10 юни 2015, 10:50
 cutesmallcat , би ли споделила как е протекла родителската среща ?
Малко съм изненадана от липсата на коментари тук за училището . Мислех ,че е едно от предпочитаните , заради по-специалната програма с включени повече часове по чужд език .


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в ср, 10 юни 2015, 11:59
Привет, родителската среща е утре. Ще споделя след това  :peace:
И аз се надявах на ценни съвети и опит от родителите на учещи вече деца там, но все пак, има време, може да се появят повече хора :)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: niki77 в пт, 12 юни 2015, 12:24
cutesmallcat как мина родителската среща вчера ? Всякаква информация за училището ще ми бъде полезна за да се ориентирам по добре за следващата година. Знаеш ли  с колко точки е прието последното дете от паралелките с немски език ? Предварително благодаря.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Jessika123 в пт, 12 юни 2015, 17:13
И аз очаквам отговор на горния въпрос  :pray:
Ние ще кандидатстваме за следващата учебна година, живеем до училището, но така като гледам ще сме само с 5 точки. Надявам се да ни приемат :)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в пт, 12 юни 2015, 17:37
Здравейте, родителската среща беше опознавателна, запознаха родителите с учебния процес, порядките в началния курс. Обясниха за Училищното настоятелство, начина на провеждане на всички видове занятия и т.н. Като цяло нищо конкретно за самите паралелки не са казали още, защото не са разпределени класовете все още. На 03,09, ще има още една род.среща с по-конкретни и практически насоки. Сега беше по-скоро общо за самото училище и с какво се отличава на общия фон.
Относно точките за последните приети - не знам, за съжаление. Никъде не са посочени самите точки при приемането. Играли са роля и мотивационните писма, подчертаха го на срещата.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: niki77 в пн, 15 юни 2015, 08:55
Не знаех , че трябва да се пишат мотивационни писма за кандидатстване в 1 клас. Мислех че са задължителни само за кандидатстване в подготвителната група.
cutesmallcat  би ли споделила вие дали сте писали мотивационно писмо и с колко точки ви приеха в немска паралелка. И ние живеем до училището , но само с тези 3 точки едва ли ще се класираме. Надявам се това да се промени за следващата година и тези , които живеят до училището да имат по голям шанс.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в вт, 16 юни 2015, 14:40
Здравей niki77, писахме писмо, да. Беше посочено при документите, които са необходими да се подадат. Моя приятелка не е писала и пак е успяла да подаде документи все пак, но през сайта е подавала, може би има значение, аз отидох на място.
С колко точки са ни приели, не знам. Подавах на няколко места, навсякъде критериите бяха различни, както и точките и нямам никакъв спомен конкретно за 19-то. А на списъците точки не бяха уточнили, та съвсем не знам :) Освен по местоживеене имахме и точки по други параграфи, така че са повече от три със сигурност  :peace:
Успех догодина!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Alleks в чт, 18 юни 2015, 14:01
Мотивационното писмо е пожелателно, а не е задължително. Когато подавах документи за кандидатстване съвсем го бях забравила това писмо, но ме успокоиха, че е само въпрос на желание от страна на родителите да го приложат. На родителската среща наистина подчертаха, че мотивационното писмо е важно и вероятно са единственото училище, което го иска, но то е за тяхна ориентация по какви причини родителите избират точно това училище за децата си. Показаха и статистика, според която 30-35% тежест при избора има местоживеенето и местоработата, а след това с доста по-малки проценти са езиците, качество на обучение, заетост и т.н Вероятно затова в критериите за оценка най-много точки са за живеещите в района, както и за месторабота на родителите в района на училището.
Надявам се, че на следващата родителска среща ще има яснота по всички важни въпроси - кои са учителите, които ще поемат първите класове, разпределението на децата по класовете и извънкласните занимания, които ще се организират и контролират от училищното настоятелство - обещаха за 03.09 всичко да е ясно и да е готово в писмен вид  :)

Много се надявам да имаме добри начални учители. Директорката ми направи чудесно впечатление на родителската среща и много ми се иска добре да подбере екипите, които ще поемат първите класове!

Успех на всички!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в ср, 24 юни 2015, 22:45
Простете, много рядко влизам във форума, а темата за 19-то за мен не е актуална  :party:. По немски език децата покриха А1 - със сертификат към Гьоте институт. По разчет на преподавателката по немски, следващата година ще покрият А2. Струва ми се доста амбициозно - това означава два падежа и три времена, предлози за времето (от ... година посещавам училище, Първата световна война е избухнала през... година и т.н. - специфика на езика). Ако детето Ви досега не се е занимавало сериозно с немски, няма да успее да влезе в общия ритъм. Учи се всеки ден задължително следобяд, а преди обяда - без значение - практически не се учи - сменяха учителката и това, което разбрах за настоящата (дори не съм убедена, че името й е Тодорова) е, че разменяла стикери от Била албум с децата?!!! Следобедните занимания са главно по граматика - помагалото е "Граматикланд" на Хуберт. Иначе дъвчеха (в сутрешните занимания, за които казах, че не са сериозни нито като темп, нито като сериозно преподаване) "Планетино ІІ на същото издателство. Ако ще се готвите за СМГ, по-добре концентрирайте усилията си в математиката, защото цедката е ситна, а в СМГ немският започва от "0" и то ако не бъркам - след 7 клас. С една реч - не разбутвайте детето именно тази година, в която са т.н. малки матури и предстои кандидатстване. Това ще е доста за тях. Стискам Ви палци да вземете правилно решение


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: desparedmama в вт, 30 юни 2015, 17:27
Търся информация 5- 7 ми клас в 19 то у- ще ! Моля, дайте ми мнения! Колебая се да запиша ли сина си. Няма математическа паралелка с немски език. Не им достигат децата за пети клас! Защо?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: bora в ср, 01 юли 2015, 01:32
Понеже сме от завършилите четвъртокласници в 19-то, което харесвам и в което записах в първи клас и второто си дете, имам представа: математиката ще се води от госпожа Клара Арабаджиева, за която чувам много добри отзиви за отличен математик. На родителската среща за 5-ти клас (на която родителите се ориентираха за коя паралелка да кандидатстват) плановете на госпожа Арабаджиева бяха за усилено изучаване на математика - по 8 часа седмично, още от сега е дала за лятото да се решава сборник със задачи, можете да го видите на сайта. Училището набира скорост и се развива добре. Ние сме приети в една от двете природо-математически паралелки с изучаване на английски език, към който се оказа, че има по-голям интерес. Имай предвид, че досега 4-тите класове бяха само два, като единият беше по-малък - от около 20 деца мисля, с немски, те повечето продължават в езиковата паралелка, а нашият клас беше от около 30 деца, с английски. А сега паралелките са вече три. Преди да сформират паралелките, родителите попълвахме анкета и вероятно повечето са избрали природоматематическа с английски език, затова са две, по 24 деца, което е съвсем нормална бройка. Виждам деца и от други училища, не само от нашето продължават. Освен това има развитие и с приема в СМГ днес, а и в други математически насочени училища, така че някои промени относно записването са възможни в последния момент. Моето мнение за училището е много добро, има амбиции, има усилия за развитие. 


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Hristina Voi в нд, 06 сеп 2015, 09:45
Какви са възможностите за занималня в 5 клас в или около училището?
Има ли отзиви за занималня?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: HG в ср, 07 окт 2015, 14:59
Записвам се да следя темата и бих искала да помоля, ако някой има информация кои учители ще започнат с първокласниците през 2016г. и някакви мнения. Благодаря!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: bora в ср, 07 окт 2015, 18:02
Записвам се да следя темата и бих искала да помоля, ако някой има информация кои учители ще започнат с първокласниците през 2016г. и някакви мнения. Благодаря!

Виж пост № 12 на Шарлот на стр.1 от темата, това са май преподавателите на 4-ти клас тази година и отзивите за тях са много добри.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: HG в ср, 07 окт 2015, 21:57
Благодаря bora


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: suny78 в вт, 10 ное 2015, 10:05
Здравейте, момичета! И аз се вълнувам от приема за първолаци в 19 СОУ. В сайта на училището не откривам информация за точките, с които са приети децата от последния прием.
Моля, ако имате ученици в 19 -то, да  споделите с какви точки сте били приети и евентуално ако си спомняте най- ниския бал за прием. Сигурна съм, че информацията ще е полезна за всички тук. Благодаря на всички, които ще се включат.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в вт, 10 ное 2015, 15:17
Здравейте, момичета! И аз се вълнувам от приема за първолаци в 19 СОУ. В сайта на училището не откривам информация за точките, с които са приети децата от последния прием.
Моля, ако имате ученици в 19 -то, да  споделите с какви точки сте били приети и евентуално ако си спомняте най- ниския бал за прием. Сигурна съм, че информацията ще е полезна за всички тук. Благодаря на всички, които ще се включат.

На списъците с приети деца не бяха отбелязани никакви точки и реално  тази информация я няма.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: veni_kra в ср, 02 мар 2016, 16:24
Здравейте,
тази година има ли инфомрация кои ще са учителките които ще поемат 1 клас в 19-то?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Савина1 в сб, 28 май 2016, 20:07
Здравейте,
бих искала да попитам дали е платена занималнята за немските паралелки. Колко е таксата, ако има такава?
Благодаря предварително!  :bouquet: :bouquet:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: bora в нд, 29 май 2016, 18:24
Здравейте,
бих искала да попитам дали е платена занималнята за немските паралелки. Колко е таксата, ако има такава?
Благодаря предварително!  :bouquet: :bouquet:

Занималнята първи клас не е платена, ние сме в английска паралелка, но същото е и за немските паралелки. Много съм доволна от английския език, организиран в този му вариант ( с баткото не беше много сполучливо преди 4-ри години), чудесна госпожа - Дарина Колева :bouquet:, децата с удоволствие, в игри, песни и рисуване, накрая на годината и писане, учеха по 15 часа английски седмично - сутрин един и следобед два часа английски език (предполагам и немския е така). Госпожата ежеседмично ни информираше с имейли какво са взимали децата, какви домашни имат (леки) и линкове към песни и игри на английски. Занималнята всъщност е два часа с основната учителка и два часа с учителката по език. Закупихме само учебниците и нищо повече. Дори не съм записвала детето на допълнителна школа по език извън училище. Надявам се и догодина да е така.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в нд, 29 май 2016, 21:03
Здравейте,
бих искала да попитам дали е платена занималнята за немските паралелки. Колко е таксата, ако има такава?
Благодаря предварително!  :bouquet: :bouquet:

Занималнята първи клас не е платена, ние сме в английска паралелка, но същото е и за немските паралелки. Много съм доволна от английския език, организиран в този му вариант ( с баткото не беше много сполучливо преди 4-ри години), чудесна госпожа - Дарина Колева :bouquet:, децата с удоволствие, в игри, песни и рисуване, накрая на годината и писане, учеха по 15 часа английски седмично - сутрин един и следобед два часа английски език (предполагам и немския е така). Госпожата ежеседмично ни информираше с имейли какво са взимали децата, какви домашни имат (леки) и линкове към песни и игри на английски. Занималнята всъщност е два часа с основната учителка и два часа с учителката по език. Закупихме само учебниците и нищо повече. Дори не съм записвала детето на допълнителна школа по език извън училище. Надявам се и догодина да е така.

Абсолютно същото се отнася и за немските паралелки. Г-жата ни е страхотна и децата учат с удоволствие :)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jolie21 в нд, 05 юни 2016, 08:17
Търся информация 5- 7 ми клас в 19 то у- ще ! Моля, дайте ми мнения! Колебая се да запиша ли сина си. Няма математическа паралелка с немски език. Не им достигат децата за пети клас! Защо?
бягай далеч, бяхме до 4 клас  там и  после избягахме с 200 :) дисциплината е нулева, а успеваемостта може да я видиш според НВО, там ясно се вижда кои училища са ок.Другото което знам е, че им занижават оценките, за да ги задържат след 7-ми клас според мненията на настоящи седмокласни мами завършващи там тази година.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: звездица в нд, 05 юни 2016, 21:18
Търся информация 5- 7 ми клас в 19 то у- ще ! Моля, дайте ми мнения! Колебая се да запиша ли сина си. Няма математическа паралелка с немски език. Не им достигат децата за пети клас! Защо?
бягай далеч, бяхме до 4 клас  там и  после избягахме с 200 :) дисциплината е нулева, а успеваемостта може да я видиш според НВО, там ясно се вижда кои училища са ок.Другото което знам е, че им занижават оценките, за да ги задържат след 7-ми клас според мненията на настоящи седмокласни мами завършващи там тази година.
jolie21 кое училище избрахте след 4 клас?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jolie21 в пн, 06 юни 2016, 08:46
Търся информация 5- 7 ми клас в 19 то у- ще ! Моля, дайте ми мнения! Колебая се да запиша ли сина си. Няма математическа паралелка с немски език. Не им достигат децата за пети клас! Защо?
бягай далеч, бяхме до 4 клас  там и  после избягахме с 200 :) дисциплината е нулева, а успеваемостта може да я видиш според НВО, там ясно се вижда кои училища са ок.Другото което знам е, че им занижават оценките, за да ги задържат след 7-ми клас според мненията на настоящи седмокласни мами завършващи там тази година.
jolie21 кое училище избрахте след 4 клас?
Лично мое мнение е, че за децата е по-добре до 7 клас да учат в основно училище.
1-во, няма големи от които да взимат лош пример и да ги тормозят.
2-ро, учителите много повече помагат на децата, особенно на тези които на които наистина им се учи. Синът ми стигна до три областни олимпиади и почти до национална (разглеждане от комисия), само от училищна подготовка.
Единствените курсове на които сме били са тази година за подготовката на НВО, но така или иначе всички деца минават през тях.
Аз много харесвам директорката и екипа на 19-то, НО в стремежа си да запълнят училището с брой ученици, правят компромиси спрямо лошо поведение, толерират насилие и просто си затварят очите пред проблемите, тоест ако тя наистина иска да го направи толкова елитно за колкото мечтае, трябва да действа с по-твърда ръка.
Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Савина1 в пн, 06 юни 2016, 12:49
Здравейте!
Някой знае ли кои учителки ще поемат немските паралелки от новата учебна година? Благодаря предварително!  :bouquet:
jolie21, направо ме изуми с този отговор, защото толкова хубави неща бях чувала за това училище?!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Jessika123 в пн, 06 юни 2016, 14:05
по пътя на логиката - Г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева - в момента те водят немските паралелки 4 клас и на есен поемат първи  :peace:  Но със сигурност предполагам ще разберете на родителската среща.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jolie21 в пн, 06 юни 2016, 16:33
по пътя на логиката - Г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева - в момента те водят немските паралелки 4 клас и на есен поемат първи  :peace:  Но със сигурност предполагам ще разберете на родителската среща.
Ако г-н Мина не се премести, както преди 5 години.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jolie21 в пн, 06 юни 2016, 19:28
А и в допълнение, репортаж по BTV    от преди минути за начина по който се приемат деца в 1ви клас там, ако може изгледайте го, доста неща ще Ви се изяснят


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в сб, 11 юни 2016, 21:58
Това, което за мен се потвърди от репортажа и изявлението на директорката е, че в училището наистина има "Милион и половина решения". Всеки е изслушан, за всеки има решение! Браво! Откриват се нови паралелки - 2 бр. Какво повече?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: garganel4e в пн, 27 юни 2016, 20:56
Здравейте,
Аз се интересувам от обучението след 7-ми клас. Има ли мами с актуално мнение за състоянието на трите паралелки. Много ще съм благодарна на всички, споделили мнение.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в сб, 02 юли 2016, 14:03
по пътя на логиката - Г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева - в момента те водят немските паралелки 4 клас и на есен поемат първи  :peace:  Но със сигурност предполагам ще разберете на родителската среща.
Ако г-н Мина не се премести, както преди 5 години.
Пророческа дарба. Към 02.07.16 г., съдейки от публикациите в масмедиите, това се е случило и е предизвикало широк отзвук. Г-н Илиев е вече в 47 СОУ.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jolie21 в сб, 02 юли 2016, 14:10
по пътя на логиката - Г-н Мина Илиев и г-жа Евгения Крайчева - в момента те водят немските паралелки 4 клас и на есен поемат първи  :peace:  Но със сигурност предполагам ще разберете на родителската среща.
Ако г-н Мина не се премести, както преди 5 години.
Пророческа дарба. Към 02.07.16 г., съдейки от публикациите в масмедиите, това се е случило и е предизвикало широк отзвук. Г-н Илиев е вече в 47 СОУ.
не е пророчество,  същото се случи и преди 5години


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: t.santi в чт, 03 ное 2016, 09:16
Здравейте,
Обмислям преместване на сина ми във втори клас в 19то.
Моля за вашите мнения и наблюдения за учителите на вторите класове, английски паралелки.
Сърдечно благодаря!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в чт, 03 ное 2016, 21:05
Този г-н Мина да не е гастролиращ актьор? Нещо много представления изнася в различни училища.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в сб, 05 ное 2016, 17:46
Този г-н Мина да не е гастролиращ актьор? Нещо много представления изнася в различни училища.
Нека гастролира, щом има публика, която не само го чака, но го и следва?!!! Нормално е всеки - и учител, и родител, да търси най-доброто с цел максимално разгръщане на наличния потенциал.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в сб, 05 ное 2016, 19:18
В случая обаче не говорим за "най-доброто"  ;-)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Alleks в нд, 06 ное 2016, 11:39
Здравейте,
Обмислям преместване на сина ми във втори клас в 19то.
Моля за вашите мнения и наблюдения за учителите на вторите класове, английски паралелки.
Сърдечно благодаря!

Дъщеря ми е втори клас, английска паралелка. Госпожа Колева води английския и на двете паралелки - за нея мога само хубави неща да кажа - много добър учител е!
Като цяло "а" клас е по-спокоен, "б" клас е по-недисциплиниран, но за разлика от миналата година е по-добре, защото имат нова класна, която успя да вкара малко ред в часовете.
Това, което за мене е много голям минус е броят на децата в паралелка - по трийсетина деца са във всеки клас и как успяват се справят учителите с толкова много дзверове  :hahaha: хич не ми е ясно  :ooooh:
Ще отбележа и нещо, което ми харесва - занималнята след обяд не е типичната занималня, а е продължение на часовете от сутринта и се води от класната и от Г-жа Колева. Определено е много добро решение, защото това, което са предали сутринта следобед го упражняват. Домашни имат само за почивните дни и то не са много, основно са по английски.

Това е в основни линии. Ако имате въпроси - на разположение съм :)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в пн, 07 ное 2016, 20:42
В случая обаче не говорим за "най-доброто"  ;-)

"Добро", "по-добро", "най-добро" - все релации. Как да преценим обективно?! Ситуациите се разгръщат във времева, социална, икономическа....среда. При максимум плюсове и минимум минуси определена среда/място се явява най-добра. Но тя е такава за някого. За друг може да е най-лоша :) Въпрос на личен избор и на търсене. Моето дете напусна 19 СОУ. Стремежът е бил да се намери по-добро училище - като предпоставки за развитие на потенциала на детето. Но как да сравнявам като и на двете места ситуирането не е константно. Това, което е важало за вчера, не е актуално днес...


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в вт, 08 ное 2016, 07:38
5-7 клас е проблем навсякъде. Няма решение в тази посока. Стискаш палци и се молиш да получиш макс. плюсове и мин. минуси.
На мен ми е смешен "актьора" :) Как пък не се намери училище за него да се разгърне. Кой го знае след 4 години къде ще се занесе. Може би в търсене на някакво признание обикаля от паланка на паланка. Много ми е смешен :) :) :)


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: cutesmallcat в вт, 08 ное 2016, 09:29
На мен ми е смешен "актьора" :) Как пък не се намери училище за него да се разгърне. Кой го знае след 4 години къде ще се занесе. Може би в търсене на някакво признание обикаля от паланка на паланка. Много ми е смешен :) :) :)


+ 1  :peace:

А като вземе да се "разгръща потенциала" на деца във втори клас, направо ми е смешно. По това време трябва да има сериозен, отговорен и сърцат учител, който да научи децата да обичат учението. Да има дисциплина, която да се научат да уважават, както и спокойна среда за работа. Всичко останало е такова пренавиване, че чак е страшно. Около мен сума деца са на 100 извънкласни занимания, частни уроци, тинтири-минтири.... Моето дете също ходи на извънкласни занимания, но не всеки ден, както и има време за игра и почивка...Сериозното учене и педал са след 5-ти клас според мен, тогава го разбирам...

И за да не спамя темата, синът ми е във втори клас в 19-то, немска паралелка. Изключително доволна съм и от двете ни госпожи. Успяват да осигурят всичко, за което говоря по-горе и децата се развиват спокойно и успешно  :peace:


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в вт, 08 ное 2016, 10:44
1-4 клас е супер е 19-то. После става малко по-трудно заради липсата на "класен" в неадминистративния смисъл на думата. Не е изградена и ясна стартегия за езиковото обучение.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: kassii в вт, 08 ное 2016, 11:20
На мен ми е смешен "актьора" :) Как пък не се намери училище за него да се разгърне. Кой го знае след 4 години къде ще се занесе. Може би в търсене на някакво признание обикаля от паланка на паланка. Много ми е смешен :) :) :)


+ 1  :peace:

А като вземе да се "разгръща потенциала" на деца във втори клас, направо ми е смешно. По това време трябва да има сериозен, отговорен и сърцат учител, който да научи децата да обичат учението. Да има дисциплина, която да се научат да уважават, както и спокойна среда за работа. Всичко останало е такова пренавиване, че чак е страшно. Около мен сума деца са на 100 извънкласни занимания, частни уроци, тинтири-минтири.... Моето дете също ходи на извънкласни занимания, но не всеки ден, както и има време за игра и почивка...Сериозното учене и педал са след 5-ти клас според мен, тогава го разбирам...

И за да не спамя темата, синът ми е във втори клас в 19-то, немска паралелка. Изключително доволна съм и от двете ни госпожи. Успяват да осигурят всичко, за което говоря по-горе и децата се развиват спокойно и успешно  :peace:
+1
И моя беше немска паралелка до миналата година. От тази, вече в 5-ти клас започват и проблемите с повечето лична отговорност и абсолютната самостоятелност. Това развива децата в добра посока, но е доста стресиращо и би трябвало да е по-плавно.
Езикът е с много малко часове.
Двусменният режим на учене е пагубен за здравето на децата и за здравето на семейството ако щете. Не остава време за спорт и личностно тазвитие. Не остава време за спокойна семейна вечеря. А като ги извикат в 10.30 или за някой нулев час, обядват сандвичи на крак.
Като се започне с домашните и ученето в 8.00 сутринта, приключват в 19.10 и докато се приберат ... Станало 20.00. 12 часа умствен труд. Кой възрастен би издържал ....
Това не ми харесва най-вече.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в ср, 09 ное 2016, 07:14
А как са учителите? Разбрах, че дисциплината е в пълен срив. Обаждаха ми се родители от бившия ни клас, които търсят решение извън 19-то. Толкова зле ли са нещата? Дисциплината зависи и от учителите. Не може всичко да се прехвърли към т.н. "хормоналния взрив".


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: t.santi в пт, 18 ное 2016, 07:09
Благодаря Alleks,
Прекрасни впечатления, но явно каузата ми е изгубена... с тези препълнени класове..
Радвам се за децата, които вече са там и се надявам да успея да преместя сина ми някъде, защото сегашната ситуация не се търпи.
Спокойни почивни дни!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: jekq в вт, 29 ное 2016, 15:32
Здравейте, има ли родители на първокласници в темата? Аз съм родител на дете от 1В клас в 19 СУ. Леко казано ситуацията в нашият клас е трагична от страна на дисциплината. Може ли да ми кажете вашето мнение от останалите паралелки. Замислила съм да се местим в друг клас.


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Шарлот в ср, 07 дек 2016, 07:51
Здравейте,
ние вече не сме в 19-то и нямам поглед над настоящите първи класове. Добре познавам, обаче, Евгения Крайчева (нашата бивша учителка). Не зная кой първи клас води. Това е перфектният учител - достоен за най-добрите частни училища. И като организираност, и като тон, който задава на децата, и като познания, които им преподава. Ако би следвало да "измисля" какъв учител искам за детето си, не бих допуснала, че всички качества, които проявява в професията си Жени, могат да се съчетаят в един човек. Опитайте при нея, ако числеността на класа й позволява. Суперлативите за Крайчева не са преувеличени!


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: misskapriss в пн, 13 мар 2017, 14:23
А какво мислите за подготвителната група? Четох стари, положителни мнения, но какво е положението сега? И още един въпрос, каква е формата на обучение, целодневна или до обяд?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: Gabuna в ср, 28 юни 2017, 15:34
Обмислям дали да прехвърля детето си (сега ще бъде в 5клас) в 19то училище. Може ли някой да ме посъветва, познавате ли учителките,които ще поемат децата?


Титла: Re: Мнения за 19 СОУ Елин Пелин
Публикувано от: vsemerdjieva в вт, 10 мар 2020, 20:31
Здравейте на всички родители, чиито деца учат в 19 СУ Елин Пелин и които обмислят да запишат децата си в това училище. Ще ви разкажа накратко моята история и моето мнение за въпросното училище и най-вече за ръководството и директорката на училището за периода 09.2018-09-2020.
НЕ ЗАПИСВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ В ТОВА УЧИЛИЩЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
През Септември месец 2018 год. синът ми трябваше да започне първи клас в 19 СУ ЕЛИН ПЕЛИН ,ГР. София, ул. Яков Крайков 16. Не знаех какъв АД ме очаква там. Тъй като с баща му започнахме дело за родителски права през 09.2018 г. детето ми беше прието в 2-ро СУ Емилиян Станев-по адресна регистрация. Дни преди началото на учебната година разбрах, че синът ми е преместен, без мое съгласие в 19-ТО. Казах си, ОК Няма проблем, 19-то е хубаво училище, в Централен район и т.н...... Тъй като лелята на бащата е училищната библиотекарка- Адът за мен и синът ми започна. През периода 20.09.2018-31.10.2018 г. бях възпрепядствана от библиотекарката, СЕГАШНАТА ДИРЕКТОРКА - К.А.И КЛАСНАТА- В.М. на синът ни, които не ми даваха да си взимам детето от училище, по молба на бащата и предоставена от него ФАЛШИВА БЕЛЕЖКА, че само той се грижи за детето, че само той го води на училище и т.н... Подавах няколко сигнала до МОН И РИО, където ясно се казваше, че след като нямаме решение, ние сме с равни права и че училището няма право да се меси. Всеки път когато се опитвах да си взема детето от училище, беше викана полиция и бащата на синът ни и аз винаги отстъпвах за доброто на детето и да не бъде травмирано. Директорката излезе със становище, че за периода 2016-17г, само бащата е водим детето в предучилищната група -а К.А. директорката по това време не е работила в това училище- НЯМАЛО Я Е. При всичките ми сигнали до МОН, ме уверяваха, че разговарят с нея и трябва да спре да се меси.
След няколко сигнала успях да си взимам детето, в случаите когато не го извеждаха по-рано и го предаваха на баща му. И ДО ДЕН ДНЕШЕН ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ВЪПРОСНОТО УЧИЛИЩЕ. Не мога да го преместя, защото все още няма решение от съда.
Относно приемането: Всеки, който даде някой лев на директорката може да си "уреди" детето в адското училище.
За изминалата година се смениха 6 учителки по Немски език, синът ми е в немска паралелка.
Тоалетните смърдят, няма ред и дисциплина в коридорите по време на междучасията.
Няма тоалетна хартия и сапун в тоалетните на първият етаж. Чистачките ходят през работно време да чистят на частно апартаментите на хора от квартала, за да си докарат някой лев отгоре.
На 16.09.2019 г. бях ударена в лицето от бащата на синът ни в училищният двор. Никой не взе отношение по въпроса. Слава Богу съдът ни защити. Всеки път когато се виждаме с директорката в коридора бивам обиждана, каква съм селянка и т.н......
Уважаеми Родители, мога да напиша цяла книга по темата и ще го направя.
Това не е първият случай на жалба срещу това училище и тази директорка.
Нека не забравяме как 20 деца си тръгнаха от това училище, защото последваха свой любим учител в друго столично училище. Учителите от 19-то СУ непрекъснато напускат и се сменят, заради лошото управление.
Всеки с връзки и пари може да си запише детето там, но дали си струва?
Въпреки, че синът ми нямаше адресна регистрация на адреса на училището, беше приет още на първо класиране? Когато попитах как стават тези неща, отговорът беше: ами нали лелята е библиотекарка и бащата се има с директорката. Към днешна дата се водят няколко дела сруще директорката на училището.
Уважаеми родители, не държа да ми вярвате, имате право ва си мислите: ох, поредната луда.......
НЕ ЗАПИСВАЙТЕ  ДЕЦАТА СИ ТАМ. НЕ СИ СТРУВА, НЯМА СМИСЪЛ. НИТО ИМАТ БАЗА, НИТО ПРЕПОДАВАТЕЛИ, А И НЕ СЕ ЗНАЕ СРЕЩУ МАЛКА СУМА ПАРИ КАКВО МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ И ПОЛУЧИТЕ ОТ ДИРЕКТОРКАТА.
Ръководството трябва да бъде сменено, в училищата трябва да работят хора с любов към децата и родината. Хора които искат да променят страната ни към по-добро, а това става с любов, много труд, честност и вяра в доброто. Качества, които липсват в учителите, не всички, и в директорката на 19-то СУ Елин Пелин, гр. София.
Уважаеми родители ако искате децата ви да станат добри и възпитани хора, които да имат ценности не ги записвайте в 19-то СУ или ги преместете.

P.S= "Лудата", която си позволи да пише този пост е Регионален Мениджър в известна българска банка и управлява екип от 200 човека.


Оставам на разположение за съдействие.