Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Пазарувате ли на Черен Петък и/или Сайбър Monday?

Опции:

# 390
  • WA, USA
  • Мнения: 473
Sipirumi, в Мелбърн ли живеете? Невероятен град е! С удоволствие бих сменила Америка с Австралия (напоследък наистина много ми се иска да ъм в Европа или Австралия). Някак по-спокойно и европейско е. Има и готина групичка българи и българско училище и църква. На колко години са децата ви? Ако искате мога да се опитам да ви свържа с майка ми, брат ми е на почти 10 години. Пиши ми на лични ако искаш:-)

Отскоро сме тук, писах ти съобщение. Записах децата на бг уще и ще се запознаем с повече българи като започнат. Момчетата са на 12 и 8.
Не знам колко ще останем. Мъжът ми има много проблеми с работата и различните регулации тук. За всичко се иска сертификати и дипломи, и са прекалено тясно специализирани, което го оставя без работа. В САЩ можеше да започне и завърши каравана без проблем, а тук дори не може да пипне една жица или тръба. Или ще се преквалифицира (трябва да реши какво, а и не му се учи отначало) или ще се наложи да се върнем след година-две защото не може да се живее така.

# 391
  • Мнения: 188
Румка, ще се наредят нещата. Помниш ли първата година като се преместихте в Щатите? Аз помня нашата много ясно...

Стискам палци!

# 392
  • WA, USA
  • Мнения: 473
Честно не си я спомням, но и ние работехме в различни смени и не съм била свидетел на терзанията му толкова колкото сега. Опитвам се да му помагам с идеи, апликейшъни и прочие, но истината е че сам трябва да излезе от дупката в която се намира.

# 393
  • Мнения: 188
О, без съмнение сам трябва да излезе. Но за някои хора е по-трудно да се самомотивират. ММ е така. Заедно сме успявали, вие също. Ще се справите, а след време няма да помниш и тази първа година. 🤗

# 394
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Имам въпрос към старшите в темата - навремето Анет беше дала рецепта за една мързелива туршия, много добра беше. Някой случайно да я пази все още? Аз по принцип правя нон стоп дива ферментация на всякакви зеленчуци, но рецептата на Анет е много сполучлива и не знам как да я открия. Благодаря!

# 395
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 197
Не мога да помогна Atalanta. Нямам подобна рецепта.

# 396
  • USA
  • Мнения: 616
Atalanta, аз имам една от Анет, но не знам дали е същата, за която питаш. Вари се марината, ако е тя, ще я потърся.

# 397
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Мерси, irka.

maimun77, да, вари се и се заливат зеленчуците. Не е спешно, но ако я намериш ще съм ти много благодарна Simple Smile

# 398
  • USA
  • Мнения: 616

Atalanta, ето я, дано е същата "glawa karfiol,.4-5 chushki,celina wruzka,morkowi malki 1 paket,edna
zelka,magadanoz,cheren piper na zurna,dafinow list,bahar(moje i bez)

rejesh po edro,kato za turshiq i slagash v dulbochak sud

varish -1 chasena chasa vowda,1 chasena chasa ocet i 1 chasena chasa
olio ; 3 supeni lujici sol i 3 supeni lujici zahar-edna porciq
marinata - da kipne

az prawq po 2,dori po 2 i 1/2 poricii za da zalee dobre zarzawata

zalivash zelenchuka s marinatat kakto e toplo-vrqla,zatiskash s
kupichka/cheniq, 2 dni na studeno,na 3 se qde

mojesh da q porazburkvash, no ne e must".


# 399
  • У дома
  • Мнения: 1 741
maimun77, супер! Благодаря!!! 🤗

# 400
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Честит 8ми Март, дами!!! Весел празник!

# 401
  • Мнения: 188
Маймун, и аз записах рецептата. Благодаря!

Аталанта, Hug

# 402
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 615
Честит празник на патерици Атланта!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт