BG-Mamma

Родителски групи => Родители, преживели загуба => Темата е започната от: Марѝ в ср, 18 юни 2014, 08:23Титла: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в ср, 18 юни 2014, 08:23
Трябваше да се направи нова тема. На всеки човек му е мъчно понякога. Затова я имаме и темата. Да споделим и ако можем да си помогнем със съвети...


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=628611.0;topicrefid=19   


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=685079.0;topicrefid=20


(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ZvVl/7d2c3adb.jpg)


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megan@ в ср, 18 юни 2014, 13:14
.......... Майката на 4 годишния Паоло е безутешна  :cry: (както и всички майки, загубили най-скъпото си и потънали в скръб), а правосъдието ни е продажно и убиеца си е в къщи..... това е подигравка и беззаконие>!?!.......... И правим всичко, което е по силите ни, събираме подписки, протести, трябва да успеем!!! Да има строги наказания, за да има лъч надежда децата ни да живеят!!!!
..........фонда за лечение на деца отказа на поредното малко слънчице, Ивалена, с рядка болест, а какво да правят сега родителите, да се откажат от смисъла на живота си ли, вие там хора ли сте вообще?! Пак търсим милостиня от народа, дарения..... , защо държавата се отказва от децата си и ги обрича на смърт???? Колко хора трябва да умрат?? Наскоро почина Васко, преди това още колко млади хора и деца???...........и нищо не се случва, толкова безпомощна се чувствам, стегнало ме е гърлото..........
Как да се радвам на децата си, като знам за тези безутешни родители?!?! Гледам ги как спят, моля се да са живи и здрави, и плача, плача за всички тях, за ангелчетата.......... защото е война на пътя, война в болниците и жертвите са нашите деца....... страх ме е........ що за държава сме?
 :cry: :cry: :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в ср, 18 юни 2014, 22:39
Колко мъка има по този свят...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в чт, 19 юни 2014, 21:40
Мари, благодаря, че пусна новата тема!  :bouquet:

Аз също си мисля често за Паоло и семейството му. Също и за Рени, която отскоро пише тук.  :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пт, 20 юни 2014, 20:41
Защото хората останаха без домове и покъщина, защото бедстват, защото е страшно и защото няма никой по-силен от природната стихия...


(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ZvVl/c364c9ef.jpg)


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в пн, 23 юни 2014, 17:01
Къде е новата тема? Дайте линк, моля.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пн, 23 юни 2014, 17:48
Това е новата тема. И страницата е първата. :peace:

Горе в първия пост има два поредни линка към предишните стари две поредни теми.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в пн, 23 юни 2014, 21:48
Благодаря! Какво съм гледала, не знам. Струва ми се, че беше към 57 страница... :thinking:Извинете


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Hope_54 в пн, 23 юни 2014, 22:50
Тъжно ми е, защото днес загубих близък. Млад човек на 20 г. бе убит от токов удар. Не знам как се живее с тази болка. Не  знам как да помогна на майка му.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megan@ в пн, 14 юли 2014, 15:19
14 юли...... 1996.......  като че беше вчера, обадих се по телефона, а някакъв мъж отсреща ми каза "Тя почина......мълчание...... елате, елате......" и затвори! Какво, как? Седнах в коридора и само казах-нещо е станало с Мариянчето........ опитах да си мисля, че е грешка - почива си сигурно, беше към 2 на обяд, не може да е истина, не можех и не исках да го проумея, предишната вечер бяхме заедно до към 12,30ч., уговорихме се на другия ден да се видим, не е възможно?!!!
Качили са се в колата, а момчето е било пило........ не много, но задремва на волана......... челен удар в стълб....... тя изхвърча от колата и почива на място :cry: :cry: :cry: на него му няма нищо .......... (дори не го осъдиха, но това е друга тема........... )

Мила моя, защо стана така? Винаги ще те нося в сърцето си!!!!! Беше прекрасна, винаги усмихната, толкова добра приятелка! Обичам те!!! Липсваш ми!!! Остана завинаги на 16.........  :rose: :rose:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Трополинка в ср, 23 юли 2014, 19:35
Преди малко разбрах че кръстника ми е починал от аневризма... Не мога да повярвам.. Ние сме съседи и два дни преди това го видях да чисти колата и дори си говорихме...  :cry: :cry: :cry: само на 40 години.. защо живота е толкова жесток..  :cry: :cry: :cry:  newsm45


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Veseto_ в чт, 24 юли 2014, 14:32
 :( :( :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в сб, 09 авг 2014, 13:20
толкова болка и мъка има тук.
Времето не лекува при мен,но искам да боли,за да знам,че съм жива...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в сб, 09 авг 2014, 13:49
Много добре написано. Боли, но ни държи живи за останалите, които са покрай нас и които имат нуждата от любовта и грижите ни.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Калина_Атанасова в пн, 11 авг 2014, 20:24
Здравейте,момичета.
Искам да споделя болката си с вас,болка трупана с години,болка от загубата на близки за мен хора,болка от загубата на бебчето ми.Бях на 9 когато изгубих баща си...никога няма да забравя последните му мигове.За щастие,или нещастие не зная,бях в стаята в мига в който почина.Някак си го преживях.Преди 3 години си отиде баба ми,преди 2 си отиде и единия ми дядо.И след това продължих с гордо вдигната глава.Преди месец загубих вуйчо си,човек който ми беше близък като баща,който почина на същата възраст като моя баща,но 10 дни след като се навършиха 18 години от загубата му.Плаках и все пак продължих напред въпреки болката.Преди 15 дни реших,че животът вече се нарежда.Разбрах, че чакам бебче,и въпреки,че с приятелят ми сме заедно само от 3 месеца бяхме много щастливи,радвахме се,правихме си планове за нашето красиво бебче.Уви не било писано.Преди 1 седмица слабо прокървих,бях на работа.Вечерта болките и кървенето се усилиха и постъпих в болница.За съжаление въпреки усилията на лекарите не можах да задържа плода.Някой ще кажат,че преигравам.Да знаех само от 2 седмици и въпреки това се чувствам празна,нямам желание за нищо.Моля ви кажете как да го преживея,това ме съсипва.Опитвам да съм смела,да ме плача,но не мога.На 27 съм,знам че живота е пред.мен,знам че ще дойде времето и ще си имаме детенце,но тази загуба не мога да я преживея.Дайте съвет как да постъпя.
Благодаря предварително на всички.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в чт, 14 авг 2014, 11:08
Привет, Калина! :hug:

Никой тук няма да помисли, че преиграваш. Всяка загуба е ЗАГУБА и като такава носи своята тъга. Нормално е да страдаш. Дай си време, потъгувай, поплачи... Повярвай ми, ще преживееш загубата.  После неусетно ще дойде моментът, в който ще планувате бременност. Животът отново ще изглежда привлекателен и светъл. Просто си дай време! :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Калина_Атанасова в пт, 15 авг 2014, 22:21
Благодаря ти за хубавите и топли думи  :hug: .Боли все още,но успявам да продължа напред с усмивка.За радост имам до себе си човек който много ме обича и много ми помогна след като загубихме бебчето си.Сега сме решили да изчакаме известно време,да се успокоим,да премине болката от загубата и след време пак ще опитаме.Знам,че когато му дойде времето ще си имаме сладко и здраво бебченце.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в сб, 16 авг 2014, 21:16
.Знам,че когато му дойде времето ще си имаме сладко и здраво бебченце.

Убедена съм в това! Просто изчакате колкото ви посъветват докторите, а после се захващайте с правенето на бебе!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Калина_Атанасова в нд, 17 авг 2014, 16:21
Макар,че не ми правиха кюртаж,защото не беше нужно,ни посъветваха да изчакаме поне 6 месеца.Ние решихме,че ще изчакаме и повече,но някой ден ще започнем с опитите и ще успеем :)


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: ana.ana в пн, 18 авг 2014, 13:51
Калина, пожелавам ти скоро да изпиташ отново това щастие. Развоят на моята първа бременност беше абсолютно същия, след 2 седмици прокървих, всичко беше много естествено, нямаше нужда от кютраж. Това се случва често, със сигурност много жени са били бременни по този начин без дори да знаят. И на мен ми беше тъжно няколко дни, но погледнах по-философски на нещата. Тук в Англия не ми дадоха никакъв срок, казаха ми, че можем да пробваме веднага, когато се чувствам готова. Ние изчакахме все пак 2 цикала и резултатът беше на лице. 6 месеца трябваше да изчака моя приятелка, на която беше предизвикано раждане в 20 седмица поради увреждане на бебчето. Потърси второ мнение относно възстановителния период, на мен новата бременност определено ми помогна.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пн, 18 авг 2014, 14:46
Мъчно ми е защото стана 1 година от загубата на моят съпруг.

Мир на душата ти...


:
(https://bg-mamma.s3.eu-central-1.amazonaws.com/ZvVl/3e2dbb67.jpg)


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в вт, 19 авг 2014, 13:20
Да почива в мир.
Мари  :hug:,нали знаеш...някога,някъде,пак ще сте заедно...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в вт, 19 авг 2014, 17:11
Да е светло на душата му!

Мари,  :( :hug:
Как си ти? Нямаме месечна тема вече и  не знам какво се случва с вас? Как е синът ти? Тъжа с теб...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в вт, 19 авг 2014, 17:48
Благодаря ви, момичета. Синът ми се посъвзе вече... Помогна ми и издадох първата си стихосбирка. Животът продължава за съжаление, но без тях...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Patishonka в пн, 01 сеп 2014, 06:37
9 месеца - колкото една бременност време - минаха, от както Трохичка умря. Едно дете си отиде непосрещнато, неизпратено, непомилвано... Грях на душите на извергите в майчин дом, на тези, които я убиха, и на мен, защото няма как да върна пропуснатото.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: vqra_lubov в пн, 01 сеп 2014, 06:54
Мъчно ми е за дядо ми който почина наскоро..............Той е един прекрасен великолепен дядо.Сега сигурно гледа отвисоко и помага и от другия свят.А още не са минали 40 дни и го чувствам че е с нас въпреки че не го виждам.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Harleen в вт, 02 сеп 2014, 14:03
Сутринта майчицата ми почина. Здрава права жена, най-близкия ми човек в целия свят, а сега няма и с кой да си споделя....Мъжа ми е до мен, но не е същото....Аз дори не бях до нея......Боли ме, много!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Инат до откат в вт, 02 сеп 2014, 17:53
Съболезнования...  :cry: :cry: :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в вт, 02 сеп 2014, 21:27
Наистина съжалявам... :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Margaret в ср, 03 сеп 2014, 02:34
Днес ми е мъчно защото времето не лекува ,мъчно ми е защото хората около мен  са безчувствени,злобни и озверели   и не виждат това което е под носа им ,това което е важно и е чисто непринудено щастие ....


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Harleen в ср, 03 сеп 2014, 06:39
Благодаря ви!
Имах нужда да си кажа ...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в ср, 03 сеп 2014, 12:40
мъчно ми е,като гледам/слушам еуфорията около стягането на първолаците.
и аз трябваше да изпращам първолачка,но...
не,не боли,раздираме   :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в ср, 03 сеп 2014, 13:56
Мисля, че те разбирам. Аз бях така, когато всички бяха абитуриенти. Дори на етажа имахме. А у нас беше тихо...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Тарталета в пн, 08 сеп 2014, 16:45
11 години, а тази нощ отново се събудих по времето, когато детето ми взе последната си глътка въздух... Като по часовник се будя всяка нощ на годишнината от смъртта му...
В сряда се навършват и 6 месеца без скъпата ми и обична баба  :love:
Не минава болката. Само се учим да живеем с нея.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в пн, 08 сеп 2014, 21:42
Бог да я прости Александрина Събева! Дано вярата й е помогнала в последните й тежки дни.
Почивай в мир, ще те помним с добро!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в пн, 15 сеп 2014, 13:38
...не сплетох косички,не купихме нова рокля,не сложихме раничката,не прекрачи за първи път прага на училището,не ти прошепнах "на добър път"...
толкова ми е болно и тъжно днес,дано поне някой се е сетил,че и М.днес трябваше да тръгне в 1 клас.
Обичам те малка моя,нося те в сърцето си!
пп честит празник


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megan@ в пн, 15 сеп 2014, 14:05
...не сплетох косички,не купихме нова рокля,не сложихме раничката,не прекрачи за първи път прага на училището,не ти прошепнах "на добър път"...
толкова ми е болно и тъжно днес,дано поне някой се е сетил,че и М.днес трябваше да тръгне в 1 клас.
Обичам те малка моя,нося те в сърцето си!
пп честит празник
:hug: :cry: на дни като днешния е най-тежко и утеха няма.......


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пн, 15 сеп 2014, 15:10
И с годините по-леко не става.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в чт, 25 сеп 2014, 14:10
Днес Малка моя трябваше да станеш на 7год.а,остана завинаги на 7дни.
Обичам те,помня...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: tem4eto в пн, 20 окт 2014, 13:08
Здравейте! Първо искам да изкажа съболезнованията си на всички страдащи по любим човек! Болката си е болка, а както и очаквах времето не лекува, а само те кара да свикнеш с болката!
Разбирам тези от вас, които са загубили деца... Моето малко момиченце стана ангелче още преди да се роди, броени дни до термин.... Невидяна, нецелуната, непрегърната, а за да е болката още по- силна изгорена в екарисажа! Уви това е действителността в скъпата ни България. Тук болничната психоложка идва ухилена и докато знаеш, че още носиш мъртвото си бебе те пита "какво ще ми разкажеш"..... Ъ... Ъ....ъ тъпа ли си ма, овцо, скъсай си дипломата и се заври в някоя дупка! Като не си подготвена за такава работа я остави за някой по- способен! За щастие попаднах на подходящите хора/психйолози/ в една група за взаимопомощ, с още няколко жени с моята съдба. Това бе точното място за мен, липсват ми, вече съм в друг град. Отново няма с кой да споделя, а болката не намалява. 2-3 месеца след загубата забременях и сега си имаме хубавомомченце, но болката не намалява, напротив... Появяват се други страхове, породени от горчивия опит! Да изгубиш първата си рожба така те обрича никога повече да нямаш спокойствие по време на бременност или раждане.... 9 те месеца са един малък кошмарен страх, а не радост, бе е чиста радост, не можеш да се насдладиш на миговете както преди..... Борба и пак борба! Борба със себе си, борба за живот, борба за глътка въздух. Нека всеки намери сили и не се предава!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: mimi8406 в пт, 21 ное 2014, 11:22
Здравейте отдавна не съм писала тук.Съжалявам за всички който са загуби рожбите си аз загубих моята преди 4 години точно на този ден.И до сега не е минал и ден без да мисля за нея и да я обичам.Обичам те малка моя рожба винаги ще те помня и обичам.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в вт, 09 дек 2014, 13:10
...днес се навършват 6 години от загубата на първия ми син. Представям си го как расте до мен, понякога го чувам как ми казва "мамо"...Не станах по - силна от загубата, не успях и да я приема за толкова години. Уча се всеки божи ден да живея с нея.
Тъжно ми е и защото хората около мен забравиха за случилото се. Никой не обича да му се напомня за тъжни моменти. Затова благодаря ви, че ви поне тук мога понякога да изплаквам сълзите си.
Тъжно ми е и защото тук все още има пишещи майки. Съчувствам на всички за загубата и често поплаквам когато чета редовете ви.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Danielkka в нд, 04 яну 2015, 13:40
Минаха се...вече 6 години  :cry:,без първородната ми дъщеричка,днес трябваше да празнуваме рожден ден...където и да си звездички,знай ,че те обичаме.Мама никога няма да забрави  :rose: :rose:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: xristinaxdiamond в пн, 05 яну 2015, 16:40
Защото поради броени дни изгубих бебчето си което така и не успях дори да прегърна, нито да усетя дори едно ритниче :( :cry: :cry: :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: kircho291107 в ср, 11 мар 2015, 14:49
[ [smilie=smile3518.gif] [smilie=smile3518.gif]да са живи и здрави, и плача, плача за всички тях, за ангелчетата.......... защото е война на пътя, война в болниците и жертвите са нашите деца....... страх ме е........ що за държава сме?
 :cry: :cry: :cry:
[/quote]


