Първа кола

• 51 787
  • 698
  •   1
Отговори
# 120
  • Down south
Изумява ме твърдението, че километрите нямат значение. Не е едно и също да имаш кола на няколко хиляди мили и такава на няколко стотин.
А, ако някой действително го твърди, определено, то, нека си свери часовника  Simple Smile

# 121
Изумява ме твърдението, че километрите нямат значение. Не е едно и също да имаш кола на няколко хиляди мили и такава на няколко стотин.
А, ако някой действително го твърди, определено, то, нека си свери часовника  Simple Smile

Пробвай да караш кола на 50 000 км карана от жена,която като и свене  лампата за маслото си мисли,че трябва да викне дух и кола на някой мъж,дето си я цени повече от децата Grinning
Важното при една кола е да се прави всичко на време.Не дали е карана малко или много .

# 122
Здравейте,

Темата ме върна доста години назад към моята първа кола Simple Smile) Налегна ме носталгия. Иначе по темата за големите и малките коли, въпросът е много относителен, големите се карат по-лесно от гледна точка на това, че имаш по-голяма видимост, малките пък са компактни за големия град:) Всеки според желанието.

# 123
От Хондите ми препоръчаха само джаз и акорд (човек, който работи в Хонда, но няма финансова изгода да ме лъже).

това е ХЮНДАЙ,не ХОНДА.има голяма разлика,ако за това говориш Simple Smile
Грешиш, колежке, грешиш. Джаз и Акорд са модели на Хонда.

# 124
Аз лично от Хонда харесвам Сивик. Но Хондите, като цяло харчат повечко
Грешиш, колежке. Точно Хондите са икономични коли, друг е въпроса с цената - държат цена като на BMW и има защо.

# 125

Пробвай да караш кола на 50 000 км карана от жена,която като и свене  лампата за маслото си мисли,че трябва да викне дух и кола на някой мъж,дето си я цени повече от децата Grinning
Важното при една кола е да се прави всичко на време.Не дали е карана малко или много .

Пожелавам на всеки да си купи кола от собственик, като мен и да не купува от собственик, като баща ми. Това за мъжете и жените шофьори не е валидно вече доста години. Но за поддръжката те подкрепям на 100 %

# 126
Аз лично от Хонда харесвам Сивик. Но Хондите, като цяло харчат повечко
Грешиш, колежке. Точно Хондите са икономични коли, друг е въпроса с цената - държат цена като на BMW и има защо.

Може да греша. Нямам опит с Хонда - това са ми го казвали хора, които са имали Хонда.
Относно цената им - сигурно говориш за втора употреба

# 127
Европейците не си сменят колите като нас.Трябва да има причина.90% от колите за продан са на по 300000 и отгоре километра.2015 г гледах за Туран 2012 г.В немското Мобиле нямаше под 400000 km,в българския сайт всички по 100000:grinning:

Абсолютно. Две от Х5ците по обяви бяха на по 230-250К, едната беше рекордьор и излезе на 554К км. Следене по форуми, приятели по автокъщи или директно от официалните дилъри. За това когато си купувахме 7er F01 го взехме от Камор, върнато от лизинг. Знаеш му всичко, но си плащаш.

gordmarsianec нали мъжете сте за това  Laughing Въпреки, че според мен всеки може да усети проблем в автомата или по - лесни видими и усещащи се неща.
не можеш нищо да усетиш  Laughing
то ако беше толкова просто .. и кучето щеше да е касапин  Laughing
ти може да си мислиш, че нещо автомата не работи както трябва, а да се окаже, че има свещи за смяна  Mr. Green
как мислиш .. дали е случайна приказката, че жената и колата са на късмет ?
има дефекти, които лесно могат да се маймуносат, с много сериозни за автомобила и съответно за куповача последици .
лошото е, че и добър механик, монтьор може и да пропусне да види проблем, който после може да се окаже сериозен .
но при всички случаи .. по добре е с доверен човек да избираш автомобил от колкото сама на късмет и доверие ..

