Магията на изтока - тема 52

• 64 991
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Тези дни не съм писала в темата, но ви чета редовно. И съм си все така на азиатска вълна, но този път с книга. Почти прочетох "Художник на променливия свят" на Казуо Ишигуро, остават ми около 40 страници до края. Чета и се улавям, че си мисля кой актьор за образа на кой герой от романа би бил подходящ. Иначе съм се наканила да гледам Love 2000. Rossonera, Samurai Gourmet също звучи наистина интересно, май и него ще гледам. А уж не гледам сериали, нали. Wink

# 511
Значи по-добре направо да изгледам анимето Simple Smile
Щях да пиша още за анимето,но онзи,който ме върти на малкото си пръстче се събуди и искаше да рисува.Сори.
Ако ще го гледаш,ще си мълча.

# 512
  • София
 ManHunt (2017) - хубаво филмче с китайци, корейка, японци...  Чжан Хань Юй, Фукуяма Масахару, Ци Вэй, Ха Чжи Вон.

# 513
Значи по-добре направо да изгледам анимето Simple Smile
Щях да пиша още за анимето,но онзи,който ме върти на малкото си пръстче се събуди и искаше да рисува.Сори.
Ако ще го гледаш,ще си мълча.
Аз нямам нищо против спойлерите Simple Smile И без това още не съм намерила от къде да го сваля. 

Вчера си свалих 4 серии от една самурайска драма - миналата година гледах няколко и въпреки, че са театрални, по определен начин ми липсват. http://asianwiki.com/Naotora:_The_Lady_Warlord За сега става - общо взето е каквото очаквах; само се надявам накрая да не измрат половината главни герои, както често се случва в този тип сериали...

# 514
Петя,ако не ти пречи да гледаш онлайн го има тук анимето.
Blush Имах някаква идея за писане,но тя си отиде Blush
Анимето,наистина е интересно добрите и лошите герои имат интересни способности и успяват да забъркат вълнуващи приключения.Героите имат своето минало и демоните ги настигат.Примерно Сома вижда емоциите на хората и по този начин може да предвиди бъдещето,но по-този начин губи своите емоции.
Харуки е типичната героиня - тиха,скромна,но с огромен потенциал.Тя може да върне минало до 3 дни.Буквално всичко почва от начало и никой не помни.Никой освен Кай,който има фотогравска памет и може да запомни всички промени.Освен това е тепичното готино момче - умно и действа бързо в напрегнати ситуации,.
Има училищен клуб,който помага на който има нужда (логично Smiley)
От лошата страна има арсенал от интересни способности ( примерно фалшифициране на спомени,).Тяхната цел е да заблудят и манипулират събитията в града за свои цели.
Цялото аниме е сблъсък между двете организации,между доброто и злото...

# 515
  • DE
Потресена съм от представителите на кпопа на закриването на ОИ  ooooh! толкова ли не можаха да измислят нещо по-впечатляващо. Кпопа отдавна не е това което бе в началото на вълната Tired

# 516
  • София
Потресена съм от представителите на кпопа на закриването на ОИ  ooooh! толкова ли не можаха да измислят нещо по-впечатляващо. Кпопа отдавна не е това което бе в началото на вълната Tired
Не знам открит ли е стадиона, но никак не звучаха, губеха се.

# 517
Tuon много ми харесаха тези две плюшени играчки тигърчето Сухоран и мечето Бандаби. Имаш ли представа дали се продават някъде в София. Или online да могат да се купят.

# 518
Шо, Женя получи нейното си "злато" на Олимпиадата и най-после се усмихна.

bell_87, браво. Време ти беше да пробваш и японските сериали.
Аз съм дай-хард фен на японските сериали. Самураите са майстори на представянето на кратки, ясни и съдържателни истории, а точно това търся и аз, като зрител.
Няма да ти препоръчвам японски заглавия, ти сама можеш да ги откриеш за себе си - според настроението, интересите ти, това, което търсиш в дадения момент, защото за мен това е емоция - и всеки сам трябва да я открие.
Радвам се, че попаднах навремето на правилните продукции, в дадения момент за мен и така се започна...
От дете бях гледала и гледам само японски филми, но се радвам, че открих и сериалите им (благодарение на интернет, разбира се).

Много любими японски сериали имам, безброй са, но тези 11 заглавия винаги ще са ми сред най-най-най:
Имам и много любими от последните няколко години, но те трябва да отлежат още някоя година, като ме хване носталгията и по тях, хехе.

Aikurushii
14 Sai no Haha
Kazoku Game
Arifureta Kiseki
Crying Out Love, in the Center of the World
Tonbi
Full Throttle Girl
Freeter, Ie wo Kau
Ryusei no Kizuna
Kaseifu no Mita
Saikou no Jinsei no Owarikata ~Ending Planner~

# 519
Не успях да гледам закриването.
Ако го повтарят по някой канал може и да го гледам.

Zornitsa Vasileva,нямам си и на идея.Може би в  Амазон,Ибей,Алиекспрес,Алибаба,предполагам,че ги продават.Сигурно има различни артикули с тях.

# 520
Тъкмо изгледах Hwarang, можете ли да ми препоръчате нещо подобно? Хареса ми основно че имаше много симпатяги, но и не беше твърде драматичен (да се разбира - не се скъсах от рев)

# 521
ти сама можеш да ги откриеш за себе си - според настроението, интересите ти, това, което търсиш в дадения момент, защото за мен това е емоция - и всеки сам трябва да я открие.

Много точно казано. Благодаря ти за препоръчаните заглавия. Изчетох резюметата и всички ми се сториха интересни.

# 522
Лидерът на Infinite с нов албум и прекрасно парче (за пореден път).
Гю е невероятен, а музиката, която прави няма нищо общо нито с тази на групата му, нито на това, което е "популярно и модерно" в Корея. Парчето е много добро. Това и очаквах от него.
Видеото е заснето изцяло в Хонг Конг, забелязва се веднага.
Познах и прочутите жилищни сгради на Монгкок. Кутийка до кутийка. Не могат да се сбъркат тези сгради. Гледала съм ги и във филми на Джеки Чан, единият мисля, че беше втората част на Час Пик. Един да извика на терасата и всички ще го чуят. Дори имам спомени и от друг китайски филм, пак сниман тук, с подобна сцена, стана така че някой извика и буквално за секунди наизкачаха всички по прозорците.

# 523
Изгледах първи епизод на Love 2000, грабна ме. Сюжетът е интригуващ, актрисата в главната роля много ми харесва (за актьора мисля, че се подразбира Wink), а и музиката е хубава.

# 524
  • MJF
 bowuu
Не по ред. Първо да кажа. Споко, действам със снегорина.  Thinking въпреки че  newsm78  не личи. Ама щото май Tuon не помага а рисува  Wink Wink Hug
bell_87 , май приятно започваш да разширяваш периметъра си на далекоизточния фронт.  Simple Smile
Гледам списъка на rossonera и доволно кимам. На нея  Hug
Шапко-манияка в мен иска тигър ама такъв от церемониите по награждаване с шапка и шарени висулки от нея . Като е да е като хората  Laughing Laughing
нощен гост, с Lee Sang-Woo или някой друг не забелязвам. Сори че толкоз късно реагирам  Blush Hug.
Записах си заглавията и препоръките чинно.
На горната снимка - на това му казвам интимно със съседите- задушевно даже.
Закриването 50/50 гледах/слушах. Тази певица която живее във Франция или там се е изнесла за кариера,  пускали ли сте я тук  Thinking . Нещо въобще непозната ми се стори. Китариста младия чух- май само той бе от моята бленда  Blush Simple Smile. И една анимация с костенурка ми хареса от видяното.

Общи условия

Активация на акаунт