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в чт, 12 мар 2015, 21:18
Татко почина . Мъчно ми е. Не си казахме много неща...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: kircho291107 в чт, 12 мар 2015, 21:38
моите съболезнования  :(знам че ти е трудно но трябва да бъдеш силна знай че той винаги ще е с теб .нека да почива в мир  :rose:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Danielkka в чт, 12 мар 2015, 21:43
Татко почина . Мъчно ми е. Не си казахме много неща...
съжалявам,но може би и сега ,ако му ги кажеш,аз си мисля че би те чул  :peace: :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: vqra_lubov в пт, 13 мар 2015, 19:28
Феята с тъмносините коси и сега да му кажеш нещата които искаш ще те чуе.Моите съболезнования!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пт, 13 мар 2015, 20:53
Прави са момичетата. Направи го ако искаш. Ще ти олекне мъничко.
Мир на душата му.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в чт, 19 мар 2015, 21:22
Благодаря ви за милите думи.Може би наистина душата му е наоколо, до 40-те дни...И го сънувах няколко пъти, казва нещо, но не разбирам какво.
Извинете ме, всяка от вас си има мъка...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megan@ в пт, 20 мар 2015, 09:20
Благодаря ви за милите думи.Може би наистина душата му е наоколо, до 40-те дни...И го сънувах няколко пъти, казва нещо, но не разбирам какво.
Извинете ме, всяка от вас си има мъка...

:hug: :hug: затова е тази тема, споделяй, ако поне малко ти олекне всяка от нас ще се радва за теб   :bouquet: тъжа и плача за всяка загуба и се опитвам да вярвам, че ТЕ са на по-добро място......:cry:Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Калина_Атанасова в сб, 16 май 2015, 20:17
Здравейте ,момичета..
Не съм писала тук от много време.Миналата година Вие бяхте тези които ми помогнаха да преодолея загубата на първото си бебче.Не можах даже да го видя на видеозон-така и не стигнахме до там, а сега трябваше да сме на 2 месеца вече и да си гукаме сладичко   :cry: Но......съдба.Мама правилно ми каза"Господ си знае работата" и  е така,мили момичета.Мъжът който си мислих,че ме обича и иска да е с мен ме остави да се оправям в най-тежкия момент от живота си.Честно казано мога само да съм му благодарна.Така разбрах,че не е за мен и така срещнах любовта на живота си.Но дори и след време все още си ме боли от загубата,страхувам се един ден да не преживея същото като преди,но сама си казвам,че трябва да съм смела и позитивна.
Съчувствам на всички ви,които сте изгубили някой.Болката не минава-свикваш,че няма да видиш този човек докато си жив,но винаги имам моменти когато боли по-силно и когато боли малко по-поносимо..........но боли.
Радвам се и съм благодарна,че Ви има на този свят  :bouquet:-прекрасните и силни жени,които въпреки собствената си болка, успяват да подкрепят и другите в най-тежките им мигове.  :bouquet:  :bouquet:
Благодаря ви още веднъж,обичам ви и ви пожелавам само прекрасни и щастливи мигове занапред. :hug: :hug: :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: elisalou в пт, 29 май 2015, 11:47

Феята с тъмносините коси,съжалявам за загубата на твоя татко!Прегръщам те!Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: elisalou в пт, 29 май 2015, 11:54
Мъчно ми е ,защото не мога да занеса тортата за 5–я рожден ден на моята малка Марта на небето!Обичам те,мила моя,идвай по-често в съня ми....[video]https://www.youtube.com/watch?v=MnLLtbYYC_M[/video]


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Тарталета в сб, 30 май 2015, 13:56
Задушница е. Аз съм далеч от гробовете на обичните ми хора. Досега това ми носеше успокоение- да отида при тях, да поседя на гроба и да поплача. Сега ми остава само да се свия някъде и да си поплача за тях. Непрежалимите. Да почиват в мир!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Shuremure в ср, 03 юни 2015, 14:56
Задушница е. Аз съм далеч от гробовете на обичните ми хора. Досега това ми носеше успокоение- да отида при тях, да поседя на гроба и да поплача. Сега ми остава само да се свия някъде и да си поплача за тях. Непрежалимите. Да почиват в мир!
Тарталетка, където и да си - те ще са около теб. :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в ср, 19 авг 2015, 10:20
И... Вчера се навършиха 2 години от загубата на моя съпруг.

Тъжно и празно е. Много празно...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в пн, 31 авг 2015, 22:03
Мари, :( кога минаха две години...
Силна прегръдка, приятелче! :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в пн, 31 авг 2015, 22:23
Благодаря ти, приятелче. Отминаха, изминаха, отлетяха... И съм много много сама... Без него  всичко е нищо.

