BG-Mamma

Деца => Кърмене => Темата е започната от: Stansi в ср, 22 мар 2006, 00:50Титла: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Stansi в ср, 22 мар 2006, 00:50
Здравейте,
сигурно много майки като мен се възползват сега от хубавото време и честичко излизат, а и кърмят навън. Да си призная-обожавам кърменето навън. Интересно ми е обаче мнението ви по един друг въпрос- до каква възраст бихте кърмили детенцето си навън и притеснявате ли се от това? Сигурна съм, че има много други подобни теми, но ми е интересно какво мислите сега за кърменето навън и то на по- голямо дете. Синът ми е на почти 7 месеца и е доста голям, смея да твърдя, че прилича на едногодично момченце, но досега никога не ме е било срам да кърмя навън, а и винаги съм била с мъжа ми и той ме подкрепя. Лошото е, че много от майките(да не кажа всички) видели или не, че кърмя, ме гледат страшно лошо и злобно и това понякога ме притеснява  :2gunfire: Въпреки всичко това няма да ме спре да го правя, а и е най- удобният за мен вариант, когато сме на разходка. Другият любопитен за мен въпрос е... смятате ли, че има връзка между възрастта на майката и кърменето(имам предвид, че младите майчета не искат да се"обуват" да кърмят бебчетата си)? Аз съм може би една от малкото мамчета на тази възраст, която се е решила да кърми и то толкова дълго(чудят ми се хората как кърмя досега, а аз искам да кърмя поне  до 2 години...). Та, ще се радвам да споделите опита си и да ме успокоите, че е нормално да се кърми и по- голямо детенце навън.  :hug:

П.С. Съжалявам ако темата вече е била коментирана и ще се радвам да ме препратите към предишни теми   :oops:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Илиана в ср, 22 мар 2006, 01:11
Все още се кърмим и на вън, но до кога  newsm78. . . не знам  :)


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Мери в ср, 22 мар 2006, 01:29
На вашата възраст абсолютно нищо не ме притесняваше да кърмя навън.
Сега Ива рядко търси коагато сме на разходка, или е заета с игра или хрупа нещо и почти не се сеща да търси "титите". Ако пък поиска давам, но не ляга както докато беше бебе, или сяда в мен или права. Аз само леко повдигам блузата, пак се намират дискретни начини, само трябва малко ловкост, защото като утоли жаждата си Ива се дръпва скорострелно и рискувам да лъсна гола цица седнала на пейка в парка. :mrgreen: Свиккнах бързо да държа ръката на блузата в готовност да се прикрия при нужда. Нямам намерение да спирам да я кърмя навън... докато се кърмим изобщо. :peace:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Г-жа Броненосец в ср, 22 мар 2006, 01:31
Ще кърмя навън, докато кърмя въобще.

Дори понякога има моменти, когато сме навън и се радвам, че кърмя и така бебка винаги има топло мляко на разположение. А и толкова бързо се успокоява на гърдата.  :love:
Много са ползите :D

Сега мислим да летим към БГ, полетът ще е дълъг и разчитам много на кърменето. Тогава бебка ще е на почти годинка.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Mushu в ср, 22 мар 2006, 07:31
Ами ние вече не се кърмим през деня/освен ако не е мнооого кисел или разтроен :( /, но ако сучеше, щях да си го кърмя навън. Изобщо не ми пука от злобни погледи, по-скоро се притеснявам да не лъсна :oops:
Иначе за годинките - аз съм на 24, не знам това към по-младите ли ме причислява, но съм единствената от познатите си, която кърми :roll: Само една приятелка кърми по-дълго, до годинка и 4 месеца, ама и тя е от форума :D


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: bubanka в ср, 22 мар 2006, 08:23
който иска - да не гледа!  :mrgreen:
аз си кърмя и не ми пука  :xarms:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: mimi.g.k в ср, 22 мар 2006, 08:54
който иска - да не гледа!  :mrgreen:
аз си кърмя и не ми пука  :xarms:
И аз!
Няма нищо срамно в това!
Пък и то не се вижда много. Вчера една двойка възрастни се засилиха да седнат на пейката до мен. Видяха че няма една летва, дори говорихме и си тръгнаха. Не знам дали въобще забелязаха че кърмя?
На всичко отгоре сме по- големи от вас.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: hedra в ср, 22 мар 2006, 08:59
Изобщо не мисля по въпроса - като си иска, давам. Вече е голяма и суче основно права или седнала в мен, нищо не се вижда. Предполагам, че се разбира какво правим - но аз винаги се усмихвам, ако видя, че някой ни гледа и досега друго освен умилени усмивки насреща ни не съм получавала :D


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: amei в ср, 22 мар 2006, 09:35
до когато иска :hug: :love:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Sunnily* в ср, 22 мар 2006, 10:00
И аз започнах да се замислям - за мен не толкова вдигането на блузката ме безпокои, колкото наместването на сутиена после  :crazy: - хората обикновенно не ме заглеждат като съм гушнала и кърмя, но кат взема да си оправям сутиена  :shock: ще им изпаднат очите понякога, тогава ако продължа с усмивките  :mrgreen: ще вземе да ми излезе късмета някъде пък и лятото ще сме ефирни  :mrgreen:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: belinda в ср, 22 мар 2006, 10:05
Мнооого отдавна вече не кърмя навън и не бих :naughty:Защо ли?Защото е истинско приключение да бъде накърмено моето диване, дори вкъщи - с всички удобства, а навън ще ми трябват поне три пейки и четири квадрата тревна площ, по която да се въргаляме :35:
Абсурд :naughty:А и вече е доста голям и трябва да знае кога може и кога не може!
Е, ако падне и се пребие, не дай Боже, ще се кърмим, няма начин :)


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: krasi stz в ср, 22 мар 2006, 10:07
Абе то погледите от хората ги  имаше и когато бяхме съвсем малки и се кърмихме навън.А ще се кърмим докато и двамата искаме. :lol:Не зная как е при вас ,но аз май най-голяма подкрепа за кърменето си навън съм получавала от мургавите ни сънароднички.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: MammaEli в ср, 22 мар 2006, 10:13
   Аз съм единствената кърмеща навън мама от мамите в градинката. А освен мен само още една мама кърми  - форумска мама :hug:
   Не се притеснявам да кърмя навън (притеснявах се само първия път, после се свиква). Колкото и голям да стане дребчо, не би ми пукало. Сигурно ще има разни с чувствителни стомаси или такива дето ще припадат при вида на кърмене на 2-3 годишно "бебе", ама техен си проблем :naughty: .
   Дребчо като беше по-мъничък, му мятах одеалце от горе и папаше дискретно. Сега няма начин да го накарам да стои в слинга в позиция, в която може да изпусне нещо наоколо. Пробвах да му метна одеалце отгоре - резултатът беше писъци.  От тогава просто си му давам това,което иска, без да го покривам с туй-онуй отгоре, за да избегна бурния и шумен протест. Досега само два-три пъти ми се е случавало някой да прояви особено любопитство и открито да ме зяпа, ама усмихвам се ...и така ;-) А веднъж една мама дойде да покаже на детенцето си бебето (дребчо беше съвсем мъничък и кротуваше завит с одеалце - не си личеше,че папа) и после се извинява и се почувства неудобно.  
     Следя дребното и често му предлагам да си цокне, за да го направи възможно по-тихо - вече сме големички и как мляскаме и се озъртаме наоколо...цял спектакъл е. Бебо си играе и ту захапва зърното, ту го пуска и ми говори някакви дълги сложни неща и ми се усмихва. Само дето мама по някое време лъсва гола :oops: Ама все ходя с жилетки или ризи и отдолу с някои кърмачески потник или тениска (такива, от които лесно изваждам гърда) и доколото мога се поприкривам ;-) СтанСи, както знаеш, и ние сме с вашите размери :D Та по този повод доста народ се възмущава "той на колко стана, до кога ще го кърмиш?", "вече ще проходи, ще тичаш да го гониш с цицата ли" или пък "като имате зъби ще съжаляваш,че не си го отбила" :hahaha: Абе "весели" истории доста могат да се разкажат по темата. Ти си кърми спокойничко, които има проблем, да си го решава.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: hedra в ср, 22 мар 2006, 10:35
А и вече е доста голям и трябва да знае кога може и кога не може!
Е, ако падне и се пребие, не дай Боже, ще се кърмим, няма начин :)
Ей това е наистина насъщен момент вече - да се определи кога детето е достатъчно голямо и може да изчака малко до намирането на по-подходящо място. Аз си я наблюдавам дребната, но за момента още е на етапа - искам и то веднага!, в противен случай трябва всички наоколо да чуят и разберат за какво е врявата. Но се пробвам, де - понякога успявам да я залисам, друг път става ясно, че е най-добре веднага да се разреши спора, преди да е успяла да ми докара агенцията за закрила на детето с писъците си :hahaha: Не се съмнявам, че в един момент вече ще започнем да се разбираме по въпроса и кърменето навън ще е само спорадично, ако няма друг начин. Не че някога бих се поколебала да я накърмя, ако видя, че действително има насъщна нужда от това, дори да е 4-годишна - но нито държа да го навирам в очите на хората, нито ще е добре детето на осъзната вече възраст да става свидетел на изумени или безумни коментари от околните. Но тези неща си идват от само себе си с порастването :D - имаме време дотогава.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: alana miles в ср, 22 мар 2006, 10:56
А като кърмите навън бебетата ви спокойно ли сучат или се въртят? Мен ме притеснява това въртене, още повече че по принцип се кърмим легнали, а навън е трудно да докарам тая поза. В най-добрия случай му давам да цокне малко, но до нахранване не се стига. Като напреднем с твърдите храни мисля навън да му давам нещо такова ако е гладен.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: sladka hapka в ср, 22 мар 2006, 11:09
Ирина в момента е на 1 г. и почти 11 м. Не се кърмим навън от доста време, защото не се сеща да си иска. Като сме на разходка или на гости, се занимава с много интересни неща и май циците не са й дерт. Но щом се приберем в къщи - веднага напада!

