Избор на сушилня - Тема 9

• 114 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
# 226
  • Стара Загора
Може ли мнение за сушилня Bomann WTK 5017?

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 19:28 от Не се сърди, човече

# 227
Здравейте,
От доста време следя страхотната ви тема и най-накрая мога да кажа и аз имам сушилня. Това е наред с покупката ми на циклонен филтър за прахосмукачката е най-удобната ми и най-често ползвана вещ в къщи. Сушилнята е Gorenie wt 841 втора употреба/по бюджетни причини/, старичък модел, но е страхотна помощница, защото в къщи с дете, зайче, мъж и двама души на легло не се виждах тази зима. Вчера открих и едно малко нетипично за нея приложение: имам програма която обдухва със студен въздух, която се оказа страхотна за тупане на одеала, постелки върху мебели, дрехи полепени с косми от любимеца. Така добре събира космите на зайката, че вече няма да тупам на ръка. Единствено от трапезарията покривките първо ги изтърсвам да паднат трохите, бутам в сушилнята с две кърпички и след 10 мин ги вадя проветрени изтупани и ароматни. А и с вода пръсвам филтъра на вратата за да лепи по добре прахта. След като започнах да я ползвам за тупане прахта в къщи драстично намаля. Оле забравих най-важното ЗА МНОГО ГОДИНИ, да сте живи и здрави и най-вече да имате много късмет.

# 228
Браво, Марияна! Повече от 10г ползвам сушилня, но за пръв път чувам за тази функция, благодаря за идеята!
Бъдете здрави, момичета, за много години, живи и здрави!

# 229
  • Велико Търново
Моята май има подобна функция

# 230
  • София
Интересно "за малко носени дрехи за пране" . На моята пък в упътването пишеше да не се слагат мръсни дрехи, без да е обозначавано малко, средно или много мръсни и това си има своята логика - когато се сложат мръсните дрехи, одеала или каквото е там, то полепва по вътрешността на барабана и след това там се слагат чистите дрехи.

# 231
И аз имам такава програма, но някак и мен не ме влече да слагам непрани дрехи.

# 232
  • София
Аз от вчера съм горд собственик на тази http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/Dryer-AEG-T8DBG48S/p/687476, към нея ми подариха гумени топки http://www.technopolis.bg/bg/Accessories/ТОПКИ-ЗА-СУШИЛНЯ-XAVAX-111013/p/825187, които доста дрънчат, но не е голям проблем, защото съм я позиционирала в ниша в коридора.
Интересно ми е какви дрехи избягвате да пускате в сушилнята...сутиени? друго?

Също дрехи с подобни финтифлюшки  пускате ли?
Скрит текст:

И последно. Ползвате ли омекотител за сушилня(или ароматизатор) и какъв?

# 233
Честита придобивка! Мисля, че тези няма да са подходящи за сушилнята. Иначе аз си суша всякакви дрехи. Ползвам омекотител като пера. За сушилни има кърпички, но не съм ползвала. Някои казват, че нямат особен ефект, нека се включат и други.

# 234
Не би трябвало да ползва сушилнята за непрани неща.

# 235
Изобщо не ме интересува, от както баба и дядо се залежаха, колкото и да пера все на пикано меришеше у нас. За пръв път мирише на пролет без да висят одеала по тераси и прозорци/прани или да се проветрят защото вече и от пране ги скапах/, а аз дори имах време да подремна слетобяд. А и аз не слагам мръсни неща с петна, одеалата ги вадя от чаршафи които сменявам всеки ден, а дрехите които тупам обикновенно са прани, но като неуспея да ги прибера на време зайката се увъргалва в тях и познайте колко косми има. покривалата на мебелите само зайка ги ползва, защото баба и дядо не седят вече по диваните и фотьойлите, а ние сме кой на работа кой на училище. Както каза баба преди неколко месеца когато се двоумях дали да купувам, дали да си карам със сушките и виковете по зайка"маймуно в заешка кожа спри да сваляш дрехите от сушката": желязо ще купиш, но време и здраве не.  Тъй че правилно неправилно аз ще си тупам.

# 236
  • София
Е, то като се овъртоля заека в дрехите и покривалата, освен видимите косми оставя и много микроорганизми, които не се видждат с просто око. Аз лично дреха, която е отъркана в задните части на заек /а те обичат да прекопават дрехи, заривайки ги под себе си/ и където стъпва с лапите в които стъпва в клетката, която му служи и за тоалетна, не бих я пънхала непрана в сушилнята, където после ще си цопна изпраното бельо примерно, но това съм аз. Не ангажирам никого с мнението си.

# 237
Аз ползвам ароматизатор за сушилня,но моята си има специално място за него. Дрехите миришат уникално след това. Ето това кръглото в дясно (:

# 238
  • София
Аз ползвам ароматизатор за сушилня,но моята си има специално място за него. Дрехите миришат уникално след това.
Скрит текст:
Ето това кръглото в дясно (:
Кой модел и марка е твоята?

# 239
 Miele TDB 130 WP Eco

Общи условия

Активация на акаунт