Първа кола

• 51 787
  • 698
  •   1
Отговори
# 105
От Хондите ми препоръчаха само джаз и акорд (човек, който работи в Хонда, но няма финансова изгода да ме лъже).

това е ХЮНДАЙ,не ХОНДА.има голяма разлика,ако за това говориш Simple Smile

# 106
  • Варна
Ами и аз съм карала автоматик ама не ми е вариант да взема такава кола. Каквото ти иде отвътре. За мен е удоволствие да шофирам, мра си от кеф зад волана и ръчката не си я давам.

# 107
Това е абсолютната истина и затова всеки, който покара малко автоматик не иска да чува за ръчни скорости след това

Хайде да не е всеки. За мен с автоматик се губи удоволствието от шофирането. А опитът ми е с премиум автомобил. Имам чувството, че карам електрокар.

Относно "реалните" километри: За малка кола пак има шанс да са такива. Но като видя семейно комби на 12 г., карано в Германия, на 150 х.км., ме напушва смях.

Добре признавам - ръчката си има своя чар  Peace

За километрите винаги ми е било смешно когато някой човек се тръшка и спори, че той е късметлията уцелил 10 годишна кола на 120 000 реални километри. Обикновено се твърди, че е гаражна  Joy
А скоро в едно реалити по ТВ чух, че имало 3 годишни G класи на реални 15 000 км.  hahaha
В такива ситуации си казвам - добре, че има и такива хора, за да върви търговията с коли в БГ  Grinning

# 108
От Хондите ми препоръчаха само джаз и акорд (човек, който работи в Хонда, но няма финансова изгода да ме лъже).

Хонда е  Peace

Хонда Джаз

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=7&f1=0&f2=1&am … ;f5=Jazz&f6=1

Хонда Акорд

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=7&f1=0&f2=1&am … 5=Accord&f6=1

Аз лично от Хонда харесвам Сивик. Но Хондите, като цяло харчат повечко

# 109

Хахахахаха ей много съм зле, няма да се оправдавам, но заставам зад мнението за Хонда Joy

Lady, моя е грешката, не можах да се науча да ги различавам...видях гетс-а на предишната страница и в главата ми поникна Хонда.

# 110
  • Варна
Разбира се, че е гаражна. И обикновено е собственост на пенсионер, първи собственик, който само до магазина я е карал, а останалото време я е миел и глезел в гаража.

Парадокс отвсякъде ама има балами, които се връзват.

# 111
  • София
Lady Cassiopeia Duval принципно подкрепям напълно. НО има и изключения наистина. Давам ти веднага пример със себе си. Преди 7 години взех една (лсъкава по това време) Е39 BMW. По километраж 185000км. Как да е, хареса ни, взехме я. Всички приятели майстори твърдяха, че си е на реални км, на което аз реагирах с присмех, че не е възможно, но поне е свежичка. Миналата година бяхме се засилили да взимаме едно Х5 2009 и чрез приятели правихме проверки в Камор по ключа. В момента Е39ката си я пазим от сантимент и баща ми я кара от време на време. Та тогава, ей така за ебавка дадох ключа от нея на приятелчето да го прочетат. Представи си удивлението ми, когато излезе че месец преди да я купя е била в официален БМВ сервиз в Германия и е била на 170К км. Т.е. съм я взела с превъртяни само 15К, което си е направо  #Crazy #Crazy #Crazy Та оказа се, че дъртата 17 годишна вече кошница си е на реалните км, което още повече ме кара да я пазя като сантимент. Да не коментирам изключителното малко ремонти, които са се налагали по нея. Обичам я тая кола и това си е... С нея се научих да шофирам коли със задно.

# 112
Още един съвет. Добре е да се следят БГ форумите на съответните марки. Изпадат доста добри коли там, малко по-скъпи излизат, но обикновено са поддържани мераклийски.

# 113
Европейците не си сменят колите като нас.Трябва да има причина.90% от колите за продан са на по 300000 и отгоре километра.2015 г гледах за Туран 2012 г.В немското Мобиле нямаше под 400000 km,в българския сайт всички по 100000:grinning:

# 114
Може да се купи кола на малко км., но са и по-скъпи съответно. Peace

# 115
има такива коли  Sunglasses
това че масово колите внесени от западна европа са на по 500 к грубо ..
не значи, че няма автомобили на 100 к и на същите години.
вече има начин километрите да се проверят .. особено на по новите автомобили .

