Първа кола

• 51 798
  • 698
  •   1
Отговори
# 150
  • Down south
@ raja_nikol,

На каква възраст е дъщеря ти?
Моята твърди, че нашите коли (SUV и седан, сравнително нови), били за родители, а не за млади хора   Stop Когато обаче разкарвах нея и приятелките и напред-назад, беше супер cool.

# 151
Знам със сигурност, че един ден, когато дойде време да купуваме първи коли на децата ни /момче и момиче/ със сигурно ще са кабриолети с твърд таван. Ще са млади и това би им харесало според нас Simple Smile

# 152
@ raja_nikol,

На каква възраст е дъщеря ти?
Моята твърди, че нашите коли (SUV и седан, сравнително нови), били за родители, а не за млади хора   Stop Когато обаче разкарвах нея и приятелките и напред-назад, беше супер cool.
На 18 и половина е, взе книжка, добре кара детето, и нашата е такава, паркетен лъв ли беше Stuck Out Tongue Winking Eye, но е голяма, бърза...има някакъв страх. Курсовете кара на Аурис, ще ми се някаква мъничка, тя С3 си е харесала

# 153
  • Canada
Хондите са икономични и здрави. Моята е Сивик 2013 автоматик, 1,8 двигател. Зареждам я веднъж на две седмици. как се намаля скоростта - отлепяш кракът от газта и тя си намаля Simple Smile В канадската зима не съм имала никакви проблеми с карането, но то е понеже карам със зимни гуми.
Това намаляване на скоростта е прекалено бавно, според мен. Аз много често спирам с двигател и питах как се намалява с двигател с автоматик. Вече ми отговориха. Мисля, че всички карат със зимни гуми, понякога не хубави, но се водят зимни.
Аз предложих яриса, чувала съм много хубави неща за него, предлагаха ми я за първа кола, но не ми се даваха повече от 1000лв Grin

Намаля се както съм описала. Разбира се, че  не можеш да спреш изведнъж ако скоростта е висока, но намаля достатъчно бързо. На сняг или лед по принцип резки маневри не се правят. Какво имаш предвид спиране с двигател? Държиш  съединителят постоянно натиснат?

# 154
Сега се подсетих за още една кола - Пежо 408, наскоро карах такова, 2013 година, много маневрено с много чувствителни педали, определено ми хареса, отвън не особено, но отвътре е красиво и практично. По - малко коне е от моята кола, но ускорява бързо и вози добре.

# 155
Хондите са икономични и здрави. Моята е Сивик 2013 автоматик, 1,8 двигател. Зареждам я веднъж на две седмици. как се намаля скоростта - отлепяш кракът от газта и тя си намаля Simple Smile В канадската зима не съм имала никакви проблеми с карането, но то е понеже карам със зимни гуми.
Това намаляване на скоростта е прекалено бавно, според мен. Аз много често спирам с двигател и питах как се намалява с двигател с автоматик. Вече ми отговориха. Мисля, че всички карат със зимни гуми, понякога не хубави, но се водят зимни.
Аз предложих яриса, чувала съм много хубави неща за него, предлагаха ми я за първа кола, но не ми се даваха повече от 1000лв Grin

Намаля се както съм описала. Разбира се, че  не можеш да спреш изведнъж ако скоростта е висока, но намаля достатъчно бързо. На сняг или лед по принцип резки маневри не се правят. Какво имаш предвид спиране с двигател? Държиш  съединителят постоянно натиснат?
Спиране с двигател означава ако караш на пета предавка да свалиш на 4, после на 3 и така колкото трябва. По този начин спираш без да натискаш спирачките и е по-бързо отколкото да изключиш от скорост. Широко разпространено е за каране особено през зимата, защото е по- безопасно.

