Първа кола

• 51 790
  • 698
  •   1
Отговори
# 510
Жмопел не си вземай, нито зафира, нито инсигниа нито никакъв. Освен всичко друго тия боклуци после нямат и продаване

Напълно подкрепям.

Освен това не знам защо си се наплашила толкова от бензина. Едно от най-най-най-големите предимства на бензина пред дизела /и това ще го потвърдят всички шофьори/ е, че са много по-евтини при ремонт. Ама наистина много. Така че според мен първо трябва да определите бюджет за кола, след това да видите кои коли ви се вписват в този бюджет, след това гледайте най-важните неща - година и километри /не, че са реални де/ и най-вече взимайте човек, който разбира при огледите.

Аз лично препоръчвам комби. Карала съм Ауди комби и багажника му беше по-голям и удобен от джипа, който сега карам. Така че помисли хубаво. Насочи се към немски и японски автомобили. Относно джиповете - също можеш да гледаш. Не е кой знае колко страшно да си вземеш джип за първа кола. В крайна сметка няма от ден 1-ви да тръгнеш сама по пътищата, а с придружител ще ти е по-лесно да му свикнеш. А и са доста по-здрави и държат повече на тормоз. Е, вярно че и разходите им са по-големи, но ако това не те притеснява няма защо да ги пренебрегваш.

Хонда Джаз е с малък багажник
НЕ е вярно за Хондата и малкия багажник!Точно такъв модел от обявата в този клас коли е с мн просторен багажник.Пиша и подкрепям с факт пълнил съм багажника на  такава и на Сеат Алтеа ,събира повече в Хондата,вътре е просторно като за малък клас кола.

# 511
НЕ е вярно за Хондата и малкия багажник!Точно такъв модел от обявата в този клас коли е с мн просторен багажник.Пиша и подкрепям с факт пълнил съм багажника на  такава и на Сеат Алтеа ,събира повече в Хондата,вътре е просторно като за малък клас кола.

За това не споря. Но момичето каза, че това ще е единствената им семейна кола, с която ще пътуват и т.н. При това положение смятам, че багажника ще им е малък.

Цитат
Марките и моделите са: Мицубиши Колт, Пежо 207, Хонда Джаз, Голф 5, Мазда 3, Хюндай Гетц също е опция.

Изобщо не мога да си представя да се пътува на дълъг път с някоя от тези коли, ако са двама възрастни и 1 - 2 деца. Да не говорим, ако детето е бебе. И го казвам, като човек, който кара малък СУВ и на дълъг път едвам побираме багажа за 4 човека. Добре, че децата са големи и не трябва да взимаме количка с нас. Затова и предложих комби.

# 512
Докато детето беше малко, бяхме със Зафира. Видях по-нагоре, че не ти я препоръчват, аз също няма да я рекламирам. Иначе събира много багаж. Не знам обаче с габаритите как ще ти е.

# 513

За това не споря. Но момичето каза, че това ще е единствената им семейна кола, с която ще пътуват и т.н. При това положение смятам, че багажника ще им е малък.

Цитат
Марките и моделите са: Мицубиши Колт, Пежо 207, Хонда Джаз, Голф 5, Мазда 3, Хюндай Гетц също е опция.

Изобщо не мога да си представя да се пътува на дълъг път с някоя от тези коли, ако са двама възрастни и 1 - 2 деца. Да не говорим, ако детето е бебе. И го казвам, като човек, който кара малък СУВ и на дълъг път едвам побираме багажа за 4 човека. Добре, че децата са големи и не трябва да взимаме количка с нас. Затова и предложих комби.
Хайде сега не си представяме  всичко опира до финанси човек ако не може да кара по горен клас кола кара каквато има възможност.Семейна кола, какви ли не съм  виждал ,двуврати  вътре на задна седалка количка човек се нагажда.Аз карах Пунто докато купя друга кола  не съм умрял с нея приятелят ми е пътувал извън града много често а той е голям мъж.Да не е комфортно  но човек знае 2 и 200.

# 514
С малката дъщеря карахме Фиат Марея, супер удобна кола за много багаж, багажника дори се смъкваше за по- лесно товарене, една лоша дума не мога да кажа за тази кола, на всичкото отгоре возеше много меко. Сега сме с един SUV, бая ремонти преживя  горкия, ама...така е, втора употреба кола, риск

# 515
Хайде сега не си представяме  всичко опира до финанси човек ако не може да кара по горен клас кола кара каквато има възможност.Семейна кола, какви ли не съм  виждал ,двуврати  вътре на задна седалка количка човек се нагажда.Аз карах Пунто докато купя друга кола  не съм умрял с нея приятелят ми е пътувал извън града много често а той е голям мъж.Да не е комфортно  но човек знае 2 и 200.

Изобщо не говорим за горен, среден или долен клас коли. Говорим за типове коли, които са удобни за семейни и такива, които са удобни за града при положение, че в семейството има втора кола, която да е семейна. В случая момичето казва, че ще се ползва за семейна, очакват бебе, което автоматично означава количка + куфари при пътуване за почивка. И това няма как да се случи при Хонда Джаз. А и в крайна сметка човек не купува кола през 2 - 3 години /е, някои купуват де/, затова е добре хубаво да се обмисли какво ще върши работа и ще е удобно

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 14:30 от Lady Cassiopeia Duval

# 516
  • sofia
Дам, количка и багаж би събрало само някое комби. От друга страна зависи колко често пътуват. Ако е два-три пъти годишно и отзад е само детето, спокойно може да се сложи багаж и в купето.

Прехвърлих набързо мобиле-то: цените на Голф-а (понеже е споменат), са абсолютно съотносими с тези на Пасат-а.
Единственият минус на комбито е, че при градско паркиране му трябва повечко място за паркиране. Ако няма да ходя с нея всеки ден на работа и да се завирам по уличките, винаги бих избрала по-голямата кола.
Дали ще се учиш на малка или голяма, все тая. Веднъж да ѝ свикнеш с габаритите и вече ще е лесно.

Сестра ми кара Хюндай матрикс, за нея, племеницата и кучето е екстра.

# 517
  • София
Много ви благодаря за мненията! Всяко от тях ми е полезно! Simple Smile Комбитата никак не ги харесвам, а и наистина се опасявам, че няма да се справям във градаки условия с тях.. Зафирата просто я споменах, тъй като сестра ми я кара и се побираме доста народ вътре+децата и багажите ни. Иначе не ми допада като кола! Хондата се води миниван и за това се ориентирах към нея..Няма да пътуваме кой знае колко често извънградско, но и да пътуваме най-много да има освен детето и още един човек отзад. Мисля, че като се ползва и пространството на едната седалка, все ще вместим багажа....Знам ли..
Иначе, звъняхме по обявата, но можете ли да ми кажете, според вас заслужава ли си, след като човека е казал, че вдичко е наред по колата, рамата си започва с J, което е сигурност, че е японско производство, но е казал, че съединител е за смяна, защото отлепвал по-високо и евентуално комплект съединител е към 150ина лв. Ние съответно ще искаме да се намали цената и ще се пазарич за едно 200-300лв надолу от цената по-горе, но все пак..ако наистина само това е кусура, заслужава ли си? И този модел “Спорт” на Джаз дали не е много нисък?

# 518
Не искам да ти влияя, но Хонда Джаз са супер малки колици - за градски условия, без огромни багажи.
Хиляда пъти по-добре Зафира или някое комби, ако ще возите бебето с багажи. Според мен, де....

# 519
  • София
Всяко мнение оценявам!:) Просто не мисля, че ще успявам в градаки условия и малки улички и при паркиране да се справям с такава по-голяма кола..
Забравих да пиша, че нямаме познат, който разбира от коли и ще се налага да се кара до сервиз на всеки оглед...И не знам къде ще му излезе края, ако не харесаме веднага нещо...:/

# 520
Не искам да ти влияя, но Хонда Джаз са супер малки колици - за градски условия, без огромни багажи.
Хиляда пъти по-добре Зафира или някое комби, ако ще возите бебето с багажи. Според мен, де....

Подкрепям!!!

Ако колата ти има преден и заден парктроник /почти всяка кола го има вече/, то тогава паркирането и минаването по тесните улички изобщо няма да те притеснява. Мисли добре, за да не стане така, че след една година да се налага да я сменяте, защото ви е малка.

# 521
  • Германия
Аз карам един голям Фиат в момента и в началото и на мен ми се струваше огромен и се чудех как ще се справя. Но е въпрос на навик. Колата е идеална за семейство с 1-2-3 деца, побира както количката така и 2-3 средно големи куфара.

Имай предвид че ако мястото на задната седалка е малко, с кошчето отзад може да няма място на предната седалка, защото тя трябва да се избута максимално напред. Тогава се оказва, че в колата има място само за вас и бебето.

Някой спомена Сеат Алтеа.. приятелка също с бебе кара Сеат Алтеа XL и багажникът е доста голям, а самата кола не изглежда да е огромна.

Това е малко като лукс, но е хубаво багажникът да е без праг, за да ти е по-лесно да вадиш и прибираш количката. Но това май го има при вановете и някои комбита само...

# 522
  • София
Всяко мнение оценявам!:) Просто не мисля, че ще успявам в градаки условия и малки улички и при паркиране да се справям с такава по-голяма кола..

Мойто е скромно и практично. Още нямаш книжка /или е от скоро, не запомних/ и от утре ще се качиш да караш за сефте. Вземи някоя каска, обръгни малко и тогава си търси "твойта" кола. Simple Smile

# 523

Подкрепям!!!

Ако колата ти има преден и заден парктроник /почти всяка кола го има вече/, то тогава паркирането и минаването по тесните улички изобщо няма да те притеснява. Мисли добре, за да не стане така, че след една година да се налага да я сменяте, защото ви е малка.
Не всички коли имат преден и заден парктроник. Ако ти караш нова кола, тук става дума за кола над 10 години. Да си виждала Зафира, Колт или Джаз с парктроник?

# 524
  • Варна
Бебето ще порасне, обаче ако живеете в голям град и колата ще се ползва предимно из малките градски улички, за мен лично е лудост да търсите голяма кола. Освен, ако разбира се не смятате да я сменяте след 2 - 3 години. Един хетчбег ще ви свърши същата работа. Има достатъчно модели с прилични багажници, а куфари и сакове могат да се натъпчат и на задната седалка, на мястото за крака на задностоящите също. Където е монтирано кошчето, така или иначе мястото за крака ще е празно.

Общи условия

Активация на акаунт