Кърмене извън къщи имаме само в случаите, когато е ила на гости сама (при баба си, например) и като отида да я прибера, си иска още в колата. Но това не го броя, то не е свързано с въпроса, който задаваш.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Stansi в ср, 22 мар 2006, 12:25
И аз започнах да се замислям - за мен не толкова вдигането на блузката ме безпокои, колкото наместването на сутиена после  :crazy: - хората обикновенно не ме заглеждат като съм гушнала и кърмя, но кат взема да си оправям сутиена  :shock: ще им изпаднат очите понякога, тогава ако продължа с усмивките  :mrgreen: ще вземе да ми излезе късмета някъде пък и лятото ще сме ефирни  :mrgreen:
И ние сме точно така, аз по принцип кърмя много дискретно, но с този сутиен... даже вече се чудя дали да си го слагам или за по- дубно да кърмя без него  :mrgreen: Но иначе не се притеснявам, а и ми е по- приятно отколкото като му давам пюрета и други неща, тогава целия става в пюре, плюе и се мръщи, а с млякото е къде- къде по- чисто и приятно. Да не говрим, че афиширам кърменето по дискретен, но доста директен начин ;)


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: pepelyashka в ср, 22 мар 2006, 12:54
Тази година още не съм кърмила навън, (това в колата не го броя) но сега като се затопли времето така или иначе винаги съм със слинг, така че проблемът е никакъв. А за това кой как ме гледа ми е последна грижа, защото по време на кърмене едно, че сядам някъде, където е спокойно, а и гледам детето, а не минувачите.Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: bubanka в ср, 22 мар 2006, 13:08
но сега като се затопли времето така или иначе винаги съм със слинг, така че проблемът е никакъв.

а моята маймуна вече не ще в слинга  [smilie=smile3515.gif] или поне за много кратко търпи  [smilie=smile3506.gif]


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: pepelyashka в ср, 22 мар 2006, 13:16
но сега като се затопли времето така или иначе винаги съм със слинг, така че проблемът е никакъв.

а моята маймуна вече не ще в слинга  [smilie=smile3515.gif] или поне за много кратко търпи  [smilie=smile3506.gif]

Еххх, а моят като го сложа в количката и започва да вдига скандали  :crazy:  затова все в слинг го разнасям (добре, че се е метнал на мен и е лек за носене)  :mrgreen: 


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: bubanka в ср, 22 мар 2006, 13:29
количката е отдавна отписана  :crazy:, сега ще я пробвам и на една лятна, ако не става - връщам я на момичето  :ooooh:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: malejna в ср, 22 мар 2006, 16:36
вече сме големички и как мляскаме и се озъртаме наоколо...цял спектакъл е. Бебо си играе и ту захапва зърното, ту го пуска и ми говори някакви дълги сложни неща и ми се усмихва. Само дето мама по някое време лъсва гола :oops:
ами и ние сме точно така!!! само че в добавка всеки шум наоколо бива моменталически регистриран и беб трябва да се озърне и да види от какво е!  :shock: така аз доста често се оказва, че "лъсвам", колкото и да се прикривам!

напоследък е толкова шугав, докато се кърмим (и в къщи), че навън ми заприличва на мисия невъзможна и май е само за залъгване на глада, а не нормално хапване  :(


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: ЧеКа в ср, 22 мар 2006, 16:58
Моят синковец и той е на 7 месеца, ама аз го мисля още за малък, нищо че  и той е 10 килограмово магаре.  :mrgreen:

Навън, т.е. сред природата, не кърмя, щото е бахър. Кърмя в колата, по заведения и в търговсиките центрове. В търговските центрове ми е най-удобно - има специални стаички за бебета в тоалетните - със стол за кърмене и маса за повиване. Дискретни са хората тук, у Исландско,  не развяват много цици-мици, но имат и условия за дискретност. Но пък и нищо не ги спира ако няма подръка подходящо местенце. Кърмила съм на бая оживени места, а всички или ми се усмихват или ме подминават без въобще да се впечатлят. 
Живот и здраве лятото сме си в Бг и ще се кърмим там. Толкова странни неща научих от форума за отношението и реакциите към кърменето в Бг, че ми е любопитно каква точно тръпка ме чака у дома.  :mrgreen:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: marisiana в ср, 22 мар 2006, 17:06
Мойто диване не иска да я кърмя навън.  :) Миналият ден пробвах, че нещо плачеше, но тя се разрева два пъти по силно и се въртеше като шило.  :? Дали е от възрастта или и в бъдеще няма да имаме проблем с дърпането на обществени места???? Ако не се сеща навън за мама, мама ще дава в къщи до първи клас, включително.  :lol:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: belinda в ср, 22 мар 2006, 17:49
че ми е любопитно каква точно тръпка ме чака у дома.  :mrgreen:
то не е просто тръпка, ми направо ти изтръпват циците от отношение :mrgreen:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: girl в ср, 22 мар 2006, 22:20
хич да не ти пука каво говорят хората.всеки има право да мисли и говори каквото си иска. Аз съм опитвала да кърмя един-два пъти на вън, но Тони много се разсейваше, а и аз се притеснявах и се отказах, но имам позната, на която бебчето е по-голямо от моето с 1 мес и вси още си се кърмят, където им падне, така че смело продължавай в същия дух. :2yes2:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Assinka в ср, 22 мар 2006, 22:46
Моята буба е на 8 месеца, но аз си я броя за бебе. А който смята, че е голяма - проблемът си е негов :xarms: Иначе сега е на етап - яде, яде... пусне цицата, погледне ме и каже "Да" или "Оу", а може и "Ей" - комуникира детето :lol: Вече имам чувството, че половината строители в квартала са ме видели по цици :mrgreen: но от никъде не съм дочула злостен коментар. Но все още сме с яке. Да видим какво ще стане като и аз се хвърля по фантазия, и дребната реши да яде ;-) :hahaha:
Иначе и мен ме броят към "чудесата на природата" при педката. Не стига, че още имам кърма, ами и толкова млада (тези крехки 26 години, които така не ми личат :mrgreen: )


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: viv4o в ср, 22 мар 2006, 23:26
Отдавна не се бяхме кърмили навън. В нашия квартал няма удобно местенце за игра на децата, да не говориме за пейки за кърмене. Скоро обаче се наложи да се кърмим в една градинка в центъра на София. Момата беше толкова уморена и превъзбудена, че други опити за успокоение не помогнаха. Бяхме с една приятелка, която изобщо не се притеснява от кърмене на открито и дори си продължихме с разговора. В такъв момент не гледам минувачите и не знам дали някой е забелязал или не какво правиме.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: infinity в чт, 23 мар 2006, 12:14
Докато се шашкаме от кърменето на големи бебета ,все ще се смята за  неестествено. :mrgreen:
Затуй ,хич да не ти пука раз'иш ли.
Аз съм си поръчвала бирата ,докато кърмя и сервотьорът гледаше леко озадачен на една страна (не че ми се виждаше голотата ,но можеше да лъсне всеки момент). После свикна ,и на следващите поръчки дори ме гледаше в очите.  ;-)
На форумските срещи с русенските мами все кърмя  :lol: ,и то на най-оживеното място в града.Толкова оживено ,че чак никой не би предположил ,че върша такъзи "грях" на обществено място.  :mrgreen: Отстрани изглежда като гушкане.
По парковете редовно я кърмя и са ме забелязвали ,но никой не ми е направил злобна забележка или да ме е погледнал на криво. :naughty: Ако ми се случи ,не знам как ще реагирам ,може би ще се ухиля и ще покажа среден  :finger: ( ей тъй)
Като порасте още ,пак ще е така. Не смятам да плащам данък ОМ.
А и както вече споменах ,добре е да се виждат все повече такива неща ,за да свикват хората с тях и да ги приемат за нормални ,а не обратно.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Stansi в чт, 23 мар 2006, 13:37
Докато се шашкаме от кърменето на големи бебета ,все ще се смята за  неестествено. :mrgreen:
Затуй ,хич да не ти пука раз'иш ли.
Аз съм си поръчвала бирата ,докато кърмя и сервотьорът гледаше леко озадачен на една страна (не че ми се виждаше голотата ,но можеше да лъсне всеки момент). После свикна ,и на следващите поръчки дори ме гледаше в очите.  ;-)
На форумските срещи с русенските мами все кърмя  :lol: ,и то на най-оживеното място в града.Толкова оживено ,че чак никой не би предположил ,че върша такъзи "грях" на обществено място.  :mrgreen: Отстрани изглежда като гушкане.
.[/b]
И ние сме в това положение, последния път кърмих и в едно заведение на открито и докато чакаме сервитьорката да дойде с бирите, накърмих бебата. Никой даже и не разбра, затова пък аз съвсем се успокоих, че това е нещо съвсем нормално и сега си го практикувам навсякъде  :mrgreen: А иначе като питах за възрастта, от моите познати мами(които са малко наистина) никоя от тях не кърми и даже ме гледат странно като кажа, че ОЩЕ кърмя. В университета даже едва не ме набиха, че още не съм заместила хранене и как така ще го държа само на кърма, та то какво имало в нея... само някакви си ми имуноглобини  :crazyeyes: Абе изказвания всякакви, добре, че не ги слушам :crazy:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: basilisk в чт, 23 мар 2006, 14:26
Ами и аз като Асинка приличам на 18-годишен келеш дребосък, така че винаги много ми се изненадват като извадя цица и закърмя 15-месечния кърмак. Не го насърчавам излишно да суче навън, но и не отказвам като си поиска - обикновено само като се е ударил или му се доспи. Най-забавната случка до момента ми е като почнах да кърмя на задната седалка на едно такси, а шофьорът изведнъж се умълча и пропусна пряката, на която му бях казала да завие и после заобиколихме целия квартал и ми се извинява чак довкъщи, че се отнесъл и забравил да завие.  :lol:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: silvi_mar в чт, 23 мар 2006, 14:29
Аз и когато беше по-малък съм кърмила навън само инцидентно, а сега вече отдавна не ми се налага.
Човекът е зает да краде чужди играчки по площадките и хич не ме търси  :lol:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Coming 2 life в чт, 23 мар 2006, 14:33
И аз смятах такава тема да пускам тия дни. Радвам се, че по-зрели кърмачки са се включили наистина (дори очаквам още по-зрелите - над 2 годишни деца) - според мен те най-добре могат да се изкажат по въпроса, защото, извинете ме, но мисля, че въпросът не беше зададен към майки на 6-7-месечни бебета, дори да изглеждат като едногодишни - това са си бебета, които вече не е толкова чудно, че ги кърмят, не чак толкова вече.

