BG-Mamma

Образование => Извънкласни занимания => Темата е започната от: мандаринка в нд, 14 фев 2016, 16:55Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в нд, 14 фев 2016, 16:55
Здравейте, има страхотна тема за школите за подготовка за кандидат-гимназисти, с много полезна информация и лични впечатления от учители, от учебния процес, всякакви организационни въпроси и т.н., но за съжаление свършва през 2013г. А дори в темата, която обхваща период от 3 години, примено, нещата в школите се променят - групите набъбват, появяват се нови преподаватели. Това е темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404104.885;topicrefid=20 (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=404104.885;topicrefid=20)

Моля за актуална информация - спряганите школи в цитираната тема са Веди, Регалия, Софроний, Междучасие, Милениум, както и няколко епизодични имена.
Моят син е петокласник с повече афинитет към математиката и с трудности по БЕЛ основно за преразказа, не толкова с граматиката. Отделно е тип "скатавка" - не вдига ръка, не участва много в учебните часове, пише минимума изисквани домашни.
В момента ходи на курс по мат. в СМГ при Иван Симеонов. В 6 клас, обаче, той не води курс.
По БЕЛ не ходи и като ще го записвам обмислям варианта да е на едно място и по двата предмета.
От това, което четох е хубаво родителя да има реална представа за пропуски в знанията на детето, но това как да го преценя...не ми стана ясно.
Разгледах сайтовете на гореизбраоените школи - учебните часове варират между 72 и 99 за година по един предмет, таксата във Веди е усезаемо по-висока /за единичен час/ от останалите. Милениум провеждат заниманията в делнични дни, а и са ни далечко. Някои школи са ни по-удобни от други /Софроний и Междучаси, офисите им около 1 АЕГ и ул. Стара Планина/.

Друго, което ме вълнува е дали е удачно курсовете по БЕЛ и мат да са в една и съща школа и какви са трудностите ако не са /примерно се сещам за пробните изпити - ако в събота е на школа по БЕЛ, тя би оргаизирала изпит в неделя, който да съвпадне с школата по мат.../

Друго: школите предлагат "блок"-занятия - двата предмета един след друг, в един ден. Това - ок, но някои школи разделят децата по нива. Но детето може да не на едно и също ниво и по двата предмета, по мат да попадне в напреднали, по БЕЛ - в по-"назаднала" група. Как, тогава, става групирането на занятията едно след друго, в един и същи ден?

Много въпроси, но най-основния е - преподавателите. По мат ми е по-ясно, но бих се радвала на отзиви всякакви. Симеонов не ги учи да разписват задачи - изумена съм, но факт. Няма "Дадено-търси се". Има някакви цифри - моят гледа в тавана и "изплюва" отговор. Дори на геометрични задачи минава без чертеж - представял си го  :crazy:
По БЕЛ ми е важно да е човек, който изисква, затрупва с домашни и най-вече, който после ги проверява и връща рецензия на какво да се наблегне. Изобщо - тази обратна връзка, особено по БЕЛ ми е изключително важна. Не ми е достатчъно да знам, че нещо пише, важно е това "нещо" да е проверено.

Знам, че ще ме пратите в седмокласната тема, чета я, но там хорат "се познават" и не споделят във всеки пост "моят, в школа еди-кояси от която съм/не съм доволна...има малко/голямо домашно". Много трудно се прослядява кой кога и къде се е записал, че и по-нататъчните му впечатления  :crazy:
Затова моля за всякаква информация, не само за горепосочените школи. Надявам се, че би била полезна и на други бъдещи кандидат-гимназисти


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mamma в нд, 14 фев 2016, 17:14
Аз съм изключително доволна от подготовката по БЕЛ в iStudy.
Синът ми бе подготвен прекрасно за кандидатстването след 7-ми клас миналата година, а тази година и дъщеря ми ходи на уроци там и се подготвя за матурата по БЕЛ в 12-ти клас.
Трябва да уточня, че и двамата са с индивидуални уроци там, но съм убедена, че и курсовете са им на същото добро ниво.

http://www.i-study.eu/w/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-6-12/


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 14 фев 2016, 18:06
Интересувам се от темата и аз. Сега сина ми е в 6-ти клас. Удобни ще ни е тук http://www.ezikovashkola.com/
но то пък не става дума само за удобство  newsm78 Посещавал е школата година и половина на частна занималня и на курсове по АЕ. Доволна бях.
Мамма, за ай стъди нито виждам цени, нито телефон за връзка  newsm78


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mamma в нд, 14 фев 2016, 19:17
Най-добре е директно да се свържете с тях за допълнителна информация за цени за курсовете.

В секция контакти на сайта им са дадени адресът, телефонът и имейлът.

гр. София, ул. Шейново 20
(02) 846 78 67
info@i-study.euТитла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 14 фев 2016, 19:54
Благодаря  :bouquet:
Явно в края на 6-ти клас вече ще трябва да знаем къде да бъде записан синковеца. Това ако не е на курсове, няма шанс да вземе прилично матурите  :thinking:
Веди изкарали по-високи цени  :crazy:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в пн, 15 фев 2016, 14:44
Mamma, съжалявам за глупавия въпрос, но не ми стана много ясно от сайта - нали заниманията не са онлайн? Отиваш..физически в школата, не се разита, че си зад компютъра, в къщи?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mamma в пн, 15 фев 2016, 16:29
Не, не, не са онлайн - в школата са :)
Школата е на ул. Шейново, съвсем срещу АГ болницата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в пн, 15 фев 2016, 20:39
Аз днес ходих в Софроний, но едва ли ще избера тази школа.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в вт, 16 фев 2016, 11:29
Mamma, благодаря! Още не съм се обадила, спира ме липсата на курс по мат...може да продължи в СМГ, но там групите са много големи, 30 деца е повече, отколкото в клас...

Nefertarri, би ли споделила защо няма да я избереш? На нас ни е една от най-удобните като място на провеждане на заниманията и по едно време /след много прочетени тук похвали/ поочти я бях заплюла...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в вт, 16 фев 2016, 11:43
Да, разбира се, ще си копирам мнението от 6-токласната тема
:
Тази жена няма да я бъде, защото заяви, че сина ми не учи в момента в добро училище и тя нямала как да го сложи при силните деца, че щял да се депресира. Аз й обясних учтиво, че не желая сина ми да има 6 от горе до долу, а да изкара приличен успех на матурите. Подчертах, че не съм болно-амбициозна майка. Обясних й, че учим всяка вечер, тя каза, че правя грешка.  Викам "Може и да е грешка, но ваши колеги не си предават материала". И така премина разговора ни в премерени любезности с нотка лицемерие.
Определено ще го запиша в Силвър център, в школа Астра. Поне собственика познавам лично и знам какво се случва там.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Стелияс в вт, 16 фев 2016, 12:59
Здравейте, имам седмокласник в момента и мога да споделя как аз избрах школа за него. Миналата година разгледах сайтовете на почти всички изброени по-горе школи. Цените и часовете в повечето бяха близки. Колебаех се между курсовте в СМГ и Регалия. От СМГ имах впечатления, в трети и четвърти клас младежът ги посещаваше като подготовка за кандидатстване там. Избрах Регалия, защото е близко до нас и не се налага да отделя време за пътуване, имат входно ниво и тогава ги разпределят по групи, отзивите, които получих за школата в по-голямата си част, бяха добри, всяко занятие започва с тест върху материала предаден на предишното, през годината се провеждат четири пробни изпита, групите са малки (до 10 деца), домашните се проверяват редовно, не на последно място предлагат консултации след изпита, къде детето има най-големи шансове да се класира. Надявам се да съм била полезна. Ако имате въпроси, на разположение съм.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: eceto в вт, 16 фев 2016, 19:23
Здравейте, имате ли информация за пробни изпити в СМГ по МАТ и БЕЛ?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в пт, 19 фев 2016, 07:33
Датите за пробните изпити в СМГ се поставят в сайта им.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Free Soul в нд, 28 фев 2016, 22:32
Записвам се да следя темата.
Дъщеря ми е 6ти клас.

Четох и аз предишната тема - сякаш е  практика записването да става на школи от 6ти клас.

Моля за мнение родители, минали по този път да споделят защо са взели това решение, не са ли достатъчни уроците в 7ми клас? Или е добре да се научи плавно и без стрес детето още от предната година как се пише, съчинява, преразказва и защитава теза - в смисъл, създават се навици и по-проникновен поглед върху литературата? А по математика - методика и техника за мислене и решаване...

Засега и аз се колебая между 2 школи, или евентуално частен учител по математика.  :roll:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: svetlaem в нд, 28 фев 2016, 23:42
...

Nefertarri, би ли споделила защо няма да я избереш? На нас ни е една от най-удобните като място на провеждане на заниманията и по едно време /след много прочетени тук похвали/ поочти я бях заплюла...

Миналата година имаше много недоволни в частта бел от тази школа-ако искаш питай за подробности в темата на 8 клас.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: galimar в пн, 29 фев 2016, 06:25
Някой доволен от Образователни технологии?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в пн, 29 фев 2016, 07:14
Благодаря ти, Светла, ще хвърля едно око и в осмокласната тема  :hug:
Май към Галакси ще се ориентираме ние, но още не знаем  newsm78
Удобна локация и поносими цени клонят към този избор. Астра също ни е удобна, цените са двойни обаче  :whistle:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в пн, 29 фев 2016, 09:53
Някой доволен от Образователни технологии?
На познати детето миналата година беше в "Образователни технологии" и бяха изключително доволни, препоръчват я с две ръце, но трябва да отбележа, че детето влезе в СМГ /на второ класиране/ и по-високата оценка беше по математика...
Ясно ми е, че никоя школа не обещава оценки над 5,50 за всеки курсист, но пък и никъде няма информация от коя школа колко деца са изкарали отлични оценки и влезли по първо/второ желание. Даже никоя школа не се "рекламира" по този начин, което ме навежда на мисълта, че във всяка школа резултатите са шарени и даже отличниците не са мнозинството...
Все повече клоня към частни уроци /а не ми се навлиза в дебрите на търсене на частен учител/


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в пн, 29 фев 2016, 10:14
Егати бизнеса развиват с тия школи за тия пари  :ooooh:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: magmata в пн, 29 фев 2016, 10:25
За Образователни технологии съм чувала добри отзиви. За Веди в друга тема казах, че много от съучениците посещавали я в шести клас в седми я смениха. Едната ни частна г-жа беше от там - определено не сме доволни, но поне й даваше пробните на Веди (там на пробен външни деца не се допускат). От другата частна г-жалко по БЕЛ сме много доволни, определено сполучва избор. Така - значи трябва да се внимава, защото при нас и двете уж бяха препоръчани и изпитани. За МАТ заложихме на курс в СМГ. Резултат - приета в СМГ на първо класиране.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Ян@ в пн, 29 фев 2016, 12:34
Нашата подготовка:

Голямата дъщеря в момента осмокласничка учеше в кварталното училище. По БЕЛ подготовката биваше, но по МАТ, така и не случиха на читав преподавател за периода 5-7 клас. Даже не успяваха да си предадат целия материал за съответната година. В клас се решаваха някакви примерчета, а за високо спортно майсторство изобщо не можеше да се говори. Та ни беше ясно, че ако искаме отлично представяне на матурите  трябваше да почне допълнителна подготовка още в 6 клас.  Препоръката ми в тази връзка е, че ако не е читава подготовката на детето ви в училище, трябва да почнете още в 6 клас, за да не лъснат нещата, че в 7 клас освен да надграждате и усъвършенствате умения трябва и да запълвате празноти.

В 6 клас посещаваше школа „Софроний“ и по 2-та предмета. Нещата вървяха добре и нямахме оплаквания от подготовката. Девойката и до сега си поддържа връзка с приятелчета от 6-класната група.  В 7 клас пак я записахме там. По БЕЛ не се получиха нещата, защото трябваше да е при една препоръчана преподавателка, която се разболя и в крайна сметка ги пое преподавател, който беше нов за школата и по наше мнение се учеше в крачка как да готви седмокласници. Много от родителите поискахме обяснения, срещахме се с шефката, протестирахме, но нищо и половина. Изкарахме първият модул и преместихме детето, както направиха и други родители.

Тъй като беше ноември месец и нямахме много възможности (вече запълнени групи при препоръчвани преподаватели) в общи линии скочихме в движение. Преместихме я в „Междучасие“ в групата, за която имаше места и беше в удобен часови пояс, при преподавателка, за която нямаше тогава и една дума в нета . Тук трябваше да разрешим сложната задача да вместим БЕЛ в удобен часови пояс и като локация, защото по математика дъщерята продължи в „Софроний“ и не искахме да  и се накъсва времето и поне единият от почивните и дни да остане свободен от курсове. В „Междучасие“ уцелихме страхотна преподавателка, дъщеря ми се влюби в нея и до сега си поддържат връзка. Отделно групата беше малка, защото така и не се запълни ( 5-6 деца), което позволи много да напреднат и да правят много допълнителни упражнения.

Резултатът на финала бяха хубави оценки, с които дъщерята влезе по първо желание в една от топ езиковите гимназии в София.

Моите наблюдения показват, че цените в школите се движат горе-долу в един диапазон, като от всяка школа има доволни и недоволни, което зависи от това при кой преподавател е детето. Така, че моята препоръка е да търсите конкретен преподавател.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Dorothy71 в нд, 06 мар 2016, 10:05
Аз лично препоръчвам пробни изпити да се правят и в учебни центрове, различни от тези, в които се подготвя детето през учебната година. Така родителите ще имат обратна информация от независим източник, а и детето ще е поставено в по-близка ситуация до тази на самия изпит - в нова среда, в ново училище...

Доволна съм от уроците на дъщеря ми в Global School. Тази година те организират пробни изпити по БЕЛ и за външни ученици. Аз самата обаче ще я пратя на пробен изпит и в друг учебен център, точно по горната причина.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 06 мар 2016, 10:16
Тоест записвам детето си в школа Х, плащам една камара пари за Х, после плащам още, за да отиде на пробни в школа Y, независимо че в школа Х в таксата влизат и пробните изпити?
Вие, Дороти, в Global School ли преподавате?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Dorothy71 в нд, 06 мар 2016, 10:38
Не - влязох в групата да прочета коментари за различните учебни центрове. Както казах на мен това ми изглежда логично. Пробният изпит не се заплаща чак кой знае колко, а и това е различно от целогодишно обучение. Поне това е моето мнение. Прилагам този подход и съм доволна - все пак не съм специалист по всичко. Имам познати, които също го правят - избират си школа за детето на удобно място, по препоръка или по друг критерий, но в края на учебната година подлагат на проверка резултатите в друг учебен или изпитен център, ако сами не са в състояние да направят преценка.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 06 мар 2016, 10:47
И какво става, когато родителите открият, че детето има лоши резултати през април?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в нд, 06 мар 2016, 14:13
И какво става, когато родителите открият, че детето има лоши резултати през април?
ами какво - иде им да се застрелят, защото са изсипали една камара пари на школа Х, а от там никой не е алармирал, че детето не постига желаните резултати или има пропуски, за които трябва още работа  :ooooh:

То е ясно, че ако детето не полага усилие в къщи и не се подготвя самО, присъствието на школа по 2-3 часа седмично няма да му гарантира натъпкване в главата на определени знания и умения, но пък аз предпочитам от школата да ми кажат - "детето пише /преразкази, тези/, но е далеч от това, което се изисква, или близо е, но още не е категорично; прави тестове, но има грешки тук и тук, да наблегне на това и онова". Да му дават отделно домашно конкретно за неговите нужди, ако трябва - да го викнат допелнително. Така се гради и защитава авторитета на една школа...според мен, де


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 06 мар 2016, 15:24
Точно за това са тези междинни изпити и т.н /в школа Х/.
Аз поне не виждам смисъл да се ходи на друго място на изпити. Ние така или иначе вече избрахме и го записахме в дадена школа.
Изобщо тия матури след 7-ми клас ми се виждат голяма търговия  :ooooh:
но пък аз предпочитам от школата да ми кажат - "детето пише /преразкази, тези/, но е далеч от това, което се изисква, или близо е, но още не е категорично; прави тестове, но има грешки тук и тук, да наблегне на това и онова".
Аз мисля, че по този начин в другата школа могат да кажат : "Ооооо, ами той/тя не е подготвен/а правилно. Запишете го при нас, пък макар и за месец и половина, това ще ви струва само 300 лв", примерно говоря.....
Иначе си абсолютна права, че въпроса опира и да самосъзнанието на детето  :peace:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: magmata в нд, 06 мар 2016, 16:02
Аз пък мисля, че има смисъл да се ходи на пробни поне на 2 места. Не е тайна, че в някой школи пробните са по-лесни (дали за да отговорят на получените такси с високи резултати или поради друга причина-незнам), на други места са на ниво НВО, а на трети -по-трудни от НВО. Споделям от опит. На дъщеря ми пробните на Милениум, Веди и Регалия определено й бяха доста по-лесни, в Междучасие на ниво НВО, а в СМГ доста по-трудни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 06 мар 2016, 16:06
Олеле, да се омотае човек направо  :?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Prizma в нд, 06 мар 2016, 16:19
Много полезна тема. Интересувам се от школа или учител по БЕЛ, при когото с набляга на преразказите и тезата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в нд, 06 мар 2016, 17:04
Труден избор. Дано случим на учители.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Syn в пн, 21 мар 2016, 17:46
направете си и проучване и за частни учители.
Понякога са по удачният избор и за детето и като финанси излиза почти еднакво с школата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Vache в чт, 24 мар 2016, 06:51
Мандаринка, разбираш нивото по даден предмети, когато в 6 клас започнеш да го пращаш на пробни изпити в някоя школа. Аз така направих. Например Междучасие допуска външни деца. Скоро я пуснах на БЕЛ и МАТ и в общи линии се ориентирах, защото формата беше като на НВО, ама с шестокласен материал. От школата ти пращат статистика къде се намира твоето дете сред останалите. То все пак се състезава с другите и е важно сравнението. Друг е въпросът, че не знаеш колко деца са се явили. Ноо, все пак е ориентир.
Аз лично намирам школите в 6 клас за излишно даване на пари. Бих подпомогнала детето само ако видя, че много му куца някой предмет и аз нямам капацитет да се справя. Ако има добър учител в училище е достатъчно. Така си мисля аз, но може да не ми е меродавно мнението, защото все пак не сме преминали през 7 клас. Виж вече там е друга работа. В 7 клас си трябват курсове дори и детето да има добри знания. Трябва някой да подреди тия знания, съобразно идиотския формат на НВО. Трябва да научат детето как се прави преразказ на непознат текст, особено при текстовете, които се падат напоследък. Трябва явяване на пробни, за да добие рутина, да може да си разпредели времето. Затова смятам догодина да я пращам на пробни на различни школи.

За тия неща съдя донякъде от опита си за СМГ след 4 клас. Аз се занимавах с нея до 3 клас вкл. Като имаш предвид, че не съм математик и задачите знаеш колко са извън стандартните познания по математика на родителите  :crazy: В 4 клас ходеше в Междучасие при учител от СМГ. Да, не влезе в СМГ, но не защото не е ходила в 3 клас на уроци. Изкара приличните 30 точки на ОМТ, както и на всички пробни е имала все около тия точки. Така че резултатът щеше да е същия и да беше ходила в 3 клас на школа. Тогава я оставих да диша и честно казано май се яви само на едно-две състезания. Така постъпих и в 5 клас. Сега от втория срок на 6-ти започнах да натягам положението. ;-)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama Mimi в чт, 24 мар 2016, 13:39
Здравейте, майчета :)
И ние имаме дъщеричка в шести клас и живо се интересуваме къде, колко ще заплатим, какъв брой часове ще имат децата за подготовката им за НВО след 7 клас. Записвам се и аз да следя новостите тук.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Десислава Ф. Дончева в чт, 24 мар 2016, 13:46
Аз препоръчвам Работилница за отличници "Етикет". Използват интерактивни и модерни методи на преподаване. През априлската ваканция организират интензивен курс по български език и литература за НВО след седми клас. Доколкото разбрах, часовете през първия ден не се заплащат. Успех при избора!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в сб, 23 апр 2016, 14:27
Ще следя и аз темата!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: EliG в чт, 28 апр 2016, 23:04
Курсове по математика при едни от най-известните преподаватели за идната учебна година:
http://www.parvamatematicheska.com/kursove-uchebni/kursove-matematika-bel-7-klas.html


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: jeorjina в пн, 02 май 2016, 05:16
Дълго отлагах подготовката за курсовете по БЕЛ. Някак все си мислех, че ще се справим и без тях. Оценките, които носи сина ми по БЕЛ в 6клас са винаги над 5. В разговор с учителката, водеща предмета: "При вашия син всичко е под контрол!", ме разби. А като видя контролните, изписани в червено от поправки направо припадам.

И така, дойде и нашия час, да бъдем вкарани в тази машина за изкарване на пари и то съвсем официално!

И както при всеки стигнал до поста на Мандаринка, започваме да се питаме кое би било най-добро.

В моя случай ... силно се надявам уикендите ни да са свободни.Района, в който е разположена школата да е в близост дом-училище, както и цената. Друг е въпросът дали с един куршум можем да от стреляме 1 заек!?

В тази връзка след използване на търсачката се появиха следните 2 варианта, досега никъде нетърпящи коментар:

Учебен център „Ния“-> Младост 1 -> 3 вноски по 250 лв.
Образователен център „Автония“ -> Младост 3 -> ???

Някой може ли да сподели?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vimares в пн, 02 май 2016, 08:20
Съвети не искам да давам, защото децата са различни и това, което работи при едно, може да е безполезно при друго. Минавам за втори път през това ... даже не знам как да го нарека  :2gunfire:
Личният ми опит е "Милениум" база Лозенец. Заниманията са в два отделни делнични дни, което дава свобода на уикендите. Основният плюс за мен са малките групи - около 8 деца. Преподавателите имат поглед върху работата на всяко дете, има контрол и обратна връзка, работят последователно и задълбочено. Синът ми го записах от 6 клас с идеята да запълни евентуални пропуски дотогава, а не да губи време в 7-ми за наваксване на стар материал. Отделно от това, през годината го пратих на около десетина пробни (общо за двата предмета) в други школи, с цел да упражнява работа за време и да бъде оценен и от други учители - СМГ, "Междучасие", "Регалия", "Бултест".

Резултатите не са това, което му трябва, но това е друга бира  :). Една немалка част от успеха е извън работата на учителите - детето трябва да я свърши.

Това е моята формула - дали е успешна ще знам на 3 юни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: galimar в вт, 03 май 2016, 15:48
Vimares, благодаря за споделените впечатления.!  :bouquet:Успех на детето ти!
И ще чакаме да се похвалиш с прието на първо желание детенце.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Роси_ в чт, 05 май 2016, 23:53
Впечатлена съм от поста на мандаринка  :bouquet:. Много добре се е ориентирала още в пети клас по какви критерии трябва да избере школата, затова сядам да отговоря.
За мен правилния избор е БЕЛ и МАТ да са в една школа, в един ден и то събота или неделя. Когато са в един ден часовете са от 8.30 до 15.00 ч., с 30 мин. почивка на обяд .
Ако предметите са в отделни дни през седмицата, това означава да отнемете от времето за училищните домашни.
В школата им дават много домашни (бъдете сигурни), та чак в един момент започват да не смогват да ги пишат на време. Защото трябва да отделят време и за училищните. А, и идва момент (след първия срок)  на пренасищане, когато започват да се бунтуват и още по-трудно се съгласяват да си пишат домашните . За деца с много пропуски - частен учител, за преговор и затвърждаване - школа. Мисля, че всяка държаща на името си школа е наела учители еднакво добри.  Домашните се проверяват и оценяват всяка седмица. Това в "Образователни технологии".


Титла: Школи за кандидатстване след 7кл
Публикувано от: Margi-M в ср, 11 май 2016, 15:19
Може ли да ми препоръчате школа за подготовка за кандидатстване след 7кл-колебая се между Регалия,Образователни технологии и Веди.Ще се радвам да пишат родители,чиито деца посещават някоя от тези школи и съответно,ако може да ми препоръчат преподаватели .


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: luda в вт, 17 май 2016, 16:54
Здравейте,
бих искала да използвам лятото за уроци по математика с цел повтаряне на материала от 6-ти клас и запълване на пропуските. Дали имате информация за школи, които предлагат подобни услуги. дори да е с индивидуални уроци


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в вт, 17 май 2016, 18:08
Искам да пожелая на всички седмокласници утре успех на теста и вдъхновение да напишат преразказа! И после мамите да споделят как са се справили децата ни!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Margi-M в ср, 18 май 2016, 10:16
Здравейте,
бих искала да използвам лятото за уроци по математика с цел повтаряне на материала от 6-ти клас и запълване на пропуските. Дали имате информация за школи, които предлагат подобни услуги. дори да е с индивидуални уроци
Мисля,че "Веди" има летен курс преди 7кл.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Десислава Ф. Дончева в ср, 18 май 2016, 12:09
Здравейте,
бих искала да използвам лятото за уроци по математика с цел повтаряне на материала от 6-ти клас и запълване на пропуските. Дали имате информация за школи, които предлагат подобни услуги. дори да е с индивидуални уроци


Работилница за отличници "Етикет" организира летни преговорни курсове по български език и литература и математика на половин цена. Имам преки впечатления от тази школа, тъй като дъщеря ми я посещава през цялата учебна година. Учителите са на изключително високо равнище и използват модерни методи в преподаването. Детето научава всичко още по време на уроците.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: jeni.s в сб, 04 юни 2016, 10:57
Здравейте, мога да споделя нашия опит с избор на школа. Избрахме школа Софроний, защото прочетох добри отзиви за нея тук. Записах дъщеря си в групата на госпожа Андреевска. Моето мнение е, че школата надгражда, но не може да компенсира пропуснати знания. Решават се сложни задачи и ако детето не е добро по математика, ще му бъде трудно да се справя само с домашните. Това, което ме разочарова в школа Софроний обаче,  е непрекъснатото повтаряне на госпожа Андреевска,  че моето дете е от квартално училище и няма как да се очакват високи резултати, въпреки, че дъщеря ми показа един от най-високите резулати на входното ниво в групата. Пробните изпити припокриват до голяма степен резулата от НВО. Последният пробен изпит обаче нямаше никакъв смисъл. Децата само разбраха оценките си и нито им бяха обяснени сгрешените задачи, нито дори им бяха дадени верните отговори. Пълен абсурд.  Дори не успяха да си вземат всички предвидени теми. Въпреки това дъщеря ми успя да изкара много добри оценки по математика 5.57 на първи и 5.089 на втори модул, което за нея е огромен напредък, защото никога не е имала 6 по математика до тази година. Това обаче не е благодарение на госпожа Андреевска, а благодарение на учителката по математика в кварталното училище, която им даваше всяка седмица контролни, а зимната ваканция получиха 98 теста  за домашно. В школата рядко се обясняваха нерешените задачи от домашните, въпреки че на родителските срещи се твърдеше друго. По литература обаче имаха невероятен учител - господин Дичев. Успя да ги научи да пишат тези и добри преразкази. Даваше им много практически упражнения по български език. Децата много го харесваха. Успя да им вдъхне самочувствие и да ги накара да повярват, че ще се справят. Много отговорен и всеотдаен учител. Изключително съм доволна, че дъщеря ми се обучаваше при него.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в сб, 04 юни 2016, 11:57
jeni.s,

Благодаря за споделената информация. Това, което казваш е много разочароващо. Ако школата не е необходима, децата няма да бъдат записвани в нея. И ако не искат да работят с "квартални" деца да не взимат парите на родителите. Освен СМГ, кое училище не е квартално???
Ядосах се.
Поздравявам те за успеха и се надявам и ние следващата година да се похвалим с добри оценки.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Margi-M в сб, 04 юни 2016, 13:41
Може ли някой да ми препоръча учители по математика от "Регалия" или "Образователни технологии"!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ИРА в сб, 04 юни 2016, 16:32
Присъединявам се и аз към заинтересованите
 Споделете и цените.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в сб, 04 юни 2016, 17:20
Това, което ме разочарова в школа Софроний обаче,  е непрекъснатото повтаряне на госпожа Андреевска,  че моето дете е от квартално училище и няма как да се очакват високи резултати
Това и при мен е причината въобще да не го запиша там. Това ми бе натъртено 2-3 пъти и каза, че нямало да го сложи в група с умни деца, за да не се депресира сина ми.
Ми ай сиктир тогава.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в сб, 04 юни 2016, 18:41
 :shock: нямам думи...
И как точно определи, че детето не е умно?!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: kritik в сб, 04 юни 2016, 19:02
Поведението на г-жа Андреевска от школа Софроний  ми напомня на светлото комунистическо минало, когато ни разделяха по това дали родителите ни са партийци или не. Досега не писах,защото бях обещал на дъщеря си да не се обаждам по въпроса, но отношението в продължение на една година на г-жа Андреевска, меко казано, ме изнерви. За нея това не са знаещи или незнаещи деца, не са Пенчо, Иванчо, Драганчо и пр., а номера на училища. Ако си от "ЕЛИТНО" училище, се справяш, а ако си от "кварталното", независимо какви резултати показваш, ще ти бъде натяквано всеки път, че няма да се справиш. Въпреки че дъщеря ми се спрявяше много над средното ниво, не спря да и мачка самочуствието до края. Разбирам теорията за разделението на обществото на класи, но това по дяволите са деца. Поне от преподаватели не очаквам такова отношение. Пък и моите "квартални" пари са също толкова конвертируеми, колкото и "елитните".


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vimares в сб, 04 юни 2016, 19:28
За нея това не са знаещи или незнаещи деца, не са Пенчо, Иванчо, Драганчо и пр., а номера на училища.
Това е нелепо. Чувала съм го и от други хора. Бих махнала детето си на секундата, когато усетя подобно отношение. Децата трябва да бъдат насърчавани и подкрепяни особено в тази възраст, когато все още са с крехка психика. За жалост немалка част от учителите дори и в набедените за елитни училища, говорят такива откровени глупости на децата, че после се чудиш как са оправящ "кашата" вкъщи, така че да запзиш част от авторитета им.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в сб, 04 юни 2016, 21:57
След срещата ми в школа Софроний, доста си мислих, ей така вървях из центъра и не можах да асимилирам защо тази госпожа говори така. Да, синът ми е от квартално училище и какво от това?? Не, не е отличник и не очаквам да бъде от него такъв. Очаквам да получа помощ, за да изкара прилични оценки на матурите, за да влезе да учи за ветеринарен техник. Това е желанието на детето ми и не позволих на тази госпожа да го категоризира. Записах го в квартална школа, винаги мога да го махна от там ако не съм доволна, защото се плаща месец за месец.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в вт, 07 юни 2016, 19:31
Вече трябва да решавам относно школите,в някой има входни тестове...... newsm78
Явно няма да е Софроний.....


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ИРА в вт, 07 юни 2016, 21:43
Аз избрах Междучасие, подадох електронно заявление,  чакам отговор. Спрях се на нея вследствие обстойно четене във форумите и отсяване на плюсове и минуси. Избрах неделната група от 13.45, с цел съботата да можем да пътуваме и разглеждаме родните красоти.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: savina123 в ср, 08 юни 2016, 20:09
От опит с дъщеря ми преди 2 год пррепоръчвам УЦ Милениум-но само по БЕЛ ходеше.Групите през седмицата бяха по 5-6 деца.В 6 клас беше 1 модул в Междучасие, също бяхме доволни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в ср, 08 юни 2016, 21:35
След много мислене записах и двете момчета,бъдещ седмокласник и бъдещ дванадесетокласник  :crazyeyes:.
Дано да имаме късмет с преподавателите и дано децата да имат желание да учат!
На този етап няма с какво повече да им помогна ;-)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: savina123 в ср, 08 юни 2016, 21:58
Може ли да споделите къде ги записахте? Все пак темата е за обмяна на опит относно школите :hug:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в чт, 09 юни 2016, 10:16
Може ли да споделите къде ги записахте? Все пак темата е за обмяна на опит относно школите :hug:
[/quote
Mоже :lol:
Записах момчетата във Веди.Големия  беше при тях преди пет години.Приеха го на първо класиране в мечтаното училище - 2 АЕГ.
Много зависи и от детето: желание ,работа в колектив....
И контрол от наша страна....


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в чт, 09 юни 2016, 10:18
Май нещо не се оправям много с цитатите и компютъра :35:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: mi_sy в чт, 09 юни 2016, 14:49
Някакви отзиви за Лого-3? Обмислям там да запиша дъщеря ми, близо е до училището и преподавателите са бивши такива от АК.  Търся учител по математика за лятото, ако може да ми препоръчате добър. Благодаря за полезната тема.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ranimi в пт, 10 юни 2016, 14:23
Чудя се как стои въпроса за това дали е възможно местата в желаната школа да свършат? Има ли някакъв подбор?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: zora_z в нд, 19 юни 2016, 21:44
 Нека споделя и своя опит, дано бъде от полза.Записах дъщеря си в Софроний при Андреевска, ходи там първия срок и я отписах по средата на годината, именно поради споменатите и от други потърпевши родители причини - рушеше с лека ръка самочувствието на детето ми до степен сама да спре да вярва в себе си, въпреки усърдния й труд. Преместих я в школата на Г-жа Елмира Йонова и това беше един чудесен избор и много ползотворно време.Г-жа Йонова я взе по средата на годината и положи максимален труд да навакса плопуснатото по български език, а по мат. продължи с частни уроци и така днес мога да се похваля с една бъдеща ученичка в НЕГ. Горещо препоръчвам школата на Е.Йонова - всеотдайна, неуморна и ерудирана.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: dary15 в ср, 22 юни 2016, 13:12
Здравейте, аз също се интересувам от мнението на родителите минали вече по този път. Решила съм да ползвам услугите на Регалия. Все още се колебая дали съм направила правелен избор. Ако някои е ползвал услугите им нека да сподели ще бъда много благодарна. Може ли дамата, която е писала за школа E. Йонова да даде повече информация.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: zora_z в ср, 22 юни 2016, 16:56
 Да допълня информация за школата на Е.Йонова - децата пишат по 2-3 тези за домашно всеки път, правят преразкази за домашно, които тя проверява всеки път на всеки ученик с конкретни рецензии.Правят лит. анализи на произведенията, тълкуват и пишат лит. средства  на всеки ред от изучавано произведение. Тя самата им дава свои анализи, които да ползват при писане на тезата си.Отделно работят по български език, като домашните са тестове, поставяне на липсващи запетаи, поправка на правописни грешки в текст, като всяко домашно се проверява и се анализират грешките.Дава обемни домашни, но всичко се проверява.Ако нещо ви интересува, питайте!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Melina в чт, 23 юни 2016, 13:32
Здравейте, Дами! :)
И ние в къщи се чудим - школа ли е най-оптималния вариант или частен учител. Синът ми със сигурност не е от момчетата, които на тези години сами ще се мотивират да работят самостоятелно върху собствената си подготовка. Със сигурност ще го домързява, ще се скатава и ще търси начин да се отърве от домашните - не успяваме на тази възраст да го убедим, че това е верния път за него, колкото и да разговаряме сериозно...
Препоръките за школи са по-категорични от обратната връзка, която подавате. Намирането на ПРАВИЛНИЯ частен учител, ако нямаме лични контакти или препоръки от др. познати остава "мисия невъзможна"... Как да преценим, че програмата, по която ще движат и подготовката, която ще му дава е най-подходящата за търсения резултат?! Как да се доверим на 100% на този учител, че ще направим всичко необходимо, за да се представим най-добре?!
Важно е да вземем правилното решение, но как и кое е то?!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в ср, 29 юни 2016, 17:15
Ето ме и мен тук.Синът ми завърши 6 клас и търся школа в Люлин,Надежда, за да му е близо.Също така се интересувам има ли школи ореди или след учебно време или всички са съботно-неделни?Благодаря.
Имате ли отзиви за Милениум в ж.к.Гоце Делчев?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в ср, 29 юни 2016, 20:55
ДХЗ, здравей  :) От 100 години не съм те виждала тук  :D
И аз съм в Люлин, и моя син завърши 6-ти клас сега, записах го в Галакси, срещу Снейка и зад KFC  :)
Времето ще покаже дали не съм сбъркала или обратното  :crazy:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в нд, 03 юли 2016, 14:13
ДХЗ, здравей  :) От 100 години не съм те виждала тук  :D
И аз съм в Люлин, и моя син завърши 6-ти клас сега, записах го в Галакси, срещу Снейка и зад KFC  :)
Времето ще покаже дали не съм сбъркала или обратното  :crazy:
Привет!:) Нямам време за форум, работа, дечурля :)))
Аз гледах школата в Силвър център, имаме отзиви от близки , чието дете се подготви там тази година.Ако някой има интерес ще пусна мейка, който ми писаха оттам.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в нд, 03 юли 2016, 16:20
За Астрата ако говориш, сина ми я е посещавАл за АЕ, както и като частна занималня. Нищо особено не е.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в чт, 07 юли 2016, 09:17
За Астрата ако говориш, сина ми я е посещавАл за АЕ, както и като частна занималня. Нищо особено не е.
Да, за тях.Ти за тези Галакси имаш ли наблюдения?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: viakimova в чт, 07 юли 2016, 22:05
Галакси е посещавал преди Астрата, пак АЕ. Ненадейно от там махнаха учителката  :? но тя вече седма година идва у дома  :love: Прекрасна  :love:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ВаняМ в пт, 15 юли 2016, 16:33
Писала съм и преди в темите за Школите. И двете ми дъщери ходеха в Софроний. И двете при Андреевска. И двете от 6-ти клас. И двете учеха в квартално, даже наречено "наркоманско" училище и това по никакъв начин не им е било натяквано в Софроний. Дъщерята на приятелката ми (и тя от квартално училище в Хаджи Димитър), също.
Сега съм записала малката си дъщеря пак там за подготовка за матура по БЕЛ. Нищо, че учи в АК. Така направих и с голямата.