аз съм попадал на автомобил, премиум, който за 10 години има 46 000 километра навъртяни.
същия в западна европа ще е направил около 200 до 500 к километри .
аз самия правя по 10 к на година последните 10 години, а преди съм правил на месец по 10 к .
така че .. с правилната техника под ръка и познания пробега на автомобила може да се установи .
не е задължително автомобилите на 10 години да са на по половин милион  Wink

за жени и то такива, които нямат и бегла предства от това какво предствлява автомобила е задължително присъствето на компетентно лице при избора на автомобил, ако не искате после да роните крокодилски сълзи... защото цената на един автомобил втора ръка съвсем лесно може да се удвои при отстраняване на неизправностите, които са били видими за някой, който разбира още преди покупката, но не и за вас.

такива неща като волан, колан, скоростен лост, седалки и т.н. се маймуносват много лесно и за незначителни суми ..
има много други неща, по-важни от тези ..  и значително по скъпо струващи ..

# 116
  • София
Европейците не си сменят колите като нас.Трябва да има причина.90% от колите за продан са на по 300000 и отгоре километра.2015 г гледах за Туран 2012 г.В немското Мобиле нямаше под 400000 km,в българския сайт всички по 100000:grinning:

Абсолютно. Две от Х5ците по обяви бяха на по 230-250К, едната беше рекордьор и излезе на 554К км. Следене по форуми, приятели по автокъщи или директно от официалните дилъри. За това когато си купувахме 7er F01 го взехме от Камор, върнато от лизинг. Знаеш му всичко, но си плащаш.

gordmarsianec нали мъжете сте за това  Laughing Въпреки, че според мен всеки може да усети проблем в автомата или по - лесни видими и усещащи се неща.

# 117
Хора,няма никакво значение на колко КМ е.
Важно е как е поддържана .Хубаво е една кола да се кара непрекъснато.Ако всичко и е сменяно навреме,няма проблеми и на 300 000 да е.
На свекъра колата е на над 500 000 км(защото е такси) и върви по-меко от моята.Важна е вниманието,което собственика е обръщал на колата,не километрите Simple Smile

# 118
Аз затова писах 90%.

# 119
Lady Cassiopeia Duval принципно подкрепям напълно. НО има и изключения наистина.

Скрит текст:
Давам ти веднага пример със себе си. Преди 7 години взех една (лсъкава по това време) Е39 BMW. По километраж 185000км. Как да е, хареса ни, взехме я. Всички приятели майстори твърдяха, че си е на реални км, на което аз реагирах с присмех, че не е възможно, но поне е свежичка. Миналата година бяхме се засилили да взимаме едно Х5 2009 и чрез приятели правихме проверки в Камор по ключа. В момента Е39ката си я пазим от сантимент и баща ми я кара от време на време. Та тогава, ей така за ебавка дадох ключа от нея на приятелчето да го прочетат. Представи си удивлението ми, когато излезе че месец преди да я купя е била в официален БМВ сервиз в Германия и е била на 170К км. Т.е. съм я взела с превъртяни само 15К, което си е направо  #Crazy #Crazy #Crazy Та оказа се, че дъртата 17 годишна вече кошница си е на реалните км, което още повече ме кара да я пазя като сантимент. Да не коментирам изключителното малко ремонти, които са се налагали по нея. Обичам я тая кола и това си е... С нея се научих да шофирам коли със задно.

Абсолютно съм съгласна, че всяко правило си има изключение  Peace Аз коментирах масовите случаи, които понякога са наистина смехотворни. Един пример и от мен  Grinning Една моя позната си купи Голф 4 миналата година. Каза, че я е вкарала в сервиз и са й казали, че е перфектна и е на реални 110 000 км. Хубаво! Отивам да я видя и падам - волана на перфектния Голф 4 беше от пасат, а фаровете бяха чисто нови. На по-старите шофьори тук веднага ви става ясно какво точно означава това нали  Grinning

gordmarsianec - възможно е колата да е на повече години и на по-малко километри, ако е сезонна /примерно купе AMG/, тъй като това обикновено са коли, които не се карат при сериозни зимни условия, понеже собственика обикновено има SUV за зимата. Но такива, които обикновено в чужбина се ползват за такси и за служебни автомобили няма начин да се уцели на малки километри, та каквото ще да е  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт