Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пренатално възпитание

  • 1 853
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 188
Здравейте на всички!

Създадох тази тема, защото се вълнувам от възпитанието и изграждането на личността на детето още в утробата. Надявам се тук да срещна други мами със сходно мислене.

Започвам темата с кратка информация за пренаталното възпитание:

Пренаталното възпитание представлява поставяне на основите на възпитание в детето още докато то е в утробата на майката. Както всички знаем връзката между детето и майката е много силна. Действията, мисленето, чувствата и отношението на бременната към всичко случващо се около нея оставят отпечатък върху нрава на бъдещата личност, чийто живот сега се заражда в утробата й. Особедно важно е емоционалното състояние на бременната жена - нейното спокойствие и търпение може да определи темперамента на детето.

Друг важен аспект в развитието на бебето е пряката комуникация с него. Разговорите успешно засилват връзката между детето и неговите родители, докато музиката и нейните вибрации поражда в ембриона чувства и възприятия за околния свят.


Пренаталното развитие има много аспекти, който ще се радвам тук да обсъдим с вас. Споделяйте своя опит, идеи, източници на информация, книги и други. Нека заено подпомогнем развитието на отговорни към семейството и света личности. Деца, които се вълнуват от природното, духовното и истинското в този свят.

Последна редакция: ср, 29 ное 2017, 11:05 от Nellie B

# 1
  • Мнения: 102
Изключително интересна тема! Вчера присъствах на семинар на сп.9 месеца, на който за първи път научих за пренаталното възпитане - по какъв начин, какво възпитава у детето и т н. Изумително е какви възможности се предоставят на майката във все още толкова ранен етап от развитието на бебчо. С интерес ще следя темата и ще се радвам още бъдещи мами да се включат.
Споделям линк към част от лекцията, която беше качена вчера в страницата им във фейсбук. За жалост са само първите 25 минути.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1961661840528053& … d=130552273639028

# 2
  • Мнения: 188
Темата изглежда не се радва на широк интерес. За сега обаче аз мога да споделя позитивните си отзиви от една книга за пренатално развитие: “Докато аз и ти сме едно” на Росица Божкова-Михайлова. Книгата е разделена на гестационни седмици като е обърнато внимание както на развитието на плода така и идеи и методи за пренатално възпитание. Много ми допадна книгата.
Също така намерих в YouTube доста мелодии за пренатално влияние на детето. Повечето от тях са на симфонична музика и нежни естествени звуци като дъжд, песен на птички и други. Аз всяка вечер пускам такава музика и наблюдавам, че често има реакция от страна на плода. Било то някакво раздвижване в стомаха или дори побутване 😊

В книгата, която споменах чета за интересни методи, който помагат на позитивните мисли да доминират над негативните. Както знаем спокойствие и щастие по време на бременност носят положително влияние върху детето.
Друг много интересен метод е наричането. Идеята е всеки ден да наричаме детето с различни качества, които искаме то да притежава. Смята се, че ако си визуализираме и прожектиране добродетели върху образа на бъдещето дете, то има голяма вероятност детето да приеме тези качества.
 
Много ми се иска да ходя и на йога, но в Русе не успях да намеря йога за бременни 😕 А смятам, че йога също ще има позитивен ефект върху бебчето.

# 3
  • Мнения: 102
Допадна ми анотацията на книгата и днес си я купих Simple Smile Благодаря Ви, че споменахте за нея. Сигурна съм, че ще е много интересна и полезна!

# 4
  • Мнения: 27
Здравейте,

Намерих интересна книга за пренатално възпитание, която може да ви е полезна.

https://archive.org/details/Prenatalno

Книгата може да се тегли безплатно в различни формати, включително и за Киндъл.

# 5
  • Мнения: 94
Здравейте и от мен !
Аз също намерих книга,която наистина ми подейства психологически.
Казва се Всичко наготово.Страхотна книга без да я предлагам или прочие. Препоръчвам я определено. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт