Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 659
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз да кажа, че на място като идеш и родиш виждаш, че не всичко, което са ти казали на дни на отворенити е точно така. Специално питах акушерките и те казаха, че ги гушкат, но ако бебето много плаче си му дават АМ и през нощта.

абсолютно е така, точно с едната акушерка си говорехме докато ми показваше как се къпе бебето, каза ми "как пък няма да им дадем на тези душички мляко ако са гладнички през ноща и реват, аз си им давам"
Понеже аз го оставях през ноща, че и не смеех да кърмя 3 дни.

# 331
Е, аз се падам по Великден, така че...

# 332
  • София
Аз успях да родя седмицата преди Великден, че и аз се бях наплашила. Само знаех, че няма да дам на Манчев да ме докосне, за другите лекари нямах много мнение.
Александров като работи с Ганева дали не праща неговите пациенти при нея.

# 333
  • София
На мен ми се случи лекарката ми да отсъства за три дни около термина ми и две седмици по-рано ме свърза с друг лекар, той искаше да се срещнем, запознахме се, проучи нещата, разменихме телефони. Естествено аз почнах да раждам точно тогава, пое ме новия лекар. В сутринта на раждането ме прегледа, каза че имам 1-2 см разкритие и вечерта той е дежурен на друго място, доведе ми нова лекарка, която ще ме поеме, ако се върна. И естествено вечерта се случиха нещата, но той някак беше предвидил, беше си сменил дежурството на другото място и ме чакаше. Та си родих с него и съм му безкрайно благодарна. В крайна сметка той се оказа много по- загрижен и всеотдаен към мен, отколкото лекарката, при която се следих 9 месеца. Този прекрасен лекар е  др. Димитров, а се следих при Стратиева.

# 334
  • срещу двата комина :)))
аз раждах лятото, юли месец. Знаех кога е отпуска Андреева, не беше доли близо до моя термин Simple Smile все пак те работят в екип и мисля, че те препращат към другия доктор с когото са в тандем  Peace а и съм сигурна, че ако решиш да избереш някой точно ще уважат желанието ти  Peace

# 335
  • София
Моята следяща ме предупреди, че я няма дните около термина

# 336
И моят термин беше лятото, като бях предупредена, заедно с още 2 момичета, че в случай, че нашата лекарка я няма, ще ни поеме друга, ''без да усетим разлика, все едно е тя''. Добре, че родих няколко дни преди термин, че да я хвана преди отпуска, че така като не познавам никого, съвсем щях да се ошашкам.

# 337
Ох, дано наистина да уважават желанието на родилката. Аз ще си го питам Александров като дойде време, но все пак ме интересуваше как стоят нещата по принцип.

# 338
Ох, не знам - аз съм се притеснила, че както ще раждам август, т.е. през отпускарски месец, може Александров да духне някъде (нали все пак и те почиват все някога) и...не знам какво ще правя без него. Особено ако  пак ми се падне Юнакова или някое подобие на раждането.
Някой раждал през летните месеци може ли да спомене какво се случва по време на отпуските? Уведомяват ли за отсъствия, дават ли да си избираш "заместник"?
аз раждах Юли. пришпорено раждане - пуснаха ми окситоцин 5 дни преди термин... Имах същите притеснения като теб, коментирах го с АГ-то .. а накрая какво се оказа - давай да раждаш, че излизам отпуск..

# 339
Кой беше АГ-то, ако не е тайна? Не ти ли даде опция да си родиш на термина, макар и с друг екип?

# 340
АГ-то е д-р Арабаджи. Доводите й бяха, че бебето било много голямо, което беше така. А и аз държах да е естествено, което може би за нея не беше ОК. Отделно от това на последните прегледи ми правеше разкритие с цел да се предизвика раждането по-бързо...Окситоцин се пуска след минал термина като се преносва, но както и да е. Минало... за себе си съм решила живот и здраве при втора бременност да не се следя там и т.н. Благодарна съм й, че ми помогна да забременея, но дотам. Успех на теб!

# 341
Последните мнения са доста полезни и съвпадат с период на колебание и от моя страна. (Така се случи, че бях при друг специалист иии се замислих за смяна на същата докторка Simple Smile, която иначе от много време чувствам като „моята”). Да, страшно е мила. Но сте прави, че чакането е безумно (далеч не за всички в Щерев има подобни закъснения..) и прегледите съответно са кратички. Чудих се и дали само на мен е изписвала доста неща като терапия? (Но, от друга страна - отишла съм с някакво оплакване - адресирала го е).

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 21:58 от Celesté

# 342
Установих че поне месец-два преди летните отпуски знаят кога ще почиват, така че който се интересува може да е наясно.  На мен лично не ми допадаше и да
липсва “дружката” от екипа на мойта лекарка, защото някак си са стиковани като екип и действат рутинно. Но по принцип там няма проблем, за
следени пациентки лекар който по някаква причина отсъства винаги взема мерки и прехвърля към друг.
За нощното кърмене на който му е важно-няма никакъв проблем, при настояване или водят бебето или се цеди кърма и му я дават с биберон.

# 343
Благодаря много на всички за информацията - определено ми е полезна. Иначе, аз предния път не знаех коя е дружката на Александров за раждания. Родих през нощта, Юнакова беше на смяна, той дойде и в общи линии двамата се хилеха, докато акушерката ме израждаше. Той направи епизиотомията и ме ши после, а Юнакова даже изчезна по едно време.

# 344
Тъп въпрос, но ще го задам. Д-р Коновалова в кое крило на клиниката преглежда? В кабинетите на коридора към старата част, където е ФМ или не?
И някой раждал при д-р Милчева или д-р Димитров скоро? Да даде мнение.

Общи условия

Активация на акаунт