Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 330
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 540
Рейна, несъмнено последното би било по-интересно - Марина да се изправи срещу някоя от другите две блондита. Малко ме съмнява, но искам да го видя. Simple Smile А че Франческа няма да се даде без бой, така мисля и аз. Научи много от Гинчев, ако и алманаха е чела, има шансове И срещу Марина.

# 541
Аз съм голям фен на "Сървайвър" и се дразня че изобщо се сравняват двата формата.
Те нямат нищо общо.Като започнеш от идеята и свършиш до последния оцелял
И да " Сървайвър" е игра на стратегия, на хитрост и умела манипулация. Във " Фермата" трябва и труд, доста турд.
И най важното в " Сървайвър" нищо не зависи от зрителите.Там просто трябва толкова добре да изпързаляш участниците че да се плъзнат в твоя ъгъл.
Дали се сещате кой ми е любимия участник в " Сървайвър" БГ.

# 542
  • София
Рейна, несъмнено последното би било по-интересно - Марина да се изправи срещу някоя от другите две блондита. Малко ме съмнява, но искам да го видя. Simple Smile А че Франческа няма да се даде без бой, така мисля и аз. Научи много от Гинчев, ако и алманаха е чела, има шансове И срещу Марина.
О, извън всякакво съмнение, но просто не мога да преценя Марина дали би имала смелостта да се докаже или предпочита сигурността на това да остане още седмица...  Thinking

Аз не разбирам как разни хора искат да гледат и да се възхищават на хитрост и манипулации, при положение, че такива не са заложени като допустими в правилата. На когото му се гледат такива неща, гледа игри, в които тези неща са позволени. Разбира се, че няма как да срещне масово одобрение поведението на участници, които не спазват правилата на играта.

# 543
Smile
много ми се щеше това предаване да се доближи до АМЕРИКАНСКИЯ сървайвър и някак си в началото успяваха. Там всякакви схеми и лъжи са разрешени. И аз като гледах си виках, този е супер лъжец, гаден, лош, безскрупулен... Но в края на играта си даваш сметка, че всъщност той заслужава да спечели наградата (там е 1 милион долара), а не този, който пали огъня и лови риба. Смятам, че и във фермата би следвало да е така и накрая да си кажеш "тази как ги извъртя", а после като я гледаш в интервюта да установиш, че всъщност е суперсвестен човек, който участва в ИГРА! Признавам си, че тази седмица не съм гледала, но не съдя Елена, даже би ми било много интересно да видя дали ще и се изпълнят схемите. Щото, нали, някои се поддават, други не... Да я видим всъщност толкова ли е добра?! Не мисля, че щеше да и се получи. Но И&А нещо много се намесват, което адски ме дразни, да не говорим за тъпия прийом със смс-гласуването, което видите ли имало най-голяма тежест. "От КЪдя на Къдя!!!" ние виждаме каквото ни показват. Някакъв глас зад кадър раздава правосъдие. И&А някакви рефери го играят... Къде отиде социалната игра, не е ли това същността на този формат? Честно казано интересни са ми само дуелите. Часовете по труд и творчество и по история са ми адски отегчителни. Искам да виждам повече разговори, заговори, лъжене, мажене, но между участниците! Минлата седмица тотално се отвратих.
Евала, споделям напълно твоето мнение.Но българския манталитет е много, ама много далеч от американския от към отношения към реалити формати.А и виждаме че при продуцентите също е така.И аз съм за идеята, че истинско ценното нещо в една игра трябва да бъде използването на ума и интелекта, от това как можеш да стигнеш по-напред в предаването, а не кой е забил най-много пирони.Тук ако имаш стратегия, то се гледа на теб като най-подлия човек на света и че едва ли не би предал майка си, само и само да вземеш парите(нещо, което всъщост стана в един от сезоните на Сървайвър, не ми се мисли тук какво щеше да стане ако се беше случило Smile ) В България на тези предавания се гледа повече като средство на възпитание, а не на просто една игра, което всъщост е и основният проблем. Но аз вече съм се примирил.
Подкрепям и двете мнения. В България всичко се приема на живот и смърт. Ако си признаеш, че си отишъл в някое реалити предаване за да го спечелиш си едва ли не морално пропаднал. Ако си използваш сивото вещество за да вървиш напред в някое предаване си долен манипулатор и отново си морално пропаднал.
Най-дразнещото за мен е репликата "победа, но не на всяка цена". Ивона я направиха на пет стотинки отначало защото много се била подготвила за предаването все едно това е някакъв недостатък. Била болно амбициозна . Не знам защо в България толкова се мразят хората с амбиция. Аз пък предпочитам в реалити формати да участват нахъсани хора които искат да спечелят на всяка цена независимо дали ще е с хитрост или с някаква друга стратегия. Омръзна ми от лицемерното "аз не съм тук за наградата, работата е по-важна". Предлагам догодина Иван и Андрей въобще да не дават парична награда щом според мнозинството участници тя уж въобще не била важна. Да им дават само едно плакетче за фермер на годината.

# 544
О, извън всякакво съмнение, но просто не мога да преценя Марина дали би имала смелостта да се докаже или предпочита сигурността на това да остане още седмица...  Thinking

Аз не разбирам как разни хора искат да гледат и да се възхищават на хитрост и манипулации, при положение, че такива не са заложени като допустими в правилата. На когото му се гледат такива неща, гледа игри, в които тези неща са позволени. Разбира се, че няма как да срещне масово одобрение поведението на участници, които не спазват правилата на играта.
Ами то това е проблема- че не се допускат такива неща в правилата.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 17:20 от Gerrard789

# 545
Скрит текст:
Smile
много ми се щеше това предаване да се доближи до АМЕРИКАНСКИЯ сървайвър и някак си в началото успяваха. Там всякакви схеми и лъжи са разрешени. И аз като гледах си виках, този е супер лъжец, гаден, лош, безскрупулен... Но в края на играта си даваш сметка, че всъщност той заслужава да спечели наградата (там е 1 милион долара), а не този, който пали огъня и лови риба. Смятам, че и във фермата би следвало да е така и накрая да си кажеш "тази как ги извъртя", а после като я гледаш в интервюта да установиш, че всъщност е суперсвестен човек, който участва в ИГРА! Признавам си, че тази седмица не съм гледала, но не съдя Елена, даже би ми било много интересно да видя дали ще и се изпълнят схемите. Щото, нали, някои се поддават, други не... Да я видим всъщност толкова ли е добра?! Не мисля, че щеше да и се получи. Но И&А нещо много се намесват, което адски ме дразни, да не говорим за тъпия прийом със смс-гласуването, което видите ли имало най-голяма тежест. "От КЪдя на Къдя!!!" ние виждаме каквото ни показват. Някакъв глас зад кадър раздава правосъдие. И&А някакви рефери го играят... Къде отиде социалната игра, не е ли това същността на този формат? Честно казано интересни са ми само дуелите. Часовете по труд и творчество и по история са ми адски отегчителни. Искам да виждам повече разговори, заговори, лъжене, мажене, но между участниците! Минлата седмица тотално се отвратих.
Евала, споделям напълно твоето мнение.Но българския манталитет е много, ама много далеч от американския от към отношения към реалити формати.А и виждаме че при продуцентите също е така.И аз съм за идеята, че истинско ценното нещо в една игра трябва да бъде използването на ума и интелекта, от това как можеш да стигнеш по-напред в предаването, а не кой е забил най-много пирони.Тук ако имаш стратегия, то се гледа на теб като най-подлия човек на света и че едва ли не би предал майка си, само и само да вземеш парите(нещо, което всъщост стана в един от сезоните на Сървайвър, не ми се мисли тук какво щеше да стане ако се беше случило Smile ) В България на тези предавания се гледа повече като средство на възпитание, а не на просто една игра, което всъщост е и основният проблем. Но аз вече съм се примирил.
Е, съжалявам, но вие пък много залитате в другата посока. По принцип, риалити формати, които гледам след обработка и сведени до епизоди, никога, ама никога не бих приела за чиста монета. Освен това, ако си участник, унесен само в схеми, няма как да спечелиш, специално във Фермата. Да забиваш пирони хич не е маловажно, защото какво правиш, когато някой  разбърка стратегията ти и те покани на дуел? Трябва и да сечеш, и да ковеш, и още ред умения да притежаваш. Аз очаквам да ни покажат точно Елена на дуел, за да видя дали е универсален боец или само до местене на пешки се простират уменията ѝ. Сега, не знам дали е нейна заслугата, че дотук отърва и ратайство(онова с Владо Николов направо не го броя), и двубои, но е факт, че тъничко се промъкна до този етап, без да блести с някакви физически качества или трудови подвизи.

# 546
О, извън всякакво съмнение, но просто не мога да преценя Марина дали би имала смелостта да се докаже или предпочита сигурността на това да остане още седмица...  Thinking

С това съм съгласна. Трябва да се спазват правилата. Манипулациите не са забранени както се видя и в минали сезони (да не повтаряме пак примерите). Както казах просто става досадно амбициозните хора които искат да спечелят да бъдат изкарвани някакви морално пропаднали хора. Няма нищо лошо в това да искаш да спечелиш на всяка цена с всички възможни средства ако е по правилата на играта.

# 547
Скрит текст:
Smile
Е, съжалявам, но вие пък много залитате в другата посока. По принцип, риалити формати, които гледам след обработка и сведени до епизоди, никога, ама никога не бих приела за чиста монета. Освен това, ако си участник, унесен само в схеми, няма как да спечелиш, специално във Фермата. Да забиваш пирони хич не е маловажно, защото какво правиш, когато някой  разбърка стратегията ти и те покани на дуел? Трябва и да сечеш, и да ковеш, и още ред умения да притежаваш. Аз очаквам да ни покажат точно Елена на дуел, за да видя дали е универсален боец или само до местене на пешки се простират уменията ѝ. Сега, не знам дали е нейна заслугата, че дотук отърва и ратайство(онова с Владо Николов направо не го броя), и двубои, но е факт, че тъничко се промъкна до този етап, без да блести с някакви физически качества или трудови подвизи.

Освен в началото, с което всъщност ми направи впечатление, че е една доста на вид слаба физически, но всъщност ще се окаже машина. За мен двубоите на фермата, които ще се помнят ще са между Алек и Станислав, Виолета и Валерия, Виолета и Марина, Валерия и Марина, Елена срещу Виолета/Валерия.  Peace Peace

# 548
  • Sofia
И пак да питам - Франческа защо рИва? От разкаяние ли, или за нещо друго?
Щот била добър човек,а не такава,каквато изглеждала в момента.И съсипала всичко,което градила два месеца.
Вчера и тя каза,че била вътре и за ново начало след тежка раздяла.Имам чувството,че на санаториум го обърнаха това предаване участниците  Mr. Green

Елена,си мисля и аз,че може Мони Мандрата да я е подготвял.Гласът зад кадър каза,че е намесен участник от Ф1,към който тя не била равнодушна и щяла да му изпраща по-натам скрито и интимно послание.Значи не може да е Димитър ,както някой предположи-той беше женен.Не вЕрвам и майора да е  Mr. Green

Аз пък друго не разбрах вчера.Иван /продуцентчето/ обясняваше,че Елена пращала Франческа на ратайство като на санаториум.След това била наясно,че ще прати мъж на дуел,а това нарушавало механиката на предаването.Та се чудех,как точно мъжкия дуел я нарушава тая механика  newsm78

Иначе се смях с Гинчев,как щели да пушат "чай,изсушени листа,тоалетна хартия,чубрица и сякви меродии и подправки" Joy

Предлагам догодина Иван и Андрей въобще да не дават парична награда щом според мнозинството участници тя уж въобще не била важна. Да им дават само едно плакетче за фермер на годината.
Мхм, и на мен ми е интересно кои от всички,дето "не са там за парите",биха участвали  Wink

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 17:32 от avi10

# 549
Mesmunda, вчера, при "откровенията" на Елена за първоначалната ѝ стратегия, от предаването услужливо Mr. Green ни припомниха първия ден във Фермата, първата битка за имунитет. С която битка въпросната стратегия се била провалила от ден първи според Ленчето.  Mr. Green Та сигурно има умения, но не е отишла да работи, както знаем.  Mr. Green А това, че досега минава между капките, така да се каже, си е изцяло благодарение на другите ѝ умения, за които знаем.  Mr. Green

# 550
Защо именно сега решиха да не ги допускат договорките? Много добре си спомням първи сезон, когато Райно се договаряше с Мустафа, Митко с Алехадро... Всичко това ни го показваха, а и санкции нямаше. Така с логото Ново начало, между другото сложиха и нови правила. Нещо не разбирам. Не, разбирам: понеже сега е на гърба на ВБ, понатрупа популярност предаването и интрижки трябват. Личи си опусумите как не харесват Елена, ами тогава как са я пуснали на кастингите. В последните епизоди постоянно ни дават колко не е читава, та все това се чудя? Или и тях и психоложката Ани Владимирова е изманипулирала, та сега дебнат как да я накажат. Не че Елито е светица и я защитавам, най - малко я харесвам, но се питам ей такива неща.... Защото на Иван Хр. като обявяваше наказанието по погледа му личеше неприязън.

ПП Елена спомена за това, че човек участвал я е подготвял, според мен , малко да се реабилитира. Ако това е възможно. А и искаше да ни/ му каже, че има чувства към човека. Това било най - хубавото време.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 17:33 от Билян@

# 551
Скрит текст:
Smile
Във фермата също можеш да стигнеш много далеч използвайки ум. Елена е такъв играч. Елементарен пример. Ако лавираш между коалиции и създадеш добри взаимотношения с повечето хора вътре те няма да те пращат да бъдеш ратай и няма да те посочват за втори дуелист. По този начин можеш да стигнеш много далеч. Калоян също има такъв подход примерно. През това време преките ти конкуренти ще си отиват един по един.
Накрая естествено трябва да покажеш и физически умения в дуелите, но вече другите участници ще са значително намаляли. Отделно ако си много добър стратег ще направиш така, че точно най-силните ти конкуренти да ходят на дуели и да отпадат, а накрая ти да трябва да се изправиш срещу по-слаби противници и да си осигуриш финал. Така, че и фермата не е само едно физическо упражнение и нищо друго.

# 552
Ох, още има неразбрали Mr. Green . Недопустимо е само участник, който е Фермер на седмицата, да уговаря с някого кого да прави ратай и дуелист.  Hug Другите "схеми' не са забранени.  Simple Smile

# 553
  • Другата България
И пак да питам - Франческа защо рИва? От разкаяние ли, или за нещо друго?
Щот била добър човек,а не такава,каквато изглеждала в момента.И съсипала всичко,което градила два месеца.
Вчера и тя каза,че била вътре и за ново начало след тежка раздяла.Имам чувството,че на санаториум го обърнаха това предаване участниците  Mr. Green
И аз това го разбрах някак, но пък като видях колко други неща съм проспала реших, че има И нещо друго, което съм пропуснала. Благодаря ти. Hug bouquet
Това за санаториума си е горе-долу така Grinning, Диана не беше за парите, Иван Философ не беше за парите, Франческа и тя не е за парите....една Елена ли си признава само, че си е баш за тях там? Интересно кое ще е новото начало за Франческа - новото ѝ приятелство ли? newsm78
Но пък с Марина ще е безинтересно.
С Дарина може би също, знам ли.
Може да е малко безинтересно, да, но съм сигурна, че Франческа ще се опъне и няма да се даде без бой. А току-виж се окаже, че на Марина й стиска и избере Виолета или Валерия.  Thinking
Да, аз и затова по-горе споменах, че ще е интересно да видим двубой Марина - Виолета.
Дарина - Франческа си е предвидим двубой, поне за мен, Дарина е доста изтощена и психически, и физически след тази седмица фермерство, не знам дали само така ми се струва, но имам чувството, че доста кг. е свалила,така че поне според мен на Франческа ще ѝ е лесно с нея.
Във фермата също можеш да стигнеш много далеч използвайки ум. Елена е такъв играч. Елементарен пример. Ако лавираш между коалиции и създадеш добри взаимотношения с повечето хора вътре те няма да те пращат да бъдеш ратай и няма да те посочват за втори дуелист. По този начин можеш да стигнеш много далеч. Калоян също има такъв подход примерно. През това време преките ти конкуренти ще си отиват един по един.
Далеч, далеч, колко далеч? Да стигнеш финалната четворка, и до тук. Защото никой от фермерите няма да те подкрепи на финал, нито зрителите ще го направят с оглед видяното. Говоря за Елена.
С Калоян е различно.

# 554
  • София
Ами то това е проблема- че не се допускат такива неща в правилата.
Форматът не е български и предполагам правилата са еднакви във всички 50 страни, в които се прави и излъчва.

Общи условия

Активация на акаунт