Иначе моята е на почти годинка и под "навън" в това студено време разбираме - заведение, та хич не ми е било неудобно, дори през чужди мъже да го правя. Е, все по-често "лъсвам", но на възпитани хора съм попадала, дето продължават да ме гледат в лицето и да си говорят с мен. На 31 съм.Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Stansi в чт, 23 мар 2006, 14:57
Валентина, съгласна съм с теб, но интервала за кърменето, което вече се смята за много дълъг период (според много некърмили мамчета) варира от 8-9 месеца до към 2-3-4 години  :oops: Та затова питам де, всеки да се изкаже при него как е, имало ли е недоразумения и притно ли му е да го прави, независимо от хора и коментари  :love:


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Steisi в чт, 23 мар 2006, 16:30
През тази година вече се разписахме с кърмене навън. Жабчето беше на около 11 месеца. Докато си играеше с баща си и с другите от компанията всичко беше наред, но щом ме видя и се сети какво би искал "Тук и сега!". Залъгвах с бисквитка, но НЕ. Е, кърмихме се на една пейка. Не беше по-различно от поведението му преди 2-3 месеца. Не се въртя повече от обикновено, не лъснах. Едни бабки ме наближиха и като разбраха с какво се занимаваме, рязко промениха траекторията и свиха в друга алейка.  :hahaha: Деликатни, разбирате ли! Досега съм попадала само на доброжелателни погледи. Като стане на 3,5 години, пак ще си пишем.  :D


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: medusa в чт, 23 мар 2006, 22:27
Вече е голяма и суче основно права или седнала в мен, ....

Малко не по темата, ама как точно става номера с кърмене на седнало дете? Че Ането хич не ще да я хващам да я кърмя легнала като бебе, пък за навън друг начин не знам, иначе вкъщи винаги си лежим на леглото двете... Ако приложите и снимков материал, да ми стане ясно, съвсем екстра ще е :) Че аз пробвах от тук от там да я държа седнала, ама "паничката" хич не й е по мярка към устата... newsm78


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Мери в пт, 24 мар 2006, 00:37
С наместване става, прави, седнали, полегнали, клекнали, според човеците :D
Ето ти малко сн. материал
http://www.bgphoto.net/photos/5970/o632546554818281250.JPG (на около 6 мес)
http://www.bgphoto.net/photos/673/o632743297451875000.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/673/o632780584392031250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/673/o632723579908593750.JPG


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: medusa в пт, 24 мар 2006, 09:21
Мери, благодаря :)
Днес ще ги тренираме тия позиции :)))


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: infinity в пт, 24 мар 2006, 12:49
Мери!!!  :hug:   :bouquet:  :hug:
Супер ценни снимки ,браво!!!  [smilie=smile3501.gif] newsm10 :coolcool:
Не можеш да си представиш на колко майчета помогна.


Титла: Re: Кърмене навън-докога и как?
Публикувано от: Stansi в пт, 24 мар 2006, 13:19
Мери, супер си, ето как значи ще се кърмим след няколко месеца  newsm17 [smilie=smile3521.gif] newsm44


1