Чета ви и не ви разбирам. Каква е тая злоба - една каже нещо и другите веднага припяват. Че чак и квалификации за комунистически строй и т.н.

Една форма на обучение е добра за едни, за други не. Това, че някой се е справил, не значи че и другите ще се справят ако изберат същия път. И обратното.

Мога да кажа със сигурност, че Андреевска има безпогрешна преценка за децата. Е, понякога на родителите не им е изгодно да я приемат.

И много ми е странен коментара, че детето изкарало чудесни оценки, но не благодарение на Андреевска, а благодарение на г-жата в училище, която давала домашни  :hahaha: :hahaha: :hahaha: Е как го разбрахте, аджеба ?!
Титла: Re:
Публикувано от: pipi21 в пт, 15 юли 2016, 18:32
Нека споделя и своя опит, дано бъде от полза.Записах дъщеря си в Софроний при Андреевска, ходи там първия срок и я отписах по средата на годината, именно поради споменатите и от други потърпевши родители причини - рушеше с лека ръка самочувствието на детето ми до степен сама да спре да вярва в себе си, въпреки усърдния й труд. Преместих я в школата на Г-жа Елмира Йонова и това беше един чудесен избор и много ползотворно време.Г-жа Йонова я взе по средата на годината и положи максимален труд да навакса плопуснатото по български език, а по мат. продължи с частни уроци и така днес мога да се похваля с една бъдеща ученичка в НЕГ. Горещо препоръчвам школата на Е.Йонова - всеотдайна, неуморна и ерудирана.

Умният човек вижда пред себе си неизмеримата област на невъзможното,
а глупакът счита за възможно само това, което е.
Дидро

Позволих си да цитирам цитата, защото не може по този начин да се обиждат преподаватели, който заслужават уважение.
Моето дете беше в Школа Софроний преди четири години и сега когато отидох да запиша и другото ми дете, се учудих на паметта на г-жа Андреевска. Тя знаеше къде е учило, къде са го приели. Всяко училище е квартално, след като София е разделена на квартали. Мога да приветствам методите на преподаване и оставам с  най-голямо уважение към тези преподаватели и поверявам и другото си дете за подготовката на НВО.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: jeni.s в сб, 16 юли 2016, 07:54
Една форма на обучение е добра за едни, за други не. Това, че някой се е справил, не значи че и другите ще се справят ако изберат същия път. И обратното.
Мога да кажа със сигурност, че Андреевска има безпогрешна преценка за децата. Е, понякога на родителите не им е изгодно да я приемат.
И много ми е странен коментара, че детето изкарало чудесни оценки, но не благодарение на Андреевска, а благодарение на г-жата в училище, която давала домашни  :hahaha: :hahaha: :hahaha: Е как го разбрахте, аджеба ?!
Изключително съм щастлива, защото дъщеря ми влезе в Първа английска по първо желание. В този смисъл не смятам, че формата на обучение не е била успешна. Неуместен е въпросът как съм разбрала, благодарение на какво детето е изкарало добри оцеки, защото като родител имам преки наблюдения за степента на мотивираност на дъщеря ми. Факт е, че тя ходеше с нежелание в часовете по математика  в школата до последния ден, което изобщо не означава, че всички деца там са се чувствали по този начин. Както е и факт, че дори когато я бях освободила от училище в последните две седмици преди матурите, тя ме молеше да я пусна да отиде само в часовете по математика и  не  ги пропускаше. За мен успехът до голяма степен зависи именно от възможността на учителя да въздейства, да  мотивира децата и да ги накара да повярват, че ще се справят.
Желая на всички деца да открият своята вътрешна  мотивация, без значение коя школа ще изберат и съм сигурна, че ще се справят успешно!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ranimi в нд, 17 юли 2016, 20:33
Интересно би било да споделяме опит освен коя школа е посещавало детето да кажете как се е представило на изпитите, влезнало ли е там където е искало или сте очаквали.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: tanyamp в ср, 20 юли 2016, 21:21

Моят син е обучаван в школа "Софроний" и в 6 и в 7 клас. Успешно се представи на изпитите и по математика и по БЕЛ. Приет е в IАЕГ. Много съм доволна от подготовката му в школата. Очарована съм от отношението и професионализма на преподавателите.Работи се с всяко дете индивидуално. Всяка седмица е с проверена и оценена домашна работа. За разлика от другите школи, има часове за самостоятелна работа, а за курсистите, които имат затруднения с писането на домашна работа или със справянето на ежеседмичните тестове, се предлага и допълнителна консултация БЕЗПЛАТНО!!! Това в другите школи го няма. Предлагат се и няколко тренировъчни изпита и по математика и по БЕЛ, които са съобразени точно с формата на изпита. Аз съм много, много доволна майка на вече приет гимназист, изкарал бал 34,06 от изпитите. В тази школа може да разчитате на качествена подготовка от невероятни преподаватели.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Bliss в ср, 20 юли 2016, 21:35
Добре де. Хайде не ни мислете, че сме толкова глупави. Рекламните кампании ги правете малко по-интелигентно.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ВаняМ в ср, 20 юли 2016, 22:02
Добре де. Хайде не ни мислете, че сме толкова глупави. Рекламните кампании ги правете малко по-интелигентно.
Bliss, това важи и за анти-рекламите с пълна сила.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в чт, 21 юли 2016, 10:14
Така е, важи. Но дългогодишните потребители на форуми си създават един вид вътрешен филтър - когато прочетат нечий пост, особено пък възхваляващ или охулващ нещо, да хвърлят бегъл поглед на броя мнения на потребителя, който го е написал. А аз като видя "2 мнения", и двете възхваляващи школата - вътрешният ми филтър го блокира като спам. Като недомислена реклама от някой, който няма идея как работи мозъка на дългогодишния потебител...
А всъщност, това наистина може да е нов потребител, който след кандидат-гимназиалната кампанията е решил да се регистрира, за да похвали школата, която е готвила детето...що пък не...
Далеч съм от мисълта, че в Софроний не подготвят децата добре, но вече сме много взискателни клиенти - имаме високи изисквания и към продавача в кварталния супермаркет и към "продавача на интелектуални услуги". И никой от тях не може да си позволи да има "отношение", ако не иска да си чуе името в комбинация с "ненадежден". Понякога "Отношението" е само нюанс, който по-чувствителните долавят.
Ако едното ми дете се беше подготвяло в школата, нямаше да съм от по-чувствителните. Вероятно и аз щях да заложа на познатото, на сработилото и да недоумявам защо хората търсят под вола - теле...

За да не е само спам - в крайна сметка се поддадох на всеобщото /в последните 1-2-3 години/ модно течение и записах детето в Междучасие. В групата на Н. Буюклиев /мат/ и Нела Димова /БЕЛ/. Определи го и логистиката - най-близо и удобно ни е сградата на 1 АЕГ. Времето ще покаже дали сме направили разумен избор. А "време" за сега има - детето ще бъде в 6 клас.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 кла
Публикувано от: lushy78 в ср, 27 юли 2016, 17:16
Бих искала да споделя огромното си разочарование от прехвалената Регалия! Записах синът ми там, като посещаваше курсовете редовно. Правят тестове, но нивото определено не е добро!! Нищо по-различно от начина по който се преподава в училище. Когато детето ми има въпрос, не се отговаря на момента, а му дават отклончиви отговори. В края на март месец прекъснахме заниманията си там /и Слава Богу!/ и запона занимания с частен учител в последния момент по математика. Бяхме под огромен стрес дали ще се справим по математика на НВО, но успяхме, благодарение на съвестната жена, която много му помогна.. Пропуснах да кажа, че посещаваше курсовете само по математика.
По БЕЛ го записах в друга школа и имам база за сравнение. Изключително съм доволна от школата по БЕЛ и резултатите не закъсняха. Приет е по първо желание във II АЕГ. Ако имате въпроси, насреща съм..


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ВаняМ в ср, 27 юли 2016, 19:06
Може ли да споделите името на школата по БЕЛ, от която сте доволна.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 кл
Публикувано от: lushy78 в ср, 27 юли 2016, 20:05
Може ли да споделите името на школата по БЕЛ, от която сте доволна.
Ето линк на школата: https://mobile.facebook.com/profile.php?id=415096581845363
 Заниманията се провеждат от Весела Кръстева- доктор  по БЕЛ и ръководител в школата. Далече ни беше..всеки ден пътувахме, но определено си заслужаваше. Постоянно имаха изпити, тестове и т.н. Изключителен човек и преподавател е г-жа Кръстева! Всичките и курсисти влезнаха в най-елитните училища в София. Тя е автор на много книги за кандидатстване след 7ми и 12клас. Не съм срещала по-свестен преподавател..синът ми я затрупваше с допълнителни въпроси постоянно по фейсбук..жената винаги му отговаряше, независимо в колко часа- 22ч, 23ч..
Таксата се плаща месец за месец и държа да кажа че групите са малки, а не като в Регалия!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 кл
Публикувано от: lushy78 в ср, 27 юли 2016, 20:24
Може ли да споделите името на школата по БЕЛ, от която сте доволна.
Ето линк на школата: https://mobile.facebook.com/profile.php?id=415096581845363
 Заниманията се провеждат от Весела Кръстева- доктор  по БЕЛ и ръководител в школата. Далече ни беше..всеки ден пътувахме, но определено си заслужаваше. Постоянно имаха изпити, тестове и т.н. Изключителен човек и преподавател е г-жа Кръстева! Всичките и курсисти влезнаха в най-елитните училища в София. Тя е автор на много книги за кандидатстване след 7ми и 12клас. Не съм срещала по-свестен преподавател..синът ми я затрупваше с допълнителни въпроси постоянно по фейсбук..жената винаги му отговаряше, независимо в колко часа- 22ч, 23ч..
Таксата се плаща месец за месец и държа да кажа че групите са малки, а не като в Регалия!


Ето тук можете да видите повече информация за Весела Кръстева и школата и:
http://www.bgmare.com/schoolbel/vessela-krasteva


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: blackcat6 в ср, 03 авг 2016, 00:41
Здравейте, има ли някой информация за Филка Маринова, подготвя по БЕЛ в НПМГ, от миналата година води курсове там и се колебая да запиша ли сина ми, т.к. ни е удобно като локация. Притеснението ми е, че не намерих никакви мнения за нея...
Всъщност курса е при Маринова и Румяна Шуманска. Предварително благодаря.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: FBID10210310491185527 в чт, 18 авг 2016, 12:35
Здравейте, мами и татковци,

Като частна учителка по математика прочетох темата с голям интерес. Искам да ви попитам - какво ви кара да предпочитате школите пред частните уроци? Предполагам, че не е само цената :)) Искам да си подобря работата през следващата академична година и да проверя дали не изпускам нещо. Благодаря предварително!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мама Меца в чт, 18 авг 2016, 12:48
Според мен школата е в час с промените и изискванията. За частните учители не мога да съм сигурна в това.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama Mimi в чт, 18 авг 2016, 13:45
И аз споделям това мнение!  :peace: Школите дори подготвят за учениците помагала с доста примерни тестове, които напълно са съобразени с изискванията на МОН.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ВаняМ в чт, 18 авг 2016, 22:00
Освен това в школите децата имат възможност за 'равнение' с останалите. Нещо, което липсва при индивидуалните уроци.
За мен ученето в конкуретна среда е голям плюс.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: *Ирина* в пт, 19 авг 2016, 00:31
Моят би ходил на частни уроци с нежелание, а на курс ходи с кеф. /поне ходеше в 3-4 клас, надявам се и в седми да е така/.
Мисля, че предпочита и да се забавлява с другите по време на тези неизбежни занимания. Конкуренцията в реално време също никак не е за пренебрегване.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama na dechko в пт, 19 авг 2016, 16:58
Здравейте, мами, и аз като една от вас се чудя къде да го записвам моя хубавец. В Центъра учи синът ми и ми се иска пак някъде там да го изпратя, че е свикнал. Препоръча ми една колежка курсовете към "Знам и мога", ама събирам още информация, че то до септември не остана.  :shock: Някой има ли впечатления за там?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в вт, 23 авг 2016, 12:07
Ние вече се записахе по български и математика в школа Софроний.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: olio в чт, 25 авг 2016, 12:12
При желание и старание от страна на детето и малко натиск от родителя, всяка школа предполагам би била добра) Все пак имам впечатление от една, която се намира на Руски паметник и бих я препоръчала. Не знам колко подходящо е да пиша името, да не се приеме като реклама.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мама Меца в чт, 25 авг 2016, 20:07
Не мога да разбера - има тема "Школи в София", но ако се отговори конкретно, би било реклама  :roll:

Надявах се точно тук да намеря мнения за тази, която започва с Р и завършва на я  :lol: А от школата на  Руски паметник преди 7 години бяхме много доволни. Сега обаче за поредния напън ни е далеч.

Дано да имаме късмет с преподавателите  :peace:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Margi-M в вт, 30 авг 2016, 21:23
Записах сина ми в Регалия.Много се чудих за Веди и Образователни.Дано не съм сбъркалаПомолих за отзиви кандидатстващите тази година,но никой не се отзова.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Роси_ в вт, 30 авг 2016, 23:43
Марги, писала съм за Образователни още на трета страница. Ти си писала точно след мен, но въобще не си ме отразила.
Смятам, че Регалия и Образователни са еднакво добри.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: lushy78 в чт, 01 сеп 2016, 00:12
Ето школата, която горещо препоръчвам:
http://bgmare.com/schoolbel
Синът ми беше там и сме изключително доволни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama na dechko в пт, 09 сеп 2016, 13:46
Аз записах сина ми в Знам и Мога на "Раковски". Имат и ранно чуждоезиково обучение, та и малкия ще ходи там. Надявам се да сме доволни, уж ми ги препоръчаха.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: FBID10210310491185527 в чт, 15 сеп 2016, 17:35
Мерси много за отговорите! Можете ли да ми препоръчате школи в Центъра (в близост до СУ или Метростанция Сердика), където правят пробни изпити за 7 клас и допускат външни ученици? И знаете ли кога са тези пробни изпити? Май ще е добре да си пусна седмокласниците да ги видя как се справят спрямо другите :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Пролетната Фея в нд, 18 сеп 2016, 12:39
Една препоръка и от мен: Учебен център "Тара", София, ул. "Христо Белчев"№ 10, вх. А, http://www.tarabg.com
Там подготвиха синовете ми така, че и двамата влязоха там, където искаха: големият беше приет на първо класиране в I-ва АЕГ с бал, по-висок от средния за момичета тогава (2007 г.), а малкият беше приет тази година в НТБГ. По-късно големият ходи там на курсове по биология и химия и беше приет медицина в МУ от първи опит. Много съм доволна от тях. Когато дойде време, и дъщеря ми ще отиде там. :)Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: mama_bebcho в чт, 06 окт 2016, 11:47
Здравейте дами!
Чета Ви и се чудя, децата  нали ходят на училище? Защо е необходимо да посещават допълнителни курсове, та да се справят с разните НВО? За мен е сбъркана тая работа.  :peace:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: *Ирина* в чт, 06 окт 2016, 22:22
Здравейте дами!
Чета Ви и се чудя, децата  нали ходят на училище? Защо е необходимо да посещават допълнителни курсове, та да се справят с разните НВО? За мен е сбъркана тая работа.  :peace:
Че е объркана, объркана е.
Но и местата в най-желаните училища са ограничени и борбата е дори за хилядни, особено в София.  :(


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: albenapen в чт, 06 окт 2016, 22:35
Здравейте дами!
Чета Ви и се чудя, децата  нали ходят на училище? Защо е необходимо да посещават допълнителни курсове, та да се справят с разните НВО? За мен е сбъркана тая работа.  :peace:
Че е объркана, объркана е.
Но и местата в най-желаните училища са ограничени и борбата е дори за хилядни, особено в София.  :(
Aбсолютно съгласна !
В Софиа наистина битката е за хилядни в бала.
Тъжно,но факт..


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в сб, 15 окт 2016, 16:53
Аз записах моя хубавец в Астра в Люлин и засега съм много доволна.Нооо...трябва много учене и упоритост.Моето синче ,ако не му дишам във врата  , веднага яхва белия кон и забравя ангажиментите.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Педагог в чт, 02 фев 2017, 10:12
Здравейте,

Виждам, че темата е стара и въпреки всичко не намирам нищо писано за школата, в която записах моето дете. Тази година подготвяме и ние седмокласник и емоцията у дома е пълна...хормони бълват от всякъде, а ние като "ужасни родители" държим и да се учи...Положението в началото на годината беше страшно и затова преценихме със съпруга ми, че ще запишем нашия господин в малка школа в квартала. Идеята беше хем да му помогнем за матурата, хем да оставим все пак да си изживее тийнаджърските години. Записахме го в Алекс Академи (в кв.Борово) при една млада и усмихната госпожа по български език. Изключително доволни сме от нея. Минаха само няколко месеца, а синът ми, който в началото на годината абсолютно отказваше да ходи на уроци по каквото и да е,започна да чака събота с нетърпение. Не зная как се казва госпожата, за да ви я препоръчам. Синът ми я нарича Вики. (доколкото зная школата има и филиал в Младост, което нас ни устройва, тъй като наскоро се преместихме в този район, но за съжаление госпожа Вики не преподава там). Искаше ми се да попитам, дали имате отзиви Вие за госпожите по математика от тази школа..тъй като идва 2ри срок и ми се иска да запиша детето си й на уроци по математика?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: BONI в пт, 10 мар 2017, 01:36
Следя темата отрано заради шестокласника ми в къщи. Една позната записа детето си миналата година в ОЦ "Студио S" и бяха мн доволни. Изкара мн добри оценки и сега детето учи в класическата. Та ориентирам се, ослушвам се... догодина ще видим.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Andariel в пт, 10 мар 2017, 07:16
Няма никакъв смисъл дасе впускате вразсъждения дали има сбъркано или няма сбъркано, а просто действайте! Старите школи са се доказали, за новите няма как да знаем.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в пт, 10 мар 2017, 21:54
Школа Софроний- един загубен срок  :xarms:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Andariel в пт, 10 мар 2017, 22:02
при кои учители сте там, че си недоволна?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в пт, 10 мар 2017, 22:10
Писах на лично  :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Myriam в чт, 18 май 2017, 11:04
Сеаг в края на учебната година да попитам за актуални мнения за „Образователни технологии”, насочила съм се към тях, дъщеря ми е в 6. клас и догодина ще кандидатства, основната и насока е към Класическата гимназия.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в чт, 18 май 2017, 18:38
Пожелания за успех на всички седмокласници утре!!!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: gabrielas в пн, 22 май 2017, 09:47
Сеаг в края на учебната година да попитам за актуални мнения за „Образователни технологии”, насочила съм се към тях, дъщеря ми е в 6. клас и догодина ще кандидатства, основната и насока е към Класическата гимназия.
И аз се интересувам от школата.Ще съм много благодарна, ако някой се включи и с мнение за преподаватели.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Косите на Вероника в пт, 26 май 2017, 12:34
Търся отзиви за Ирена Стайкова и Светла Гьорева от Междучасие, това е курса, който ни пасна като часови диапазон, търся неделен.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: срало мече в сб, 27 май 2017, 09:09
Здравейте дами!
Чета Ви и се чудя, децата  нали ходят на училище? Защо е необходимо да посещават допълнителни курсове, та да се справят с разните НВО? За мен е сбъркана тая работа.  :peace:

Като стане Митето на 13г, пак ела тук да се чудиш. :)

Не забравяйте, че всичко зависи и от детето. То трябва да учи, не само да ходи и да отчита присъствие в школата.
Моят опит е с ОТ. Имат система за добро разпределение на материал ежедневно, за да се получават знания с натрупване. Но, ако детето не следва предписанията и пропуска това, което е дадено да се прави у дома, успех няма да има, въпреки посещението на школа.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в пн, 29 май 2017, 10:42
Не забравяйте, че всичко зависи и от детето. То трябва да учи, не само да ходи и да отчита присъствие в школата.
Моят опит е с ОТ. Имат система за добро разпределение на материал ежедневно, за да се получават знания с натрупване. Но, ако детето не следва предписанията и пропуска това, което е дадено да се прави у дома, успех няма да има, въпреки посещението на школа.
[/quote]
Срало мече, какво имаш предвид с това "присъствие в школата"? Нали затова ги пращаме да присъстват в школата - нали там се учи?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в пн, 29 май 2017, 14:43
Срало мече, какво имаш предвид с това "присъствие в школата"? Нали затова ги пращаме да присъстват в школата - нали там се учи?
Зависи от броя деца в курса и от преподавателя. Ако децата са много, а преподавателя работи в тези, които вдигат ръка, съвсем спокойно някой може да се скатава и да не си дава особено зор. Отделно - част от децата приемат школата като в училище - не се обаждаш, ако не си сигурен, че знаеш верния отговор, за да не ти пишат двойка. Не осмислят, че и да сбъркат нещо не е проблем, те са там не за да бъдат оценявани, а за да научат нещо и в тоя смисъл и да сбъркат - по-добре да е там, отколкото в училище или на изпит.
Моят син е такъв тип "скатавка". Ако не му е зададен въпрос, няма да се напъва да се включи в дискусия. Ако продължително време не му се задава въпрос - ще изрисува последните страници на тетрадката с логата на разни футболни отбори, но няма да е съвсем сигурен за какво са говорили в школата  :crazy: Телом ще е присъствал, но файда нулева...
Споделял е, че ако видят, че ще им дадат голямо домашно и реввали в хор "ама в училище имаме много, че и стихотворение на изуст, че и проект по нещоси, кога да го напишем" - как да не се смилят над тях  :crazy:
Та..школата съвсем не е наливане на знания с фуния през ушите и присъствието не гарантира абсолютно нищо. В крайна сметка това са 2-3 допълнителни учебни часа на седмица по предмет, не е кой знае колко самото присъствие там.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в пн, 29 май 2017, 16:42
Мандаринка е права. Хем си зависи от детето, хем от броя учащи и отношението на преподавателя.

Всички деца се опитват да скатават. Ако им мине номера е супер, ако ли не ще пробват пак. Ако преподавателят не си дава зор и гледа да изпее материала - пак е зле. Трябва да се открие златната среда.Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в пн, 29 май 2017, 19:34
Аз затова съм в дилема. Дали в школа или на уроци. И моят син е от скатавките....
За БЕЛ избрах школа ОТ, ще пробвам, ако не става, спирам вноските и при учител. За Мат много ми се иска в ПЧМГ, но още не съм сигурна...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: djaret в пн, 29 май 2017, 20:16
Аз затова съм в дилема. Дали в школа или на уроци. И моят син е от скатавките....
За БЕЛ избрах школа ОТ, ще пробвам, ако не става, спирам вноските и при учител. За Мат много ми се иска в ПЧМГ, но още не съм сигурна...
Много ми се иска школата да не е като в училище и да не се допуска това скатаване. надявам се учителите там да следят нещата изкъсо - нали затова им се поверяват децата, вземат се пари от тях и т.н.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: срало мече в вт, 30 май 2017, 19:39
Ами те следят, обаждат се на родители, пишат, звънят, казват ако видят, че не се учи като цяло. Обаче ако не става-не става. Доста деца отчитат само престой там, без реално да сядат да учат после вкъщи. Например в ОТ имат чудесна система, всичко ти снасят така да се каже, от детето се иска да следва предписанието за упражнения и домашни съвестно. Има деца, които просто не го правят. Не пишат домашното в Мудъл. Звънят учителите, казват, обаче какво от това. Действително, знания с фуния не се наливат и от един престой в стаята с още 10 деца само не се научават нещата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: djaret в вт, 30 май 2017, 20:35
Ами те следят, обаждат се на родители, пишат, звънят, казват ако видят, че не се учи като цяло. Обаче ако не става-не става. Доста деца отчитат само престой там, без реално да сядат да учат после вкъщи. Например в ОТ имат чудесна система, всичко ти снасят така да се каже, от детето се иска да следва предписанието за упражнения и домашни съвестно. Има деца, които просто не го правят. Не пишат домашното в Мудъл. Звънят учителите, казват, обаче какво от това. Действително, знания с фуния не се наливат и от един престой в стаята с още 10 деца само не се научават нещата.
Благодаря за отговора, с. мече!
Какво е това домашно в мудъл? Прозвуча ми интересно. А иначе децата ни искат контрол и проследяване на всичко от нас. Малко са тези, които имат изградени навици и са научени да бъдат самостоятелни.
Ние не сме от тях.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: срало мече в ср, 31 май 2017, 18:03
След всеки урок имат домашни под формата на тестове по формата в платформа, създадена за тази цел. Освен тестовете, в Мудъл има всичко, буквално, събрано-огромно количесто информация, упражнения, лекции. Иска се детето да пише и работи.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Free Soul в сб, 03 юни 2017, 16:12
Влизам пак тук с питане за препоръка за частен преподавател по математика за НВО.
Ако имате личен опит или на вас са препоръчали някого - моля споделете, благодаря.  :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в сб, 03 юни 2017, 18:19
Влизам пак тук с питане за препоръка за частен преподавател по математика за НВО.
Ако имате личен опит или на вас са препоръчали някого - моля споделете, благодаря.  :)
А район? На мен ми препоръчаха в О. Купел и в М.ливади. Но нямам лични наблюдения...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Free Soul в нд, 04 юни 2017, 09:15
В източната част  на София би било идеално - Слатина, Изток, Изгрев, Мусагеница, Хаджи Димитър, Подуяне; но също и към центъра може...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: gabrielas в пн, 05 юни 2017, 09:42
В източната част  на София би било идеално - Слатина, Изток, Изгрев, Мусагеница, Хаджи Димитър, Подуяне; но също и към центъра може...
Аз също се включвам към това питане, за същите райони.Може и на лични съобщения.Благодаря!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в пн, 05 юни 2017, 14:50
В източната част  на София би било идеално - Слатина, Изток, Изгрев, Мусагеница, Хаджи Димитър, Подуяне; но също и към центъра може...
Аз също се включвам към това питане, за същите райони.Може и на лични съобщения.Благодаря!
Аз се включвам с едно по-неделикатно питане - колко струва индивидуален урок по математика и за каква продължителност е цената?
Аз в крайна сметка реших, че за моят син специално по математика положението е за частен учител и въпреки, че е записан за първи модул на школа, говорих с учител за частни уроци. Но цената малко ме стресна, признавам си.
Не знам колко е редно да се обявява публично, но ако не е проблем - е ориентир за бюджета все пак.
Препоръчаният математик взима 50лв за 60 минути. Тъй като съм провела само предварителен разговор и предстои да се видим /да заведа детето/ искам да се ориентирам това нормална цена ли е...В школата един учебен час струва около 9-10лв, на едно занимание има 3 учебни часа /или 30лв/посещение (но за 135минути, не за 60)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в пн, 05 юни 2017, 15:41
Явно е много елитен този математик. На мен ми се вижда много. Още повече, че ще ви трябват поне 2 астрономически часа. Аз плащах по 25 лв. за 90 минути. Учителката изчистваше с нея детайлите, които не схващаше на школата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в пн, 05 юни 2017, 17:26
Моля????????????????
На нас за един час е 10 лв.
  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в пн, 05 юни 2017, 19:50
Мандаринка, ние бяхме на 15 лв за 60 мин. У моя позната ходи госпожа от СМГ, 30 лв за 60 мин.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: lulumba в вт, 06 юни 2017, 00:47
И аз съм чувала за такива цифри. Май най-прехвалените частни така работят. Другите са си нормални - между 10 и 20 за час, по-рядко - 30.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: nad_tab в чт, 08 юни 2017, 12:33
Записвам се да ви следя, записах дъщеря ми във Веди, но се двоумях между тях и ОТ.
Надделя местоположението на Веди, дано да са добри :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в вт, 13 юни 2017, 23:04
В школа "Софроний" доколкото знам е събота или неделя и то от 8 часа до 4 часа ли беше, това са 8 часа, не ви ли се виждат множко.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в ср, 14 юни 2017, 08:50
В школа "Софроний" доколкото знам е събота или неделя и то от 8 часа до 4 часа ли беше, това са 8 часа, не ви ли се виждат множко.
Кое е толкова? Само 1 предмет ли? За мен е много,  даже за 2.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Vache в ср, 14 юни 2017, 09:00
В школа "Софроний" доколкото знам е събота или неделя и то от 8 часа до 4 часа ли беше, това са 8 часа, не ви ли се виждат множко.
Кое е толкова? Само 1 предмет ли? За мен е много,  даже за 2.

Да не би да не сте дочели и да е от 8 до 14  ;-) при това двата предмета...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в ср, 14 юни 2017, 09:24
Не, не. Една позната си е записала детето и има 4 часа мат и 4 часа бел, просто не мога да разбера как може толкова много часове. Вярно за 7 клас трябва голяма подготовка, ама толкова часове.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Adelle08 в ср, 14 юни 2017, 09:30
Ако тези часове са концентрирани в един ден, ми се струва нечовешко. Но моето дете пък беше на училище до от 8 до 13 ч. и от 14 до 16 ч. на курс. Не е било по-малко натоварването.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в ср, 14 юни 2017, 09:40
това го копирах от сайта им:

Занятията са в събота или неделя или в други неучебни дни от 8.30 до 15.00 ч., по 4 учебни часа за всеки предмет, както следва:
     От 8.30 ч. до 10.30 ч. е първият блок от 3 учебни часа с междучасие от 10.30 ч. до 11.00 ч.
     От 11.00 ч. до 13.00 ч. е вторият блок от 3 учебни часа с междучасие от 13.00 ч. до 13.30 ч.
     От 13.30 ч. до 15.00 ч. са часовете за самостоятелна работа (по един учебен час съответно по български език и литература и по математика).
     Допълнителните консултации за учениците, които срещат затруднения, са след 15.00 ч.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в ср, 14 юни 2017, 18:59
Значи казвам ми какво ми е казала една приятелка и това го пиша тука!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: nad_tab в чт, 15 юни 2017, 00:26
Значи казвам ми какво ми е казала една приятелка и това го пиша тука!

Приятелката преувеличава, звучи точно, като една жена каза.... как не се научихте, да не пишете глупости  :ooooh:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в чт, 15 юни 2017, 08:28
Мн.ч.?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Vache в чт, 15 юни 2017, 09:28
Не, не. Една позната си е записала детето и има 4 часа мат и 4 часа бел, просто не мога да разбера как може толкова много часове. Вярно за 7 клас трябва голяма подготовка, ама толкова часове.
Обичкновено са по 3 учебни часа, което прави 2 астрономически. По двата предмета общо 4 астрономически. Но тези може да са изключение.

Аз лично смятам, че натоварването трябва да е равномерно. Така се и учи по-добре. Моето дете ходеше през седмицата на всички школи и само в съботите на занимания по преразказ.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в чт, 15 юни 2017, 11:25
Ами днес пак я попитах и тя това ми твърди, може и да е някаква допълнителна група, понеже съботнаата и неделната мисля, че са по различни часове. Може и тя да се е объркала нещо.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Angel_Dust в нд, 18 юни 2017, 14:52
Някой има ли мнения и опит с Школа Лозенец или Елина?
(Сега ще е 6 клас синът ми, не ми се ще да го пренапъввам, но все пак ми  се иска да има 2-3 часа седмично допълнително математика, да влиза в час лека-полека, т.е. за 6 клас и местоположението е от значение, но все пак ми се иска да са и свясни и съвестни учителите).
Или ако може да препоръчате нещо в района около Лозенец-Ив. Вазов


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Gigi в пн, 19 юни 2017, 10:22
От кой клас записвате децата на курсове за подготовка за НВО?

Аз честно да ви кажа тотално се обърках вече с толкова много мнения, препоръки и т.н. относно школи, преподаватели и какво ли още не.

Един казва 6ти клас е рано, друг 7ми е вече късно???

(А пък изобщо не искам да коментирам сбърканата ни образователна система!
Не ми е ясно как може на НВО да се дава нещо, което е пъти по-трудно от това което е учено в училище, но това вече е извън темата...)Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: rihan в пн, 19 юни 2017, 10:28

Всичко е възможно на изпита след 7. клас.Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Prizma в пн, 19 юни 2017, 11:27
От кой клас записвате децата на курсове за подготовка за НВО?

Зависи от общата подготовка на детето. Произведенията, върху които ги изпитват, се изучават само в 7.клас, т.е. има логика на школа да се ходи само в 7.клас.
От друга страна, ако детето има пропуски по отношение на правопис, пунктуация, граматика и умения за преразказване, може да започне школа и в 6.клас.
В 7.клас школите са с различен хорариум, така че можете да се спрете на школа в 7.клас с повече часове.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Gigi в пн, 19 юни 2017, 11:44
 Prizma, благодаря за отговора.  :)
Явно съм на прав път вече, по мат. нямаме проблеми но по бел се затруднява и има пропуски.
Вероятно от 6ти ще е на бел, а вече в 7ми и на двете.
Сега остава на школа да се спра.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в вт, 20 юни 2017, 12:40
това го копирах от сайта им:

Занятията са в събота или неделя или в други неучебни дни от 8.30 до 15.00 ч., по 4 учебни часа за всеки предмет, както следва:
     От 8.30 ч. до 10.30 ч. е първият блок от 3 учебни часа с междучасие от 10.30 ч. до 11.00 ч.
     От 11.00 ч. до 13.00 ч. е вторият блок от 3 учебни часа с междучасие от 13.00 ч. до 13.30 ч.
     От 13.30 ч. до 15.00 ч. са часовете за самостоятелна работа (по един учебен час съответно по български език и литература и по математика).
     Допълнителните консултации за учениците, които срещат затруднения, са след 15.00 ч.

Точно така е. Не е много време, защото имат почивки, и се отмята доста работа. След 15 часа приканват само определени ученици с много пропуски да остават. Според мен е много удобно и полезно, защото в това време се обръща индивидуално внимание, почти като на частен урок, а е включено в цената, Поне така беше преди няколко години, когато сме ползвали услугите им. За второто дете вероятно пак ще ги ползвам, стига да са запазили качеството и условията.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в вт, 20 юни 2017, 17:07
То пък да им имам и голямите почивки  :35: :35: :35:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в вт, 20 юни 2017, 17:09
Децата в 7 клас не са в ясла. Почивките са колкото да отдъхнат, да хапнат- пийнат и толкоз. Все пак се предполага, че са отишли да учат...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в вт, 20 юни 2017, 17:13
Именно! Ти така каза, че не е било много време, понеже имало почивки, като почивката поне при нас беше една и тя бе 10 минутна. При 4,30 часа  :35:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в вт, 20 юни 2017, 17:18
Има почивки, нормално е за толкова време, не ги държат вързани на стол :)

Спора ми се струва детински. Мисля че споделих полезно инфо и който се интересува, ще разбере какво съм написала :smirk:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: iniici в чт, 20 юли 2017, 13:43
Синът ми сега ще бъде 6 клас и ще го записваме във Веди. А при входящият тест ли се опрделя дали ще е в 7 или 1 училище?


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в чт, 20 юли 2017, 15:24
Като вече минала по този път искам да изкажа задоволството си от школа Астра в Силвър център в Люлин.Определено съм доволна, какво и синът ми.Успех на децата, на които предстои седми клас.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: savina123 в чт, 20 юли 2017, 15:41
Може ли повече инфо за школа Астра-по-колко деца са в група, как минават часовете,има ли контрол? Математиката как е? Благодаря :hug:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama Mimi в чт, 20 юли 2017, 15:57
Аз също искам да споделя с мамите на бъдещите седмокласници нашата радост от високите оценки на дъщеричката на Националното външно оценяване за 7 клас  :D И всичко това дължим на УЦ "Регалия"  newsm10
Изборът ни на школа се оказа правилен! Перфектна организация, ефективно обучение (вкл. тестове онлайн върху изучения материал), работа в малки групи, добри учители, специално разработени учебници и помагала от издателството към школа, постоянна връзка с нас, родителите.


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: slan4ogled в пт, 21 юли 2017, 11:40
Момичета имате ли мнение за школа "Просперитет и развитие"?
Ще се радвам да споделите.


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Vache в пт, 21 юли 2017, 11:59
Момичета имате ли мнение за школа "Просперитет и развитие"?
Ще се радвам да споделите.

Дъщеря ми беше в школата по БЕЛ. Изключително доволна съм!!! Ходеше 2 пъти седмично по 2 астр. часа. В съботите са практикумите по литература (още 2 астр. часа). Тогава пишеха преразказите. Ходеше и винаги когато имаше нужда, за да се подготви за класно, контролно... Учителите оказват сериозен натиск да се учи. Имат много високи изисквания. Детето ми изкара приличен резултат - 85 т. Можеше и повече, но в крайна сметка никой не налива с фуния в главата, зависи и от самото дете. Смятам, че в школата по БЕЛ получи страшно много като знания, отношение и т.н. Също така децата около нея изкараха чудесни резултати, вкл. и по-високи.
За математиката не мога да кажа нищо, защото тя посещаваше школата в училище.
Иначе я записах още през юни преди 7 клас да изкара един обобщителен месец на материала за 6 клас. Там получи домашно за лятото, което се проверява своевременно. Изобщо през лятото си свърши работата с четене на произведения и това беше контролирано от школата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ДХ3 в пн, 24 юли 2017, 11:54
Може ли повече инфо за школа Астра-по-колко деца са в група, как минават часовете,има ли контрол? Математиката как е? Благодаря :hug:
Не знм колко деца с били в група, може би 8-10 деца.Разделят ги на няколко друпи според знанията им и така групата върви заедно, без изоставащи или напреднали.Ако някое дете напредне, минава в по-горна група, а ако някое изостане, отива в по-задна.Деца, които губят времето на учители и съученици с нежелание да учи, биват изключвани.Правят се родителски срещи регулярно, праща ни се информация по мейл и има контакт по телефона с координатор.Подсещат ни за пробни изпити, промяна в часовете на уроците, родителски, отсъствия на децата.Няма вариант детето да не е посетило урок и ние да не разберем.Има 4 пробни изпита, два от тях в реални условия.
Курсовете са съботна или неделя , на блокове с обедна почивка.Започват в 8ч. до 14ч. и така имат половин ден почивка след това.
Отделно има  организирани интензивни курсове началото на септември , предшестващи основния курс, както и такива през пролетната ваканция.
Синът ми започна с нежелание посещенията, на края на им не искаше да свършват :) Дори пожела да посещава интензивния курс през априлската ваканция.
Решихме да го запишем в Астра по препоръка на наши близки и не съжалявам.
Но, много важно и основно : ако детето не иска да учи никой не може да му помогне.
Моя син не положи максимум усилия, заради което имахме безброй разговори, но възрастта им е трудна, заради което не исках да го пресирам.
Факт е, обаче, че от 3/4  като оценки в 6 клас в училище, започна да получава 5/6 в седми клас.
В началото ги разпределят в няколко групи и започват занимания, като минат около 20-30 дни, следва последващото разпределение по ниво на знания , и за моя изненада той бе във втората по напредналост група и по двата предмета, а на входящото ниво при започване на курсовете имаше 3-ки!Явно бързо успяха да ги стегнат и да започне сериозно обучение и той навакса с материала.
Учителите имат подход и на децата им е приятно.
Сега мисля да го запиша на английски в същата школа.Дано съм била полезна.Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: savina123 в пн, 24 юли 2017, 17:00
Благодаря :hug: За английския е ходил 1 година и бяхме доволни.Но беше доста отдавна,сега не знам как е.Успех :hug:


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в сб, 29 юли 2017, 15:02
Търся свежи отзиви за Милениум в Гоце Делчев☺ Под свежи разбирам от последните 3-4 години. Мерси!


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в вт, 01 авг 2017, 14:47
Търся свежи отзиви за Милениум в Гоце Делчев☺ Под свежи разбирам от последните 3-4 години. Мерси!

Ако детето учи съвестно, школата е ок. Подготвят сходно на няколкото останали топ-цитирани школи. Провеждат редовно пробни изпити с анализ къде се намира спрямо останалите явили се даден ученик. Пробните се доближават достатъчно до реалните, така че дават реалистична представа. Ако ви е удобно мястото-не се колебайте.


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в вт, 01 авг 2017, 18:07
Ами от тези, за които научих тук във форума, тази ни е единствената горе-долу наблизо. Повечето сякаш са в център-изток, а ние сме в Бъкстон и детето ще се придвижва само. Ако има и друга читава в района, която съм изпуснала, моля те напиши! Мерси!


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в вт, 01 авг 2017, 19:55
Белинда, ние сме в М.ливади, но избрах ОТ. И въпреки, че имаме в училище /2ро/, моят хубостник ще ходи на Македония. Целта ми не е да плащам, а той да се хили още 3 часа с половината клас. В петък от 14,30 до 17,30 е на математика при Жени Александрова, в неделя от 12 до 15 е на Бел при Щерева. Надявам се да сме уцелили.
Иначе, като вариант ОТ имат изнесено съботно-неделни БЕЛ и МАТ във 2ро.


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в вт, 01 авг 2017, 22:37
Хм...нещо не съм ги допроучила нещата май...За варианта във второ изобщо не знаех, за срамотите, а той учи точно там...Май още ще почета.
Спокойна, а смените вече знаят ли се, че си го записала за петък следобед?


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: mi6i в вт, 05 сеп 2017, 10:30
Здравейте,

случайно попаднах на темата /след обновяването на сайта срещам доста затруднения с откриването на темите...или пък проблема е в мен.../. Вчера бях в офиса на ОТ за информация. Занятията се провеждат на 3 места в София - Руски п-к, кв. Слатина и 2ро училище.
Курсовете са в събота/неделя или ден от седмицата. Цената на един модул е 740лв. При записване на два модула - БЕЛ и МАТ има 5% отстъпка. Плащат се разсрочено на 6 вноски. Все още има места, макар че броят на учениците в групите беше малко уклончив - 8/10/12 деца...Има входно ниво. Полагат се и 3 безплатни консултации по предмет ако ученика се затруднява. Всички допълнителни материали ги осигуряват + някаква онлайн система за решаване на тестове и домашни, доколкото разбрах. Ще се проведе и родителска среща на 14 или 15/09.
Днес ще проверя и условията в още една школа,за която прочетох препоръки тук и ще преценя къде да го запиша, предвид че той не е нито от много ученолюбивите, нито от много амбициозните...:disappointed_relieved:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Ери в вт, 05 сеп 2017, 22:39
Аз също искам да споделя с мамите на бъдещите седмокласници нашата радост от високите оценки на дъщеричката на Националното външно оценяване за 7 клас  :D И всичко това дължим на УЦ "Регалия"  newsm10
Изборът ни на школа се оказа правилен! Перфектна организация, ефективно обучение (вкл. тестове онлайн върху изучения материал), работа в малки групи, добри учители, специално разработени учебници и помагала от издателството към школа, постоянна връзка с нас, родителите.


Напълно съм съгласна!
Днес записах сина ми там, дъщеря ми изкара курса преди 2 години и влезе с чудесен бал по първо желание :smile:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mama Mimi в чт, 07 сеп 2017, 09:49
Аз също искам да споделя с мамите на бъдещите седмокласници нашата радост от високите оценки на дъщеричката на Националното външно оценяване за 7 клас  :D И всичко това дължим на УЦ "Регалия"  newsm10
Изборът ни на школа се оказа правилен! Перфектна организация, ефективно обучение (вкл. тестове онлайн върху изучения материал), работа в малки групи, добри учители, специално разработени учебници и помагала от издателството към школа, постоянна връзка с нас, родителите.


Напълно съм съгласна!
Днес записах сина ми там, дъщеря ми изкара курса преди 2 години и влезе с чудесен бал по първо желание :smile:
Ери, няма да останете разочаровани - сигурна съм  newsm10 Горещо препоръчвам школата!


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: march1 в пн, 11 сеп 2017, 16:46
Здравейте, синът ми е седми клас и мисля да го запиша в школа, която се намира в близост до училището му и бих искала да попитам някой има ли впечатления, казва се учебен център СИТИ.


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: КераЦудка в чт, 14 сеп 2017, 10:18
Какви допълнителни материали ще ползвате по БЕЛ и Математика :-)


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: alexova в пн, 18 сеп 2017, 11:37
Здравейте, мами/ татковци/,

Имам седмокласничка  в 22СУ и съм в треска вече, толкова ми е притеснено, къде какво да запиваме, че незнам.
Отделно вкъщи цари спор къде да се кандидатства, пълен хаос. И детето не знае какво иска та не знам как ще оцелея тази година. Засега сменасочени към НПМГ/ Американски колеж/ и то там, не иска да чуе за немската гимназия. Надявам се да се осъзнае.
Госпожицата е на мнение, че сама може да се подготви, но аз като гледам , всеки ходи на уроци и то от 6 клас за да се подготвя за след 7 клас, някой цяло лято и учеха материала за 7 клас,.....
Ще се върна да ви дочета, че не успях да мина всички странички.

Надявам се скоро да имаме строен график и яснота за да се поуспокоя малко.Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mileto в пн, 18 сеп 2017, 13:06
Притесненията и тревогите на този етап не са добър съветник, да кажа, че са безпочвени и само ненужно се напряга ситуацията.
Решете дали детето ще ходи допълнително на уроци, какви да са те. И това е на този етап. Никой не ви дава зор в момента да вземете решение как да си подредите желанията.

С две думи - ще оцелеете, нямате друг вариант  :mrgreen:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: alexova в пн, 18 сеп 2017, 14:09
Притесненията и тревогите на този етап не са добър съветник, да кажа, че са безпочвени и само ненужно се напряга ситуацията.
Решете дали детето ще ходи допълнително на уроци, какви да са те. И това е на този етап. Никой не ви дава зор в момента да вземете решение как да си подредите желанията.

С две думи - ще оцелеете, нямате друг вариант  :mrgreen:
Да, това е въпроса, къде и по какво, тъй като тя всичко си знае:)

Оказа се, че за някой профилирани паралелки е нужно и участие в олимпиади, което дава допълнителни точки.
В момента проучвам и се надявам да намеря оптималния вариант, слава богу има още свободни места.

Някой записал ли се е в Образователни технологии, някакви отзиви за преподаватели?Успех на всички ученици в 7 клас:)


Титла: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в пн, 18 сеп 2017, 19:19
Моят син е в Обр. Технологии. По Бел е при Щерева, по Мат ме ядосаха и може би ще го преместя. Беше записан при Ж. Александрова, на своя глава продавачите на услугата го преместили при Г. Гавраилов. Нямам против този преподавател,  но аз съм избрала при кого да го запиша. Можеше поне да ми звъннат...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Fifiana в пт, 20 апр 2018, 11:47
Записвам се и аз тук, да следя и да се информирам - школа ли, коя школа, частен учител или и двете.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: alexova в пн, 23 апр 2018, 11:01
Моят син е в Обр. Технологии. По Бел е при Щерева, по Мат ме ядосаха и може би ще го преместя. Беше записан при Ж. Александрова, на своя глава продавачите на услугата го преместили при Г. Гавраилов. Нямам против този преподавател,  но аз съм избрала при кого да го запиша. Можеше поне да ми звъннат...


На какво ниво е синът ви в училище, виждате ли напредък ?
Аз така и не записах моята там,  по математика реших, че можем сами да се подготвим с повече решаване на адачи, по БЕЛ е с учител, за мен това е най- добрия вариант за  ученик на добро ниво в училище/ т.е с отличен , но аз съм на друго мнение за оценката й/


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Спокойна в пн, 23 апр 2018, 12:05
Моят син е в Обр. Технологии. По Бел е при Щерева, по Мат ме ядосаха и може би ще го преместя. Беше записан при Ж. Александрова, на своя глава продавачите на услугата го преместили при Г. Гавраилов. Нямам против този преподавател,  но аз съм избрала при кого да го запиша. Можеше поне да ми звъннат...На какво ниво е синът ви в училище, виждате ли напредък ?
Аз така и не записах моята там,  по математика реших, че можем сами да се подготвим с повече решаване на адачи, по БЕЛ е с учител, за мен това е най- добрия вариант за  ученик на добро ниво в училище/ т.е с отличен , но аз съм на друго мнение за оценката й/

Напредък няма. По скоро виждам обратен ефект. Поддадох се на истерията с школите и съжалявам! Малката е в 6 клас и я чака друго.
Но не мисля, че той би се справил само с решаване на задачи вкъщи. Вчера беше на пробен в ПЧМГ, ами...трудни са си, дори и за деца от школи. Сега е при госпожа, която ще му ходи по главата цял месец.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: alegra в вт, 24 апр 2018, 17:23
записвам се да Ви чета. Благодаря за полезната тема.
Аз от сега съм с резерви към школите и търся индивидуален учител за подготовка по НВО по български.

Ще съм признателна да споделите опита си на колко пробни изпита се явяват децата в 7 клас преди същинския изпит за НВО и дали пробните изпити са полезни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lodsi в ср, 23 май 2018, 15:49
Здравейте, решила съм да запиша дъщеря си в Милениум в 104 училище (Гоце Делчев).
Някой би ли могъл да ми препоръча преподаватели?
Едиствено при Марта Джалева (по български) няма места.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Pate в пт, 25 май 2018, 08:57
Здравейте, решила съм да запиша дъщеря си в Милениум в 104 училище (Гоце Делчев).
Някой би ли могъл да ми препоръча преподаватели?
Едиствено при Марта Джалева (по български) няма места.
Моята дъщеря е записана при Гелева по математика и Христемова по български


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в пн, 11 юни 2018, 13:52
Има ли деца, които ползват школи за подготовка в Овча купел?Търся уроци в квартала и препоръки


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в пн, 11 юни 2018, 14:36
Здравейте, решила съм да запиша дъщеря си в Милениум в 104 училище (Гоце Делчев).
Някой би ли могъл да ми препоръча преподаватели?
Едиствено при Марта Джалева (по български) няма места.
Чаках да минат матурите, за да не пиша наизуст. Вече мога да подкрепя пристрастията си с резултати. Препоръчвам с две ръце и два крака г-жа Бонева по Мат и г-жа Гюлеметова по Бел. Първата е учител-вдъхновител, рядко съм срещала такъв прекрасен човек, а за втората мисля стига да кажа, че детето изкара 93 т. по бел, благодарение на което сега балът му стига за където си поиска. Също така трябва да отбележа, че именно заради тези две жени синът ми в момента изобщо обмисля НЕГ като възможност. Преди беше категоричен за друга гимназия, но толкова ги харесва, че се замисли дали пък да не отиде там, където преподават те. Това е доста показателно за връзката ученик-преподавател. Много, много съм им благодарна!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lodsi в пн, 11 юни 2018, 14:51
Благодаря на Pate и belinda за отзивите  :bouquet:
Аз записах дъщеря ми на 30 май още при Христемова по български и при Чичева по математика.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: trapa в пт, 15 юни 2018, 23:16
За Младост Учебен център Когито. По математика водят Добри Данков и Правда Найденова, по БЕЛ Веселинка Димитрова и Елка Смерикарова. И двете ми деца бяха при Добри Данков по мат. Дъщеря ми се подготвяше при Димитрова по БЕЛ преди 2 години за НВО, а синът ми тази година беше зрелостник и с още 2 деца се подготви за матурата. Отлични резултати.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Seanon в пт, 22 юни 2018, 15:57
Здравейте дами, върнах малко назад да ви чета, за Образователни технологии видях само едно не много добро мнение. Дали някой друг може да сподели нещо за тях?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в сб, 23 юни 2018, 22:02
И синът ми е записан при г-жа Христова в 104-то. По математика ще разчитаме на подготовката в училище(математическа паралелка е). Само за сведение, аз предпочитах седмичните занимания в база Лозенец, но още в средата на май местата при Христова бяха запълнени. Не е изненада, тъй като групите са 6-7.деца. Избрахме преподавателя по препоръка на близко дете, което беше на курс при нея. Понастоящем е ученик в НЕГ. По негово мнение благодарение на нея е успял да изкара толкова висока оценка, че да го приемат там.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в пт, 06 юли 2018, 17:37
Сега виждам, че изглежда автокоректора на телефона ми е сменил името на г-жа Христемова с Христова.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ipon2001@abvbg в пт, 13 юли 2018, 16:20
В СМГ  ДЕТЕТО МИ ИЗКАРА НА ДВАТА ИЗПИТА   ЧЕТВОРКИ 17/18 г


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: nad_tab в пт, 13 юли 2018, 18:18
Хайде и аз да споделя за Веди, добра школа е, но не по-добра от ОТ, където имам наблюдения от друго дете. От групата на дъщеря ми имаше мнооооооого разнообразни оценки, от дете с почти 100 точки и по двата предмета, до такива, който изкараха ниски резултати. Ние сме по средата, с бал за Испанската с Френски, но детето реши, че предпочита Английската с Немски. Изкара 85 по МАТ и 87 по БЕЛ.

Аз лично усетих, че нещо и липсва, заради ниските оценки на пробните изпити и последния месец ходи и на частни учители и по двата предмета. Учителите изразиха мнение, че пропуски няма, просто и липсва увереност, която смятам, че точно те помогнаха да придобие.

Извода е, ако на детето не му се учи, не очаквайте чудеса, а метода на преподаване във Веди и ОТ, са почти идентични, изберете школата, която ви е най-удобна и гледайте как върви детето с пробните изпити, във Веди са по-трудни от матурите, но поне се вижда, къде има проблеми.Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в пт, 13 юли 2018, 18:36
Извода е, ако на детето не му се учи, не очаквайте чудеса,
Това го пиша на всичките си приятели с бъдещи седмокласници, които ми се обаждат с молба за препоръка за школа и учители. И Господ да дойде да им преподава, не седне ли то после вкъщи самичко да си пререши задачите, за да хване, ако има нещо недоразбрано, да си напише преразказа, да си научи - ама качествено, без да блее в телефона - не става. Част от децата са съвестни и сами се мотивират да правят всичко това, по-голямата част вятър ги вее и контролът от нас, родителите, си е необходим поне първите 1-2 месеца, докато свикнат. И моят син ми е споделям за деца, които си цъкат на телефоните по време на час в школата - пари на вятъра!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Mileto в пт, 13 юли 2018, 19:02
Подписвам се с две ръце по написаното от Belinda. Успехът е комбинация от добра основа върху материала от 7 клас, добрата школа  или учител И основно от отговорността на детето към случващото се.
Аз имам късмет с много отговорна девойка, ходи във Веди, работеше върху взетото, пререшаване, допълнителни задачи си решаваше, сборници, всички минали нво-та.
Приета е в 91 НЕГ по първо желание, не й стигна балът само за паралелката с немски в СМГ, но тя така или иначе твърдо не иска СМГ.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мандаринка в нд, 15 юли 2018, 09:08
И аз се подписвам под казаното от Белинда. Курсът е някакви 2 часа седмично по предмет - това нищо не гарантира, но е място, където може да зададеш всякакви въпроси, да си доизясниш всякакви проблеми, пък и чуваш още веднъж материала, поднесен вероятно по по-различен начин. Домашните са нещо като минимум - трябва да се правят толкова тестове, колкото е необходимо, за да станат без грешка (първите модули) и да се решат толкова втори модули, колкото е необходимо, за да станат на максимума на възможностите на детето (не всеки може да стигне до 35т по предмет, но първи модул е абсолютно, абсолютно възможно и необходимо да е на максимум). И е важно да няма никакви недоучени неща от шести клас, защото в 7 клас материалът е много и няма време да се попълват пропуски.
Относно школите - моят син в 6 клас беше в Междучасие, в 7 клас - в малка школа по БЕЛ - разликата е много по-личното отношение към всеки ученик, индивидуалните домашни, според това на кого какво му е трудно, обратната връзка, а и пробните се проверяваха в същия ден, не след 2-3 седмици, когато си забравил какво си писал. Случвало се е госпожата да пише в групата на курсистите, че са били разсеяни и часът е пропилян, да ми пише лично, че детето има проблем с едикакъв си материал и трябва да наблегне на него, вълнуваше се накрая с тях - какво са сбъркали на самото НВО, какви оценки са изкарали, как са подредили желанията и къде са приети.  Не казвам, че в Междучасие при Нела Димова можеше да минава между капките, но поне се опитваше, докато в другата школа (Маре) изобщо нямаше такава възможност.
Това, заради което се отказах от Междучасие е математиката - там му трябваха индивидуални уроци, защото проблемите му бяха предимно, че смята наум ненужно сложни сметки, че не разписва решения, че решава задачи без чертеж, че бърза, че недоглежда. Реших, че в курс такива проблеми не се оправя ефективно, трябва индивидуална работа. Накрая пак беше успял да не прочете правилно едно условие и да не види (!) една В-поддотчка, да си поправи вярна задача при проверката (решаваше 1 модул за 30 мин и после - сума грешки от недоглеждане - поне това го овладяхме и пораженията бяха 1 грешка на първи модул - задача, която решил вярно и проверявайки - какво прочел, поправил си я грешно...).
Съобразете се с детето, ако темпото, с което работи е по-бавно - индивидуални уроци. Ако е тип "скатавка" - малки групи или пак уроци. Важно е детето да осъзнае, че всичко зависи от индивидуалната работа, от тестовете, които ще решава само, в къщи и когато нещо му е трудно - точно това да се упражнява, а не да го подминава.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: lulumba в чт, 19 юли 2018, 14:37
И от мен един глас за Маре по Бел.
Присъединявам се към предишните мнения, че всичко зависи и от самото дете. Ако то гледа по-лежерно на нещата и подхожда безотговорно или подценява двата изпита, не очаквайте чудеса, ако ще и боговете на математиката и литературата да му преподават. Като добавим към това и сложният рогат пуберски характер, който понякога не позволява какъвто и да е родителски съвет/контрол, нещата са леко сложнички. Но не и невъзможни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: gabrielas в ср, 25 юли 2018, 00:26
Дъщеря ми беше в „Софроний” първия срок.Нямаше никакъв напредък и минахме на индивидуални уроци.На нас школата ни беше препоръчана, но мога да кажа, че зависи много от детето.Ако то е съвестно,мотивирано и учи старателно ще успее независимо от школата и преподавателите.Г-жа Андреевска безпорно е добър математик,но при нея учат само отличниците.Така че и да се запишете при избрани преподаватели в школата,може детето ви да бъде преместено в друга група,на по-слаби деца, дори без да ви уведомят.При нас така се получи.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в ср, 25 юли 2018, 11:06
И аз съм писал разочарованията си от тази школа. Добре, че бяхме 6 клас и не стана гаф в 7 клас


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Seanon в чт, 26 юли 2018, 10:24
И аз съм писал разочарованията си от тази школа. Добре, че бяхме 6 клас и не стана гаф в 7 клас

Опитах се да намеря стари ваши публикации, но не успях. Бихте ли споделили пак моля? Може и на лични, ако не искате да се повтаряте пак тук. Благодаря.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 08:58
Постът ми не е в пряка връзка с школите, но е провокиран от писано по- назад за сложността на пробните по мат в тях. През годините, ей така за кеф, съм решавала пробни на доста столични школи, че и на някои от Варна, Пловдив, Русе...И по скромното ми мнение най- лесните задачи са от Образователни технологии и Веди, следват тези в Милениум и Регалия, после задачите на Ж. Андреевска от Софроний  и тези на Бултест Стандарт, накрая, разбира се, тези в СМГ.
Белинда, чак сега се зачетох в темата, та затова и чак сега казвам"не те излъгах преди близо година, когато ти похвалих тандема Бонева/Гюлеметова". И все пак за мен номер 1 по БЕЛ си остава г-жа Н.Христемова.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 09:43
Не е нужно пробните да са в пъти по-трудни. Достатъчно е да са една идея по-трудни. Каквито са на ОТ. Детето ми, посещавайки пробни изпити на цитираните горе школи, се е случвало да е просто опропастен ден и излишен труд с пробен с много по-трудни задачи. Те не са нужни за отлично представяне на НВО впоследствие.
Ако се гони висок резултат на НВО се гони автоматизиране на типа задачи от НВО. И за да не звучи в стил "кисело грозде", детето е с резултат над 98 точки по мат.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 10:48
Сметанапалата, никъде не съм казала, че е нужно да се ходи на пробни, на които задачите са доста по-сложни от тези на реалния изпит, просто подредих (според собствената си преценка) трудността на задачите по школи. А специално  за Веди, а и за ОТ, не съм съгласна, че са дори и с идея по-трудни от истинското НВО. До него, с малко по-завъртяно поднасяне, се доближава най -много  сякаш Регалия.А и това кое дете колко има не е съвсем показателно, понеже зависи какви са задачите в отделните години. От типа на тазгодишната 24--та с допълнително построение никога не имало в пробните на Веди, ОТ, Регалия, Милениум, както и на изпит по новия формат от 2010 насам. Срещала съм такива само в пробни на Софроний, СМГ, ПЧМГ, та ето как в един момент ще се окаже все пак положително да идеш и на техен пробен, макар и по-сложен, дори само с цел да разбереш, че има и такива задачи, за да им обърнеш и на тях нужното внимание. Каквото и да си говорим, за тях в училище не остава време ( изключвам математическите гимназии и паралелки) , в болшинството школи също не се разглеждат въобще или за цвят се показва някоя единична задача..Дано след тазгодишния изпит нещата в това отношение да се променят, понеже и много добре подготвени деца се предават пред задачи, в които е нужно да знаеш "хватката". А 5-10 точки могат да се окажат решаващи в горния регистър за децата с апетити към най-високобаловите паралелки, особено в тези с утрояване на мат.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 11:06
Ако се целиш в паралелки, където се утроява МАТ, е повече от ясно, че ще огледаш и повече типове задачи и ще огледаш и другите школи, най-вече на СМГ и ПЧМГ и няма да останеш на една ми ти гола Регалия например.
Ясно е иначе, че преценките са различни.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 11:12
Ами хич не ясно, докато не стане като тази година.Само с разглежданото в  стандартните школи (не на СМГ и ПЧМГ) ежегодно влизат деца в СМГ с по 99-100  точки. Ама техните 100 не са като тазгодишните 100..


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 11:17
Кое точно хич не е ясно, не става ясно, ама здраве да е. Писала съм някога по тази тема, за мен е минало, и цял живот на база минали събития няма да давам мнения, изказала съм се, мнението ми и преценката ми са различни просто.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 11:31
От написаното се разбира, няма нужда от заяждане, ама здраве да е. Съвсем ясно написах, че предишни години И деца, готвили се само в Софроний, Регалия, Веди, Милениум, ОТ  и др. са приемани в СМГ с резултати по мат, близки до максималните. Та хич не е толкова ясно, че заради апетита им към гимназията непременно е трябвало да се ориентират и към курсове в СМГ/ПЧМГ, а не само да разчитат на някоя си школа от изброените. Докато тази  година само с наученото в упоменатите школи може и да се разминали с исканото заради липсата на оттрениран подход към задачи, решими САМО с построение, а не от незнание и недостатъчна подготовка.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 11:36
Отново съм на различно мнение. Тази година, с наученото в школите, се класираха за СМГ, просто с по-нисък бал от предходната година.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 12:34
Отново съм на различно мнение. Тази година, с наученото в школите, се класираха за СМГ, просто с по-нисък бал от предходната година.
С този пост приключвам коментарите по темата. Горното включване противоречи на предходното ти, според което било ясно, че ориентиралите се към СМГ дори в предходните години с по-лесно достижими в сравнение с тази година  максимални резултати или близки до тях  е трябвало са разчитат на нещо повече от една гола Регалия...
Статистиката е пред всеки, нека сам си направи сметките.Едно отлично подготвено дете от упоменатите школи без никакви грешки до 24-та зад +вярно нейно първо подусловие и забиване в останалата й част заради непознаването й
като вид  и подход за решаване  с  резултат от 93-94 точки по мат и прекрасен примерен резултат по БЕЛ от 95 точки тази година е останало аут от немските паралелки на СМГ дори и на 2 класиране. Същото дете със стабилната си подготовка в минали години би имало около 100 точки и би било прието още на 1 класиране без никаква нужда от курсове в школи, в които се разглеждат И такива задачи.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 12:59
Пенсионирана русалка, изобщо не си разбрала и внушаваш нещо, което не е така.
За немската паралелка на СМГ въобще не говоря, тя е "друга губерния". Говоря за СМГ, която не е само немската паралелка.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 13:15
Каква друга губерния...Има хора с ясно изявено желание за математика, комбинирана с немски и английските паралелки не са им приоритет. В класа на моите деца сред 26 има цели две такива. А това е само един клас. Като не им е стигнало за СМГ с немски, на втора позиция са приети в езикова с немски и планове(станали после факт) за профилиране с мат, въпреки че балът им е бил предостатъчен за СМГ с английски, така че нищо не внушавам..Макар да е по-масово застъпено писането на двете позиции на СМГ една след друга, има достатъчно деца и с друга подредба и те са предимно идващи от други училища, не от СМГ.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 13:21
На твоите деца така, но на моите-иначе. Съседското дете без визия за категорично немски в СМГ си влезна без оглед на немския в СМГ. И без анализи до припадък ежегодни и без да пише езикова, т.е. НЕГ след това, а всички математически паралелки просто. Та версии всякакви има. И не бива да се изхожда само от собствените или на тези около нас.
Темата е за школите, изказала съм мнение за школите (в случая за пробните), различно от твоето и не разбирам защо се чувстваш длъжна да се наложиш. Имаме различно мнение, пиша го за стотен път, и различното мнение все пак дава различен мироглед, позиция, на тези, които четат може и да им е полезно. Не е нужно да оспорваш до премала. Разбрах твоята позиция, единствено казах, че моята е различна и съм я изложила.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 13:45
Дадох пример, както и ти, не правя никакви анализи на база него. 5 -10 -15 деца да има само в цяла София с такава ориентация, пак са ощетени с неприемането  им в най- желаната паралелка,  не от незнание, а заради безхаберие на училища/школи. Още в първи си пост написах, че просто се надявам множеството школи в тази връзка, за училищата не храня надежди,  да променят подхода си и да разглеждат всякакви задачи от седмокласния материал, а не да карат в стил - през параметричните неравенства, през усложнените разлагания, през задачите  с построение, през по-завързаните текстови можем да не минем въобще или можем да ги претупаме, понеже не се падат..Ми не може, понеже  очевидно се падат и именно те в един момент, макар и за ограничен набор от деца, се оказват решаващи за приема. Тя затова е сложена тази 24-та в тазгодишния й вид, за по-прецизна селекция на деца в паралелки с мат.В това няма нищо лошо, стига  да е налице подготовката за целта и извън МГ.
Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: smetanapalata в ср, 08 авг 2018, 13:51
А аз се надявам на масов отлив от школи, но уви, осъзнавам, че няма да се случи. И съм ЗА с пет ръце за задача, която да отсее.
Ти каза, че приключваш темата и не го направи, затова аз я приключвам. Мина ми времето на школи и изпити, изказала съм се, затова се оттеглям от темата.
Успех на следващите в безумието.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: lorenca в ср, 08 авг 2018, 14:00
И аз се надявам на отлив :) След дългите приливи.

Русалке, кажи как в група, в която в началото на годината не се сещат как да разложат 81, искаш да им обясняват построения и параметрично уравнение с модул. Ми то не е за всеки, не му е и нужно.
Показвали им по 1-2 по-сложни задачи, минали покрай ушите. Бях помолила за по-засукано параметрично и построение да се наблегне. Нъц. И да, осланяха се на "това не го дават, ние знаем!"?
Е, всеки път има първи път. Сега мълчат.

Както някой писа - като иска МГ детето, копае (и) само.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в ср, 08 авг 2018, 14:16
Лоренца, и си права, и не си. Да, не е за всеки, ама има деца, за които е ( и като потенциал, и като желания) и някъде трябва да им се покаже. Това някъде не е в училище, не е обаче и в школите..Казваш да копа и само, ми не всяко дете знае къде и как да разкопае, дори да има способностите. И не всеки родител е в състояние да го насочи..Отгоре ли ще му дойде просветление, че това, това и това не са разглеждани неща и че трябва самосиндикално да работи над тях, защото все пак са от материала и могат да се паднат? И тогава омаловажените горе пробни с по-висока сложност на такова дете всъщност му правят услуга, сблъсква се с неща, които въпреки знанията, потенциала, стабилната подготовка и старанието си не е срещало..Светва му лампичката и вече се ориентира къде да копа...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: alexova в ср, 08 авг 2018, 15:41
Да се изкажа и аз за школите, макар, че не сме ползвали за подготовката, школата по математика се опитах аз да съм, донякъде успях, въпреки усиления отказ на девойката, която смяташе, че щом в училище има 6 на контролни, значи всичко си знае. Е, да ама аз виждах на какви задачи са им тестовете и това за мен не бяха задачи за 6, прекалено лесни и елементарни, което много ме ядосваше. Рядко да ми хареса подбор на задачи в тест, имаше и такива по едно време, но рядко!