# 156
  • София
Aз нищо не разбирам от коли, но моята зимата (автоматик, мерцедесче) спира без проблем със спирачката. Два пъти съм натискала рязко, включва ми се abs системата, леко е неприятно сцеплението , което усещам, но спира плавно и бързо. И разбира се карам внимателно, ако е заледено и със зимни гуми. А поддръжката на колата я прави изцяло мъжа ми, просто ми казва предварително , че за ден ми я взима, сменят каквото е нужно и така. Аз се занимавам с домашните на детето, той с колата, всички са хепи Simple Smile

# 157
Първата ми кола голф 3 Grinning беше доста зле милата (даже хидравлика нямаше), ама за толкова пари толкова, ожулих я за късмет веднъж само .. но наистина за първа кола по добре стара за да се научиш .. Wink

# 158
Според вас за колко време човек започва да се чувства сигурен, докато шофира? Аз си карам вече два месеца по един и същ маршрут, но продължава да ме е шубе и ако се налага да ходя другаде си ползвам градския. Яд ме е на мене си, но не искам да си причинявам стрес и чакам да се отпусна 😞😞😞.

# 159
Според вас за колко време човек започва да се чувства сигурен, докато шофира? Аз си карам вече два месеца по един и същ маршрут, но продължава да ме е шубе и ако се налага да ходя другаде си ползвам градския. Яд ме е на мене си, но не искам да си причинявам стрес и чакам да се отпусна 😞😞😞.
А, два месеца, аз от една година имам книжка и понякога още си ме е страх.

# 160

Според мен минимума е 1 година. Но е добре колата да се ползва постоянно, за да може да се свиква с всякакво движение и при всякакви климатични условия. Дори няма да забележиш кога си започнала да караш без да го мислиш Simple Smile

# 161
Аз нямам много стаж (почти 6 години) и не мисля, че някога ще се чувствам сигурна. Сигурна съм във възможностите си, но не се чувствам сигурна, че някой няма да реши, че е на-големия тарикат. Не искам и да се чувствам сигурна, защото мисля, че ще бъда по-невнимателна.
Карай повече, излизай вечер по някакви улици, които не си ходила. Така ще имаш повече време да обръщаш внимание на ленти, знаци и т.н. Има части на София, в които не ходя, защото няма какво да правя там, но когато ми се наложи си "преговарям" пътя преди да тръгна за да не го мисля докато карам.

# 162
Аз ходя насам-натам уикендите, но мъжът ми е в колата с мен. Но сядам с нежелание зад волана и докато не паркирам пред нас, няма спокойствие. Дано след година ми стане по-ненапрегнато. По принцип съм хладнокръвен човек, но покрай децата станах голяма баба и ми се отразява и на шофирането.

# 163
Аз нямам много стаж (почти 6 години) и не мисля, че някога ще се чувствам сигурна. Сигурна съм във възможностите си, но не се чувствам сигурна, че някой няма да реши, че е на-големия тарикат. Не искам и да се чувствам сигурна, защото мисля, че ще бъда по-невнимателна.

Абсолютно, сигурността води до невнимателност и еднаквия маршрут
Аз имам 2,5 г. стаж но без да слизам от кола, малка голяма, джип  .. градски планински и много коли .. така ми се е налагало и по черен път и в сняг. Рисковите ситуации учат, практиката както казват. Може да имаш книжка от 10 г. .. но да караш по един маршрут с една и съща кола .. а може и 2г. по различни маршрути и коли ..
зависи от много неща, при всеки е различно

# 164
Аз бих препоръчала на новите шофьори нещо, което на мен ми беше много, ама наистина много полезно. Сега като дойде зимата, падне снега и се заледи, отидете на някакво широко залезено място и направете така, че колата да занесе. Целта е да знаете какво може да очаквате и да се научите кое е най-правилното нещо, което може да направите. Не е нужно да е нещо специално, аз използвах обръщало на Ботевградско шосе. Понеже минава под шосето беше много заледено и хлъзгаво. Не мислете, че зимата може да карате както карате лятото и не забравяйте, че има и други на пътя.

Общи условия

Активация на акаунт