Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 540
 • Мнения: 8 355
Ако нямате натоварена работа, няма да се уморите толкова Simple Smile

# 541
 • На остров
 • Мнения: 12 737
Аз на почти на 21 като родих бях много уморена, все бързах за някъде, все нещо изпусках от живота Wink . На 38 бях много много по спокойна, по отдадена, не бързах за никъде и се наслаждавах на всеки момент. Много по осъзнато и много по хубаво, надявам се на 40 плюс да е още по хубаво.
Отделно сега се храня много по качествено и съм намалила стреса до минимум.
Не съм съгласна, че на 40 плюс човек не може да се сравнява с 25 Simple Smile

# 542
 • Мнения: 8 355
Аз говорех за себе си, че съм по-уморена, не е правило. Освен това много зависи от темперамента на детето, моето е тип "навито на пружинка" и не се спира никога Simple Smile Постоянно ме е страх да не се пребие някъде, сега поотрасна малко, но като бебе....все се удряше и т.н. Ако е кротичко, друго е Simple Smile

# 543
 • На остров
 • Мнения: 12 737
Бианка ти много работиш освен всичко друго, но и разлика от дете до дете си има Simple Smile .

# 544
 • Мнения: 8 355
Така е, ако някои родители имат да речем само 1 дете и то е като голямата ми дъщеря, винаги ще се чудят от какво се оплакват другите родители Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 545
 • Мнения: 1 255
Моите бременности с момичетата бяха толкова леки... Чувствах се прекрасно и наистина дори сега ми липсва да съм бременна. До последният ден бягах по магазини из града, носих токове, и прочее... Нищо не ми е тежало или боляло.

Обаче когато на следваща бременност е друг пола на детето, винаги се усеща.

После, мисля бременностите са по-тежки с времето заради отглеждането на другите деца, не защото е 3 или 4 бременност.

Едно е да си стоиш на дивана, да спиш когато ти се спи и да ядеш когато ти се яде, и друго да бягаш цял ден по още две деца, ясли, у-ща, вечеря, къпания.. и т.н.

# 546
 • Мнения: 1 873
Ами не е и така. Винаги всяка следваща бременност след 2 има опасност от разкъсвания на матката. Имам позната, която лежа в болница, само и само да износи възможно най-дълго.
И тук съм чела за преждевременно трето раждане и големи рискове при следващо забременяване. Това си е организъм и всеки един орган се износва при голямо напрежение.

# 547
 • Мнения: 8 355
Няма спор, но това е предимно при раждане секцио. Аз бях пред руптура четвъртия път, защото освен бременност, имах и голяма миома, затова се наложи да извадят бебето в 34 седмица. При нормално раждане не знам има ли такива опасности...май не чак толкова.

Иначе и аз лежах 1 месец в Майчин дом да ме следят и като стана опасно, веднага ми назначиха дата по спешност на другата сутрин и родих.

# 548
 • Пловдив
 • Мнения: 6 997
Ами не е и така. Винаги всяка следваща бременност след 2 има опасност от разкъсвания на матката. Имам позната, която лежа в болница, само и само да износи възможно най-дълго.
И тук съм чела за преждевременно трето раждане и големи рискове при следващо забременяване. Това си е организъм и всеки един орган се износва при голямо напрежение.
Няма такова нещо за опасност от разкъсвания на матката "винаги", освен ако предходните раждания са с цезарово сечение. А засега все още се практикуват и вагинални раждания, които дори при голям брой предходни не увеличават съществено риска. Wink
Рискът от недоносване също не мисля, че се увеличава съществено с броя на бременностите, макар че и аз съм чувала за слаба подобна тенденция.
Ако две бременности ни износваха - мани-мани, никоя нямаше да се навива доброволно за повече от едно дете.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 11:28 от Магдена

# 549
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 665
По света хората си раждат от 4 нагоре като стой та гледай.

# 550
 • Варна
 • Мнения: 1 341
Момичета, освен по въпроса за разликата във възрастта, за който благодаря на включилите се, ми е интересно и друго-намирате ли третата бременност за по-изтощителна, отколкото предишните? Дали е вярно твърдението, че всяка следваща бременност изтощава все повече женския организъм?

При мен лично имаше нещо такова с двете бременности. Втората беше съпроводена с повече болки и, особено последния месец, имах доста неразположения и много повече ми тежеше.
За изтощение на организма си е така, две години след последната бременност се чувствам все едно ме е газил влак, и най - тъпото е, че не виждам начин нещата да се применят.
Но за статистиката 1вата и 2рата бременност бяха най-тежки при мен, бях със серклажи и пазех леглото, 3тата беше песен без лекарства, без болници и без серклаж. Интерсното в случая е, че при третата бременност бях на 38 години и родих близнаци, а се чувствах преекрасно.
Е, сега вече не е така, живея в мини джунгла, но човек се адаптира към различни условия 😂
Ей, тва чУека е здраво джувотно😂😂😂

# 551
 • Мнения: 30 216
Провери си желязо, вит. Д и Б12. Не е нормално да се чувстваш като газена от влак. Е това е лоша услуга към жените - да ти обясняват как е нормално да си все изморена и да се влачиш. Ами не, не е нормално.

# 552
 • Мнения: 977
Как изглежда ежедневието на жена с четири деца? Питам от чисто любопитство. Аз съм с едно. Без изгледи за повече поради ред причини.

# 553
 • Мнения: 30 216
Зависи на каква възраст са. Има разлика дали 2 от децата са вече студенти или всичките са родени през година и повечето още са в памперси.

# 554
 • Мнения: 648
Моите бременности с момичета бяха толкова леки... Чувствах се прекрасно и наистина дори сега ми липсва да съм бременна. До последният ден бягах по магазини из града, носих токове, и прочее... Нищо не ми е тежало или боляло.

Все едно аз съм го писала. С тази разлика, че имам момчета.
Иначе по темата-аз лесно бих се навила на трето, но ЕГН-то ми ми налага вето.

Общи условия

Активация на акаунт