Интервално хранене/периодично гладуване/ Fasting - тема 7

• 101 772
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
Преди закусвах в 8, сега първото ми хранене е в 12. После ям към 19 часа. Но не отслабвам, сигурно ям много. Ще пробвам да намаля въглехидратите и да увелича на 18:6. Проблема е, че между 14 и 18.30 не мога да ям, тогава имам най-много работа. Може би по-скоро да изключа въглехидрати и ядки и да гледам да не ям много.

# 466
  • София
Да, намали калориите.
Аз не съм голям спец точно в този вид фаст. Свалих 2кг с него, но бях с настинка и го правих, за да си помогна за излекуването. Предполагам и не съм яла много калории.
Ако не стане, пробвай 5:2 - сваля се по 2 кг на месец.

# 467
Моят прозорец на хранене е 19:23. Като с нетърпение чакам 19:оо. Започвам със салата, 1-2 бирички, някакво мезе (дробчета, шишчета, кашкавалче...), рядко се храня с готвено, и към 21:30 нещо сладичко похапвам (кис мл. с мед или 20 до 40 гр черен шоколад). Като гледам правя една дълга вечеря и приключвам. През останалото време, т.е. до 19:00 на следващия ден съм само на вода. Днес ми е 15ти ден и съм -5-6 см в талията. Струва ми се обаче, че имам застой последните 3-4 дни. Не знам на какво се дължи. Ще се поогледам още малко и може би ще комбинирам вечерите си с НВ-ВМН хранене. Не трябва да се отказвам, нито да се отчайвам, защото наистина мноого имам да свалям Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 апр 2018, 11:43 от Marfil

# 468
  • София
Marfil, организмът се стреми към хомеостаза, т.е равновесие.
В началото на някаква диета, следва послушно какво му се подава отвън (по-малко енергия) и си взима от запасите. Но после се пренастройва и започва да живее с по-малко. Ние му казваме застой или плато, но това е съвсем нормално.
Повечето хора реагират с още по-голяма рестрикция. Но според мен по-правилно е да спрем за малко с диетата, да успокоим организма, че няма страшно, и после пак да започнем.
Одушевяването на организма е умишлено, защото той е шефът, не ние. Освен това е автономен.

# 469
Какво равновесие с 40-50 кг в излишък?! Мисля, че е много скоро за такива процеси в моя случай, дано съм права. В смисъл според мен, застой и равновесие настъпват когато организма - да, от една страна е привикнал с редовния прием на определени калории, от друга е започнал да се доближава до оптималното за него тегло. Надявам се да е така.

# 470
  • София
Marfil, историята познава много такива случаи на застой при положение, че има много излишни кг.
На кг как си, имаш ли движение надолу? Може сега да сваляш от други места приоритетно.

# 471
Моят опит досега е, че трябва и много да се внимава какво се яде. Само с фаст не се получава.

# 472
Ще взема и аз да пиша,че да си следя някъде какви ги върша.Изкарах един 48 часа фаст на 4-5 кафета и доста вода.За обяд ядох 1 пържола и малко салата.Обмислям да ям същото на вечеря и по-късно пъпеш.Четвъртък и петък отново 48 часа .

# 473
Утре правя 3 месеца на интервално хранене. Това е най-дългата "диета", която съм спазвала. Свалените килограми са само 6 (за последния месец 1кг), ама... аз си знам защо е. Лошото е, че като направя 1 ден по-ограничен, на следващия не издържам и ям повече. Планирам 36 часа другата седмица, пък дано раздвижи нещата.
Висока съм 166см и в момента тежа 74кг. Имам си за сваляне.

# 474
  • Terra incognita
Защо не пробвате да комбимирате нв- вмх + 1-2 фаста седмично? Резултатите ще са много бързи.

# 475
Пробвай след фаста,първото нещо ,което хапваш да е салата (ако ще и 2 купи).Така няма да прекаляваш с храната Hug

# 476
Аз пробвам 16 часа на 8 (защото си свикнах така), но с много по-малко храна. Пък да видим. При мен е много трудно отслабването, пробвала съм и с други диети. Висока съм 158 см и съм 59-60 килограма, нямам много за сваляне, но не мърдат и това е. Пробвах 90-дневната, свалих малко, след това ги качих, даже и отгоре. Пробвах ВМ-НВХ, лесно беше - по принцип и без диета избягвам да ям сладко и хляб (това си ми е постоянния начин на хранене), ами мисля че там пък се увлякох по пълномаслени сметани и не помня вече какво, и пак не стигнах заветните 50 килограма. Най-вероятно просто не ги спазвам стриктно.

# 477
  • Terra incognita
Ако не сваляте известен период от време- може да пробвате да ограничите или спрете млечните. На някои хора им пречат в отслабването. Аз съм ги махнала, най- много понякога да капна малко мляко в кафето и се чувствам много леко.

# 478
При периодично гладуване ,не е препоръчително да се орязват и млечните .

# 479
От вчера смятам, че подхождам по-сериозно към намерението си. Вчера 20/4. Обядвах в 16 ч. Две варени яйца и вечерях в 20ч. пилешки крилца и салата.
За днес планирам същото.

Общи условия

Активация на акаунт