пълни глупости, че километрите нямат значение .
запноевропейците не са по тъпи от българите  Laughing
тези автомобили, които идват от европа тук на по ниска цена .. цената не е по ниска защото европееца е по тъп  Laughing
той е наясно, че след определен пробег в "този" автомобил трябва да налееш толкова пари за да го караш, колкото той реално не струва ..
за това го пуска на ниска цена и се отърва от него .
просто този автомобил е икономически неизгоден за него ..
понеже европееца смята загубеното време в сервиза, смята загубените средства за подмяна на консумативи, които при нов автомобил няма да се налага да сменя, смята труда на човека, който ще прави ремонта, който труд е в пъти по платен от труда в бг .
ударя чертата отдолу, вижда резултата и прави най изгодното за него ..
а българите тук нека да лансират тезата, че км нямат значение.
километрите имат голямо значение .. а тази теория за видиш ли отлично подържания автомобил
на много км е по добър от автомобил на съвсем малко се лансира от нашите джамбази, които имат една единствена цел .. да ви продадат автомобил, на цена която реално той не струва ..
защото е амортизиран увехтял и т.н.

# 128
На 206дизела 1,4е икономичен но за градска кола бензин е по добрият вариант, Микрата  не е за подценяване ако ще е малка кола.Карал съм и двата модела Френската е по скъпа за по дръжка но ще вози по хубаво.

# 129
  • Down south
 @ Vervam,
Цитат
Пробвай да караш кола на 50 000 км карана от жена,която като и свене  лампата за маслото си мисли,че трябва да викне дух и кола на някой мъж,дето си я цени повече от децата Grinning
Това е много добър коментар  Peace и вероятно имаш право.
Повечето жени, може би не са така отдадени, ако мога така да се изразя на колите си, колкото мъжете?

Ако ми свтне лампичка, надавам вой до Бога и звъня в дилършипа. Ако е оранжева, знам че мога да карам до следващия паркинг и от там да надавам вой, ако обаче е червена, спирам и не мърдам  Joy
Ако спукам гума, чакам полицията да дойде и да я смени.

# 130
Аз мисля че пак си зависи до шофьора. Жените по-малко юркат колите от мъжете. Аз примерно не разбира от коли, но редовно си следя маслото и другите течности. За мен е много важно колата да е в изправност, защото с нея карам децата си.
Това че съм жена шофьор не прави колата ми по-малко обгрижвана от някое мъжко возило.

# 131
Към авторката: Не съм шофьор, но като майка на бивш начинаещ такъв, моят съвет е да си вземеш някаква евтина, съвсем очукана и надрана кола. Може и назаем. Под капака нека да е много стегната, но външно да е абсолютен таралясник.
Това е най-подходящата кола за начинаещ и неопитен шофьор в голям град с напрегнат трафик. Всички ще се пазят от теб и ще ти дават път, гарантирано. Не от кавалерство, не, просто ще си пазят колите, защото знаят, че ти твоята не я пазиш.  Mr. Green  Wink Laughing
Даже пешеходците ще са респектирани, че откъде да знаят дали имаш спирачки изобщо.   Rolling Eyes
Пък като придобиеш опит и кураж, смени таралясника с читава кола. Тъкмо вече ще знаеш каква точно ти трябва и няма да се чудиш.

# 132
  • Варна
Точно. И аз така направих. Първата ми кола беше Голф 2, няма да ви кажа какво понесе в моите ръце ама желязна излезе.

Чочита, права си. Ела да видиш как се грижа за моята. А мотора си го гледам по-добре и от колата, като второ дете ми е.

# 133
Golf 4/5 и си джиткай. Или па 3.

# 134
Като е начинаещ шофьор се очаква постоянно да я чуква ли от някъде та все я съветвате да си вземе някаква таралянка Simple Smile

По темата - карам Поло и я обожавам. Спретната, маневрена, много ми е любима Полинка Simple Smile Семейните ни все са ванове, карат се толкова лесно колкото и малката, че даже и по лесно.
Както казва мъжа ми "Не мога да разбера защо имаме наша и твоя кола" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт