Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 8

• 109 154
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
 Похвална идея само дето отдавна сме надскочили етапа АИо поне в нашето семейство  Laughing.

# 586
А аз като неинформирана мога ли да попитам вейпингът включва ли и никотинови течности или е само за безникотинови ?

# 587
  • Варна
Включва разбира се иначе върл пушач като мен едва ли щеше да посегне към електричките.

# 588
Здравейте отново! Въпросът ми е към тези от вас, които дълго време са на ел. цигара. Как се чувствате?
Питам, защото имахме малък спор с една приятелка по въпроса доколко са безвредни електронните цигари. Каза, че не била сигурна, че са безвредни, дори смята, че е въможно да са по-вредни от класическите.
Аз лично, от почти 3 седмици пуша само такава и мога да кажа, че се чувствам добре. Даже трупнах 2 килца отгоре, което не е ОК, но важното е, че се отървах от смръдливките, както вие казвате.

# 589
Аз съм на ЕЦ от 2011г. Чувствам се отлично. Писала съм вече няколко пъти, че откакто не пуша, респираторните ми заболявания са сведени до веднъж годишно, ако някой вкъщи донесе вирус, но имам и години в които пропускам.
Ако се заразя, носа ми си тече, но проблемите с гърлото просто не могат да се сравняват. Няма ги кашлянето с дни и следващата от това мускулна треска на корема, дрането на гърлото все едно котки се опитвам да изкашлям, храчки и всички други екстри. Ако случайно имам раздразнено гърло и кашлям (което се случва почти никога) всичко минава за отрицателно време.

Тези приказки, че ЕЦ са по-вредни от смрадливките са 101% лъжа и измама. Няма такова нещо. Peace

# 590
Благодаря за отговора, Миоки! Ще изчакам още някой да се включи, за да имам представителна извадка  Laughing Peace с която да оборя моята приятелка.
Аз също се чувствам много по-добре, откакто съм на ел. цигара. Няма го кашлянето сутрин, придружено с отделяне на всякакви гадости, сещаш се. И както казва мъжа ми, който ги отказа преди десетина години - не смърдя.  Mr. Green

# 591
Така е и сутрин нямаш усещането, че нощес някой ти е умрял в устата  Laughing

# 592
Така е и сутрин нямаш усещането, че нощес някой ти е умрял в устата  Laughing

Да.  Peace Бих цитирала един колага, който казваше нещо супер гнусно, но ще се въздържа.  Laughing

# 593
И аз съм на мнение ,че нямат  вреда   Peace
Изпарявам вече повече от година   и нямам никакви странични  оплаквания .
В началото докато свикнат всички близки и познати около теб с идеята да те виждат  с ЕЦ ,а не с цигара винаги ще се намира някой да ти казва ,че май са по вредни ,че май еди какво си.....че е занимавка .....че може да гръмне.....всякакви неща може да чуеш.После ще свикнат и на никого няма да правиш впечатление Grinning

# 594
  • София
Предлагам код за 20 лева отстъпка при покупка на вашето първо  устройство. 💜

/За повече информация ЛС, за да не рекламирам устройството/
Blush

# 595
  • Варна
 Още един ветеран....от лятото на 2012г.  Много отдавна спрях да споря с пушачи опитващи се да се оправдаят с това,че видите ли електричките били по-вредни от смръдливките. ...
  Дишам с пълни гърди,не смърдя на мангал и имам обоняние на койот  Laughing Laughing Laughing. Това,което Миоки пише за респираторните заболявания го потвърждавам. Тая година цял месец ме мъчи грип...тоя гадния дето натръшка сума народ. Температура,болки в гърлото и всички красоти. Хрема обаче липсваше,кашлица също. Така е през всичките години. Определено се чувствам добре,а за красивия френски маникюр не застрашен от пожълтяване и за значително по-свежата кожа няма да коментирам.
  Никога през всичките тия години нито за миг не съм се съмнявала,че съм взела правилното решение.

# 596
  • гр. София
Че не са безвредни е ясно, но са 95 % по-безвредни от смръдливките.

# 597
Ами аз не знам в наше време има ли нещо ,което е 100% безвредно ?

# 598
  • Somewhere far away
И аз се разболявах лошо миналата есен, бронхит и доста дълго лечение .  и точно  тогава почнах да се чудя и да обвинявам вейпа. еми да ама не, не е той виновен.
 просто грип ли е ще ме хване. такава ми е системата и винаги когато някой наблизо ми кихне и мята бацили аз съм първаата, на която ще се лепнат тези бацили. сега съм си повече вкъщи и не съм общувала със заразни или преносители  и ето всичко е ок , не съм се разболявала изобщо цяла зима , да не чуе дявола! а си вейпвам яко, не се ограничавам! това е достатъчно доказателство за мен.

# 599
Здравейте отново! Въпросът ми е към тези от вас, които дълго време са на ел. цигара. Как се чувствате?
Питам, защото имахме малък спор с една приятелка по въпроса доколко са безвредни електронните цигари. Каза, че не била сигурна, че са безвредни, дори смята, че е въможно да са по-вредни от класическите.
Аз лично, от почти 3 седмици пуша само такава и мога да кажа, че се чувствам добре. Даже трупнах 2 килца отгоре, което не е ОК, но важното е, че се отървах от смръдливките, както вие казвате.

Приятелката ти е повлияна от кампанията против електронните цигари по медиите. Още когато започнаха да стават популярни започна тази кампания. Срещу тях са цигарените компании, фармацевтичните компании, неправителствените организации, които се борят срещу тютюнопушенето, а и властите. Медиите пък обичат да пускат сензационни новини, които да шокират хората. Цигарените компание е ясно защо. Фармацевтичните компании пък си загубиха пазара на дъвки, лепенки и хапчета, също така те са и от спонсорите на НПА-тата. За държавите пък приходите от акцизи са от голямо значение. В началото излезе новина, че електронните цигари съдържали антифриз, който е токсичен оказа се, че някой не прави разлика между пропилен и етилен гликол. След това новината беше, че FDA са открили нитрозамини /канцерогенни вещества/ в електронните цигари, четох проучването и се оказа, че стойностите са толкова ниски, че апаратурата очита следи, но е под стойностите при които може да покаже какво количество за сравнение при цигарите стойностите бяха над 1000. След това гръмна новина, че някои аромати съдържали диацетил, който причинявал заболяването popcorn lung, оказа се, че работници от фабриките за пуканки се разболявали след като са работили дълги години подложени на изпарения на диацетил. Както и да е ароматите с диацетил ги премахнаха от пазара. След това излезе новина, че се образувал фортмалдехид, ето едно образователно видео по въпроса:

Всичките тези новини гръмват в медиите и се насажда в съзнанието на хората, че електронните цигари са по-вредни, както в случая с твоята приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт