Първа кола

• 51 772
  • 698
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,

И аз се включвам в темата тъй като искам да си купя кола. Имам книжка от 2012 г. но активно не бих казала, че съм карала. Искам да си купя малка дамска кола, която да не ми харчи много и да свикна да шофирам уверено. За сега съм си харесала Пежо 206 GrinGrinGrin малка и точно дамска кола. Не искам голяма и мощна. И си мисля, че ще ми е Ок да е дизел. Вие какво ще кажете?

На тези съм се спряла, но все още не съм ходила да ги гледам.

Не бих избрала нито едната. Първо, ако точно Пежо 206 искаш - заложи на по - големия дизелов двигател. 1.4 HDI ще върви по - зле, а ще харчи колкото 1.9. От трите автомобила единствено тъмно-синята си струва да се види, волана не изглежда изтрит, но вероятно е сменяван. Педалите и те изглеждат що-годе добре. Другите две са трагедия - супер изтрит волан на 1.9, обвит в калъф, защото е изтрит на другото 1.4, изтрит салон и при двете. А като видя измит и чистичък двигател - бягам далеч. От тези трите само синята може да се види, за другите две не бих мръднала да гледам. Да не говорим, че няма вариант коли на по 12-13 години да са на посочените в обявите километри, за това задължителна проверка в сервиз, за да не се окажат покойници на по 600-700К км. Peace

Мерси Simple Smile Ще го имам впредвид.

# 91
Горещо препоръчвам Нисан Микра. Имах такава - бензин, 1.4, 90 коня. Страхотна кола, харчи наистина малко /затова препоръчвам да е бензин/, доста бързо набира, изключително удобна за каране и паркиране в градски условия, евтина за поддръжка, има много екстри /моята имаше автоматични чистачки, безключово палене, мулти волан и още един куп екстри/. Предполагам, че са ти казали, но да го кажа и аз - задължително да НЕ Е автоматик  Peace

Скрит текст:
Много хора ми я препоръчаха! Замислям се.

# 92
Идеал ще да е. Или Almera.

# 93
Първата ми кола е хюндай купе.Първа и последна за сега,цели 7 години вече я карам.
Много добра кола,евтина,икономична и обръща погледите след теб .Това е първата ти кола,не е лошо да е малко по-така ,нали? Wink
Иначе ако искаш нещо МНОГО практично и градско ,препоръчвам хюндай гец(2 или 4 врати).
Но там вече се губи спортната визия.
И един съвет извън темата-не се коси за драскотините и проблемите,които изникват с годините.Няма как първата кола да ис остане лъскава и новичка.Важното е да се научиш да караш добре Simple Smile

# 94
  • Down south
Ако искаш да се научиш да караш с ръчни скорости, вземи си такава.

Моята е автоматик, понеже на друга просто нямаше да се кача. Удобство си е и лесно се кара.  Peace
Кола с автоматични скорости е благодат, лесно и удобно. На автомобил с ръчни скорости, като шофьор, не бих се качила.

Ако авторката може да си позволи кола с автоматични скорости, да не се колебае.

# 95
Някой беше попитал дали книжката ми е за автоматик - не е. На ръчка си се учих. В началото загасях колата на всеки светофар. Joy

# 96
Някой беше попитал дали книжката ми е за автоматик - не е. На ръчка си се учих. В началото загасях колата на всеки светофар. Joy
Сега си представи след 5 години каране на автоматик, колата влиза в сервиз. Само че ти имаш задачи, които не можеш да свършиш без кола и единствената налична е с ръчна. По-добре да можеш нещо, отколкото да не го можеш. Не си мисли, че понеже сега си се научила, след 5 години ще го можеш. За да стане трябва малко да се затвърдят знанията и уменията. Пък после си вземи автоматик Simple Smile.
П.С.:автоматик съм карала много малко, но с тези коли как се намалява скоростта зимата???

# 97
# 98
Ако искаш да се научиш да караш с ръчни скорости, вземи си такава.

Моята е автоматик, понеже на друга просто нямаше да се кача. Удобство си е и лесно се кара.  Peace
Кола с автоматични скорости е благодат, лесно и удобно. На автомобил с ръчни скорости, като шофьор, не бих се качила.

Това е абсолютната истина и затова всеки, който покара малко автоматик не иска да чува за ръчни скорости след това

НО

Цитат
Ако авторката може да си позволи кола с автоматични скорости, да не се колебае.

Това категорично не го препоръчвам. Щом авторката е карала курсовете на ръчни скорости, то е добре поне първите няколко години да покара кола с такива скорости. После лесно ще премине на автоматик, ако поиска. Първата кола не трябва да е автоматик, не трябва да е бърза, не трябва да е ниска, не трябва да е със задно и не трябва да е нова. Има време за такива коли Simple Smile

П.С.:автоматик съм карала много малко, но с тези коли как се намалява скоростта зимата???

И как се бута, като закъса в снега  Grinning Като цяло се превключва на ръчни скорости - поне аз така правя при нужда. Миналата зима беше тежка и два пъти ми се е налагало да минавам на ръчни, но е хубаво, че го има, като опция  Peace

# 99
# 100
# 101
Ford Focus и не го сменяваш повече.

# 102

Това е малка,икномична и доста практична кола.
Ако е възможно колата да е на ГАЗ,още по-добре.Никога не си правя сметка на горивото,излиза ми съвсем малък разход на месец Simple Smile

# 103
От Хондите ми препоръчаха само джаз и акорд (човек, който работи в Хонда, но няма финансова изгода да ме лъже).

# 104
Това е абсолютната истина и затова всеки, който покара малко автоматик не иска да чува за ръчни скорости след това

Хайде да не е всеки. За мен с автоматик се губи удоволствието от шофирането. А опитът ми е с премиум автомобил. Имам чувството, че карам електрокар.

Относно "реалните" километри: За малка кола пак има шанс да са такива. Но като видя семейно комби на 12 г., карано в Германия, на 150 х.км., ме напушва смях.

Общи условия

Активация на акаунт