При последната консултация, лекарката ми каза, че ще ми издадат болничен (налага се повечко да лежа). Като ми обяни, че първоначално се издава за 7 дни, след което се продължава с 30 дни и после трябва да следя и да се обаждам няколко дни преди изтичането на болничния, ако се налагат още продължения. Аз си взех първоначалния болничен лист и казаха, че ако лекарката е отбелязала, те ще го продължжат с нови 30, ако не е трябва да се свържа по-рано (тя само давала болничния и не може да ми отговори дали е отбелязано или не). Днес няколко пъти опитах да се свържа с отдела за документи, но никой не ми отговаря.
Т.к. продължението трябва да е от понеделник, според Вас, ако тогава се обадя (и някой ми отговори разбира се) дали ще е късно и възможно ли е да ми направят проблем? А и още един въпрос, следващата консултация ми се пада след като трябва да се издаде продължение, аз дали ще мога сама да го заявя по тел и те да си направят връзка с АГ за да потвърди или преди това трябва да диря докторката? Моля някоя дама, която вече е излезнала в дългосрочен болничен да даде малко повече инфо как точно се случват нещата.
Благодаря Ви предварително