Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 63 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Честито Мисис! Blue Heart
Ние вече стабилно си ходим, имаме си мнение по някои въпроси, бутаме ако нещо не ни е по кефа, изпъваме се като струна и пищим като сме криви... забавно е. Grinning За мое изумление елхата не само оцеля, но и почти никакъв интерес не представлява. Една-две играчки взе и това беше.
Аз пак съм с нестандартно притеснение... вчера спа 15 часа през нощта, после час и половина следобед , легнахме си в 21h и сега още спи....вярно е че и аз съм абсолютен пор и ако имам възможност бих къртила и 24 часа, но ....нещо не ми е комфортно така. Вашите по колко спят?  Възможно ли е да е преуморена защото тези дни имахме гости. С едно 11 месечно бебче се съсипаха да играят Laughing...още да и държи?
Ние на НГ сме си в къщи, поканили сме баба и дядо и така, не си представям нито да я оставя и да тръгна по купони, нито пък да я помъкна с мен по гостита. Grinning

# 421
Честито Мисис! Blue Heart
Ние вече стабилно си ходим, имаме си мнение по някои въпроси, бутаме ако нещо не ни е по кефа, изпъваме се като струна и пищим като сме криви... забавно е. Grinning За мое изумление елхата не само оцеля, но и почти никакъв интерес не представлява. Една-две играчки взе и това беше.
Аз пак съм с нестандартно притеснение... вчера спа 15 часа през нощта, после час и половина следобед , легнахме си в 21h и сега още спи....вярно е че и аз съм абсолютен пор и ако имам възможност бих къртила и 24 часа, но ....нещо не ми е комфортно така. Вашите по колко спят?  Възможно ли е да е преуморена защото тези дни имахме гости. С едно 11 месечно бебче се съсипаха да играят Laughing...още да и държи?
Ние на НГ сме си в къщи, поканили сме баба и дядо и така, не си представям нито да я оставя и да тръгна по купони, нито пък да я помъкна с мен по гостита. Grinning
Адинко, снижи се колкото тревата и не споменавай повече, че спи спокойно и по много, пу-пу, добре си е детето, щом иначе е весела и с мнение, значи всичко е наред.

Патето от два дни отново извива гайдата в 7 и повече не заспива. Тази сутрин беше някакъв кошмар, 10-15 мин рева, рева, пищя, нямаше успокояване, нито гушкане, нито люшкане, нито пеене, само писъци. Сърцето ми притрепери направо, много силно и жално ревеше, все едно я колят, ужас, изтръпнах. Побързах с млякото - отказа го, реших, че е от подсеченито- не, не беше, но писъците продължиха. Дали е сънувала нещо, дали се е стреснала нещо, нямам идея.

Да ви питам аз вас, давате ли още вит Д, една роднина, медицинско лице, ме направи на 5ст, че не й давам  зима било, детето растяло, спи неспокойно и много често си сменя настроенията, растат зъби, всичко това било от липса на вит. Д. Мисля да започна с по една капка и след НГ да потам педиатърката, ок ли  е, едва ли няколко капки ще й навредят?!

Оф, аз имам да уча много, но грам не ми се занимава, а 4-ти, ей сега ще дойде.

Хубав ден

# 422
И малкият проходи, но няма да правя прощъпулник, не вярвам в такива безсмислени ритуали, за ужас на свекървата и собствената ми майка : )Simple Smile
На всички здраве и меко тръгване на ясла, вчера моя приятелка ми разказа за детенце,  което е боледувало един (1) път само след тръгване на ясла. Гледах опулено и мисля, че е градска легенда : ) Като еднорозите!

# 423
Мисис, честити крачета!
Пюр, хич не ми се ставаше, ама мм има работа и нямаше как.
Аз не давам вит.Д , иначе и ние не спим спокойно та дали е от това....едва ли.

# 424
Мисис,не знам да ти честитя ли или да те съжаля за ходенето. 😂 С умиление си спомням когато беше малко бебче и си лежеше само... Еххх... 😂😂😂
Нашата спи от 22-23 до 9,през деня два пъти по час-два. Зависи дали й е тихо. Е понякога се буди в 00-1 наспана и готова за бели,но след половин час пак я мятам.
Витамин Д не давам.
За Нова година също сме вкъщи,но днес чакаме гости от Плевен,с които ще празнуваме. 😊 Другия вариант беше ние да ходим при тях,но ММ се смили над мен. 😃
Вчера Шушулка се изплаши от...баща си. 😂 Облече един суитчър и сложи качулка и тя като писна,ама направо истерия! 😳 Той й говори, тя пищи. 😂 Вярно ,че не го е виждала до сега така ,но чак пък такъв рев.
Иначе е от беля на беля,но какво да я правя. Поне сопола спря,та за празника ще сме здравички уж.

# 425
Аз давам по една капка витамин Д на ден. Спи от 21.00 до 08.00 и после още два до три часа на обяд.

Иннер, в коя ясла я записа?

# 426
Не давам вит Д от лятото. Но давам витамини на др. Тайс и там го има.
Има го и в млякото, което пие вечер.

И моята е характер. Ако нещо не й се  даде се просва на земята и надува гайдата. Аз й казвам  да си реве, не ми пречи и не й обръщам внимание.

# 427
Хахах, абе Pure, няма угодия. Grinning Ако спи, що спи, ако не, що не спи! Grinning

Витамин Д сега не давам, док каза, че януари пак ще го почваме. Индивидуално си е за всяко детенце. Simple Smile

помбер, честито и на вас! Simple Smile И аз не съм правила прощъпулник, никакви такива традиции не спазвам. Simple Smile

Anyyyone Grinning Grinning Grinning И мойта гледа опулено когато някой си сложи нещо не главата, ама вие избихте рибата! Grinning

# 428
  • София
Благодаря момичета! Голям кеф ми е, че ходи! Откога чакам!

За прощъпулник... в нашия край има друга традиция - щом направи първи стъпки, веднага да се замеси содена питка и на бегом да се раздаде из съседи с разни наричания. Освен това го има и с прощъпулника, като майка ми усърдно настояваше на годинката да си бил избирал предмети.

Спрях тестото отдавна. Не ме бива в месенето на питки. Близки приятели тук също не ядат тесто. Мисля днес да пием по кафе с малко черен шоколад като прощъпулник. Simple Smile Като стане стабилен, ще мисля за друго.

Сутринта стана в 7:00, глад Grinning Изпи си млякото при нас в леглото и ММ реши да го връща. Грешка. Остави го в леглото при нас и след известно премятане, взе че заспа. И аз след него. Събуждам се в 10:30 и гледам мъжете до мен спат. Единият беше в обратна посока, а другият имаше краче до устата. Joy Снимах ги Joy

Аз си давам Витамин Д. Едното от свойствата му е за повишаване на имунитет при вирусни инфекции и предвид непрестанното боледуване от септември до сега и лиспата на слънце, си давам. Аз съм с голям дефицит на витамин Д, така че си пия и аз.

Нова година ще я посрещаме в приятели. Ще има 2 дечица - кака на 3 и батко на 4. Трябва да измисля подаръчета - разбирайте да стигна до магазин.

Чудя се след нова година дали да го пускам на ясла. За първата седмица най-вероятно ще е с жената в нас. След това ще видим. Искам още малко да се закрепи без да давам сиропи и химии. Все още хремата не е напълно изчезнала. Примерно веднъж на ден чистя нослето, не е много, но наличието на вид секрет ме замисля.

Ох, много ви се радвам, че пишете! Hug

# 429
Забравих да пиша за вит Д, аз давам като се сетя, в Хип 3, гледам има така или иначе.
Сън, от 21ч-7:30 и през деня два часа (и в яслата, и в нас)

# 430
Здравейте на всички Simple Smile Не сте ме забравили, защото аз Вас никога Simple Smile При нас ситуацията не се променя........няма да проходим скоро.....
Искам да пожелая на всички вас, много здраве, щастие и семеен уют на вас и вашите семейства Simple Smile Господ да Ви пази Simple Smile

# 431
Поли, прегръдки Heart

# 432
Simple Smile Миси Крис Simple Smile

# 433
Полии, радвам се че писа! Как е Гери? Heart

# 434
Весело посрещане на Новата Година и от нас.

Роузи честито прохождане.

Аз ще правя прощъпулник чак на пролет, нищо че ходи отдавна. Даже има и бебешки дневник, това толкова мили спомени, трябва да се запазят.

Поли пожелавам ти и на теб весели празници, бързо прохождане на Гери и успех в начинанията, с които си се захванала.

Витамин Д не давам допълнително, в млякото си има достатъчно, а и тя още пие от него и сутрин и вечер, лакомчо е тя.

Пюр според мен са зъби, моята така виеше и тя от тях.

Общи условия

Активация на акаунт