Коледа дойде - октомврийчето е вече мъничко дете - Тема 19

• 63 003
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Поли как ще те забравим, дано сте добре всички!

Роузи и от мен честити проходили крачета, да стъпва смело напред. Ии сега почва екшън Stuck Out Tongue Winking Eye Прощъпулник не съм правила и аз, твоята идея с кафе и шоколад е перфектна Simple Smile

Витамин Д по препоръка на педиатъра давам по 2 капки на ден (само че тук е комбинация витамини А+Д, така че Д пак е една капка) и така до 2 години.

За кърменето АГто каза, че няма проблем и докато родя. Не съм голям фен на витамините, а и доста добре си хапвам Kissing Heart от всичко, но сега пия профилактично. Не съм решила съвсем какво да правя, но неприятната част е като суче, суче половин час и вече ме заболи, отлепя ли го и почва мега рев. Пищи, тръшка се и не ще да спи. Вечер напоследък е голяма битка, я заспи в 22, я кръжи из леглото до 23, но това не пречи да се цъкне в 6 и директно да се насочва към.. целите Laughing През деня спи един или два пъти по час, рядко два, малко ми се струва. И се събужда със същия тоя истеричен рев, дето описва Пюр. Поне през нощта вече най-много да проплаче за малко или да мрънка, та има подобрение.

И сега да помрънкам.  Нашите са тук за НГ и много ме нервират, направо който живее с баби и дядовци не знам как оцелява Dizzy Face Айде леко дразнещите неща като "ауу виж какво направи", "ей каза не знам си какво" все едно ние не сме с него всеки ден как да е. Само по скайп за го виждали като изключим 2 седмици по Великден и се вълнуват. Ама баща му щото е като малките деца и не знае какво да си облече, пак се разболя и сега подсмърча из вкъщи. И вместо да внимава, току награби бебето и "снимай ме, снимай ме", или го разнася. Като му направя забележка - "ами той иска да го взема". То и да бърка в контакта може да иска, ама не му даваме, нали..  Той тъкмо ми се оправи от поредния вирус с 40 градуса температура и ако пак трябва да се носим до спешното през празниците, направо не знам какво ще ги правя. Развалиха ми и фън-шуй, и вси

# 436
Краси, здравей Simple Smile Гери след преглед от невролог и назначиха интензивни рехабилитации. За сега влачи само дясното краче....
Чуби, много ти благодаря, радвам се , че оценяваш това, което правя Simple Smile

# 437
Роузи, честити проходили крачета.
Кристи, ходи ли още на плуване? Че водата ще го закали. Другото, което знам , че помага е като започне болестта, качвате детенце на Витоша на слънце и сняг и бързо оздравява.
Поли, прегръдки и от мен. Имам добро предчувствие за рехабилитацията. Дано съм права.
Вит  Д давам по 2 к зимата, по препоръка на педиатър.
При нас празниците са затишие пред буря. Ще видим новата година какви събития ще довее.
За всички, които пишат тук, нека донесе спокойствие и радост!

# 438
  • София
Иннер, в коя ясла я записа?
"Мики Маус" в Лозенец. На десетина минути пеша от нас е.

Днес имахме и последно (за мое огомно щастие) интервю за бавачка. Най-накрая харесахме някого. Идеята е момичето да вземе детето от яслата и да стои с нея вкъщи, докато аз или ММ се приберем. Януари се очертава забавен иначе. Половината персонал на аптеката напусна, други са в болнични, и мен няма да ме пуснат в отпуска за сесията - просто супер Simple Smile

Дария ходи доста свободно вече иначе, но за прощъпулник не сме мислили още. Странно ми е само, че все още не казва някакви особено смислени думи и ако и в следващите два-три месеца няма прогрес, ще я пратя при една позната, която е логопед. Рано не рано, по-добре така, отколкото само да я мисля.

С храненето стана голяма мъка в последния месец. Нищо не иска да яде. Само някакви боклуци - препечени филийки, бисквити, сухари, попари. Категорично ми отказва всякакви пюрета, манджи и каши. И пие много АМ, постоянно си го търси, сочи шишето и реве да ѝ дадем. Не знам какво ще я правя - остава ми надеждата, че в яслата ще сътворят някакво чудо и ще ѝ мине инатът. Поне пийва и водичка. Давам ѝ като добавки сироп Марсианци имунофорте, бебешко Ексимо с омега и капки Умкалор. Спи добре в кошарката иначе през нощта - само дето аз ставам да я наглеждам от време на време, че много се отвива, а на спалните чувалчета се опъва като магаре на мост. През деня не иска да спи въобще.

# 439
Поли, рехабилитацията ще помогне и догодина ще се гоните по площадките Kissing Heart

# 440
  • София
Поли Радвам се, че писа! Щом сте на рехабилитация, сигурна съм, че ще има ефект! И Краси ще е права! И да пишеш пак!

Фиффи Олеее, как те разбирам! Уви, няма да стане по-лесно. Колкото по-далече и рядко се виждате, толкова по-различен начин на живот и разбирания. Подозирам и че хормоните допълнително ти действат. Kissing Heart Ама да не ти пука - колко е лесно да го кажа само...

Alja98 Защо да са затишие пред буря? Rolling Eyes

Ходихме на заведение с познати с 6 годишна кака. Опитах се да проведа нормален разговор, но не ми се получи. Каката ми прави гривна, малкия вика докато 2 играчки пееха. И музиката в заведението. И мъжете и те говореха нещо. Гръмна ми главата за няма и час. Дотук със социалния живот. До магазин не стигнах, утре сутрин трябва да купя подаръчета.

# 441
Липсвахте ми Simple Smile Ми три месеца ходим почти........дано оптимист съм. Сега ни карат да ходим с разменени обувки, лява на десен крак, дясна на ляв Simple Smile Иначе ние тотално отказахме да пием мляко още преди годината. Абсолютно всичко яде Гери, апва си детитУ Simple Smile За сега сме освободени от всякакви имунизации.........Спи от 10 до 10 Simple Smile Пълна уста със зъби.......тва е

# 442
Поли, стискам палци и вярвам, че ще се оправи. Малката Гери има много силна майка и ще обърне света, за да е добре детето й. Поздрави и на другите разбойници с нова година- по- добър късмет .

# 443
Благодаря Ви от сърце за пожеланията.
Започнах преди 4 месеца да се занимавам с благотворителност и създадох група Габровски майки в нужда, която е за взаимопомощ не само на габровски майки, но и на майки от цяла България. Тук е момента да благодаря на Чуби и на Норичка за прекрасните неща, които зарадваха други майчета. Знам, че Крис няма фейс и и се разсърдих за малко, ма тя е диване и е донякъде права. Изпитвам душевен оргазъм пък когато се и спасяват човешки животи с благотворителни търгове и ДМС-и. Та в този мой контекст на мисли.........искам да Ви кажа, не спирайте да вярвате и правите добро, не знаете кой и къде в даден момент ще се нуждае от Вас Simple Smile

# 444
Помощ никога няма да откажа, но фейсбук няма да направя Blush Та, ако трябва нещо, знаеш как да ме намериш Heart

# 445
Мисис Роузи,
То за мене е затишие пред буря. След нова година ще имам много работа. Започваме строеж, ще трябва по някое време да почна работа, а бебата не ще никой освен мене. И ще трябва да я отбия най-накрая, а нито аз , нито тя иска.

# 446
Поли, липсваше ми....

Ние догодина ще се нанасяме в ново жилище, работа, местене, децааааа аааааааааоооорргхтттттвдддкдллжжж
Ноооооо, важното е да сме здрави, останалото както дойде и когато дойде.
Пека баница, махнах късметите съдържащи бебета, люлки и прочее неща...
Нашата вече е без сопол, но ловя бас, че още след първия ден на яслата ще е проточила охлювите.

# 447
Пош, като каза късмети - на бабата се паднаха сватба и бебе, та сега само я подигравам Joy

# 448
Аз незнайно как бързо им хванах цаката на сополите ( Инхалации+ калциев глюконат, витамин Ц и виброцил) Стой та гледай на следващият ден и няма нищо. Пошиииииич, и вие ми липсвахте мила Simple Smile

# 449
  • София
Мисис Роузи,
То за мене е затишие пред буря. След нова година ще имам много работа. Започваме строеж, ще трябва по някое време да почна работа, а бебата не ще никой освен мене. И ще трябва да я отбия най-накрая, а нито аз , нито тя иска.

Уф, звучи сложно Sad Ще се справиш, сигурна съм! Пък ние тук ще помагаме както можем. Hug

posh_ И при теб същото - един куп задачи. Ще станат, наистина. Само здраве да има. Как го оценявам вече...

Страхувам се с тия инхалации. Незнам колко е оправдано, но нали се отварят бронхите и има шанс да се влошат нещата вместо да се подобрят. Sad И не смея да взема инхалатор. Изчетох какво ли не. Sad Който има инхалатор, може ли да каже какъв е?

Общи условия

Активация на акаунт