Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 375
 • София
 • Мнения: 861
Да, така е, ама като чуя някой възрастен да ми се оплаква, че трудно си поддържа петстайното жилище, и ми иде отвътре да му кажа "твой проблем". Знам за какво говориш иначе, и в моя род имаме такива, дето стоят по 1 човек на 100 квадрата и охкат, че са им високи сметките, ама много били привързани към дома... Така де.
Разбирам човек да е привързан към къща, двор, земя, две липи отпред... Ама към един бетонен куб какво има да си привързан не ми е ясно.
Извинете за офтопика.

# 376
 • Мнения: 27 691
Хората сме ние - раснали сме в ново поколение и нов вид условия. Ние ще сме съвсем друг вид "стари", все пак сме се оформили в други условия. Не може да сравняваш предишните поколения с тяхното "уреждане", труден достъп до жилища и наистина треперене за единия бетонен куб, взет с много връзки, и сегашните, за което жилището е консуматив и е просто едно място от много.

# 377
 • София
 • Мнения: 6 854
Хората сме ние - раснали сме в ново поколение и нов вид условия. Ние ще сме съвсем друг вид "стари", все пак сме се оформили в други условия. Не може да сравняваш предишните поколения с тяхното "уреждане", труден достъп до жилища и наистина треперене за единия бетонен куб, взет с много връзки, и сегашните, за което жилището е консуматив и е просто едно място от много.
A дано. Ще поживеем и ще видим.

# 378
 • Мнения: 951
Това, което мен най-вече би ме отказало и от второ, и от трето дете, е мъж, на който не мога да разчитам. След това идват всички изброени до тук причини.🤔

# 379
 • Мнения: 730
Точно! Най-важното е и двамата да го искат еднакво силно! За другите неща се намира начин.

# 380
 • Мнения: 7 739
Аз не ги виждам така нещата. Понеже се наложи да се разведа с три деца, считам, че децата са си по принцип мои. Оттам нататък ако бащата е всеотдаен и свестен - това е бонус. Никога не знаеш какво те чака с един мъж след няколко години. Когато правите детето, ясно, че много го искате, ама след време кой какво ще иска ... знае ли се Simple Smile 

И четвъртото родих с идеята, че детето е добре дошло и дано си го изгледаме двамата с бащата. Засега всичко е точно. Но ако нещо стане и се разделим, няма да си посипя главата с пепел. Децата искам да са ми здрави, оттам нататък - каквото дойде.

# 381
 • Мнения: 951
Имам едно дете, което се роди след много време опити и на късна за раждане по принцип възраст. Бих казала, че минах през ада, за да се роди, но второ сигурно не бих могла да имам и не мисля, че и по принцип искам.

# 382
 • Бургас
 • Мнения: 6 617
Бианка, аз думите на Helinor17 ги разбирам по друг начин.
За мен също на първо място беше това да разчитам на човека до себе си. Не да вярвам сляпо, че ще остареем щастливо влюбени. Все пак съм дете на разведени родители и не намирам развода нещо страшно. Даже напротив, но това е друга тема.
С мъжа ми си гледаме децата и къщата заедно и на това много държа. Не мога да си представя да родя деца на човек, който ще чака всяка вечер да му сервирам салатата и ракията, всички домашни задължения и отглеждането на децата да са само за мен, а той да хвърля някакви пари на масата и да се бие в гърдите, че издържа семейство.
За мен мъжа трябва да е на първо място мой партньор. Единственото нещо, което моя не е правил е да кърми, по разбираеми причини. Grinning

# 383
 • Мнения: 7 739
Ами да, ама и моя първи съпруг даваше вид на много всеотдаен няколко години Simple Smile Даже вечно ме питаха как съм намерила такова добро момче, бля бля бля Та след неговото изперкване аз лично допускам, че всеки мъж може да откачи в някакъв момент. (след един развод няма как да си бъдеш пак в розовите облаци както преди)

# 384
 • Бургас
 • Мнения: 6 617
Toва е така, ама там вече никой не е застрахован. Simple Smile

# 385
 • Мнения: 951
Аз бих погледнала на нещата и от друга гледна точка. На мнение съм, че една жена може да си позволи да роди три деца, ако смята, че е в състояние да се справи и сама в отглеждането им. Тук визирам всички усилия, които ще й се наложи да полага сама в случай, че се раздели с бащата на децата или недайси боже се случи той да почине.
Сигурност няма в нито една ситуация, но както всички тук са наясно, особено жените родили и отглеждащи три деца, да си родител не означава да осигуриш на децата само финансова сигурност. Човек трябва да разполага и с физически и емоционален ресурс да ги отглежда. Аспектите, върху които може и трябва да се разсъждава при вземане на решение за броя деца, са повече от един.

# 386
 • Мнения: 7 739
Е разбира се, че е така. Но човек се справя както може със ситуациите в живота. Аз не съм подозирала грам, че ще ми се наложи да гледам сама три деца - справих се. Още по-малко съм допускала втори брак и още едно дете. Животът поднася изненади Simple Smile

Изобщо е безсмислено да се търсят причини да родиш / да не родиш - това си е лично решение на всяка жена.

# 387
 • Sf
 • Мнения: 3 390
Ние сме в 80 квадрата с 3 момичета. Не ни е тясно, нито те имат нещо против да са в една стая. Реално ежедневието е такова, че се засичаме вкъщи вечер за по няколко часа. През деня всички са по задачи - работа, училище, ясла. Вечер обичат да се гушкат, да гледат заедно тв. Не ми е било фактор при решението за 2-ро и 3-то броя на самостоятелните им стаи. Единствено се притеснявах от боледуването, защото понякога се засичат и трите или пък се редуват и е ужасно. Можехме да си позволим и кредит за по-голямо жилище, но голяма част от семейния бюджет отива за децата. Голмата ходи на уроци и езици, средната активно се занимава с музика. Та, въпрос на приоритети...

# 388
 • На остров
 • Мнения: 12 503
И аз не мисля, че е решаващо големината на жилището и боря на стаите. В големите градове хората живеят на тясно.  Всяко нещо си има плюсове и минуси. 
Ние и място и възможности имаме, ама какво от това. Важното е децата да се гледат с любов и желание, всичко останало е второстепенно.

Общи условия

Активация на акаунт