Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 308
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 555
Ох, още има неразбрали Mr. Green . Недопустимо е само участник, който е Фермер на седмицата, да уговаря с някого кого да прави ратай и дуелист.  Hug Другите "схеми' не са забранени.  Simple Smile

Напротив: Много добре разбрах и помня! Райно беше фермер. Много добре го помня, защото фермрите бяха в отделна луксозна къща и извика там Мустафа. А останалите спяха в някакво подобие на дам и на сламени дюшеци.
Но Райно хлопна вратата на оператора и ни дадоха това, което се чуваше от разговора.

Много съм добре с паметта, но не всички сте гледали този сезон.

# 556
  • Sofia
Аз и друго се замислих.
Ако Ленчето толкова държеше на Франческа,трябваше със сигурност да я изпрати ратай с още някоя,която после отива на дуел.Така първата дуелистка нямаше как да избере Франческа.А и щеше да си спести обясненията към Иван,защо вече не я избира нея за ратайка.

# 557
Биляна, гледала съм го, втория не съм. Уговорката между Райно и Мустафа не беше ли на дуел между двамата - Мустафа ако падне, да направи Райно фермер? Аз така мисля, че беше.

# 558
Аз и друго се замислих.
Ако Ленчето толкова държеше на Франческа,трябваше със сигурност да я изпрати ратай с още някоя,която после отива на дуел.Така първата дуелистка нямаше как да избере Франческа.А и щеше да си спести обясненията към Иван,защо вече не я избира нея за ратайка.
Иван казал ли е изрично, че избраната дуелистка не може да избере другата ратайка за дуела?

# 559
  • Sofia
Аз и друго се замислих.
Иван казал ли е изрично, че избраната дуелистка не може да избере другата ратайка за дуела?
Да,всъщност има го и този момент,не се знае в тази ситуация как щеше да е.Ама като не са ни ясни правилата...

# 560
Аз и друго се замислих.
Ето това исках да кажа, че правилата сменят в движение, за рейтинг! 

# 561
Да, но това няма нищо общо с правилото, за чието неспазване  наказаха Елена. Simple Smile

# 562
Не съм много сигурна, че щеше да има каквито и да е санкции или дори споменаване на това свещенно правило ако Божидара или Владо Николов примерно го бяха нарушили.
Много ме дразни и жената която ни разказва събитията в епизодите. Много тънко манипулира нас зрителите какво да мислим. Точно като гласът на биг брадър е.

# 563
  • Варна
Далеч, далеч, колко далеч? Да стигнеш финалната четворка, и до тук. Защото никой от фермерите няма да те подкрепи на финал, нито зрителите ще го направят с оглед видяното. Говоря за Елена.
С Калоян е различно.

Мноооого ама мноооого различно е с Калоянчик. Точно това мислех да драсна и аз. Дори и да си върти неговите си схеми там, не го споделя нито с конкуренти, нито пред камери. Сякаш едно такова супер естествено му се получава. Маринка също е нещо подобно като играч. Без да се усещат и без да се набиват на очите на интриготерминаторите си минаааават напред, напред. Симпатични образи са просто, няма за какво да ги заядеш. От 100 кладенеца вода да изпренесеш пак не можеш да ги набеждаваш за схемаджии, а какво им е в главите единствено и само те си знаят. Харесвам такива потайни хора, обичам да врътвам по някоя партия шах с такива точно. Феновете на играта сигурно ще ме разберат, какво му е готиното да не можеш хода на другия да предвидиш. Grinning

# 564
  • Другата България
Калоян ако стигне финал много вероятно е да го спечели.
И той, и Марина много се пазят да не влизат в конфликти, да не са явна опозиция на никого, да не заемат страна при спор, да не се обаждат при караница.....не знам, лично на мен такова поведение не ми допада, но за такива, а и подобни формати явно е печелившо.

# 565
Далеч, далеч, колко далеч? Да стигнеш финалната четворка, и до тук. Защото никой от фермерите няма да те подкрепи на финал, нито зрителите ще го направят с оглед видяното. Говоря за Елена.
С Калоян е различно.

Мноооого ама мноооого различно е с Калоянчик. Точно това мислех да драсна и аз. Дори и да си върти неговите си схеми там, не го споделя нито с конкуренти, нито пред камери. Сякаш едно такова супер естествено му се получава. Маринка също е нещо подобно като играч. Без да се усещат и без да се набиват на очите на интриготерминаторите си минаааават напред, напред. Симпатични образи са просто, няма за какво да ги заядеш. От 100 кладенеца вода да изпренесеш пак не можеш да ги набеждаваш за схемаджии, а какво им е в главите единствено и само те си знаят. Харесвам такива потайни хора, обичам да врътвам по някоя партия шах с такива точно. Феновете на играта сигурно ще ме разберат, какво му е готиното да не можеш хода на другия да предвидиш. Grinning
И аз харесвам такива играчи. Евала на Калоян, че има такава печеливша стратегия.

# 566
А относно Елена не мисля, че тя или която и да е друга жена могат да спечелят това предаване дори да бяха първите работнички. Просто не ни е такова обществото. Ето за пример мама Галя от миналата година. Скъсваше се от работа (беше нещо като майката на останалите участници), не знам си колко дуела спечели, държа се супер нормално и с нищо не се изложи. И какво стана? Стигна финала и не получи дори 10% зрителска подкрепа. Същото ще се случи и с Марина ако стигне финал.

# 567
Mesmunda, вчера, при "откровенията" на Елена за първоначалната ѝ стратегия, от предаването услужливо Mr. Green ни припомниха първия ден във Фермата, първата битка за имунитет. С която битка въпросната стратегия се била провалила от ден първи според Ленчето.  Mr. Green Та сигурно има умения, но не е отишла да работи, както знаем.  Mr. Green А това, че досега минава между капките, така да се каже, си е изцяло благодарение на другите ѝ умения, за които знаем.  Mr. Green
Ензим, аз имам много съмнения, които ми пречат да приема, че чисто стратегически можеш да играеш тази игра, затова имам и подозрения за възможностите на Елена в това отношение. Много често съм се учудвала на избора на фермер от страна на загубилия играч. Все се чудя, дали изборът не идва от продуцентите. Както имаме и свободен подбор на игрите от тяхна страна, а това винаги може да е в интерес на някой от играчите. Но като зрител трябва да приема, че правилата не са нашенски и се спазват, и всичко е честно и почтено. Дори да е така, всяка стратегия може доволно да се разбърка, особено в началото на играта. Може да се разбърка и по много други причини. Аз категорично не очаквах победа за Дарина, защото "бавна" беше главната ѝ характеристика, но тя е факт. Друг момент е, че като в случая с Ивона, нещата пак може да не се подредят. Двубой с двубоя не си приличат и е много трудно да предвидиш изхода от всеки един, че да плетеш плетката гладко. Затова и казах, че не съм сигурна доколко промъкването на Елена - с можене, но не искане Mr. Green, е чисто нейна заслуга.
Скрит текст:
Скрит текст:
Smile
много ми се щеше това предаване да се доближи до АМЕРИКАНСКИЯ сървайвър и някак си в началото успяваха. Там всякакви схеми и лъжи са разрешени. И аз като гледах си виках, този е супер лъжец, гаден, лош, безскрупулен... Но в края на играта си даваш сметка, че всъщност той заслужава да спечели наградата (там е 1 милион долара), а не този, който пали огъня и лови риба. Смятам, че и във фермата би следвало да е така и накрая да си кажеш "тази как ги извъртя", а после като я гледаш в интервюта да установиш, че всъщност е суперсвестен човек, който участва в ИГРА! Признавам си, че тази седмица не съм гледала, но не съдя Елена, даже би ми било много интересно да видя дали ще и се изпълнят схемите. Щото, нали, някои се поддават, други не... Да я видим всъщност толкова ли е добра?! Не мисля, че щеше да и се получи. Но И&А нещо много се намесват, което адски ме дразни, да не говорим за тъпия прийом със смс-гласуването, което видите ли имало най-голяма тежест. "От КЪдя на Къдя!!!" ние виждаме каквото ни показват. Някакъв глас зад кадър раздава правосъдие. И&А някакви рефери го играят... Къде отиде социалната игра, не е ли това същността на този формат? Честно казано интересни са ми само дуелите. Часовете по труд и творчество и по история са ми адски отегчителни. Искам да виждам повече разговори, заговори, лъжене, мажене, но между участниците! Минлата седмица тотално се отвратих.
Евала, споделям напълно твоето мнение.Но българския манталитет е много, ама много далеч от американския от към отношения към реалити формати.А и виждаме че при продуцентите също е така.И аз съм за идеята, че истинско ценното нещо в една игра трябва да бъде използването на ума и интелекта, от това как можеш да стигнеш по-напред в предаването, а не кой е забил най-много пирони.Тук ако имаш стратегия, то се гледа на теб като най-подлия човек на света и че едва ли не би предал майка си, само и само да вземеш парите(нещо, което всъщост стана в един от сезоните на Сървайвър, не ми се мисли тук какво щеше да стане ако се беше случило Smile ) В България на тези предавания се гледа повече като средство на възпитание, а не на просто една игра, което всъщост е и основният проблем. Но аз вече съм се примирил.
Е, съжалявам, но вие пък много залитате в другата посока. По принцип, риалити формати, които гледам след обработка и сведени до епизоди, никога, ама никога не бих приела за чиста монета. Освен това, ако си участник, унесен само в схеми, няма как да спечелиш, специално във Фермата. Да забиваш пирони хич не е маловажно, защото какво правиш, когато някой  разбърка стратегията ти и те покани на дуел? Трябва и да сечеш, и да ковеш, и още ред умения да притежаваш. Аз очаквам да ни покажат точно Елена на дуел, за да видя дали е универсален боец или само до местене на пешки се простират уменията ѝ. Сега, не знам дали е нейна заслугата, че дотук отърва и ратайство(онова с Владо Николов направо не го броя), и двубои, но е факт, че тъничко се промъкна до този етап, без да блести с някакви физически качества или трудови подвизи.
Във фермата също можеш да стигнеш много далеч използвайки ум. Елена е такъв играч. Елементарен пример. Ако лавираш между коалиции и създадеш добри взаимотношения с повечето хора вътре те няма да те пращат да бъдеш ратай и няма да те посочват за втори дуелист. По този начин можеш да стигнеш много далеч. Калоян също има такъв подход примерно. През това време преките ти конкуренти ще си отиват един по един.
Накрая естествено трябва да покажеш и физически умения в дуелите, но вече другите участници ще са значително намаляли. Отделно ако си много добър стратег ще направиш така, че точно най-силните ти конкуренти да ходят на дуели и да отпадат, а накрая ти да трябва да се изправиш срещу по-слаби противници и да си осигуриш финал. Така, че и фермата не е само едно физическо упражнение и нищо друго.
За мен само Калоян е такъв играч. Peace Дотук, де, че изненадите валят в последно време.

# 568
В нашата анкета, която Ензимчето изтри без да иска Марина и Калоян имаха почти равни гласове от порядъка на 75-80, мисля че зрителите харесват Марина

# 569
  • Варна
pandaannie, мдааааа.... за мама Галя на мен лично дори леко болно ми стана, не защото не спечели, а заради тия ниски проценти. Но го обяснявам с факта, че болшинството фенове, които спечели не се занимават с глупости като пускане на SMS-и. Просто феновете и не гласуваха/гласувахме. Тия упражнения са за келешите, да си кльокат там по тъч скрийновете и да правят мобилните оператори щастливи и родителите, които им плащат сметките или купуват ваучерите сърдити. Не че и аз не съм пращала sms-чета или по инерция при всяко теглене от банкомат не съм цъкала на опцията "дари 1 лев", просто прекалено много внимавам за каузата и в повечето случаи се въздържам.

Общи условия

Активация на акаунт