BG-Mamma

Деца => Детски празници и рождени дни => Темата е започната от: Клеопатра 10 в пн, 01 фев 2016, 09:56Титла: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Клеопатра 10 в пн, 01 фев 2016, 09:56
здравейте, може би отново ще бъда упрекната , че повдигам тема, но искам да попитам майките организирали първи рожден ден на дете - става дума за рожден ден с възрастни, не с деца . Имам идеи вече, но искам да попитам за украса искам самички да си я направим, може ли да ме насочите вие правили ли сте  - надпис банер, балони , салфетки. разгледах много сайтове разнообразието е голямо, но искам някой да сподели мнение .... много Ви благодаря  :ooooh: :)


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Линдичка в пн, 01 фев 2016, 10:45
За първия рожден ден на моето момче не направих парти, въпреки че комбинирах рожденния ден с кръщенeто. Събрах само семейството и декорирах масата с покривка , салфетки, чаши и чинийки с един и същ мотив. Поставих един надпис "честит рожден ден" в стаята и край. За всяко дете на близки приятели и за гостите на кръщенето подготвих кутии с лакомства, солетки, гумени бонбонки и сладки. Пъхнах във всеки пакет по една фигурка за спомен и едно писмо вътре за всеки присъствал на кръщенето и на рожденния ден. Следващите години празнувахме и в къщи и на заведение (не обичам рожденни дни в детски клубове) и 2 пъти вече моля една приятелка да ми праща по пощата декорация от един американски сайт (http://www.partycity.com/), където има страхотни неща. Допълвам каквото нямам от физическия магазин на тази фирма (http://shop.assiko.com/). Много неща има винаги и са на много добри цени.


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: savina_33 в пн, 01 фев 2016, 10:58
Аз направих събиране в къщи, само семейството. Украси и всякакви декорации има много в Джъмбо, аз от там купувам всичко. Не съм се престаравала с украсите, защото на тази възраст децата не могат да го оценят, на бабите също не им е интересно.  :mrgreen: Надпис и малко балони мисля че е достатъчно. Децата най се радват на балоните.


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Nedinka в пн, 01 фев 2016, 16:57
Поканихме семейството (само възрастни хора) в любимия ни ресторант ''При Лео'', внесохме си единствено тортата. После правихме празненство за повече възрастни и по-малко деца в Спаго на Св. Наум (не знам дали още съществува). У дома избягвам да каня много хора - падам си по-големи рождени дни, но не и по готвене и чистене преди и след това.

Украсата купувам от интернет, но през лятото си бяхме в БГ и в книжарница Ориндж на Славейков, на партера, има един не малък щанд за всякакви украси на една фирма Amscan или нещо подобно. От нея съм купувала много неща и съм доволна от качеството и външния им вид, изглеждат по-добре от традиционните китайски неща.


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: AnMary в пн, 01 фев 2016, 20:49
1вия РД на малкия празнувахме в квартално заведение. Деца почти нямаше. Украса имаше от заведението. Само тортата внесохме отвън.


Титла: Кръстник
Публикувано от: Клеопатра 10 в чт, 18 фев 2016, 14:50
Въпросът може би ще е абсурден, но търся съвет необходимо ли е за първия рожден ден на бебе да има кръстник т. е. за празненството без църковен ритуал за сега...


Титла: Re: Кръстник
Публикувано от: milenaka в чт, 18 фев 2016, 14:54
Не е необходимо. В България не си длъжна да си кръщаваш детето, така че може никога да няма кръстник.

ПП За какъв църковен ритуал на първия рожден ден говориш?


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Клеопатра 10 в пн, 22 фев 2016, 08:39
Искам да кажа, че това ще бъде празник и няма да има Свето кръщение преди него и затова питам трябва ли на празника да има кръстник т. е. човек, който после ще я кръсти в църквата след време...


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Nedinka в пн, 22 фев 2016, 18:54
Извинявай за любопитството, ама от къде ти хрумват подобни безумни въпроси?!

Стегни се малко и мисли с главата си - ако не можеш един РД да организираш, как ще вземаш сериозните решения, които ти предстоят и които ще определят бъдещето на твоето дете (образование, здраве и подобни неща). Далеч съм от идеята да обиждам, но трябва да имаш ясно виждане поне за елементарни неща.

Ти си тази, която взема решения за РД, гостите, тортата, заведението, украсата и прочие - няма задължителни неща. Направи както на теб ти харесва и се възползвай от тази възможност, защото след не много години детето ще започне да иска определени неща, които в повечето случаи няма да съвпадат с твоите виждания. Моето отсега ме е заврънкало за РД, посветен на Флаш Маккуин, в детски център и подарък посещение в Дисниленд :ooooh:


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Клеопатра 10 в нд, 28 фев 2016, 08:09
Дайте съвет имаме списък с гостите искам да ми подготвят поканите, мъжът вика първо да им се обадим дали ще потвърдят, незнам вече кое е правилно, може и в поканите да се напише текст за потвърждение.. Дайте съвет вие как го направихте


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: milenaka в нд, 28 фев 2016, 09:03
Клеопатра, паникьосваш се. По-спокойно  :) Няма правилно и неправилно. Аз покани не съм пращала, обадих се по телефона. Но щом вие пращате покани, според мен вариантът на мъжа ти е по-практичен.


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Nedinka в пн, 29 фев 2016, 10:44
Пращам покани на всички, които съм решила да поканя. Който може, потвърждава и идва. Който не може, казва, че не може. В поканата пишеш нещо от типа на ''Моля, потвърдете до (датата) на телефон (номер) или по електронна поща (адрес)''. Аз много ползвам електронната поща за такива цели, та затова я посочвам.

Няколко дни преди партито изпращаш по мейла едно мило напомняне, ако случайно някой е забравил. Поне аз така правя, но при нас нещата се планират месеци по-рано - такива са обстоятелствата, в които живеем. Синът ми ще има РД след 6 месеца и ако искам да празнуваме на желаното място, да дойдат всички деца, които искаме, и да организирам хубав празник, трябва да се задействам най-късно след месец.


Титла: Re: Първи рожден ден - годинка
Публикувано от: Krasituuu в ср, 23 окт 2019, 21:11
Извинявам се, че се включвам така! Може ли да ми препоръчате сайт за украса? Разглеждам www.emotionsfactory.bg - всички продукти изглеждат страхотно, вие поръчвали ли сте от там?!


1