BG-Mamma

Родителски групи => Живеещи в чужбина => Темата е започната от: anette1104 в пт, 22 мар 2013, 22:52Титла: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пт, 22 мар 2013, 22:52
Привет,
темата е за летни лагери в Бг за деца,живеещи постоянно в чужбина.
Добри/лоши опити,идеи,какво трябва да се помисли/попита.
Моите деца тази година ще са с баби в София без мен.
Наумила съм им поне 15 дни по лагери извън града с преспиване,10ина дни дневни лагери и другото време на баба в скута.
Търся места,които имат опит с деца от чужбина,говорят малко от малко англ, не са безбожно скъпи и като цяло са били ++ за малки и големи.
Засега съм го свела до
Ранчо Конникът ; Атмосфера Спорт (+ от мин.година), Пълдин планински лагери; Мотен Алеко планински лагери, дневен лагер кьм Соф.зоопакр и толкоз
АКо някой има повече опит,ще съм благодарна да сподели


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в пт, 22 мар 2013, 23:48
интересна тема, не бях се сетила да пратя детето на лагер в България, но ми е интересно да науча.
 anette, дали в някой от другите форуми -наши деца и др. няма да имат повече инфо по вьпроса.

преди 2 години бях открила в Борисовата градина, на кортовете, има тренировки по тенис за деца. Цената беше нещо от рода на 70 лв. Записването ставаше много лесно. Аз почти записах детето, но ни беше малко сложно сьс сутрешното пътуване до парка и се отказах. Ако ти е интересно проучи и пиши да знам.Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в сб, 23 мар 2013, 22:24
Linden,мерси.Чета и пиша в темата за летни лагери в "нашите деца"от няколко години насам,ще го на накъдря някак, явно моята "гениална" идея не е особено популярна сред здравомислещите майки :mrgreen:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: MaryAnn в пн, 25 мар 2013, 20:23
Много хубава тема. Мен също ме интересува. Ако може да пишете и колко струват, за колко време и какви са възрастовите групи.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: feiam в вт, 26 мар 2013, 22:40
Linden,мерси.Чета и пиша в темата за летни лагери в "нашите деца"от няколко години насам,ще го на накъдря някак, явно моята "гениална" идея не е особено популярна сред здравомислещите майки :mrgreen:


нищо и няма на идеята, само че предвижда здрави баби и дядовци, които да отреагират адекватно при нужда. някои не разполагаме с такива и просто четем със завист.
лично, имам и задръжки към евентуално 2-седмично пребиваване на дъщеря ми на територията на бг детски лагер, колкото и да смятам евентуални плюсове и минуси, вторите винаги са в превес. искрено завиждам на оптимистично настроените   :peace:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 27 мар 2013, 15:35
feiam ,да,факт за роднините,които трябва да са налични за водене/връщане и пр.
Нашите баби не са много как,но съм организирала приятели,братовчеди и пр в случай на нужда. Интересно ми е че много хора си пращат децата в Бг при баби,но не много избират организираните детски лагери,все имам чувство че те знаят нещо дето аз не го знам,питам ли питам..след много питане  :mrgreen: чух 1.скъпо (съгласна съм!) 2.страх ме е (от какво не е точно ясно) 3.детето не става за това (разбирам и напълно уважавам,макар аз моите малко да ги тикам извън зоната им на комфорт с образователна цел :D  ) и толкоз..
Ако споделиш какво те тревожи-бих била задължена!
Аз съм мега оптимистична по натура,зло не мисля и вярвам много на околните като цяло,и децата така растат,да видим де ще му излезе края
*
MaryAnn - ако гугъл тези,които съм дала ще видиш страници,цени и пр.Аз гледам за деца 6-12,не повече от 250лв на седмица ако може..много не може,но търсенето продължава..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в чт, 28 мар 2013, 02:07
anette от подписа ти виждам че средното ти дете е колкото моя син и си мисля че нашите баби ще се обидят ако запиша детето на легер. Това е и една от причините да не сьм мислила за лагери до сега. Детето си изкарва много добре в Бьлгария. Всеки ден е в парка+различни мероприятия като куклен театьр и постановки така че не остава много време за скучаене. Ако твоята баба има енергия да се занимава с 2-3 деца има доста места кьдето да ги води. Миналата година детето си намери едно приятелче в градската  градина и всяка вечер бабите, под строй, го водеха в 4-5 часа в парка.
Иначе си права че в Бьлгария няма тази традиция и обикновено бабите поемат летните занимания. Аз ако сьм на твое място ще се ориентирам кьм някой лагер в града, собено ако нямаш добра информация. Другия вариант е да изпратиш бабата и децата на някой курорт, в който се предлата занимания за деца, на планина.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Hitrusha в чт, 28 мар 2013, 20:55
A аз пък искам да го запиша на курсове по български поне да научи азбуката и малко от малко да стартира с четенето на български. Обаче това което намирам в интернет са школи за обучение по БГ, но на възрастни или седмокласници които се подготвят за изпити. Или избързвам или тази ниша още не е запълнена. При мен става въпрос за Варна.
Идеята с тениса е много хубава и ние я осъществихме миналата година. Нашия си ходи на тенис тук и го записахме да ходи и ваканцията в БГ. Останахме много доволни от тренировките. Класовете бяха малки, може би излиза скъп спорт. Научи и напредна доста и мислим и тази година да го запишем пак. През останалото време е с бабите. Те му организират развлечения и за сега успяват доста добре. На мен ми стига притеснението че го оставям толкова далеч без нас и съвсем не мога да си представя да го запиша и на лагер където да е съвсем без никой. Малък ми се струва още ...


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пт, 29 мар 2013, 03:59
Нашите баби много не деяният на енергията на любимците, нашите деца все са свикнали някакъв екшън да има и затова ( също език, учене на друга култура сред деца,самостоятелност и пр) лагерът ми харесва като идея.Намирам че децата ни растат доста под похлупак и малко новост и други изисквания е само плюс.Дете едно ходи на дневен лагер мин година,и сега пак ще ходят,ОК опция е за известно време,но дете на девет и кусур в парк на катерушки с баба  цял ден не важи вече.
@
За езика -решението е частен учител за мен,не намерих школа в София мин.година.Тук ходят всяка седмица на учител,сега един от лагерите в Бг може би ще ги учат на бг докато другите деца учат  англ,да видим..
@
Водиха я на планина,и на море мин.година бабите, но сега са двамата,по-сложно е,а и децата си искат деца..
@
Ако може да подреди три хиляди части лего-може и да лагер да ходи,така ми върви логиката дали не са малки  още  :mrgreen:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в пт, 29 мар 2013, 04:17
anette ти сьвсем по американски го даваш  :lol: не забравяй че малко скука е здравословна; развива вьображението и характера; иначе тези деца ще се чудят какво да правят когато нямат ангажименти.
Разбира се това е в крьга на шегата, вьпреки че аз си мисля самият престой в Бьлгария предлага неограничен запас от впечетления.
Иначе сьм сьгласна, че трябва да се сьобразиш с бабата и ако ще и дойде в повече да ги гледа по цял ден е по-добре да им намериш лагер. Сьщо провери детски театри, през лятото театьр Вьзраждане на Славейков е отворен. Организирай поход до Витоша.Миналата година се качихме там, точно когато бях пуснали Симеоновския лифт. На самата Витоша детето си отяде на малини, нещо което тук сьществува само в фермите срещу сьответното заплащане.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Winx в пт, 29 мар 2013, 07:16
Анет, благодаря за темата! И мен много ме вълнува, но засега не мога да споделя много опит. Това лято ще съм в България с детето и повече ме интересуват дневни лагери, но догодина искам да го запиша на нещо по-дълго. Също, много ще ми е полезно да открия нещо с учене на български.
Линден, благодаря, че сподели за театъра. Много искам да го заведа, а си мислех, че всички театри през лятото са затворени. Има ли куклен театър, който да е отворен през юни?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пт, 29 мар 2013, 12:57
Уинкс, Доволна съм от атмосфера спорт дневни лагери,софия;момчето е било в ЮС,говори англ,разбира културата и дете едно беше мн.хепи..през август отваря лагер към нац.худож.академия,много хубави неща чух от братовчедка ми за това.Кукл.театър има хубав уеб п,мин.година беше затворен

@
Здравосл.скука е важна!обаче в бг с меки баби е равна на бейби тв,картун с гарнитура сладоледи и кроасани,тц,мерси,затова-на върха на планината при съчките  :mrgreen:
@
Такааааа...мин.година ходиха във Възраждане всеки уикенд,но представл.са бебешорски,Ния беше възмутена че я карам да преразказва "житената питка" :35: Няма кой да ги води на Витоша освен лагер..аз идеи имам милион,но няма здрав  и енергичен човек,затова и пусти лагери...аз се прибрах за две седмици мин.лято и опоскахме де що има планина,море,връх,река и каманак,но като ме няма newsm78, имам приятели с деца,но на никой не му се занимава с още две,макар да плащам,организирам и пр..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Moni в пт, 29 мар 2013, 13:44
Имам впечатления само от Атмосфера спорт. Синът ми ходи на дневен лагер с тях всяко лято. Миналата година беше със синът на моя приятелка, който живее в Америка. И двамата бяха много доволни. Те имат и лагери с преспиване, но аз не съм го пускала още. На море е началото но юни, а на планина са за по 4-5 дни август, ако правилно си спомням. Тази година ще сме за около месец в БГ и може би ще иде само за 2 седмици. За съжаление малкият ще го вземат чак догодина...


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в пн, 01 апр 2013, 05:08
Аз малко като адвокат на дявола, но ако си изпратя децата при баби, които не са ги виждали цяла година, не бих ги изпращала по лагери. По-скоро бих съкратила престоя и изпратила на лагер тук, където съм. Освен това не виждам нищо лошо децата да са на свободен режим през лятото. Ако има с кого да играят, едва ли биха скучали. Миналата година децата ни си стояха вкъщи - по цял ден бяха в басейна, на двора, на разходка, книга, пикник, и обиколки из района. Когато ги изпратя при баба им си стоят там и се редуват с посещения при леля им. Тя ги води на интересни места. Но мисълта за изпращане на гости и оттам на лагер ме плаши.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Moni в пн, 01 апр 2013, 11:01
Аз останах с впечатление, че говорим за цялата лятна ваканция. Тогава има достатъчно време да се видят с бабите и да отидат на лагер. Дневните лагери са от 8 до 17 и след това време бол за баба ;) А и нашата баба не би издържала на темпото на децата повече от седмица... На лагер в държавата в която живеем не бих ги пратила, поне за сега, защото ще ми излезе 2-3 пъти по-скъпо, а и тук вариант да са по планините по цял ден няма /поради липса на планини наблизо/.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в пн, 01 апр 2013, 11:31
Аз останах с впечатление, че говорим за цялата лятна ваканция. Тогава има достатъчно време да се видят с бабите и да отидат на лагер. Дневните лагери са от 8 до 17 и след това време бол за баба ;) А и нашата баба не би издържала на темпото на децата повече от седмица... На лагер в държавата в която живеем не бих ги пратила, поне за сега, защото ще ми излезе 2-3 пъти по-скъпо, а и тук вариант да са по планините по цял ден няма /поради липса на планини наблизо/.

Дневен лагер е ОК. Аз за такъв с преспиване говорех.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пн, 01 апр 2013, 14:09
Моят хал е-шест седмици в софия сами, баби които не могат да уйдисат на  толкоз енергия,две деца в апартамент с обща площ 56кв.
Алтернативата  тук е скъпа и не особено добра,лагери с преспиване няма до 12,планина-нямА;затварят ги е в един физ.салон по цял ден,понякога ходят на плуване и до някой музей,инак тъпеене и то на затворено,затова и ги пращам в Бг.
Няма деца с които да играят в центъра на софия,за градинки са големи и не им е интересно повече от ден-два.Ако нямат занимание седят пред тв,което могат да правят Тук далеч по-евтино за мен..
@
Нова идея,която дойде препоръчана
Villyland
Жената беше страшно мила каза че ще учи моите хайванчета на бг по време на езиковите заниманията другите :mrgreen:
@
Планът ми е две седмица лагери с преспиване,една седмица дневни,останалото време с баби..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в пн, 01 апр 2013, 16:31
Моят хал е-шест седмици в софия сами, баби които не могат да уйдисат на  толкоз енергия,две деца в апартамент с обща площ 56кв.
Алтернативата  тук е скъпа и не особено добра,лагери с преспиване няма до 12,планина-нямА;затварят ги е в един физ.салон по цял ден,понякога ходят на плуване и до някой музей,инак тъпеене и то на затворено,затова и ги пращам в Бг.
Няма деца с които да играят в центъра на софия,за градинки са големи и не им е интересно повече от ден-два.Ако нямат занимание седят пред тв,което могат да правят Тук далеч по-евтино за мен..
@
Нова идея,която дойде препоръчана
Villyland
Жената беше страшно мила каза че ще учи моите хайванчета на бг по време на езиковите заниманията другите :mrgreen:
@
Планът ми е две седмица лагери с преспиване,една седмица дневни,останалото време с баби..

Ти си знаеш най-добре. Щом това ти е най-приемливия вариант, разбира се, че така ще постъпиш. Напълно ми е ясно какво означава да нямаш избор. Когато нямаме баби и лели, моите ходят на дневен лагер с активитис, като поне половината ден са навън, а следобяд ходят да плуват. Тук май всички лагери са така - следобед плуване. Поне избор имаме. Само $$$ да има, че и тук са много скъпи.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пн, 01 апр 2013, 17:48
Не си знам много аз..затуй и питам :mrgreen:
*
Интересно ми е като цяло как се решава ? с лятната безкрайна ваканция при по-големи деца и работещи род.в чужбина. Тук има чудесни почасови лагери (9-11ам),а после? Седмичните целодневни градски лагери са скъпи (200дол/седмица с късмет) и са тотално време-губене, редят гердани,лепят и пр по 8 часа на ден за тия пари :2gunfire:
Вероятно е аз много да искам,затова и се опитвам да си сверя часовника,но дете дето мозъкът му се развива и с лекота помни и усвоява и  се учи на новости всякакви  да го залостят три месеца да бездейства много ми иде..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в пн, 01 апр 2013, 18:23
Не си знам много аз..затуй и питам :mrgreen:
*
Интересно ми е като цяло как се решава ? с лятната безкрайна ваканция при по-големи деца и работещи род.в чужбина. Тук има чудесни почасови лагери (9-11ам),а после? Седмичните целодневни градски лагери са скъпи (200дол/седмица с късмет) и са тотално време-губене, редят гердани,лепят и пр по 8 часа на ден за тия пари :2gunfire:
Вероятно е аз много да искам,затова и се опитвам да си сверя часовника,но дете дето мозъкът му се развива и с лекота помни и усвоява и  се учи на новости всякакви  да го залостят три месеца да бездейства много ми иде..

Мога да ти кажа ние какво сме правили през годините: лагер в музея по селско стопанство = ферма в центъра на града. Децата гледат едно животно (в зависимост от възрастта). Хранят, доят. През другото време ходят на разходки из полетата.
Лагер в научния музей - тематично се занимават. Лагер към университета - ходят из вадите и събират живинки. Още имаме водни бълхи в едно шишенце. Правят проекти, плуват. Лагер по конна езда, лагер по плуване, лагер по тенис+навигация, лагер в училището им с различни теми всяка седмица и съответно ходят на посещение в музей, театър. Има лагери с език, с математика, изобщо огромен избор. Не са евтини, но децата са щастливи. 


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в вт, 02 апр 2013, 01:35
Не си знам много аз..затуй и питам :mrgreen:
*
Интересно ми е като цяло как се решава ? с лятната безкрайна ваканция при по-големи деца и работещи род.в чужбина. Тук има чудесни почасови лагери (9-11ам),а после? Седмичните целодневни градски лагери са скъпи (200дол/седмица с късмет) и са тотално време-губене, редят гердани,лепят и пр по 8 часа на ден за тия пари :2gunfire:
Вероятно е аз много да искам,затова и се опитвам да си сверя часовника,но дете дето мозъкът му се развива и с лекота помни и усвоява и  се учи на новости всякакви  да го залостят три месеца да бездейства много ми иде..

anette, ваканцията си е ок, проблема е че ние нямаме отпуски. На времето сьм прекарвала лятото с родителите си, извьн града за поне 1 месец. При нас има доста голям избор на летни мероприятия и лагери. До колкото знам има и лятно училище, кьдето децата могат да взимат съответни предмети. Лагерите са около $260, средно, на седмица и допълнително се плаща за времето след 3.30 до 6. Предлагат се и доста природни лагери, в близост до езера и децата се возят на канута и др. Те сьм кьм $1000 на седмица. Правя си сметка че ако трябва да дам детето на градски лагер за цялото лято-8 седмици, излиза над $3,000, което е ок за 1 дете и двама работещи родители, но ако се прибави и 2-ро, става доста.
Лагерите тук са пьлни така че явно и другите родители правят сьщото +1-2 седмици семейна почивка.Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в вт, 02 апр 2013, 17:15
anette, ваканцията си е ок, проблема е че ние нямаме отпуски.
факт неоспорим..
Мерси че споделихте!
И тук има много хубави занимавки,но за мен 700-800 долара на седмица (2 деца)по 12 седмици е непостижима сума; алтернативата е 400 на седмица и броене на мухите в физ.салон тук или Бг (билет+лагери+за сладоледи грубо е около 300/седмица)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в вт, 02 апр 2013, 17:28
anette, ваканцията си е ок, проблема е че ние нямаме отпуски.
факт неоспорим..
Мерси че споделихте!
И тук има много хубави занимавки,но за мен 700-800 долара на седмица (2 деца)по 12 седмици е непостижима сума; алтернативата е 400 на седмица и броене на мухите в физ.салон тук или Бг (билет+лагери+за сладоледи грубо е около 300/седмица)

Ето тук може да разгледаш летните лагери, които се предлагат в Отава:
http://app06.ottawa.ca/pdf/DayCamp_RecGuide_Spr-Sum_2013.pdf


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в вт, 02 апр 2013, 18:07
софи,мерси; браво на Канадците,чудесни неща имат и на прилични цени; явно са спонсорирани на градско или друго ниво,особено ако качеството е ОК (аз не научих че не всичко дето пише се яде :mrgreen:, на хартия са велики тук,а реалността е физ.салона и на басейн с 12 на обяд и 40+град.жега защото програмата така казавала :2gunfire:)

ето ви моята алтернатива,270/седмица/дете,по 1 възрастен на 15 деца..

http://www.myy.org/sites/default/files/BLUEASH.pdf


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в ср, 03 апр 2013, 01:14
явно при вас ваканцията е по-дьлга, детето е до края на юни на училище и започва в началото на септември. чудя се няма ли вариант да се организирате с други родите и да измислите някакви занимания за децата на частни начала.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 03 апр 2013, 18:31
Lindnen, тази идея я имах преди 2 години;писах на директ.на школото,тури ме жената в електр.вестник,но едва 4 родители се заинтересуваха (от 500 деца у-ще).Явно хората му намират инак колая, вероятно с лагери (мн. скъпи и добри или скъпи и губка време) или майките не работят 50 часови седмици или след 9-10 децата седят сами у дома?? Питам непрестанно приятели на децата и като цяло явно средно стат.Американец няма проблем да сложи 3 бона ++ на лято на дете за висунене по джимове и чат-пат басейн,те така са расли и не го намират за безбожно (както аз :mrgreen:). Чест сценарии е да наемат гимназист,който да ги води тук-там,особено ако имаш повече от 1 дете това е сравнително ок опция финансова (пробвах за кратко,пак много тв,шофирането ми е грижа,не е оптимално за нас). Пробвах  и да присламча моето дето 1 към майка,която си гледа нейните у дома,2те които пробвах поискаха безумни пари (2 пъти цената на дн.лагер?).На никой не му се занимава явно особено,затова-съчки в Еленския балкан :mrgreen:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: sophiemmaspencer в ср, 03 апр 2013, 18:44
Lindnen, тази идея я имах преди 2 години;писах на директ.на школото,тури ме жената в електр.вестник,но едва 4 родители се заинтересуваха (от 500 деца у-ще).Явно хората му намират инак колая, вероятно с лагери (мн. скъпи и добри или скъпи и губка време) или майките не работят 50 часови седмици или след 9-10 децата седят сами у дома?? Питам непрестанно приятели на децата и като цяло явно средно стат.Американец няма проблем да сложи 3 бона ++ на лято на дете за висунене по джимове и чат-пат басейн,те така са расли и не го намират за безбожно (както аз :mrgreen:). Чест сценарии е да наемат гимназист,който да ги води тук-там,особено ако имаш повече от 1 дете това е сравнително ок опция финансова (пробвах за кратко,пак много тв,шофирането ми е грижа,не е оптимално за нас). Пробвах  и да присламча моето дето 1 към майка,която си гледа нейните у дома,2те които пробвах поискаха безумни пари (2 пъти цената на дн.лагер?).На никой не му се занимава явно особено,затова-съчки в Еленския балкан :mrgreen:

Това ми хареса!
Анет, аз не работя 50 часа на седмица и пак не мога лятото да не си дам децата на лагер (ако нямам роднини на гости или ако не ги пратя тях на гопсти на роднини). Училището на децата предлага летен лагер. Доста по-евтино от другите.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Winx в чт, 04 апр 2013, 00:11
Нова идея,която дойде препоръчана
Villyland
Жената беше страшно мила каза че ще учи моите хайванчета на бг по време на езиковите заниманията другите :mrgreen:

Анет, много добре ми звучи! Жената я гледах в "Такъв е животът-Истинските герои". Много добро впечатление ми направи. Дори си мислех дали да не и пиша да и предложа да направи група с български за такива като нас.
И аз мисля като теб, 2 седмици на лагер ще му дойде много добре на моя хубавец. Малко потапяне в българска детска среда - също.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Mentha в чт, 04 апр 2013, 01:26
На мен идеята за лагери в България много ми харесва, обаче детето ми е малко.
За сега си водя бележки  :mrgreen:
Аз още не съм го оставяла сам там, но се надявам да се престраша все някога...
Според мен, баба му и дядо му не биха издържали на темпото и нуждите му, а ние не го стоварваме пред ТВ, така че някакви дневни занимания като начало биха били добра опция.

Тукашните алтернативи не са по вкуса ми, а и са доста скъпи - струват ми се хвърлени пари на вятъра. Но който няма избор...


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Ivelina Mineva в чт, 04 апр 2013, 04:33
Вече беше споmенат лагерът на Вили http://www.villyland.com
Препоръчваm  :peace:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в чт, 04 апр 2013, 05:37
много далече този лагер за софиянци  :lol:, няма ли нещо в Панчерево, Боровец.. Аз определено бих се притеснила да си пратя отрочето далече от баби и фамилия.
Разгледах сайт и наистина изглежда приятно място. Дори си мисля че е добре идея да се сложи тази информация в библиотеката.

anette, другото което се сетих е да потьрсиш тинейджъри, които да са достатъчно отговорни да се занимават с по-малки деца. Замислих се, всичките лагерни ръководители са всьщност младежи на 17-19 години, така че ние така ли иначе си поверяваме децата на деца, но в по-организирана форма. При нас сьщо е често срещано явление, тинейджъри да водят децата на училище, сутрин. Обикновено е чрез познати семейства или реклама в квартала.

попаднах на този вьжен парк в Борисовата градина и исках да го споделя тук. Не бях чувала за него. Някой има ли отзиви.
http://www.kokolandia.com/welcome.html


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: svidni4ka в чт, 04 апр 2013, 14:13
Лагерът на Вили изглежда много интересен, но никъде не видях цени. Някакво инфо по въпроса?
И още, не е ли главно за деца над 9год възраст?  newsm78


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 04 апр 2013, 14:31
Уинкс,мерси, след товя лято Вили може да не иска да види повече юс деца :mrgreen:
Вили е 600 лв за двуседм.лагер;едноседм е 250,не каза че възрастта на моите деца я тревожи.
Не осигурява транспорт,та и това трябва да се помисли,но беше много мила и си предложи услугите да мислим заедно..далеч от града,факт,аз се опитвам да се убедя как това е плюс ..
По-близо е ранчо Конникът,в Макоцево , 40км от София,пак с преспиване,страницата му е хубава и има инфо доста
@
Бг тиинс не мож'им хвана спатиите ,много пушене на какво ли не ,липса на традиция за бейбисит,не става освен ако не е роднина или много познат..нямаме такиВа,имат братовчедка на 18,но тя е тотално незаинтересована от 300лв които и предлагам..
@
Коколандия е ОК..доста мейд ин Бг вариант,но за един път бива..
@
Има много лагери на море също,аз не търся такива,но имам идеи ако някой се интересува


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: svidni4ka в ср, 10 апр 2013, 16:01
 Мерси за отговора, 600лв за 2 седмици ми се вижда доста добре, но ще чакам да порастне още малко. Аз не страдам от липса на желаещи да гледат малкия докато е в България. Даже се карат кой по колко да го вземе  :whistle:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: pepelyashka в ср, 10 апр 2013, 17:40
Това беше ли споменато вече? http://www.clubzdravejzdrave.blogspot.de/
Знам, че имат летни лагери, но нищо повече


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Hitrusha в ср, 10 апр 2013, 17:46
Моето свеки е намерила учителка и дребния ще не ще, ще учи български. Трябва да и се обадя и да се разберем, а след лятото ако някой се интересува мога да споделя какви са ми впечатленията.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Вечерница в нд, 14 апр 2013, 13:25
Благодаря  много за темата. Възползвах се от линка за Вилиланд и пратих запитване дали имат още свободни места за големите, че ще умрат от скука само при баба си.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в нд, 14 апр 2013, 15:24
Вечернице, твоите деца са баш в таргет възрастта на вили,кажи и че си ми дружка :mrgreen: нашите май ще ходят 14юли смяната при нея, още дробя детайли и логистика, че не е едно.Лятото взе са добива вид,децата са много ентусиазирани особено като гледаха снимки от лагерите.Финансово тази сложнотия,която съм измислила, не е по-евтина от лагери десет седмици тук,но се надявам да  е малко по-смислена от лепене и рязане в физ.салон...


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в нд, 14 апр 2013, 23:43
600 лв за 2 седмици за такива като нашите деца не е зле, тук са кьм 1000 на седмица, обаче се чудя за Бьлгария не е ли доста значима сума. Интересно какви хора си записват децата там


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Mentha в пн, 15 апр 2013, 00:52
А децата не ги ли притеснява това, че не познават никого предварително?
Аз имам спомен и от себе си и сега от роднински деца, че като че ли винаги предпочитанията бяха да си с приятели...
(а може би когато са братя и сестри заедно това да няма значение, чудя се как ще бъде само дете)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пн, 15 апр 2013, 02:54
Това че са сред съвсем нови деца е едно от основанията родители да избягват лагери(показа моето проучване).Ходят,но от у-ще,като познават класната,децата и пр.Аз лично нямам тревога в тази насока,тук децата непрестанно са в нова среда,нямат клас като клас от константна група деца от първи до седми,все нови лица и са свикнали.Зависи много и от личността им,явно,нашичките от шест седмични са по чужди къщи и мин.две години дете едно няма стрес в Бг само и на ново.Освен това една от моите цели е малко излаз от комфорта и учене на туй онуй без майка им да им е закачена за з....,та умерен обучителен стрес приветсвам :mrgreen:
При Вили ходят предимно деца от провинцията и доста се повтарят от год на год защото им харесва.Сумата е ОК,сравнено с 500 и отгоре за морски лагер..В кончетата на Макоцево са главно сф,малко по-снобарско ми иде,но няма лошо да пробват две схеми..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Вечерница в пн, 15 апр 2013, 09:57
Anette1104, те ще са заедно - така се очертава, защото за 28 нямаше вече места, само за 14.
Отсега се радвам, че и с твоите ще се запознаят, така щерката ще си оправи малко английския  :lol:
Сутринта и получих потвърждението.
Едно уточнение да внеса - при две деца е 600, но когато са 2 от семейство, прави отстъпка и е 1100 за двете.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: 6o6i в вт, 16 апр 2013, 21:18
Здравейте, много хубава тема!
И аз имам препоръки за Макоцево, но за съжаление вече няма места за началото на август.
Въпрос- някой нещо да е чувал за Конна База Здравец? http://www.zdravetsbg.com/itinerary.html
Тук намерих също летни лагери, за който се интересува:
http://www.scouts-bg.org/page/10/

Приятна ваканция, здраве и доволни деца!


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 17 апр 2013, 17:37
Исках да ви думам за арт лагер към Нац.Худ.Академия,август е,няма мисля още инфо за тази година,но миналата на  братовчедка ми син и (6г) ходи и бяха страшно доволни,по половин ден е,водят го студенти и преподавателите им


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Lucy в пн, 22 апр 2013, 12:11
Това последното зву4и много интересно. Анет дай моля те някаква допълнителна информация (дори и да е от предни години), 4е в нета нищо не намерих.
Мен принципно ме интересува дневен лагер (без преспиване) в София през август - или неЩо спортно или с изкуство... Моля, някой ако знае нещо да пиШе на ли4ни...  :hug:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: 6o6i в пн, 22 апр 2013, 18:16
Намерих още нещо: http://www.motensport.com/bg/programs/view/title/летни-програми-сезон-2013-г/id/11


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 24 апр 2013, 16:56
Moten съм го дала още в първия пост,но доколкото чух са доста големи,малко възрастни на много деца.Нямам преки наблюдения,но това дойде като инфо от дружка в сектора :mrgreen: Аз още ги мисля,но вероятно ще заложа на Атмосфера защото е позната схема..
*

Луси-знам ор братовчедка ми че и тази година ще го има худ.лагер,но в Бг малко не бързат и  инфото ще излезе през юли навярмо.Обади се ако можеш за инфо,аз установих че по тел сякаш най-лесно и ефективно се работи там,това нет и мейл и пр не са така широко ползвани..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: lostandfound в чт, 02 май 2013, 12:28
Хубава тема!

И аз събирам идеи, макар че не ни е чак толкова наложително, понеже аз съм с децата през лятото.
Замислям се за някой планински лагер с доста физическо натоварване примерно, и поне с малко английски, или международен, но не знам дали съществува такова нещо.

Досега сме пробвали тенис лагера на Малееви, от който сме много доволни. Има доста международна атмосфера и на децата им е забавно. Всеки ден от 10 до 4 е.

Пробвали сме и Атмосфера Спорт преди няколко години, хората бяха много симпатични.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в нд, 12 май 2013, 15:45
Нашата програма е направена-тенис при Малееви в Лозенец и Атмосфера дневни лагери за дете1;зоологическа градина и атмосфера градски лагери за дете 2;  Вилиленд и Конникът за лагер с преспиване за двамата. Финансовата част е към 700-800лв/дете за  4 седмици лято в Бг за организирани занимавки по горната схема.
Спокойно лято на всички,ще докладвам през август кое как :mrgreen:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Winx в нд, 12 май 2013, 19:03
Анет, много добре звучи! Лагерът на Малееви за деца над колко години е?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Киана в вт, 14 май 2013, 22:42
Скоро се бях затъжила по отминалите години и се поворових из интернет :) като дете често ходех на детски лагери в Кранево и там срещу нашия имаше международен на които исках да отида...ама времето беше такова, че не всеки можеше да се вреди.
Та от ровене намерих един лагер. Не знам условията, но ако някой се интересува ето:
http://albatross-bg.com/default.aspx


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: irka в пн, 27 май 2013, 08:21
Много хубава тема. Добри идеи дава. Ето още една компания коята предлага лагери: http://www.kidssports.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-c68.html (http://www.kidssports.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-c68.html)

Нямам преки впечатления от тях, моя позната си праща детето на дневни лагери на Витоша с тях и е доволна. Аз се бях замислила да пратя моите за 3 дни това лято, но бабите ни нещо не са съгласни. Малко им се вижда времето което децата ще изкарат с тях и не искат да ги пращат по лагери - искат си ги при тях.

Но ще чета впечатления и ще събирам инфо за за другото лято.
Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: adriana_ в ср, 05 юни 2013, 16:53
Ние цялото семейсвто се записахме на лагер с малката принцеса сега за юли месец в Банско. Изпратиха ми на пощата оферта С МАМА И ТАТКО НА ЛАГЕР... и се записахме. 5 ДНИ в Green Life Ski & SPA Resort Bansko www.greenliferesorts.bg  (http://www.greenliferesorts.bg). Oрганизирана програма всеки ден:ходене по екопътки, опъване на палатки, игри и т.н.  Инетересно ще да е , а аз доста дълго време проучвах на какво да се запишем. Ако някой има интерес може да се обади на 0888 868 609, една жена много мила обяснява всичко  :party:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Doret в ср, 05 юни 2013, 20:27
Ние цялото семейсвто се записахме на лагер с малката принцеса сега за юли месец в Банско. Изпратиха ми на пощата оферта С МАМА И ТАТКО НА ЛАГЕР... и се записахме. 5 ДНИ в Green Life Ski & SPA Resort Bansko www.greenliferesorts.bg  (http://www.greenliferesorts.bg). Oрганизирана програма всеки ден:ходене по екопътки, опъване на палатки, игри и т.н.  Инетересно ще да е , а аз доста дълго време проучвах на какво да се запишем. Ако някой има интерес може да се обади на 0888 868 609, една жена много мила обяснява всичко  :party:

И се регистрира специално да ни кажеш за този лагер? newsm78 Три поста и трите едни и същи. Ти знаеш ли, че рекламата жъж форума не е разрешена?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: adriana_ в чт, 06 юни 2013, 15:18
не виждам да има реклама, макар че като се замисля може и така да е изглеждало. Не, регистрирах се, понеже имам своите вълнения вече,а в този сайт гледам може да се обменя опит помежду си. А темите, в които съм участвала са свързани със сегашните ми вълнения, Дорет :)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Вечерница в чт, 04 юли 2013, 22:21
Аз съм леко изнервена от обратната връзка с Вилиланд.
Два пъти пусках по мейл запитване парите дали са пристигнали и нямам никакъв отговор.
А мина срока, в който можех да изискам обратно парите, ако са преведени в грешна банкова сметка, което много ме ядоса.
Утре смятам да ги търся по телефоните, което мразя да правя, но там поне няма как да са се направили, че не са прочели.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пн, 08 юли 2013, 14:15
По-долу е материала  на Капитал лайт за детските лагери,може да е полезен някому , ако не за тази година за следващата :mrgreen:

@@@
В процеса на подборка включихме малки, големи и още по-големи хора. Разширихме критериите си за места и занимания: да предлагат уважително отношение към децата, траен образователен процес, доверие, организация, чист въздух и развитие на творческите им импулси, физическата подготовка и персоналните им интереси. Консултирахме се с деца, които споделиха опит, с преподаватели, които представиха нови методи, с родители, които държат на детското в себе си, и накрая с посветени в темата професионалисти (огромна база данни, честни ревюта и варианти за деца със специални нужди има на www.kidssports.bg и на www.kidsarts.bg).

Заедно открихме няколко (не толкова добри, колкото класиката при баба, но все пак) модерни опции за едно по-синьо лято.

 

Уроци по рисуване

Двучасови уроци по рисуване за деца в полите на Витоша. Провеждат се на английски език, часовете са или на открито в зелената градина, или в светло студио. Уроците са през работните дни в седмицата между 14 и 18 часа. Групите са от максимум шест деца на възраст от 5 до 14 години. Има възможност и за индивидуални уроци. Допълнителни занимания на място са работа с тесто, колаж, филц, композиции от естествени материали.

Art Аnd Сraft Studio For Kids е в София, кв. "Симеоново", улица №10; 089 929 0876; www.facebook.com/ArtAndCraftStudioForKids

Международно лятно училище

Летният проект на училище "Рьорих" предлага програми с продължителност от по една седмица. През това време групите с най-малко пет деца (в две възрастови групи - от 4 до 9 и от 10 до 16 години) участват в творчески ателиета, образователни часове, готвене, спорт, игри, плуване, яздене в конната база в "Драгалевци", пикници, посещения на културни забележителности. Заниманията са на български и на английски език. Цената за седмица е 150 лева.

ЧСОУ "Рьорих" е в София, кв. "Драгалевци", ул."Камен дел" 4А; 02/967 50 10; www.roerich-school.orgМоре и планина

Зелено училище от понеделник до петък, еднодневни екскурзии, морски и планински лагери за всички на възраст между 4 и 16 години. Програмите включват катерене, походи, ориентиране и оцеляване в планината, екология, грънчарство, влизане в пещери, езда, сърф. В зависимост от формата цените започват от 23 лева. Лагерите са между 200 и 490 лева.

"Мотен спорт" е в София, ул. "Юри Венелин"№36; 02 980 55 33; www.motensport.com

Архитектура и математика

Детска архитектурна работилница, съвместно с Центъра по забавна математика организират целодневен градски лагер. До обяд часовете са свързани с архитектура и всяка седмица са посветени на различна тема - например архитектурните стилове в България или в конкретен град като Прага. Децата правят типични за съответния стил мостове, кули от глина, клечки и хартия, за да научат как се изгражда светът, който ни заобикаля. Следобед е забавната математика, представена чрез игри. Срещите са в София на улица "Русалка" 8. Цената за седмица е 120 лева.

Детска архитектурна работилница е на http://archforchildren.comЛятно училище по английски и немски

Преподавателите са native speakers, а обучението е в американски стил – в игрова среда с театър, приказки, рисуване, пеене. Седи се на земята в кръг, изработват се предмети от хартия, къщи от хартиени пликове, маски и всичко в контекста на конкретна учебна тема. Следобед са заниманията в градината. В групите участват не повече от осем души на възраст между 5 и 9 години. Те са заети от 9:00 до 17:30 ч. срещу 240 лева на седмица. Предплащането за цял месец се възнаграждава с отстъпка.

International House е в София на ул. "Хан Омуртаг" 82; 02 944 36 50; www.ihsofia.com

Център за малки изследователи

Лятната ваканция в "Къщата" е за изследователи и за деца, които обичат да майсторят. Програмите на различните ателиета, работилници и екскурзии се обявяват от седмица за седмица и включват по-необичайни теми и занятия като заснемане на филм. В "Къщата" е спокойно и прохладно, част от заниманията се провеждат в чудесна тиха градина, а децата са в малки групи. Цената за една седмица е 130 лева, заниманията са от 09:00 до 18:30 ч."Къщата" е в София, ул. "Манастирска" 2Б; 0889 932 451; http://kashtata.org; https://www.facebook.com/pages/КъЩатА-център-за-малки-изследователи/
Тенис

Тази година тенис клуб "Малеева" предлага по-гъвкава програма и повече възможности за избор – освен седмични лагери се  провеждат и еднодневни, и полудневни лагери, а също така и почасови занимания. Единственото изискване на Малееви е детето да бъде записано на рецепцията поне един ден по-рано, а молбата им към самите деца е да пият постоянно вода от шишета за многократна употреба, които могат да пълнят отново и отново от чешмите с филтри за пречистване. Иначе имат четири часа тренировки по тенис, обяд, почивка, водна гимнастика, скуош и дискусии на тема "Аз и светът около мен". Започват от 10:00 ч., приключват в 16:00 ч. Седмичен абонамент = 120 лв.

Тенис клуб "Малеева" е в София, бул. "Никола Вапцаров" 57; 02 962 22 88; http://maleevaclub.comЛагер на открито

Екскурзиите за уикенда, морските и планинските лагери са подходящи за деца и за тийнейджъри. Програмите включват преходи, походи, опъване на палатки, скално катерене, ориентиране, водни спортове, опазване на природата, скаутски умения и безопасно поведение по време на екстремни преживявания за по-големите. Дестинациите са курортен комплекс "Лозенец", Рила, Пирин, Родопи, Витоша. Има и лятна спортна занималня с петдневна програма във и близо до София, както и възможности за отстъпка в цените и разсрочено плащане.

"Атмосфера Спорт" е на Витоша в хижа "Алеко"; 0888 21 99 44; www.asport-bg.com; www.facebook.com/atmosfera.sport

За малки деца

Лятното ателие "Хей, ръчички" е подходящо за деца от 2 до 4 години. Те изработват различни предмети и играчки от разнообразни материали, рисуват, пеят и танцуват. Заниманията се провеждат всеки петък от 10.30 до 11.30 ч. Цена - 8 лева.
Англоезичната група за игра Itsy Bitsy е подходяща за деца от 1 до 4 години. Те са в англоезична среда, където се забавляват, обучават и общуват с други деца чрез приложни изкуства, наука, музика и ситуационни игри. Преподавателите са педагози и филолози от специализираната детска езикова програма "Чужди езици за мъници". При добро време заниманията се провеждат на открито в двор. Възрастовата група от 2 до 4 години се занимава от 8.30 до 12.30 ч. всеки понеделник и сряда, а децата от 1 до 2 години - от 10.00 до 11.30 ч. всеки вторник и четвъртък. Курсовете струват 200 лева за деца от 2 до 4 години и 145 лева за по-малките.

"Къща за четящи хлапета" е в София на ул. "Арх. Йордан Миланов" 4; 0892 23 23 93; http://prikazkabezkrai.com; https://www.facebook.com/bookshop.prikazka

Френска ваканция

Седмият пореден лагер на Френския институт в България е в "Никулчината къща" в Банско. Поканени са франкофони в две групи - на възраст от 7 до 15 и от 5 до 16 години, които са напълно начинаещи или напреднали в езика. Освен уроци по френски от преподаватели, обучени в методите на френските извънкласни занимания, са предвидени също спорт, туристически обиколки, пикници и игри за развиване на въображението, социалните умения и отношенията с околната среда. Лагерите са седемдневни в две групи - от 6 до 13 юли и от 24 до 31 август. Цена: 430 лева.

Телефонът за повече информация е 02/981 19 02; ifb-cours@institutfrancais.bg; www.frenskiezik.bgСърф

Шест дни в палатков лагер на къмпинг "Градина" със сърфове, плуване, гмуркане и щафетни игри плюс учебна част със занимания по английски език и приложни изкуства. Преподавателите от Surf House са професионални инструктори и аниматори. Цената е 460 лева с включени храна и транспорт.

Surf House e на плажа и на www.facebook.com/surf.house.12; surfhouse@abv.bg; 0887 07 08 00

Биоакадемия

Екообучението сред природата на село Гудевица е за деца между 8 и 14 години, които нощуват в палатки до читалището, участват в преходи, запознават се с традиционното земеделие, грижите за селскостопанските култури и причините за глобалното замърсяване. Програмите са шестдневни - от 9 и от 16 юли. Цена: 190 лева.

Център за неформално образование в село Гудевица, Родопите, е на http://gudevica.org; 0878 55 85 76Ранчо

"Конникът" е абсолютен фаворит без значение от възрастовата група. Намира се на 40 километра от София и предлага езда, возене в каруца, игри на открито и сърдечно отношение. Свободните места са късмет, а програмите включват 7-дневни лагери, уикенди и рождени дни.

Цената за уикенд на възрастен е 39 лева, включва нощувка и 1 час езда, децата от 5 до 14 години получават 50% отстъпка.

Ранчо "Конникът" е на www.horseman-bg.com; 0888 99 42 35

Британско лятно училище

Преподавателите са британци, ваканцията – на море в Аркутино. Записват се деца между 10 и 14 години в две смени – от 7 до 20 юли и от 20 юли до 3 август. Цената е 1340 лева и включва пълен пансион, учебни материали, тестове, плаж, екскурзии, развлекателна и образователна програма, курортна такса и английски език 24/7.

За повече информация и записване: Международна фондация "Св. св. Кирил и Методий", София, ул. "Васил Априлов" 3, 02 846 72 29; http://www.arkutino-school.eu
12Следваща страница » "И още маршрути за разходка с компания:"


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: lostandfound в вт, 09 юли 2013, 14:44
Благодаря за информацията, anette, полезна и интересна ми се вижда!
Весело лято на децата!


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Рибката в сб, 13 юли 2013, 06:24
Здравейте, момичета   :)
Влязох във вашия подфорум за да пиша съвсем в друга тема, обаче видях че споменавате лагер Вилиленд до село Мийковци. Преди един месец бях със сина ми и другите първокласници там. Общите впечатления са страхотни, една истинска почивка сред природата без компютри и дори телефони( нямат обхват, качвахме се на един баир за да се обадим  :D ) Вкусна храна, красива природа, кипро българско селце със свой автентичен дух, достатъчно занимания за децата. За 5 дена платихме 200 лв на дете. Но няма как да не спомена, че базата е малко занемарена. След няколко разговора стаите бяха вече в по-добро състояние. Така или иначе наистина е хубав лагер и пожелавам на Вили да става все по-хубав.
Когато се разхождахме из селцето, ни направи впечатление една къща, в която се оказа, че също има лагеруващи деца. Обаче там смятаме да отидем с приятели, но всичко за лагера се вижда и от сайта им.
http://lager.kandaferi.com/
Успешен избор и приятно изкарване на децата ви  :hug:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: FBID100002075235503 в ср, 17 юли 2013, 13:52
Миналата  година пратих детето си на приключенски лагер в Габрово, остана много доволно и мисля и тази година да го изпратя . Ако има заинтересовани : http://www.ymca-gabrovo.org/?blog_mod=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BB%D1%8F%D1%82%D0%BE-2013   :dance:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Djerah в пт, 26 юли 2013, 09:55
Здравейте, искам да похваля детски лагери по сърф и кайт. От Kite & Surf Park Gradina ги водят есента септември на отров Лимнос в Гърция. Там е райско кътче и най-важното е, децата се забавляват. А за по-на близо може да ги пратите и на к.Градина пак на сърф и кайт училище. Повече информация може да намерите на сайта за екстремни спортове (http://extremetv.bg)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: aterg в вт, 30 юли 2013, 19:31
Здравейте, момичета   :)
Влязох във вашия подфорум за да пиша съвсем в друга тема, обаче видях че споменавате лагер Вилиленд до село Мийковци. Преди един месец бях със сина ми и другите първокласници там. Общите впечатления са страхотни, една истинска почивка сред природата без компютри и дори телефони( нямат обхват, качвахме се на един баир за да се обадим  :D ) Вкусна храна, красива природа, кипро българско селце със свой автентичен дух, достатъчно занимания за децата. За 5 дена платихме 200 лв на дете. Но няма как да не спомена, че базата е малко занемарена. След няколко разговора стаите бяха вече в по-добро състояние. Така или иначе наистина е хубав лагер и пожелавам на Вили да става все по-хубав.
Когато се разхождахме из селцето, ни направи впечатление една къща, в която се оказа, че също има лагеруващи деца. Обаче там смятаме да отидем с приятели, но всичко за лагера се вижда и от сайта им.
http://lager.kandaferi.com/
Успешен избор и приятно изкарване на децата ви  :hug:

Здравейте,

Някой дали има повече инфо за лагер КАНДАФЕРИ?  Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 01 авг 2013, 19:32
Идвам да  се отчета
Малеевеи тенис-доволна сравнително;не поиска са повтори; бизнесът е модерен,отговарят на емейли,добре огранизирани
Зоолог.градина София лагер- местата се изчерпват в деня,в който започва записването; евтин; доволен беше син ни,но има доста писане и четене на Бг,което го беше позатруднило.Внимателни са,добра организация
Коне в Конникът- това е най-доброто им преживяване. Хубава храна,интересно,заети са били през цялото време,динамично,добре организирано (трнаспорт от-до София,телефон вдига Зарко винаги).Искаха да ходят още една седмица там.
Атмосфера спорт-имат повече спирки из Сф вече,добре организирани,записването става по-рано защото места няма много. Хубав градски лагер,но за не повече от седмица,програмата се повтаря и им омръзва
Вилиленд- транспортът е проблем,ако нямате кола; хубава храна; сякаш е за по-големи деца (9 и нагоре?),учили са доста (децата не бяха много доволни :mrgreen:); самата Вили е изключително! внимателна и мила,рядък екземпляр за този сектор.
Никъде не срещнах проблеми с лошо отношение или некоректност. Децата са доволни,говорят Бг както никога досега.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Вечерница в чт, 01 авг 2013, 21:37
Потвърждавам вече от лични впечатления след разговор с децата за Вилиленд.
Искат да ходят догодина пак, голямия мрънка за "натоварването" по български, но аз съм доволна много от резултата и при двамата - подобрили са си много българския, писането им е почти без грешки, произношението им също се е подобрило.
Забавленията са им били много по вкуса, храната също и дори си върнаха джобните пари, които им оставих, за да си купуват дреболии от дюкянчето там.
Определено е трудно достъпно и без собствен превоз е трудно. Но е мераклийско направено и им пожелавам успех!
Единственото, което леко ме издразни е, че са им пускали на дискотеките и чалга.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: feiam в чт, 01 авг 2013, 22:35
много се радвам на последните мнения. за мен е късно вече и не бих си го причинила, но със сигурност е полезно за много момичета. Анет, шапò, за събраната информация и споделянето на личен опит   :bouquet:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Chrisimommy в пт, 02 авг 2013, 01:30
точно си мислих да питам за отзиви и вие писахте. Въпросните лагери в София ли са.
Сьщо да ви попитам, децата имали ли са проблем с други деца, в смисьл да им се подиграват на акцента или ако не владеят българския добре. Мьжьт ми реши че може това да е проблем за нашето дете.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Вечерница в пт, 02 авг 2013, 08:36
Линден, Вилиленд е в Мийковци, малко селце до Елена в Балкана.
Моите не са имали проблем с подигравки, щерката дори коментираше, че са я поправяли добре за произношението и не е усетила грубо или подигравателно отношение. Пиша за нея, защото тя има по-силен акцент от брат си. Дори са научили нови детски лафове и вицове.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: aylin в ср, 07 авг 2013, 21:32
И аз имам въпрос. Има ли лагери за деца които не говорят български? Или да са с английско говоря6ти придужители.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: миз в чт, 08 авг 2013, 03:44
може ли тази тема да се закове за бъдещо ползване? благодаря!


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 08 авг 2013, 16:16
Дори моят много чувствителен на подигравки син не се оплака от лошо отношение. Оставих го в Бг без нито една дума експресивен Бг (разбира всичко),на 2та седмица писа съчинение за лемура в зоо-лагера на Бг.
Аз бях много подковала и него,и шефовете на лагери,обаче.
Иска си работа,писане,дуднене,хубаво да се подберат лагери според детето и пр, занимавка моя от януари,та до юни :mrgreen:
Аз подбрах специално места,на които се говори англ.от персонала,за зор заман.Инак идеята беше да учат Бг и не знам дали има лагери за чисто англоговорящи,освен тези,които са  езикови с потапяне в езика (имържън).
*
За чалгата при Вили съм пропуснала.Аз много не придирях,целите ми бяха 1.език 2.самостоятелност/ лагер  с преспиване  при безопасни условия и съм доволна от резултата. Моите деца не искат да повтарят Вили,та ще мисля друго за догодина ж и здр.
*
Малвееви, зоо,Атмосфера-София; Конете-Макоцево до София; Вили-до Елена


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: aylin в пн, 12 авг 2013, 02:43
От това което успях да видя (повечето сайтове не ми се отварят) си харесах Вилиленд и Конете. За мен е важно да има английско говорящи които поне малко да могат да общуват с децата. Идеята е да изпратя децата сами до Б-я края на юни, да ги ангажирам по лагери докато аз се присъединя и от там заедно да ходим я на море я някъде друаде. Така и децата ще са доволни и родителите ми, че не съм ги натоварила с мисли за какво да ги правят тези деца (има и езикова бариера все пак).


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: theressa в пт, 20 сеп 2013, 18:45
На каква възраст трябва да са децата, за да имат право да се запишат на лагер?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: 6o6i в пн, 30 сеп 2013, 16:40
Здравейте,
да докладвам за летния лагер в Конска База Здравец, с. Скравена- хубава атмосфера и коне. Всеки ден езда по програма плюс възможност за допълнителна срещу заплащане. Собствена зеленчукова градина. Всеки ден игри и къпане в съседното езеро, бране на билки. Последният ден за родителите имаше театрално предстваление и езда. На мойто не му харесало, че я карали едва ли не насила да прави някакви игри всяка вечер и каза, че повече не иска да ходи :)
На страницата им във фейсбук има доста снимки и човек може да придобие добра представа как им протичат дните.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: ekaterina_kokushkina в пн, 13 яну 2014, 21:25
Здравейте, момичета! Намерих един лагер за малко по-големите. Казва се иновационен лагер и има за це да развие предприемаческите умения у учениците :D Колко помпозно звучи само. От това, което разбрах, децата се запознават с нови хора, учат нови неща, забавляват се, състезават се, че накраря и награди има  ;) Зарибяващо  :lol:  Тук  (http://ngobg.info/bg/messages/10049-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80-2014.html)има някаква информация за сроково и тн. .


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Захарина в вт, 18 мар 2014, 23:30
Здравейте, Имка Габрово организира пролетен лагер в рамките на 31.03 - 04.04.2014 за деца от 6,7-11 години. И то не е само тази година, всяка година водя детето си на този лагер, много съм доволна от начина на държание, подготовка. Всичко е толкова сктриктно, знам че детето ми ще е в добри ръце. Тази година е свързан с занаятите, предполагам ще бъде интересно за децата, препоръчвам.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 17 апр 2014, 17:08
Добавям линкове за места,които проучвам като читави за деца от 8 нагоре

Тази година моите ще ходят,ж и здр, на Коне (Ранчо Конникът , Макоцево); Кресненско дефиле (Адвенчър); Здравей здраве (нямат уесбтраница,само ФБ) ; Атмосфера  и тенис дневни лагери и още нещо дето го мисля (море ?)

http://www.horseman-bg.com/

http://www.bikearea.org/s-duh-na-smola.html
(тези са чудесни!!!,но за малко по-големи деца и не ми се връзват с програмата; инак много ми харесват)

http://adventurenetbg.com/sports.php?lang=bg&sid=12&tab=pgc&paid=24

Лагер "Здравей здраве " (търсете във ФБ)

http://www.bah-bg.org/pages/bg/detsko-priklucenie/priklucenia-zabce-2014.php

Ако някой има инфо за други ОК места,проверени или не, моля добавяйте към списъка :lol:
Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: irka в пт, 18 апр 2014, 06:15
Анет каква е програмата на тениса. При Малееви ли е. Гледах им сайта, ама нещо не се ориентирах за колко време е, какво включва като занимания и какви са цените. Сподели моля те ако имаш прясно инфо за тях.

Мен ме интересуват дневните лагери. Не мога да се престраша и да ги пусна с преспиване все още, затова и търся някакви дневни лагери в София или около София. Конникът изглежда супер интересно, ще го мисля още малко, ама надали.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Winx в пт, 18 апр 2014, 18:34
И аз мисля да запиша на дневни лагери. Атмосфера и Тениса смятам да пробваме за Кристиан и братовчедка му тази година.
И на мен много ми харесва идеята за Конника. Кажи какви бяха впечатленията на твоите деца миналата година (+ и -, като за американци ;))?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пт, 18 апр 2014, 19:48
Малееви бяха от 10ам до 4пм миналата година; отговарят по мейл бързо,на страницата няма много детайли.Ниа не иска да повтори там, С ще ходи тази година.
Конете-ако мислите сериозно се обадете асап,миналата година местата се бяха запълнили за 2 дни от записването. Децата бяха много доволни..минуси, които чух е че ги карали много да се къпят , че млякото било топло и че имали шоко сириъл за закуска (обида голяма за моите здравословни деца  :35: ) Н и С  са доста занимание-ориентирани,ако има екшън са ок,а там е с програма по часове и за нас работи добре.
Дневни лагери има на Мотен спорт;има също разни арт ателиета и занимални;дпста детски клубове предлават програми,но на мен зорът ми е да са навън и физически заети,интелектуалната част я покривам аз през зимата :twisted:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: irka в пт, 18 апр 2014, 23:44
Мерси Анет.

Писах на Малееви и наистина много бързо ми отговориха. Ще обсъдим довечера и ще решим за там. Писах и на Атмосфера Спорт - чакам отговор и от тях.

И моята цел е да са повече физически активни и навън. Не искам затворени помещения и стоене на едно място. Опитът ми от миналата година показа, че ако са оставени само на игра, не се движат достатъчно. Бабите просто не успяват да им набавят нужното движение, а тук са свикнали непрекъснато да са активни и това им липсва. Вече не са на 5-6 годинки, когато играта на градинката отвън им беше достатъчна, имат нужда от повече занимания.Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: tzvetak в сб, 19 апр 2014, 18:06
Да кажа мнение за Малееви, дано да е полезно... Ако искате детето да е заето някъде, без претенции да играе тенис, може би става... Ние ходим вече 2 години през пролетните и есенните ваканции и макар моята дъщеря да играе за по 1 час, видях за какво става въпрос, голям хаос, викане след децата, паника постоянна, и тенисът за възраст 5-6-7 години е на никакво ниво... Сега се принудих да плащам за индивидуални уроци, за да може все пак да играе тенис, защото нас това ни интересува :peace:

За лятото ми препоръчаха сърф училище Охо на Лозенец, и понеже ние ще се хвърлим така или иначе в приключението "на море на Лозенец", мисля да я запиша...

Конната база на входа на Разлог откъм Банско е много добра, имат много опит с деца, тъй като работят със специализирано училище за деца с целебрална парализа, и конете са много спокойни, вече 2 години ходим при всяка възможност и е страхотно...


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: mariabutti в вт, 29 апр 2014, 21:50
Мисля да запиша децата в един от тези лагери http://www.scouts-bg.org/page/10/. Някой има ли повече информация?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 30 апр 2014, 18:20
Атмосфера обновиха страницата с инфо за лятото

www.asport-bg.com

*
Скаутите изглеждат добре,но аз имам проблем с тяхната анти-гей философия и ги бойкотирам страстно (не знам как са в Бг,предполагам следват сходен кодекс)
Аз мисля че ще пропусна Малвееви тази година по описаните от tzvetak причини; язък че са ми удобни като място и идеята е добра...
*
Мотен
http://www.motensport.com/bg/summer/products

Каквото и да решите,препоръчам от патило да се обадите овреме,защото местата се запълват; много  фирми искат капаро и ако не се съберат деца отменят лагера,дори да има теоретичен интерес


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Lucy в чт, 01 май 2014, 13:35
Което за нас е много неприятно, защото ние отрано трябва да резервираме полети, да организираме отпуски и т.н. Това мен до сега все ме е спирало, за да я пратя в България... Аз тези неща трябва да ги знам със сигурност поне няколко месеца предварително и то то4ни дати. А бг- страниците няма още инфо за лятото, страниците не се отварят... После 1 седмица преди събитието - може да го отменят. Какво сте прави тя тогава в Бг?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 01 май 2014, 13:43
Планирането отрано иска малко пирует,но е постижимо ако има човек в бг да покрие непредвидености.Купих билети миналата седмица.а лагерите са капарирани пт преди месец;знам със сигурност че юли са там и тогава са 2та важни лагера, донагласих детйлите като имах билет в ръка.Не е сложнотия,но иска време и мислене като всочко..


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пт, 16 май 2014, 17:18
Още лагери извън града,свързани с природа/движение

http://gudevica.org/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4/

http://www.bah-bg.org/pages/bg/detsko-priklucenie/priklucenia-zabce-2014.php

http://www.prikluchenia.com/index.php/pages/uchenicheski-turizumТитла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Bean в ср, 28 май 2014, 11:09
Много интересна тема. Записвам да следя. Моите са малки и за сега само дневни занимания до след обяд! :peace:


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в пн, 18 авг 2014, 20:35
Мнения за лагерите това лято

- Адвенчър нет, кану в Кресненското дефиле- много доволни останаха; спи се на палатки,доста полево. Ангажирани са по цял ден,всеки ден на вода по поне 1/2 ден,никакви грижи с ядене,персонал или условия.Фирмата е малко не особено добре организирана административно,но вършат добра работа с децата

-Здравей здраве в Априлци- хубав хотел; интересен модел (ходят деца сами и деца с родители),много ангажиран ръководител (снимки,емайли,лично отношение-чудесна е дамата!). Моите деца не харесали храната (вегетариано са,готвили са им отделно и нещо не е сработило много добре) и нещо не им е харесало особено (така и не разбрах какво,вероятно занимавките са им се сторили детински :mrgreen:). Препоръчвам (аз!)за деца под 10

-Коне в Макоцево-за 2ра година ходят; син ми има проблеми с момчетата малко (наричали го гей,ние сме много про ГЛБ и голямо объркване преживя детето кое е добре и кое не),като цяло доволни


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: irka в пн, 26 яну 2015, 04:45
Така време е да изтупаме тази тема от прахта.

Наближава лято 2015, ей го на - има - няма 5 месеца и е тук. Аз съм отово в търсене на подходящият лагер.

Моите деца миналата година ходиха в Ранчо Конникът - с. Мокацево. Останаха супер доволни. Тази година обаче ще търсим нещо друго и различно.  Да обсъдим идеи!


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Дъждец в чт, 05 фев 2015, 18:17
Разкажете повече за това ранчо Конникът. Колко часа на ден яздят? Какви са другите занимания? Може ли възрастен да е придружител или са само деца?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в нд, 22 мар 2015, 23:40
Миналата година по кое време са пуснали датите и записването за Ранчо Конникът, ако си спомняте, тъй като искам някъде да си запиша и да следя, за да не изпусна.  :)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: irka в вт, 24 мар 2015, 15:05
Не знам кога са пуснали датите, но си спомням, че аз им писах в средата на Април и датите, които ни устройваха бяха заети вече. Те са малко деца в група и бързо се запълва. Добре, че някой се беше отказал и ни писаха в средата на Май, че има две свободни места за моите деца. По-добре им пиши и питай още сега.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в вт, 24 мар 2015, 16:05
Писах им вече, казаха че началото на другият месец ще обявят датите и местата, така че ще следя :)


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в вт, 14 апр 2015, 20:02
Тази година програмата е 1 седмица с чичо им на планина,4 седмици баби и 3 седмици по тези лагери:

http://gudevica.org/

http://www.bikearea.org/programi.html

http://adventurenetbg.com/index.php?lang=bg


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: iri в ср, 15 апр 2015, 16:19
анетт, и аз сьм харесала втория лагер, от миналата година го наглеждам :D
Не намирам на сайта им смяната за м.август...тогава имаме отпуска.Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в ср, 15 апр 2015, 16:22
Балкантурист за байкария това са обявените дати за "С дъх на смола"
Дати за провеждане: 5-11 юли и - 30 август - 5 - септември - "С дъх на смола за малките" / 19-25 юли - "С дъх на смола за големите"

Краен срок за записване: Съответно 26.юни. и 21 август 2015 / 10 юли 2015

Въпроси, коментари и записвания: bikearea@gmail.com или   0897 247 241 - Христо Николов


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Дъждец в ср, 03 юни 2015, 23:38
Пуснаха втора смяна за Здравей здраве https://www.facebook.com/events/1451489171832736/


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: iri в чт, 04 юни 2015, 22:51
 :)След малко перипетии ве4е детето е записано за лагера на байкария.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: hame в нд, 28 юни 2015, 18:12
Вижте и тези лагери : https://www.facebook.com/SummerCamps4Kids.Teens?fref=ts
Има препратка към сайта. Предполагам, че все още има места.  Предстоят:
 23-29 август 2015   (за деца  1- 7  клас )
 26 юли - 01 август 2015    (за тийнейджъри от 8 до 12 клас)Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: iri в пн, 29 юни 2015, 23:16
Има ли някое дете записано за лагера на байкария за смяната от 19.07?


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в вт, 30 юни 2015, 10:46
Балкантурист моите дъщери са сега от 5 ти юли на Байкария за най-малките. Мога да дам отзиви като се върнат. Довечера сме на родителска среща да разяснят някои неща, да обсъдим транспорта евентуално и да доплатим.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: iri в вт, 30 юни 2015, 13:56
Здравей, Аила, да, ще ми бьде полезно да разбера за срещата и най/ве4е за евентуалния организиран транспорт,, нищо 4е моето е за следващата смяна.ако натоварвам тук може и на ли4ни. :D


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 08 юли 2015, 17:50
ha, Aila,моите 2 деца са с твоите щерки значи:) Засега чувам са ок,нямам много инфо умияшлено,но звучи като вс.да е наред.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в ср, 08 юли 2015, 18:31
Моите са много доволни дотук. Днес се чухме, казаха че вчера и днес се разделят на две групи, едните карат колелета, другите кану и после се разменят. Днес ги били разделили в различни групи и първата група нещо не успяла да открие мястото до което трябва да карат колелета и карали повече километри. Всеки път като звънят казват колко е интересно и че много им харесва.
Аз се притеснявах дали спалните чували са достатъчно дебели, но споделиха, че всичко е наред. Е през деня било малко топло в палатката, а вечер леко хладно, но нямало проблем като са със спалният чувал, а през деня не стоят много много по палатките :) Вечер имали лагерен огън.
Аз не съм им звъняла засега, те са ми звъняли дотук два пъти, когато им е удобно да разговарят. Само двете са заедно в палатка. Като се върнат ще имам повече отзиви и ще пиша тук.
П.П anette1104 явно моите са се запознали с твоите. Едната ги спомена вчера като се чухме, в случая беше че се блъснали с колелетата без да искат и паднала в копривата :) Всичко е наред, вече била добре това било предният ден, но забравила да каже.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в чт, 09 юли 2015, 16:03
оле Боже,паднала в копривата :shock: Извинявам се от името на децата,това вероятно е  била щерка ми,тя е доста патрава и се бута и в невидими стени :35: Важното е ,че са здрави и заети с нещо различно от екран и телефон. Мерси много за новините,аз децата не чувам изобщо по времева разлика причина,но бабите казват че вс е под контрол


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: iri в вт, 14 юли 2015, 21:27

Има ли някое дете записано за лагера на байкария за смяната от 19.07?
да си побутна аз пак вьпроса , 4е смяната наближава.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: Aila в ср, 15 юли 2015, 09:27
Още малко отзиви след като се завърнаха децата за Байкария - С дъх на смола за най-малките.
Бяха много доволни и щастливи. Личеше си, че за краткото време там са завързали приятелства и се познават с дечицата. Играли са игри на които е било нужно да се сетят за името на другарчето. Били са почти наравно момчета - момичета, нещо от сорта на 11 на 13 в полза на момчетата.
Както писах по-горе моите две са били заедно в палатка, повечето са били по 2 или 3 деца в палатка. С техните спални чували и облечени не им е било студено през ноща. През деня ставало доста топло.
Карали са няколко пъти планински велосипеди, на моите са им били леко големи, както и с рамка, но са се справили, даже едната се похвали, че била единият път финиширала първа. Когато се спускали много друсало  :35:
Карали са канута по 2-3 деца в лодка, като едните гребат, а детето в средата трябва по карта да ги ориентира. Имали са и ориентиране с компас, съответно новото желание за РД  е компас.  :)
Имало е и въжена градина и въжен тролей, където било леко страшно, но като скочиш след това много забавно. Мисля, че са плували и в язовира.
Вечерните лагерни огньове са ясни. Имало е и както по-горе споменах редица други игри, както  и отговорници за различни неща.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: anette1104 в ср, 15 юли 2015, 20:01
Aila  , има много снимки в ФБ под Байкария лагери ако не си видяла още :D
И нашите деца са доволни,уморили са ги добре,били са ангажирани по цял ден.


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: misholina в пн, 16 май 2016, 20:18
Някой пробвал ли е Атмосфера Спорт, лагера с преспиване? За деца над 9, звучи чудесно, но ми се иска да чуя лично мнение от миналата година. Благодаря!


Титла: Re: Летни лагери в България
Публикувано от: mars1 в вт, 11 юни 2019, 09:09
Здравейте,
Някакви мнения за тези летни лагери
- https://www.luckykids.bg/
- https://www.bgcamp.com/#camps


1