Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Х Фактор България, сезон 5, тема 3

 • 67 660
 • 466
 •   1
Отговори

Анкета

Кой е Вашият победител?

Опции:

# 450
 • Испания
 • Мнения: 36 972
Във вторник Армутлиева била се отказала от поста. И слава Богу. Много народ скочи възмутен от тази кандидатура.

# 451
 • Испания
 • Мнения: 36 972
Българка с 4 "да" в италианския X-Factor


Мика как се опули в началото. Той беше ментор на Винсент Винел /българското момче, осиновено във Франция/ във френския Глас.

# 452
 • Мнения: 10 078
Добра е, ама звучи като имитация. Е, може и нейният глас да си е такъв. И все пак...
Ако следиш следващото изпълнение и продължи напред, сподели после.

# 453
 • Испания
 • Мнения: 36 972
Нашето момиче е при Мика. Така и предположих, че ще стане. Има сентимент към България. В ЮТуб не качват всичко, но видях, че ѝ даде стол. Дали го е запазила, не знам. Предполагам, че ще разбера другата седмица. Не ми хареса този път. И останалите треньори не бяха във възторг от нея.

# 454
 • Испания
 • Мнения: 36 972
Продължава нашето момиче. Сега намерих целия епизод със столовете, в който Мика и Мануел избират по 5 участници от 25. Мика каза много силни думи за Ника Парис. Ето епизодът /от средата е отборът на Мика/.# 455
# 456
 • Мнения: 71
Нашенският квартет Белканто от четвъртия сезон участва в румънския Х-фактор. Това беше групата, в която сложиха Светозар Христов.

# 457
# 458
 • Испания
 • Мнения: 36 972

Третият концерт беше инфарктен за нашето момиче. От двете групи, които пяха останаха четирима /две групи и две индивидуални изпълнителки/ на балотаж. Отново отвориха линиите с различен личен номер. Никол беше първата спасена. И тя, и Мика си отдъхнаха.

Дано така продължава. Всички много я харесват. Мика се бори със зъби и нокти за нея.

# 459
 • in Wonderland
 • Мнения: 5 540
Много я харесвам и стиска силно палци за нея!!!!

# 460
 • Испания
 • Мнения: 36 972
И тази седмица се представи успешно нашата талантлива Никол. Дори не беше в опасност за отпадане. ПРОДЪЛЖАВА!!! Чудесна е. Мика ѝ беше дала любима песен на Индила.

Ето целият концерт:
https://www.youtube.com/watch?v=4ozPFW4c8ac
Нейната част започва в минута 45:53. Мика много ѝ помага и е страхотен гръб за нея.
В началото правят анализ на предпоследното ѝ участие.

Аранжиментът на песента е направен специално за нея.

В началото на представянето ѝ Мика цитира Бритни Спиърс, говорейки за Никол: "Не е дете, но и все още не е жена". Обожавам усмивката му, когато говори за Никол/Ника и говорния дефект, който има - съскането. Много сладко говори.
"Аз нямам деца, не съм баща. Но това е опит, в който виждам промяна, огромна промяна, как това момиче всяка седмица прави бам, бам, бам. И виждаме нещо ориенталско, източно-европейско, нещо френско в италианското. Благодаря ти, Бритни, за тази фраза. Сега Ника Парис с песента Dernière Danseна Индила".

Разплака ме изпълнението ѝ. Това малко момиче пълни с гласа и присъствието си цялата сцена. Слушах я над 30 пъти. Съкратиха песента. След момента, в който спря, има една чудесна вокална част, но сигурно имат ограничение за времето на изпълнението, иначе Никол би се справила чудесно.

"Какъв стил!" - казва водещият след изпълнението ѝ и дава думата на съдиите.

Манолито /Мишката - това е прякорът му/ - младото момче до Мика:
"Миналата седмица с песента на Джъстийн Бибър беше ъ-ъ-ъ, но пеейки на френски си нещо друго. Това е една територия, която не е позната в Италия. Тук пеем на испански и италиански, но френският ни коства непосилни усилия - нещо, което ти правиш с лекота. Когато казват, че си обсебена да станеш нова поп звезда, това не е вярно, защото правиш всичко по деликатен и романтичен начин. Браво! Поздравления".

Много е прав за деликатния и романтичен начин, по който пее Никол.

Гаднярът Мануел / с дългата коса; Люси, виж погледа на Мика, когато камерата се насочва към него по време на оценката на Мануел/:
"Поздравления за връщането към френския и някакви балкански ритми на моменти, защото ти продължаваш да демонстрираш много голяма зрялост на ниво спектакъл и вокал. Но продължавам да виждам много театралничене, без изразяване на емоции". Тук публиката взе да вика от неодобрение, а Манолито клатеше глава в знак на несъгласие. Започнаха да дават и Мика.
"Ти си голям професионалист - нещо изключително. И пак ще повторя: "По-малко контрол, по-малко контрол".

Този неприятен тип я обвинява винаги /преди Мика скочи срещу него за това/, че театралничи, че контролира емоциите си и пее неемоционално.
За мен тя има свой начин на поведение на сцената, който идва и от свитостта ѝ извън нея и неувереността ѝ, която е симпатична, защото ми е писнало от намахани неталантливи персонажи. Тя е толкова талантлива и още повече скромна и свита.
Kак гледа журито със страх и свито сърце винаги!

Емма: "Голяма Ника, когато пееш на френски си в твоя свят. Излъчваш хубава енергия и хубава емоция. Абсолютно".

Мика: /чудесно, че не реши да отговори на Маноло и успя да се овладее/ "Не само че излъчваш емоции, но излъчваш различни емоции. Твоят маниер на пеене е различен. Това е нещо много интересно. Не е вярно, че няма емоция, емоцията се увеличава пред нашите очи. Може да има нещо, което трябва да се коригира, но не да се тероризира, защото е привилегия да виждаме как израстваш пред очите ни и вървиш по твоя път. Това е нещо прекрасно и аз съм много горд с теб".

Попаднах на нещо интересно.Светла му памет на Милен! Никол не е била толкова стеснителна, колкото сега.

И видео от "На кафе".

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:32 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬 🙈🙉🙊

# 461
 • Мнения: 10 078
Отначало с нищо не ме впечатли, когато четох тук, че наше момиче е в италианския х фактор. Погледнах, чух пеене на недолюбвания от мен френски, макар да е езикът, който съм учила, и преди 30 лета не мислех така. Впоследствие, след като видях, че продължава напред и гледах интервюто, което даде при Гала, ми стана много симпатична от него и погледнах и прочетох какво се е случило назад. Видях и интервюто при Милен Цветков. Спокойно, усмихнато и упорито дете.
Ника е едно младо, интелигентно, талантливо и земно момиче. Без капка фалш. Няма екстеншъни, няма гъзурчене, тонове грим, пошло облекло, вежди на войвода и надути джуки. Няма гримаси, няма пози - земна и талантлива. Пее на любим явно за нея език и ѝ се получава много добре.
Това което прочетох е, че е завършила френска гимназия и с този език се чувства най-уверена. Говори още английски и италиански свободно, но има акцент и Мика е решил, че освен изключението с песента на Бийбър, което на мнозина не се е харесало, няма да я кара да пее на италиански, защото там пък критиците ще са още повече, и с Мика ще залагат на силната ѝ страна.
Иначе Мика говори френски, италиански, английски, испански и казва, че е взимал уроци по произношение и диалект. Баща му е американец, майка му ливанка. Детството си прекарва в Париж, последващо в Англия (май и в Америка).
Според някои от фенове на предаването - езикът не трябва да има значение, също и националността и всеки един талант е свободен да започне своята кариера от която и да е страна. Както Крис Костов реши да не е от Русия, а от България и филипинките сестри от Америка и т.н. Трябва да им се даде шанс.
Разбира се, има и от другата крайност. Да си ходи да пее във Франция, да пее на италиански, щом иска да остане и т.н.

Та, Ника ми хареса - много. Започнах да очаквам френските песни благодарение на нея. Започнах да разбирам, защо Мика я гледа в захлас, като пее. Той буквално изглежда като влюбен и омагьосан от това дете. Просто - няма фасони, няма пози... пее с емоция и е себе си.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 18:58 от Merelenda

# 462
 • Мнения: 71
Кристиян Костов е наполовина българин, има българско гражданство и в участието си в Х-Фактор пя песни и на български език. Владее българския език. Има издадени песни на български.

Аз лично не се сещам за чужденец, участвал в български музикален формат, който да е направил успешна дългогодишна кариера тук. Стивън Ачикор имаше един хит и залезе.

Кои са филипинките сестри от Америка?

# 463
 • Мнения: 10 078
X Factor UK- обърках се. Отишли специално за формата и много им се радваха всички.
https://www.youtube.com/watch?v=H7YRRaOgpUk&t=1s

Факт за Крис. Живее в Русия и решава да се пробва в х фактор България. Песните дойдоха после, като сключи договор. Българският му и сега си куца, половината думи са на руски, но това е друга тема. Приемаме го за наше. И си го харесвахме и с разваления българо-руски, защото го разбирахме. Отдавна забегна от България иначе и си пее вече в стила, който го влече и се е прицелил в азиатския музикален пазар. Учи японски, или китайски - забравих. Това е важно и нужно ако искаш да успееш там.

Ника доста добре говори на италиански, макар да няма общо със страната, доколкото знам. Smiley Иначе видях, че и в друг конкурс е участвала в Италия и са я наградили. Малка е била тогава. Може и други участия да има.
С всичкото това писане исках да кажа, че за мен няма значение изпълнителят от коя държава идва, трябва да се дава шанс, но пък ако искаш да успееш в държавата, в която си се прицелил, или да тръгне кариерата ти от там, езикът е важен според мен. Не като Стивън, не като Денден (Гласът на България) и т.н.. Езиковата бариера дистанцира хората и колкото и добре да пееш, трудно се получава химията.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 22:44 от Не се сърди, човече

# 464
 • Испания
 • Мнения: 36 972
За съжаление нашето момиче отпадна снощи на петия лайв. Само Мика гласува за нея.

На третия лайв гласуваха само зрителите. На четвъртия - зрителите за първия елиминиран и съдиите за втория. Снощи и за двамата гласуваха съдиите.

Трябва да призная честно, че нито ми хареса песента, нито изпълнението. Все пак това е голям успех за Никол. Мислех, че може да е финалист, но отпадна преди полуфинала.


Тя не се появи на сцената при гласуването на съдиите, на нейно място излезе продуцентът, с който Мика работи. Може би напрежението ѝ е дошло в повече.

Общи условия

Активация на акаунт