Подготвяше се сама, с голяма степен като й висях на главата така просто й беше по приятно и явно не се разсейваше. Започна по-сериозно априлската ваканция сама, ние бяхме на пътешествие, видя явно, че втория модул й е труден и нищо не може да реши сама и се започна трудното. Тя е такъв характер, че лесно се отчайва, трудностите не я стимулират/ т.е сама да копае/, по скоро я отказват.  Започна мрънкането и да се панира, че нищо няма да направи, сълзи, драми!
Целта й беше НПМГ, Х/Б, представи се добре на олимпиадите, които й носеха точки и за математика можеше и да не изкарва висок резултата/ така се успокояваше/.
Започнахме със тестовете на Регалия, вървяха лесно, задаи еднотипни, което ми направи впечателние докато ги решавахме, тук там някоя по-интересна и рядко срещана задача. В училище не бяха решавали нищо такова, даже благодарение на русалката, която ми помагаше за някой решения,а в последния момент разбрахме за една помощна теоремка за правоъгълен триъгълник, която в нашия учебник липсваше като задача, но в учебника на Архимед/ дано не бъркам името на издаделството/ , беше сложена като водеща задача/ заради това купих нов учебник седмици преди НВО/. А месец преди матурата в училище си правеха проектчета за повишаване на успеха, вместо да решават точно такива задачи/.
Благодарна съм на мамите от темата, които качваха разни задачки от техни пробни/ ние ходихме само на един- на който нивото беше високо и ни стимулира малко да се постегне девойката, навреме/, а аз хващах всяка по-интересна и различна задача, за да изчистваме подобни решения. Другото беше въпрос на късмет и дали няма да направи техническа грешка в някое изчисление или преписване...
Така срещнахме такава с построение, което помогна на матурата да не се откаже от тази задача и да я реши с построение!

Така че, решаването на странните задачи е важно, отделно, че са и по-интересни. знае ли се пътя и  схване ли математическото мислене, после лесно детето може да намери решението на подобен тип задача.

На НВО изкара 81.5, което й беше предостатъчно, пък и с минимални усилия, една априлска ваканция и три-четири уикенда по 5-6 задачи на ден....
Хубаво е родителите да следят, стига да помнят материала и да насочват, ако не могат обаче шанса да попаднат на учител, който да изчиства пропуските е много важно.

Такива като мен, които никога не са ползвали учители и преди 15 септември почнаха да търсят по отзиви на познати, е рисково.

Ако има желаещи за НПМГ, природни науки, за подготовката за олимпиади ползвайте учебниците на различните издателства, оказаха се с различен материал, което беше другото, което ме изуми и не бях допускала!Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в нд, 19 авг 2018, 22:24
Дълго време се занимавах сама с моята госпожица. Учех уроците заедно с нея и да ви кажа честно до 5 клас избутах- криво ляво. Проучих формата на НВО по БЕЛ и по математика (позната ми беше казала, че в изпита влиза материал от 3те години 5,6,7 клас), купих учебници и започнах аз да чета и проучвам. Минах материала по БЕЛ за 5, 6, 7 клас (литературата и езика винаги са ми били силни предмети) и горда седнах да решавам НВО от миналата година...е познайте..материала в учебниците и този в матурата не се припокриват. Междувременно моята госпожица я хвана пубертетът с пълна сила и каквото и да й обяснявах, сякаш не ме чуваше (стояли сме часове наред пред учебниците абсолютно безрезултатно). И така започна нашата сага с търсенето на учители. Записах я с школа за уроци по БЕЛ и математика (така хвалената "Междучасие") останахме много недоволни. Уроците в група, макар и по-малка, не изчистват пропуски, а нови знания върху нестабилна основа предизвикват хаос в детската глава. Резултат- Маги намрази и 2та предмета. Отказах се от школите и започнах да търся учители за индивидуални уроци. Минахме през трима учители по математика и 2ма по БЕЛ. Няма да споменавам имена, защото не съм сигурна, че проблемът беше в учителите.Оказа се, че моята шестокласничка е с тежък характер и не успя да хареса нито един от въпросните преподаватели. Преди урок започваха скандали, уговорки, молби, заплахи...и така до началото на това лято. Отидох на лекар при познат и разговаряйки се оказа, че и той имал седмокласничка тази година. Даде ми номера на учителката по БЕЛ , от която останал много доволен. Така стигнахме до госпожа Кощрина. Записахме час и да ви кажа реакцията на Маги след първия час беше :"Мамо, тази госпожа е много яка". Цяло лято ходим при нея. Детето ми започна да чете книги (не задължителна литература, разбира се, но все пак книги), вече знае наизуст "На прощаване", а още не е започнала 7. клас. Та...от целия насъбран опит установих, че не може дете да бъде в курс преди да е изчистило пропуските (затова груповите занимания са неефективни) и същност не е важна школата, а учителят...Та в този ред на мисли...търсим си учител по математика. Моля за препоръки. Склонна съм да е по-далеч, но детето да го харесва.  


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в нд, 19 авг 2018, 22:38
Благодаря за  полезния пост!  И аз споделям тази  логика и мисля че за нас това ще е правилния избор.В момента съм  в търсене на учител по  български език за неинтензивни занимания.( Все пак искам да дам  шанс на детето да вземе нещата в свои ръце, както
 уж е обещала, а и е 6-ти , а не 7- ми клас  и мисля че  мога да и позволя  този толеранс като време),
Мога да дам препоръка за учители по математика- в ОВча купел и Люлин. Ползвали сме услугите на едната учителка по математика за текуща помощ и запълване на пропуски..В момента съм на изчакване точно с този предмет, но  си ги държа в списъка за по-натам.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мента 13 в нд, 19 авг 2018, 23:03
В кой квартал е тази учителка? С тези 3 мнения, много намирисва на реклама. Аз също имам учителка, с уч. център, която събира малка група, от 5-7 деца.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в нд, 19 авг 2018, 23:08
Ами, дайте препоръки и контакти де.Мисля че  точно за това е тази тема.Учителите, които препоръчвам са- г-жа Борисова в Овча купел- работи в учебен  център Логоз аз и ти, и Анна Хранова в Люлин- академия за отличници Елит


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мента 13 в нд, 19 авг 2018, 23:11
Тези квартали не са ми опция. Казвайте квартали, без реклами.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в нд, 19 авг 2018, 23:20
В кой квартал е тази учителка? С тези 3 мнения, много намирисва на реклама. Аз също имам учителка, с уч. център, която събира малка група, от 5-7 деца.

Истината е, че пиша коментари под всички постове за школи 7.клас, търсейки преподавател по математика. Днес за първи път се разрових из форумите. Ще се постарая да следя всичко. (Не зная как мога да следя тема, ако не съм писала пост под нея). Учителката, която препоръчвам, работи към школа. Не съм сигурна дали има свободни часове все още. Намира се на бул. България близо до Джъмбо. Школата предлага и математика, но останах недоволна от преподавателя, затова както казах, не препоръчвам школа, препоръчвам човек. Учителката, която имате по БЕЛ или по математика преподава?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в нд, 19 авг 2018, 23:21
Тези квартали не са ми опция. Казвайте квартали, без реклами.
АМа тя темата не е само за Вас все пак ;-) АКо желаете, може да споделите за вашата учителка.Може пък на някой друг да е от полза


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в нд, 19 авг 2018, 23:29
Ами, дайте препоръки и контакти де.Мисля че  точно за това е тази тема.Учителите, които препоръчвам са- г-жа Борисова в Овча купел- работи в учебен  център Логоз аз и ти, и Анна Хранова в Люлин- академия за отличници Елит
Много благодаря. Ще проуча :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: мента 13 в нд, 19 авг 2018, 23:39
Това, че ме изтриха, не променя мнението ми. Събирането на няколко деца в група, е рисковано, предвид нивото. Групата, която се събира не е за попълване на пропуски. Играем на висока летва.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Amby 01 в вт, 28 авг 2018, 14:50
Сега виждам, че и моето положително мнение за школа Софроний е изтрито. Явно важи правилото, че ако не оплюваш, си поставено лице, което прави реклама... С риск отново да бъде изтрит поста ми ще кажа, че съм изключително благодарна на школа Софроний за всичко, което постигнаха заедно с дъщеря ми (91 НЕГ). Пожелавам успех на седмокласниците в нелекия път до желаната гимназия.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в вт, 28 авг 2018, 15:37
Не е вярно това. Когато голямата ми дъщеря беше 7 клас, във форума съм писала само позитиви за Софроний и никой не е трил мненията ми. Когато близначките ми вече бяха 7 клас, имах своите резерви на база споделеното от близки с деца там и съответно избрах за девойките друг вариант. Резервите споделих тук и никой не е трил мнението ми.Когато голямата ми дъщеря беше 12 клас, имаше първоначална идея за ДЗИ по мат, впоследствие избра език, но не това е от значение. Отиде с приятелка на едно занимание в Софроний (Ж. Андреевска я е пуснала, понеже я познава) и после сподели, че нивото на подготовка за ДЗИ е доста ниско, склонна съм да й се доверя, тъй като мат открай време й е страст и й върви. Изрази мнение, че дори в 91 НЕГ( където за мат е въпрос на късмет при кого се паднеш и доколко е ангажиран с подготовка за матура)нивото на сложност на решаваните за ДЗИ задачи е осезаемо по-високо. Моето лично мнение е, че с увеличаването на групите за 7 клас в Софроний нивото спадна. Преди години имаше препитване върху материала 5-6 клас под формата не на тест, а на задачи с разписване и на база него се сформираха групите.В групата на девойката с еднороден като знания по мат състав всичките деца до едно бяха приети в гимназиите от челото на всякакви класации от НВО, ДЗИ, олимпиади...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: bubanka в ср, 29 авг 2018, 14:31
Сега виждам, че и моето положително мнение за школа Софроний е изтрито. Явно важи правилото, че ако не оплюваш, си поставено лице, което прави реклама... С риск отново да бъде изтрит поста ми ще кажа, че съм изключително благодарна на школа Софроний за всичко, което постигнаха заедно с дъщеря ми (91 НЕГ). Пожелавам успех на седмокласниците в нелекия път до желаната гимназия.

поради множеството съвсем нови профили с положителни мнения, а и Вашето трето ред еднотипно за тази школа
все пак няма да изтрия този Ви пост, но Вие приемете моя като предупреждение от модератор


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: iniici в нд, 02 сеп 2018, 16:12
Здравейте, мами. Тази година ни предстои кандидатстване след 7 клас. Ценово средно как вървят цените за частен учител( 2 уч.часа, по 45 мин всеки) по математика и БЕ. Благодаря предварирелно!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: yess в нд, 02 сеп 2018, 16:36
За кой град?
Иначе в София миналата година беше - математика 1час и 30мин -25лв
БЕЛ- 2 часа 30лв


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: iniici в нд, 02 сеп 2018, 16:59
Да, за София. Благодаря Ви!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в нд, 09 сеп 2018, 12:15
Здравейте, мами. Тази година ни предстои кандидатстване след 7 клас. Ценово средно как вървят цените за частен учител( 2 уч.часа, по 45 мин всеки) по математика и БЕ. Благодаря предварирелно!

2 учебни часа (час и половина) – 30 лв


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: aniK в нд, 09 сеп 2018, 16:05
За същото време ни искат на нас 35 по БЕЛ и се обучават две деца едновременно.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: lorenca в нд, 09 сеп 2018, 16:43
За същото време ни искат на нас 35 по БЕЛ и се обучават две деца едновременно.
Да позная учителя? :stuck_out_tongue_winking_eye:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Silky_soft в пн, 10 сеп 2018, 12:52
Здравейте, синът ми ще бъде в 7 клас и се интересувам имате ли отзиви за г-жа Лозанова от iStudy, преподавателка  по български език.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: gugi4ka в ср, 12 сеп 2018, 11:55
Здравейте дами, върнах малко назад да ви чета, за Образователни технологии видях само едно не много добро мнение. Дали някой друг може да сподели нещо за тях?
Мога да споделя опит за ОТ от миналата учебна година. Може би е малко късно за избиращите школа, но пък може да е полезно за някого.
Други по-напред са казали, че подготовката за НВО зависи в голяма степен от детето и от преподавателя. Това е абсолютно вярно, затова да направя уговорката, че когато започна при тях, синът ми нямаше сериозни пропуски от предишни години, но нямаше и изявени интереси и заложби по никой от двата предмета, не пропускаше занятия или писане на домашни и аз непрекъснато го натисках да учи, а преподавателки му бяха г-жа Кусева по Мат и г-жа Поли Петкова по БЕЛ.
За организацията в школата, при нас се получи, така че всичко, с което се похвалиха и което обещаха предварително, се случи наполовина. Обратната връзка не е това, което обещават, няма индивидуален подход, информацията към родителите тече основно на организираните от тях масовки - родителски срещи. Няколко пъти се е налагало да звъня по различни конкретни въпроси и не получих от администриращите процеса адекватен отговор. Обещанието за индивидуална консултация при подреждането на желания при кандидатстването не беше спазено, отново бяха организирали някакви масовки. Много късно дадоха достъп до онлайн тестовете, а според мен беше полезно и те да се решават. Закъснението, доведе до натрупване на работа за детето, защото аз държах да прави и тях. Материалът в тази онлайн система по Мат. е добре структуриран, за разлика от БЕЛ.
Последната родителска среща беше най-безсмислената разходка от единия край на София до другия (Експо центъра), която съм правила. Изразяваше се в общи приказки, непоискани съвети какво и как родителите да мислят за бъдещето на децата си, реклама на частното училище ОТ и нула нова или полезна информация.
Всичко това споделям, не за да откажа някой от тази школа, а за да нямате очакванията, които аз имах и които не се оправдаха в пълна степен.
По БЕЛ подготовката бих оценила като добра, с единствения недостатък, че не им стигна времето за преговор (тази година обаче времето ще е повече и може би няма да е така). Госпожата проверяваше винаги всичко и на време. На НВО синът ми изкара с около 10 т. повече от това, което там получаваше на домашните и на пробните. Не мога да преценя дали се дължи на по-трудни тестове и преразкази или на това, че госпожата оценяваше работите по-критично, особено преразказите.
По Мат през първия срок нещата вървяха, но през втория беше пълна драма. Докато усетя това, стана края на февруари и беше късно да търсим и сменяме школа и учител. Взетият в школата нов материал трябваше да обяснявам още един път вкъщи, като го правех по учебника от училище, а не по помагалото на школата. От помагалото нищо не се разбираше, обяснения нямаше, решените задачи бяха много малко. Част от тестовете за домашно не бяха върнати от учителката, други - връщаше след 2-3 седмици и т.н. Преговорът се състоеше в това да правят тестове, мисля че бяха общо 4, като два от тях бяха тестове от НВО от предишни години (нещо, което всеки може да си извади от сайта на МОН и да го даде на детето, включително да провери работата). На тестовете за домашни и пробните, вместо да вдига резултата или поне да го задържи, синът ми го сваляше през целия втори срок.
Още веднъж да кажа това е моят опит с моето дете и конкретните преподавателки и не искам да отказвам никого от ОТ.
Успех на всички дечица, на които предстои предизвикателството НВО.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: tainah в вт, 16 окт 2018, 05:23
Моля спешно някой може ли да препоръча добър учител математика София? Благодаря!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в вт, 30 окт 2018, 15:24
Здравейте.
Спешно ми трябват мнения за школите "Академия за отличници Елит" в Люлин и Образователен център "Студио S" в кв. Бели Брези. Синът ми е в 6-ти клас, ходи на частни уроци по БЕЛ и Математика, но не съм доволна и се чудя дали не е късно да го запиша в някоя школа.
Благодаря предварително  :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в вт, 30 окт 2018, 15:39
Дъщеря ми ходи на уроци по български език в академия Елит . Доволни сме.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: PolarFox в вт, 06 ное 2018, 19:17
Търся препоръки за подготовка за Американския колеж, индивидуално, малки групи, курсове? Дали има някакви ускорени модули и консултации?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Prizma в вт, 06 ное 2018, 19:27
Търся препоръки за подготовка за Американския колеж, индивидуално, малки групи, курсове? Дали има някакви ускорени модули и консултации?

http://logo-3.com/acs7/

Най-важното е кандидатът да познава формата (т.е. да направи 2-3 пробни теста), да работи бързо, да не се паникьоса, да не се страхува от математическата част в теста, да си огледа добре темата на есето и да го напише добре, бързо и грамотно.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в ср, 07 ное 2018, 16:46
Здравейте.
Спешно ми трябват мнения за школите "Академия за отличници Елит" в Люлин и Образователен център "Студио S" в кв. Бели Брези. Синът ми е в 6-ти клас, ходи на частни уроци по БЕЛ и Математика, но не съм доволна и се чудя дали не е късно да го запиша в някоя школа.
Благодаря предварително  :)

В Студио С преподават доста възрастни преподаватели, които не можаха да отговорят на нуждите на дъщеря ми. Сигурна съм, че са добри методици, но на моята госпожица бяха меко казано скучни. Аз не съм никак доволна. Дъщеря ми ходи на уроци в Бели брези, намерихме добър учител по БЕЛ, но ни трябва математик. Виждам, че сте и Вие в този район, така че моля за препоръка.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в ср, 07 ное 2018, 16:53
Виждам, че сте и Вие в този район, така че моля за препоръка.

Синът ми ходи при една учителка в Люлин 7. Ако Ви устройва мога да ви дам телефон. Мисля, че прави и домашни посещения, ако адреса й е удобен. При нас нямаше удобен транспорт и затова ние го караме при нея. За сега още не мога да преценя дали е добра или не. Последните две седмици сина ми сякаш успя да дръпне с материала по геометрия, но още не мога да кажа каквото и да е

В Студио С преподават доста възрастни преподаватели, които не можаха да отговорят на нуждите на дъщеря ми. Сигурна съм, че са добри методици, но на моята госпожица бяха меко казано скучни. Аз не съм никак доволна.

Благодаря много за мнението. Аз обмислям варианта да ползвам летните им курсове за затвърждаване на материала от 6-ти клас. Все се надявам да издържи 2 седмици, колкото и да му е скучно. Но, ако намеря други летни училища, които са с по-добра препоръка ще се възползвам от тях


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: mama_na_nana в чт, 08 ное 2018, 16:56
Моля, споделете за учебни школи/центрове в Младост за подготовка по математика, независимо дали сте доволни или недоволни?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Prizma в чт, 08 ное 2018, 18:10
Моля, споделете за учебни школи/центрове в Младост за подготовка по математика, независимо дали сте доволни или недоволни?

Школа Скарабей,  Младост-2 , бл.220 , но нямам техни телефони.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: jennyb в чт, 08 ное 2018, 22:47
Аз също се интересувам за Младост- школа по МАТ и БЕЛ или частни учители, от които сте доволни?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: trapa в пт, 09 ное 2018, 11:55
Учебен център "Когито" в "Младост 1", но групите им по мат. и БЕЛ за 7 клас се пълнят много бързо. Тази година още в средата на септември почти нямаше места. По мат. водят Добри Данков и Правда Найденова


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Fifiana в пт, 09 ное 2018, 12:10
Но по Бел тази година не сформираха група за 6 клас.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: PolarFox в пт, 09 ное 2018, 18:43
Търся препоръки за подготовка за Американския колеж, индивидуално, малки групи, курсове? Дали има някакви ускорени модули и консултации?

http://logo-3.com/acs7/

Най-важното е кандидатът да познава формата (т.е. да направи 2-3 пробни теста), да работи бързо, да не се паникьоса, да не се страхува от математическата част в теста, да си огледа добре темата на есето и да го напише добре, бързо и грамотно.

Благодаря, изборът не е голям :blush:


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: vanya_zah89 в пн, 03 дек 2018, 15:02
Аз също се интересувам за Младост- школа по МАТ и БЕЛ или частни учители, от които сте доволни?

Up academy Младост 1 А (пътеките)сградата на Сити поинт.

https://www.facebook.com/UpAcademy.bg/


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: mira sm в ср, 23 яну 2019, 12:07
Здравейте.Понеже и аз искам да следя темата в етап на проучване съм ..
Прочетох я цялата тема, но никъде не видях отзиви за Учебен център 6+ и Паралел(в Овча Купел)..Моля някой ако е бил в тези школи да даде мнение.
Много благодаря предварително.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в вт, 05 фев 2019, 13:34
Момичета, събирам мнения за школа Работилница за отличници ЕТИКЕТ. Синът ми /6 клас/ в момента ходи на частни уроци, но мисля в 7-ми клас да го запиша на курсове. Назад прочетох, че тази школа имат и летни курсове за затвърждаване на материала - и за тези курсове събирам мнения. Благодаря :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в чт, 11 апр 2019, 14:29
Аз пък търся преки впечатления от математиката на Милениум. Опциите са Чичева, Гелева, Бонева и Стаменкова. Синът ми в момента е там, но само курс по БЕЛ. Доволна съм. Дъщерята ще се наложи да посещава и двата предмета. Кого да изберем?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 11 апр 2019, 17:51
Аз пък търся преки впечатления от математиката на Милениум. Опциите са Чичева, Гелева, Бонева и Стаменкова. Синът ми в момента е там, но само курс по БЕЛ. Доволна съм. Дъщерята ще се наложи да посещава и двата предмета. Кого да изберем?

Здравейте!

Синът ми в момента е 6 клас и не бих могла да помогна с преки впечатления и отзиви за математиката в Милениум. Имам близка, чието дете е там и посещава курсовете и по 2-та предмета. По МАТ са при Стаменкова, доколкото майката е споделяла - доволни са.
Мен ме интересува, ако е удобно, да разкажете малко повече за курсовете им по БЕЛ. При кой учител е детето?

Интересувам се и от учител по БЕЛ, който да дава частни уроци. Моля за препоръки!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в чт, 11 апр 2019, 18:28
Един 200% -ов глас за Н.Христемова по БЕЛ . :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в чт, 11 апр 2019, 19:11
И синът ми е при г- жа Христемова. Впечатленията ми са за много систематизирано представяне на материала, което за човек с по-математическа насоченост е много добре. Много съм доволна, въпреки че на пробните изпити не се представя впечатляващо (58 и 65 т на първия и втория). Моят син изглежда е неспособен да направи подробен преразказ, все е сбит и там губи по 15-20т. :) Много неща научи, но се иска и работа у дома, преговор, да се постарае на преразказите. Иначе поднасянето на материала от страна на г- жа Христемова е с високо качество, подробно и с безвъпросна яснота.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 11 апр 2019, 19:26
Много благодаря за отговорите!
До сега имах положителни отзиви само за г-жа Джалева по БЕЛ.
Хубаво е, че вече станаха 2 учители с положителни отзиви от тази школа, за да мога да избирам.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в чт, 11 апр 2019, 21:53
Arwen, г-жа Джалева води курса в 104-то, където принципно групите са по-големи. В клона при г-жа Христемова групите са по-малки, а това за мен е  голям бонус.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в чт, 11 апр 2019, 22:27
Водят и на двете места. Аз исках да запиша сина ми при Христемова в малка група по причина, че занятията са през дните от седмицата, но когато се присетих да го направя, в началото на юни, всички (7) места бяха заети. Съответно сега посещава в 104то.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Arwen Undomiel в чт, 11 апр 2019, 22:49
На нас 104 ОУ като локация ни е много удобно и близко, докато базата им в Лозенец не чак толкова. Притеснява ме как децата съвместяват школата през седмицата с училище, как смогват и дали не са супер уморени вечер. За това се бях насочила към 104-то. Друг е въпросът, че не знаех, че в Лозенец групата се състои само от 7 деца.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в чт, 11 апр 2019, 22:55
От учителите по мат имам лични впечатления само от г-жа Бонева и съм ги написалат в тази тема още след матурите миналата година. Много, много добър учител, препоръчвам силно!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в пт, 12 апр 2019, 00:01
Според критериите на дъщеря ми търсим учител по математика, който обяснява ясно и не дава прекалено много домашни. :)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sisku в пт, 12 апр 2019, 07:30
Белинда, а по литература при кой преподавател сте били?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в пт, 12 апр 2019, 13:25
При г-жа Гюлеметова 🙂 Също с 2 ръце за нея. Въобще, много случихме на учители и то при положение, че не познавах никого в школата и не съм избирала.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: aniK в пт, 12 апр 2019, 15:12
В Милениум правят ли пробни след всеки модул? От сайта излиза, че имат само един накрая.

Тази година правиха след всеки модул. Може да не е било планирано в самото начало, но повлияни от други школи, пуснаха допълнителни пробни, които се плащат.

Веди също пуснаха извънредни пробни, макар че по програма имат само през месец май.

Предполагам, че в новите си програми за 2019/2020г. школите ще имат вече планирани и междинни пробни изпити.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: belinda в пт, 12 апр 2019, 15:49
Не мога да кажа за много отдавна, но миналата година със сигурност имаше пробни след всеки модул, включени в цената.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: aniK в пт, 12 апр 2019, 16:05
Момичета, извинявам се! Поправям се - ПИ се плащат за външни деца в Милениум. На децата от школата са им включени в програмата и са след всеки модул.

Обърках се с плащането, защото сме от Веди :hibiscus:

Аз много исках моят син да посещава Милениум Лозенец, достатъчно рано проверих за места миналата година, но ни спънаха седмичните занимания. Нямаше начин да се справим с тях, затова сме във Веди.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: kassii в нд, 14 апр 2019, 08:57
Ако детето е отличник по БЕЛ, старае се, учи и постига отлични резултати, чете много, изразява се отлично, без грешки, то препоръчвам г-жа Руменов от Лого 3. Голямото ми дете беше там. Отлична система и начин н преподаване, адекватен текущ контрол, рецензии - на пръв поглед, отлично място.
Да, ама не!!!
Естествено, записах и малкото ми дете там (3 години по-късно). И какво огромно разочарование и болка...
Същата тази госпожа, която боготворях, съсипа самочувствието, личността, човека у сина ми! Понеже той, за разлика от каката, не е добър по БЕЛ, тя не пропуска и ден без да го обиди, да го находка, да му покаже колко е не кадърен. И с поведение, и с думи го срива всеки път, когато има урок. Той изпада във вцепенение буквално, когато го попита нещо. Той изгуби всякакво желание да продължи да се бори за знания и да се усъвършенства, защото "тя пак ще намери нещо, за да ми се скара и да ме изложи пред групата".
Говоря ви за наистина унизителни и сриващи думи и действия като да прочете пред всички лошото му съчинение с подигравателно тон, а той да слуша и подхилкванията на другите деца.
Говоря за реплики от сорта" ти, специално, никъде не искам да казваш, че аз съм те учила, за да не е излага..."
Да продължавам ли!?
Иначе, преподава все така добре, но никога няма да й простя отношението й към сина ми. Изключителния не професионализъм, с който подхожда към по-слабите ученици, унижения та, на които го подлага.
Разбирате колко съм раздвоена. С каката едно, с него-друго. И това сравняване на двамата... Виж сестра ти, тръгни по нейните стъпки,... И след като го приеха в Американския колеж, тя отново не пропусна да го унижи като похвали другите приети деца от курса, а към него се е обърнал с думите "ти там няма да успееш..."
Да уточне, за да не се объркате. Той не посещава школата за да се подготвя за Колежа. Яви се на изпита извън обучението си за НВО.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в нд, 14 апр 2019, 09:14
Каси,  и защо държите там детето? И "най-страхотният" учител да е това, с какво допринася въобще, щом така мачка...Както от страхотен учител като преподавател и човек може да харесаш един предмет и да напреднеш осезаемо,  така и от  неудачен  избор (понеже тук става дума за избор все пак,  а не за училище) можеш не само да намразиш предмета,  ами и трайно да зациклиш, та даже и да дръпнеш назад..Моите деца бяха, и трите,  в различни образователни етапи при коментирана нагоре дама от Милениум. Независимо че като нагласи към БЕЛ и способност за писане трите са много различни,  жената успя да извлече максимума от всяка,  без обидни подмятания или омразните за всяко по-малко дете сравнения с качествата на каката/баткото.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в нд, 14 апр 2019, 09:18
Моите деца са много различни. Аз също съм записала в момента малкия при учителката на сестра му. Оплаквания от подхода нямам, напротив, а следях специално. След много години опит вече по важна ми е психиката на детето, а не изпитите. Бих си махнала детето от този курс и учителка. Дори и да го прави, за да го мотивира, не ми харесва този начин и не бих го карала.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: kassii в нд, 14 апр 2019, 09:43
Парадоксът е, че той много добре осъзнава, че тя може да му даде много и затова продължава да иска да ходи там, въпреки проблемите. С времето ентусиазмът му намалява, става му все по-трудно да пише преразказ и тестове.
Това е моята позиция и наблюдения, а той вече маха с ръка и заравя дълбоко обидите.
Вече е късно да се напасваме с нов учител. Все си мислих, че нещата ще се променят когато започне да се справя по-добре, че тя ще забележи прогреса му и ще го похвали за това...
Да, ама не!!!
Помолих кака му да му напише един от преразказите, за да започне да се издига в очите на г-жата и поне веднъж да го похвали. Преразказът беше оценен Отлично! Да, ама не!!! След като е похвалила другите деца с думите, браво, това е най-добрия ти преразказ досега, на него просто му го е върнала. " Защо не ме похвали и мен... "
Най-вероятно ще го спра, но трябва даа получа и неговото съгласие.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: ♥ HAPPY ♥ в нд, 14 апр 2019, 09:44
Ама това е курс... какво толкова напасване...но всеки си знае...


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: stanislavchen в нд, 14 апр 2019, 13:14
Аз се убедих от опит, че всяко дете си е различно и си пасва с различен преподавател. Примерно със сина ми по стечение на обстоятелствата се наложи да пробва 4 преподавателя на курсовете от СМГ. Ами всичките са с невероятна репутация. В крайна сметка в личната ми класация моя фаворит изобщо не беше фаворит на сина ми. Напасването е до степен на детето да му е приятно по време на курса, само да иска да се представи добре пред този преподавател. Всички знаем, че се учи за знания, а не за да се харесаш на някого, но при моето дете имаше голяма доза от това да хвърля повече усилия, за да не разочарова любимата преподавателка. Част от мотивацията е и късметът да е в група, в която децата му харесват. Сподели ми, че от класа 2-3 момчета са "готини", а в групата са всички, каквото и да означава това. Ходи с желание и не "дреме" по време на занятията.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: M_I_A в нд, 14 апр 2019, 14:48
kassii, благодаря че сподели, за да си знаем! Не вярвам да има деца, които да се мотивират от такова отношение. По-скоро го приемам като похват преподавателят да се освободи от ученик, за който предполага, че няма да му донесе добър рейтинг в последствие. Уви не е единствена тази дама.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Red в нд, 14 апр 2019, 15:25
Никога не е късно да се смени учител.
А направо е задължително, ако действието върху детето е демотивиращо.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Helene Fischer в вт, 16 апр 2019, 09:40
Привет и от мен😊Изчетох цялата тема, получих няколко лични съобщения, но... решението все още е мътно в моята глава. В момента сме в школа Софроний, в 6 клас. Детето не е особено доволно от учителя по математика и оттам и колебанията ми. Втори път давам шанс за нормална комуникация на школа Милениум, но стила е брутален. Очевидно не им пука дали ще вземат и моите 1600 лв. Някой случайно да има наблюдения върху школа Алеф на бул. Витоша?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: пенсионирана русалка в вт, 16 апр 2019, 09:48
В какво се изразява бруталността? Имала съм за кратко контакт с г-жа Перянова и не съм останала с впечатление за грубост... Да,  рязка е малко в комуникацията с отсрещния,  но всъщност е услужлива много. Първо за това,  че бяха две накуп,  ми направи осезаема отстъпка. Отделно моите ходеха само на БЕЛ и веднъж си позволих да й пиша обяснителен мейл, че по сериозни причини  сме пропуснали срока за записване на пробен по мат в 104-то като външни и я попитах дали фактът,  че все пак се обучават в клона, няма да помогне някак.. Отзова се веднага,  беше звъннала в 104- то,  беше ги записала и ми върна  обаждане в колко часа и с каква сума да се явят.  


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: trapa в вт, 16 апр 2019, 09:50
Един от критериите за избор на школа за децата, след преподавателя, разбира се, е лесния достъп. Повечето от родителите се хващат за имиджа на школата и преподавателя, но субективния фактор е винаги налице - за някои е перфектен, за други ужасен учител.
Мисля си, че във всеки квартал има по една добра школа за надграждаве на учебния материал и подготовка.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Master в вт, 16 апр 2019, 10:22
Синът ми страшно много харесва г-жа Перянова от Милениум. Материалът беше поднасян много ясно и синтезирано. Всички необходими материали се раздаваха и не се губеше време за диктуване. Домашните и преразказите се преглеждаха, оценяваха и обсъждаха.
В 7-ми клас синът ми изкара над 5,90 по БЕЛ, макар че не е от четящите деца и не е хуманитарно ориентиран. Сега иска в 12-ти клас пак да е при нея за подготовка за матурата.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: radostche_plovdiv в вт, 16 апр 2019, 14:51
Здравейте момичета,
може би тази тема не е най-подходящата, но търси учител по математика, но да индивидуални уроци, а не към школа.

Ако има друга тема, ще съм благодарна, да ме пренасочите :-)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в вт, 16 апр 2019, 17:15
Мога да препоръчам учителка в кв. Люлин. При удобен транспорт мисля, че прави и домашни посещения


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: catty m в ср, 17 апр 2019, 23:24
Мога да препоръчам учителка в кв. Люлин. При удобен транспорт мисля, че прави и домашни посещения

Моля за координати и повече инфо за тази учителка. Благодаря предварително!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в чт, 18 апр 2019, 07:01
И  аз бих препоръчала учители в Люлин.Работи се и индивидуално  към школа в Люлин - " Академия за отлчници Елит" .


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: catty m в чт, 18 апр 2019, 08:27
И  аз бих препоръчала учители в Люлин.Работи се и индивидуално  към школа в Люлин - " Академия за отлчници Елит" .

Да, моля.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в чт, 18 апр 2019, 10:13
Написала съм- в Академия за отличници Елит.Намират се в сградата на Хепи.Дъщеря ми ходи при тях на БЕЛ индивидуално.Но докато я чакам  имам наблюдениеи върху други  преподаватели.За догодина мисля да включа и математика при тях, нищо че са ми далеч.( пътуваме от друг квартал)


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Lady Cassiopeia Duval в чт, 18 апр 2019, 10:16
Записах сина си за другата година в седмичните групи в школа Междучасие при Б. Кьосевска по Математика и К. Тодоров по БЕЛ. Може ли някой да даде мнения за тези преподаватели?


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: radostche_plovdiv в чт, 18 апр 2019, 13:24
Мога да препоръчам учителка в кв. Люлин. При удобен транспорт мисля, че прави и домашни посещения
Хм, по-скоро ми е неудобно ... ние сме в Драгалевци ... Лозенец, Хладилника са ми по-удобни, поне логистично.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: catty m в чт, 18 апр 2019, 21:38
Написала съм- в Академия за отличници Елит.Намират се в сградата на Хепи.Дъщеря ми ходи при тях на БЕЛ индивидуално.Но докато я чакам  имам наблюдениеи върху други  преподаватели.За догодина мисля да включа и математика при тях, нищо че са ми далеч.( пътуваме от друг квартал)

Мислех, че ще препоръчаш конкретни учители в тази школа, както си написала в предходното си мнение.


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: sssani в чт, 18 апр 2019, 21:50
БЕЛ-Илияна Иванова,за МАТ съм харесала Анна Хранова


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Arwen Undomiel в сб, 20 апр 2019, 13:08
Здравейте!
Моля да ми препоръчате на лично съобщение преподаватели по БЕЛ, даващи частни уроци, от които сте доволни.
Много благодаря!


Титла: Re: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас
Публикувано от: Косите на Вероника в сб, 20 апр 2019, 13:40
След много години опит вече по важна ми е психиката на детето, а не изпитите. Бих си махнала детето от този курс ..
А за мен беше ясно от многото години личен опит. Била съм много напред в класирания и в 7ми клас, и кандидатстудентски, но цената, която съм платила....
А познавам и доста по-тормозени деца от мен самата. Някои развиха психични заболявания.


1