Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 3

• 89 650
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета,
При последната консултация, лекарката ми каза, че ще ми издадат болничен (налага се повечко да лежа). Като ми обяни, че първоначално се издава за 7 дни, след което се продължава с 30 дни и после трябва да следя и да се обаждам няколко дни преди изтичането на болничния, ако се налагат още продължения. Аз си взех първоначалния болничен лист и казаха, че ако лекарката е отбелязала, те ще го продължжат с нови 30, ако не е трябва да се свържа по-рано (тя само давала болничния и не може да ми отговори дали е отбелязано или не).  Днес няколко пъти опитах да се свържа с отдела за документи, но никой не ми отговаря.
Т.к. продължението трябва да е от понеделник, според Вас, ако тогава се обадя (и някой ми отговори разбира се) дали ще е късно и възможно ли е да ми направят проблем? А и още един въпрос, следващата консултация ми се пада след като трябва да се издаде продължение, аз дали ще мога сама да го заявя по тел и те да си направят  връзка с АГ за да потвърди или преди това трябва да диря докторката? Моля някоя дама, която вече е излезнала в дългосрочен болничен да даде малко повече инфо как точно се случват нещата.
Благодаря Ви предварително Simple Smile

# 361
Здравейте момичета,
При последната консултация, лекарката ми каза, че ще ми издадат болничен (налага се повечко да лежа). Като ми обяни, че първоначално се издава за 7 дни, след което се продължава с 30 дни и после трябва да следя и да се обаждам няколко дни преди изтичането на болничния, ако се налагат още продължения. Аз си взех първоначалния болничен лист и казаха, че ако лекарката е отбелязала, те ще го продължжат с нови 30, ако не е трябва да се свържа по-рано (тя само давала болничния и не може да ми отговори дали е отбелязано или не).  Днес няколко пъти опитах да се свържа с отдела за документи, но никой не ми отговаря.
Т.к. продължението трябва да е от понеделник, според Вас, ако тогава се обадя (и някой ми отговори разбира се) дали ще е късно и възможно ли е да ми направят проблем? А и още един въпрос, следващата консултация ми се пада след като трябва да се издаде продължение, аз дали ще мога сама да го заявя по тел и те да си направят  връзка с АГ за да потвърди или преди това трябва да диря докторката? Моля някоя дама, която вече е излезнала в дългосрочен болничен да даде малко повече инфо как точно се случват нещата.
Благодаря Ви предварително Simple Smile

Здравей! Аз също тъкмо си издадох болничен по същия начин - първо за 7 дни, от 19.02. до 25.02. включително, след това за още 30 дни, считано от 26.02.
Още на консултацията моята АГ ми обясни, че такава е практиката - нямам идея защо, но тя си отбеляза, че ще бъдат 7+30 и ми каза да отида този вторник (20.02.) след 15 часа да си взема 7-дневния болничен и следващия вторник (27.02.), за да си взема този за 30 дни.
Мисля, че щом сте говорили, би трябвало автоматично да ти издадат следващия за 30 дни - поне така ми обясни на мен Simple Smile 

# 362
Забравих да допълня, че ми каза също, че ако след тези 7+30 ми е необходим допълнителен болничен, трябва да отида, за да ми го издаде. Аз така или иначе скоро започвам да ходя на запис на тонове, така че няма да ме затрудни, но ако при теб ще е проблем можеш да попиташ допълнително дали има вариант за уговорка по телефона Simple Smile

# 363
 Здравей! Аз също тъкмо си издадох болничен по същия начин - първо за 7 дни, от 19.02. до 25.02. включително, след това за още 30 дни, считано от 26.02.
Още на консултацията моята АГ ми обясни, че такава е практиката - нямам идея защо, но тя си отбеляза, че ще бъдат 7+30 и ми каза да отида този вторник (20.02.) след 15 часа да си взема 7-дневния болничен и следващия вторник (27.02.), за да си взема този за 30 дни.
Мисля, че щом сте говорили, би трябвало автоматично да ти издадат следващия за 30 дни - поне така ми обясни на мен Simple Smile 
[/quote]

Датите при мен са същите, като коментирахме, че след тези 7 ще има продължение от 30, но в суматохата не обърнах внимание какво написа на бележката. Днес звънях в продължение на три часа, за да ги попитам само дали е отбелязано. Все пак ако не е трябва да предприема нещо, в противен случай понеделник трябва да отида на работа... Дано всичко е наред, притеснено ми е, че така може да остана без болничен в понеделник и да имам проблеми с работодателя после. Понеделник пак ще им звъня или направо ще отида, най-много да ми се накарат, че е в последния момент, но нямам друг избор...

# 364

Датите при мен са същите, като коментирахме, че след тези 7 ще има продължение от 30, но в суматохата не обърнах внимание какво написа на бележката. Днес звънях в продължение на три часа, за да ги попитам само дали е отбелязано. Все пак ако не е трябва да предприема нещо, в противен случай понеделник трябва да отида на работа... Дано всичко е наред, притеснено ми е, че така може да остана без болничен в понеделник и да имам проблеми с работодателя после. Понеделник пак ще им звъня или направо ще отида, най-много да ми се накарат, че е в последния момент, но нямам друг избор...
[/quote]

Бъди спокойна, това е най-важното - отиди в понеделник сутрин за собствено успокоение, дори да е излишно - поне ще си гарантираш, че всичко ще е наред Simple Smile

# 365

[/quote]

Здравей отново! Току-що дойдох до Щерев за една лекция и попитах на регистратура за твоя казус - казаха, че могат да ти дадат информация относно болничния на техния телефон, 029200901. Звънни и попитай Simple Smile

# 366
  • София
Здравейте, току що ми звъннаха от Щерев да ми съобщят, че др Александров щял да отсъства за прегледа ми и щяла да ме прегледа др Валериева. Някой нещо да е чувал за нея, не намерих информация никъде. Плюс това май няма да го има няколко дни, а аз съм в 39 седмица и се притеснявам ако тръгна да раждам кой ще ме поеме, много държах да е той. Звъня им но не мога да се свържа, утре ще звънна пак ...

# 367
  • София
Не отсъства от болницата,  просто не води прегледите тези дни. Аз имам записана процедура в петък при него, а вчера го мернах в коридора,  но действително д-р Валериева му водеше часовете. Тя е специализант, изключително адекватна е и не се притеснявай ,ако има колебания ще извика някой от колегите си.

# 368
  • София
huligankata благодаря ти, значи все пак е в болницата, аз помислих , че ще е извън града за няколко дни примерно и това силно ме притесни .

# 369
Хайде пак подобен номер... Не ми харесва тази нова мода която почва да им става навик. При цялото ми уважение към специализантката др Валериева, ако имам записан час за Александров разчитам че ще ме прегледа той или в краен случай някой от другите доайени в клиниката. Посещавам частна клиника защото имам рискова и проблемна бременност,  избрала съм добър и опитен лекар и очаквам че ще ме преглежда той или друг подобен, за което си плащам !
Не съм съгласна да ме преглежда специализант който АКО се усети при потенциален проблем да вика друг лекар. Защото ако не хване нещо от липса на опит последиците са за моя сметка ...

# 370
А някой знае ли докога няма да води прегледи? Аз имам час за 08.03. и ще пътувам от друг град специално за този час. Ако ще ме преглежда друг, няма смисъл.

# 371
Сигурни ли сте, че е специализант д-р Валериева? Аз бях с "фалшива тревога" скоро в клиниката (мислех, че ще раждам, но бяха подготвителни контракции) и тя си беше на смяна дежурна - много адекватна и разбрана, прегледа ме, обясни ми какво се случва...

А и поне са ти се обадили предварително, че д-р Александров няма да може да те поеме... Simple Smile

# 372
Хайде пак подобен номер... Не ми харесва тази нова мода която почва да им става навик. При цялото ми уважение към специализантката др Валериева, ако имам записан час за Александров разчитам че ще ме прегледа той или в краен случай някой от другите доайени в клиниката. Посещавам частна клиника защото имам рискова и проблемна бременност,  избрала съм добър и опитен лекар и очаквам че ще ме преглежда той или друг подобен, за което си плащам !
Не съм съгласна да ме преглежда специализант който АКО се усети при потенциален проблем да вика друг лекар. Защото ако не хване нещо от липса на опит последиците са за моя сметка ...
Абсолютно съгласна. Това до момента е единственото разочароващо за мен обстоятелство в болницата.
Аз също съм с проблеми, също много разчитам да ме преглежда човек с опит, за това съм изсипала сума ти пари. Но в последно време много гадно ги набутват специализантите без въобще да те питат съгласен ли си или не .

# 373
Това е безобразие! Няма ли къде да сигнализирате, да подадете оплакване? Толкова пари да се дават за преглед при специализант, при положение, че си имате лекари. И тази болница е пълно разочарование!

# 374
Ако ми се случи ще се оплача гарантирано, не може така! Подбирала съм лекар с  оглед много изисквания предвид проблемите които имам и изобщо не ми е все едно дали ще се опитат да ме местят когато си искат и то при специализант или лекар с една две години практика. В крайна сметка това не е МД за да си мълчиш.

Общи условия

Активация на акаунт