:
Намери ме във фейса. Аз не мога...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Инат до откат в вт, 01 сеп 2015, 23:17
... една невероятно добра жена си отиде без време от рак. Синът й ми е почти връстник.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в вт, 15 сеп 2015, 11:41
...днес за синът ми щеше да бие първият училищен звънец. Представям си го усмихнат и с букет в ръка....


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Slavi_Yo в ср, 16 сеп 2015, 09:50
...днес за синът ми щеше да бие първият училищен звънец. Представям си го усмихнат и с букет в ръка....
И за моя :( , но такава ни е била съдбата за съжаление...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в ср, 16 сеп 2015, 13:46
Съжалявам,  Slavi_Yo....
Винаги, във всеки един момент е в мислите ми, расте и възмъжава..Няма друг начин да сме заедно, освен чрез болката.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в ср, 16 сеп 2015, 13:49
...днес за синът ми щеше да бие първият училищен звънец. Представям си го усмихнат и с букет в ръка....
И за моя :( , но такава ни е била съдбата за съжаление...

Момичета , и моето момче щеше да е на 10 сега  в 3-ти клас . Липсва ми , винаги си мисля как ли би изглеждал сега , би ли бил различен от братчето си .......
за всички наши англечета  :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в ср, 16 сеп 2015, 15:33
А моят син щеше може би вече да е със семейство... Можех и баба да съм станала. Само, че не би... :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в ср, 16 сеп 2015, 15:37
А моят щеше може би вече да е със семейство... Можех и баба да съм станала. Само, че не би... :(

 :hug:

......
херр


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в ср, 16 сеп 2015, 16:10
Моето момиченце щеше да навърши 12, ако беше тук...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в чт, 17 сеп 2015, 10:58
Момичета, топла прегръдка за всички вас. Винаги плача, когато влизам в темата.

Фея..., мъчно ми е заедно с теб...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в чт, 17 сеп 2015, 11:19
Днес  ми е мъчно защото се навършва една година откакто си отиде моето руско другарче, с което си пишехме с години като деца. Тя беше само на 38 години , от Москва. отиде си неочаквано и остави много мъка и неотговорени въпроси. Едно дете на маика и татко .
Почивай в мир мила Оксана , ще те помня завинаги  :cry: :cry: :cry:


.....
херр


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: dgidgi в пт, 25 сеп 2015, 09:58
Днес е празник,днес празнуваш ти
торта не направих-тъжно е,боли.
Носиш част от мене,моите очи
виждаш ли отгоре,че те мислим ний?

Кой коленете ти превързва
и целувате с любов,
кой ли теб сега те гушка
и ти пее за лека нощ?

Имаш ли си ти играчки:
нова топка,колело,
с кой ли там сега играеш
няма кой да каже ми...ЗАЩО?

Имаш си сестричка-
бясна,дива и добра,
ти пази я Малка моя
бди над нея и над нас!

Днес е празник,днес празнуваш ти
торта не направих-празник е,а как боли
пуснах ти балони,хвана ли ги ти,
здраво ли ти е сърцето и обичаш ли ни ти?

Днес е твоя празник-смей се,весели
колко си пораснала,моля те кажи...
Ти ела в съня ми тихо и ме погали...
Аз простих ти Малка моя-моля те и ти прости!

8 свещи днес  догарят,със сълзи аз ги изгасих
ето виж,усмихвам се,не плача
празник е!
нищо,че боли...
 чрд ангелче!
Мама те обича и помни...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: elisalou в пн, 28 сеп 2015, 10:53
 Мила  dgidgi, силна прегръдка ти изпращам и вярвам,че нашите пркрасни ангелчета бдят над братчетата и сестричките си....Искам да е така,искам да стигат до тях балоните ,които им изпращаме...Болката  ме задушава,не е истина,ще боли помалко с времето....лъжат,че лекува...
Стуховете ти са прекрасни,поклон!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в ср, 09 дек 2015, 10:55
....няма го синът ми да духне 7 свещички на тортата си. Силно вярвам, че е на по - добро място.


ПС. Добре е, че в темата не е писано няколко месеца.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в ср, 09 дек 2015, 11:41
megislava,
прегръщам те  :hug:
честит рожден ден на твоето мило ангелче там горе в райските небеса  ::balon::


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в ср, 09 дек 2015, 13:22
Благодаря ти, her_76. Важно е за мен да мога да споделям тук и да намирам утеха и съчувствие.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в ср, 09 дек 2015, 16:14
Благодаря ти, her_76. Важно е за мен да мога да споделям тук и да намирам утеха и съчувствие.

Важно е за всички нас мила. Важно е, защото ни помага още и да не забравяме  спомените , които имаме  с/за нашите ангелчета.....
За мен минаха вече 10 години  и вспомнянето за моето момченце ми помага да не забравя  милите неща  за него , тя болката никога няма да  отмине или забрави.....
 :bouquet:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Margaret в сб, 12 дек 2015, 00:44
 ....  минаха 9 години ...  [smilie=smile3518.gif]
Не минава ден без да мисля  за теб мило мое дете ...  Обичам те .  :rose: :rose: :rose:
(https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png)


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в нд, 13 дек 2015, 22:18
Маргарет, :hug: :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в нд, 13 дек 2015, 23:25
Честит Рожден Ден Татко,  липсваш ми,  но знам, че моето малко ангелче е с теб там където няма болка и страдание. Наздраве за теб татко xxxxx


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в пн, 14 дек 2015, 21:04
Днес е рожденият ден на любимото ми момиченце. Щеше да навърши дванайсет .Но е завинаги на пет, там, във вечността...
Запалихме свещи на гроба ти, мила, вместо на торта...Как искам да те гушна...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megan@ в вт, 15 дек 2015, 09:28
Не само днес, всеки ден ми е мъчно за малките ангелчета, защото не трябва да умират деца, това е нечовешко..........  :cry: защото сега трябваше да пишат писмо на дядо Коледа,а мама и тате да купуват играчки, а не да носят играчки и свещи на гробищата......... не разбирам защо Господ позволява това........
защото наближават празниците, а тогава е най-тежко.............  :cry: :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Естреа в чт, 28 яну 2016, 15:05
Днес се навършват 20 дни откакто моето момченце ме напусна внезапно,неочаквано....Не мога да спра да плача,да гледам снимките и да се ровя в кутията със спомени.20 дни,а сякаш беше вчера...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в чт, 28 яну 2016, 15:11
Прегръщам те Естреа,
плачът и страданието в тези случай са неизбежни. Защо се случва това с децата ни  :(

 :hug: :hug: :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в сб, 30 яну 2016, 21:12
Моите съболезнования! И моето момиченце си отиде внезапно, разбирам те...
А днес брат ми има рожден ден, но си остана завинаги на 31...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в чт, 11 фев 2016, 00:07
Eстреа, съжалявам...  :cry: Бих искала да има думи, с които да ти дам мъничко утеха, а знам, че няма такива думи... Поклон пред скръбта ти...Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в чт, 11 фев 2016, 00:33
Мъчно ми е. Нищо, че съм толкова шарено облечена. Защо ли? Имахме празници, празници, а тях ги нямааа... Зная, че няма какво да ми напишете. Зная, че и нищо не правя като пиша... Споделих. Толкова.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в вт, 23 фев 2016, 09:56
Мари, наистина няма думи. Просто няма думи... Затова те прегръщам виртуално... :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: k_t в сб, 19 мар 2016, 10:13
Днес ми е мъчно... защото на тази дата се роди моето детенце. Даже не го видях...
Видях една статия в интернет и искам да я споделя..

http://blog.amilanov.org/archives/420


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: meri1987 в сб, 19 мар 2016, 20:38
Съжялявам скъпа ,съчуствам ти,скоро наближава и моята дата22април,незнам как ще чувствам тогава,но още от сега ми е тежко и си мисля разни неща.Тъжно е много е тежко така ще си броим годините и ще страдаме всеки път.Дано поне имаме и други живи и здрави дечица да вкарат малко радост в живота ни


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: mamadidi999 в сб, 28 май 2016, 06:33
Днес е погребението на нашето малко ангелче. Толкова години се борих да я има, а даже не можах да я гушна. Моята малка Александра живя 4 дена. Това бяха най-щастливите 4 дни от живота ми. И после нещо се обърка... Не знам какво.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: The sorceress в пн, 30 май 2016, 13:57
Съжалявам от все сърце за загубата на мъничката ви Александра... Каквото ида кажа, няма да отнема от болката ви. Предстоят ви тежки и мъчителни дни. За съжаление просто минаваме през тях. Непонятно защо. Орисия вероятно.
 Поклон пред скръбта ви!
Ако имаш нужда да говориш за нея и загубата й - насреща съм! :hug: Понякога човек има нужда да изкаже гласно нещата.
 :rose: :rose: за Александра...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: sunflower_sunny в сб, 11 юни 2016, 11:03
Загубих втора бременност.Първата преди 6 месеца-мисед аборт.Пуснах всички възможни изследвания...всичко идеално.А сега извън маточна.Болката е огромна.На моменти съм силна,после рухвам.И не ми се живее.Боли....сърцето ми се къса.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: mipart в пн, 25 юли 2016, 19:11
Преди 47 дни загубих сина си Ясен, единадесетгодишен. Днес ми е мъчно, защото, докато подготвях китарата му, която ще дам за спомен на  неговия приятел, в калъфа й намерих портмонето на Ясен, с парите му вътре и картата му от библиотеката....


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: a_tita в пн, 25 юли 2016, 20:14
Ох, милата....моите съболезнования!
Само мога да си представя какво е в душата ти...Желая  ти много сила, доколкото можеш да имаш в този момент както на теб, така и на семейството ти! :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в вт, 26 юли 2016, 00:26
 :cry: :hug:
Съболезнования от мен. Единствено мога да кажа, че времето притъпява болката и става поносима...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в вт, 26 юли 2016, 11:39
Мирелката ,
 само мога да те прегърна  :hug: и предложа най-искренните си съболезнования. Мъката ти е голяма , Бог да пази децата ни  :pray:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Марѝ в вт, 02 авг 2016, 10:33
Преди 47 дни загубих сина си Ясен, единадесетгодишен. Днес ми е мъчно, защото, докато подготвях китарата му, която ще дам за спомен на  неговия приятел, в калъфа й намерих портмонето на Ясен, с парите му вътре и картата му от библиотеката....

Съболезнования и голяма прегръдка за теб.

Защото знам какво е.

Моят по-голям син беше на 10, когато го изгубих. Близо 2 месеца не се завърнахме в апартамента. Но един ден просто трябваше. Това е нашият дом. И започна голямото разчистване. Тогава си спомням, че и аз като теб намерих портмонето на детето си. Със снимките на дядо му, баща му, икона на Св. Георги........

Той самият се казваше Георги.

Много години изминаха от тогава.

На няколко пъти опитах да вляза в църква.

Не ми се получава.

Различно е.

А сега и след смъртта на съпруга ми-съвсем.

Не знам на кого да се моля...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: RENIG в пн, 08 авг 2016, 15:03
Изпратихме татко. Надявам се да е някъде на по-добро място... Лошото е, че не мога да се разплача, шокът е голям и в гърдите ми има топка...Не мога да повярвам, че вече го няма


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в пн, 08 авг 2016, 15:30
Рани,
 съжалявам за загубата ти.  :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Инат до откат в ср, 24 авг 2016, 11:36
Момичета, ужасно съжалявам за това, което ви се е случило...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: juleto18 в чт, 13 окт 2016, 11:50
Днес ми е мъчно,защото трябва да се подготвя за раждане на мъртвото си бебче...Не знам какво ме очаква,дали ще мога да го видя..Боже,пази децат ни!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Матилда в чт, 13 окт 2016, 12:47
Съжалявам много!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: mmoonnii в нд, 16 окт 2016, 08:11
Преди 2 месеца загубихме свекър ми.Сигурно е странно да напиша ,е ми липсва той.Беше уникален човек.Липсята му се усеща адски много.Някак нищо не е същото.Той беше повече от баща ми зя мене.
Момичета,съболезнования за дечицата ви.Другата такава болка няма.Прегръщам ви силно


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в пт, 09 дек 2016, 08:05
На този ден преди 8 г. родих мъртвия си син. Не преставам да си представям как би изглеждал...Не е истина, че болката намалява с времето, просто свикваме с нея и става част от нас.

Мъчно ми е и защото хората около мен забравиха, дори баща му...а толкова имам нужда да поплача на нечие рамо. Благодаря, че ви има.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в пт, 09 дек 2016, 12:09
На този ден преди 8 г. родих мъртвия си син. Не преставам да си представям как би изглеждал...Не е истина, че болката намалява с времето, просто свикваме с нея и става част от нас.

Мъчно ми е и защото хората около мен забравиха, дори баща му...а толкова имам нужда да поплача на нечие рамо. Благодаря, че ви има.

Мегислава ,
 не мисля , че таткото е забравил . Може би го е страх да говори за това  с риска да не те разстрои отново. Винаги сме тук ако имаш нужда от рамо .  :bouquet:
За мен 16.08.2005 все едно се случи вчера - помня и най-малките детайли от него , а минаха вече 11 години. Не искам да забравям , това са ми единствените спомени с първото ми детенце ,,,,,,  :(


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: megislava в пт, 09 дек 2016, 14:10
Благодаря ти, her_76.
Права си, за жалост. Тъгата и болката са все така непоносими. Но и само те ме свързват с детето ми - друго от него си нямам. Затова и държа на тази тъга и не искам да я пусна...


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: her_76 в пт, 09 дек 2016, 15:35
Благодаря ти, her_76.
Права си, за жалост. Тъгата и болката са все така непоносими. Но и само те ме свързват с детето ми - друго от него си нямам. Затова и държа на тази тъга и не искам да я пусна...

Аз си запазих всичко свързано с този период от живота ни в една красива кутия- от първата снимка  от скана на Томи , до отпечатъците на ръчичките и крачетата , които направиха в болницата за нас. Запазих всички писма и картички от хора , които ни писаха след случилото си за да изкажат съболезнованията си. Понякога , когато имам нужда да си поплача отварям кутията и преглеждам и прочитам всичко наново. Не искам да забравя , защото както каза ти това са ни единствените спомени с децата, които сме загубили.
Прегръщам те горещо и съм винаги тук ако имаш нужда от събеседник .   :hug:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Dados в ср, 21 дек 2016, 17:35
Днес Мира, трябваше да празнува своя рожден ден с дъщеря си Анелия и съпруга си, племенницата си, да се радва на малкият Орлин вече на 3 години , тя е ангелче, красив ангел , тъжно ми е че Анелия която познавам от дете, няма да посрещне и тази Коледа с майка с, която си отиде завинаги. Мила Мира, почивай в мир, тихо, бди над твоето момиче, бъди винаги с нея , с любимите ти хора, почивай в мир , пази дъщеря си, и й помагай  :hug: :hug: :cry:


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Sea5 в нд, 29 юли 2018, 19:00
Днес ми е мъчно, защото си взех последно сбогом с най-любимата ми баба. Седмица по-рано получи инсулт, не един, а два в рамките на 7 часа, благодарение на компетентните лекари в спешния кабинет. Ако бяха постъпили адекватно още  първия път, когато им я закарахме, то сега можеш да е жива, можеше да има увреждания, но щеше да е около мен и вярвам, че с времето аз и нужните специалисти щяха да я вдигнат на крака.Приеха я в НО едва в 19;00, когато й беше направен скенер, а инсулта го получи преди обяд в 11;30. В продължение на седмица завеждащият отделението ни гледаше най-нагло и ни казваше, че ще се оправи, че всичко е в норми и че до седмица ще ''рипка'', че си движи долните крайници и куп други такива глупост. До сряда баба ми беше в съзнание. Последно каза ''Хайде да си ходим вкъщи'' В четвъртък беше в будна кома, изписаха я в петък сутринта, а в 02;00 тя почина. Много тежка и мъчителна смърт. Тя се бореше милата да остане в този свят при нас, а онази дългокосата я дърпаше към нея. Измаучи  като котенце два пъти и изстина за части от секундата. Боли, много боли и не от това, че съм се сблъскала със смъртта лице в лице, а от това, че моята баба почина благодарение на ''медиците'', които я лекуваха и санитарките, които се отнасяха като куче с нея и са й връзвали всички крайници от вечерта до сутринта без да има причина. На въпроса ''Буйства ли?'' получавахме отговор ''Не''. Дори и със закани от страна на брат ми, не си взеха поука. Дълго вмре мислех да им потърся сметка в Темида, но знам, че баба ми като един скромен и почтен човек не би искала това, затова оставам присъдата да им я даде Господ. Боли ме и от факта, че не бях по-хладнокръвна, за да си приберем баба още в сряда, докато беше в съзнание и да разбере, че си е вкъщи. Тази болка едва ли ще мине скоро..вината, която тая също, но искрено се надявам баба да е добре там, където е, а аз ще запазя най-светлите спомени за нея


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Кремена Михова 603832 в вт, 11 дек 2018, 17:46
Мъчно ми е защото моята Вероника трябваше да е в първи клас и да се радвам на звънкия и глас и смях. Трябваше да я виждам как расте. А вместо това оставяме цветя на гроба и, палим свещи и пазим скъпите си спомени за нея. Днес стават 9 години от смъртта на дядо ми. Жесток е животът, смъртта взе най-красивото, прекрасно и умно цветенце на света за мен. Мъчно ми е, всеки ден и час, такова нещо няма преживяване.


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Arven_89 в ср, 23 яну 2019, 12:34
Днес ми е мъчно,  защото се навършват 9 дни,  откакто се наложи да направя аборт по медицински показания в 13 г. с. +2д. Мъчно ми е,  защото юли месец няма да прегърна дъщеря си. Мъчно ми е,  защото синът ми очакваше и все още очаква "нашето бебе"  с трепет и любов,  въпреки че не му бях казала,  че съм бременна,  нещо ме спираше... Синът ми просто знаеше,  усещаше. Снощи ме попита,  " Мамо,  бебето ни кога ще дойде пак?" 
Мъчно ми е,  защото ми се струва несправедливо всичко. Защо точно моето бебе трябваше да е с тежки малформации? 
Разумът ми казва,  че е добре,  че сме разбрали рано,  че не знам Господ от какво всъщност ме е спасил,  но ми е мъчно....


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Harleen в пн, 28 яну 2019, 21:28
Днес ми е мъчно, защото.... И не знам от къде да започна... Първа бременност ми е, а се чувствам толкова зле, едва ставам от леглото, иска ми се мама да беше жива, да помоля за съвет, но я няма... Мъчно ми, че мъжът ми работи на две места и като се прибере трябва и домакинството да подхване..... и сякаш ми се цупи за това, макар и да отрича, а мен ме боли, че не мога да помогна, но нямам сила да стана.... От близо два часа съм се затворила в спалнята и рева, не мога да спра.... Сърцето ми е свито на топченце, имам нужда от прегръдка, ей така, за няколко минутки, а няма кой да ме прегърне... Самотно ми е... много


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Кремена Михова 603832 в вт, 29 яну 2019, 20:29
Прегръщам те! Всичко ще е наред мила!


Титла: Re: ДНЕС МИ Е МЪЧНО, ЗАЩОТО...17 ТЕМА
Публикувано от: Stephy в сб, 20 юли 2019, 18:04
Днес ми е мъчно, защото.... И не знам от къде да започна... Първа бременност ми е, а се чувствам толкова зле, едва ставам от леглото, иска ми се мама да беше жива, да помоля за съвет, но я няма... Мъчно ми, че мъжът ми работи на две места и като се прибере трябва и домакинството да подхване..... и сякаш ми се цупи за това, макар и да отрича, а мен ме боли, че не мога да помогна, но нямам сила да стана.... От близо два часа съм се затворила в спалнята и рева, не мога да спра.... Сърцето ми е свито на топченце, имам нужда от прегръдка, ей така, за няколко минутки, а няма кой да ме прегърне... Самотно ми е... много

И аз те прегръщам ... Едно от нещата, поради което харесвам форума е, че тук винаги можеш да намериш подкрепа! <3

А на мен днес ми стана мъчно, защото давам количката на сина си ... Давам я с радост на друго дете, защото така още някой ще се възползва от нея. Но я пазехме, защото след като го загубихме се надявахме да може друго наше дете да се вози в нея, но минаха години и това така и не стана. Нахлуха много спомени и хубави моменти и болката от липсата му отново се появи .... (болката винаги я има, но не позволявам да стои на повърхността постоянно, а някак си я пазя дълбоко в сърцето).


1