Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 дек. 2017, 11:29 ч.

Занималня или детска градина

  • 2 114
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте!
Синът ми е почти на 4г. и от 2,5 ходи на кооператив. Тази есен (той беше на 3,5) го записах на детска градина, тъй като кооперативът се поразпадна и повечето големи деца си тръгнаха.
В началото се адаптира добре в детската градина, имаше много приветлива госпожа и тя ми беше успокоение, че нещата с ок. Тя обаче напусна и оттгогава се смениха поне 4. Синът ми стана много неспокоен, започна да плаче сутрин и да пищи, че не иска да ходи - нещо, което не ни се беше случвало досега. Понеже много говори и е много съзнателен казва, че децата там се бият и него го бият, че не си играе с никого, че го карат да спи, а той не иска. Там не пишка и яде само хляб, вода никаква не пие, а има хроничен запек от 2-годишен. Започнах да го взимам наобяд, но и това не помогна.
Това, което предприех, е да сменя мястото и да пробваме частна занималня за по-малко дни, място, на което да откликват повече на нуждите и да е по-щастлив, защото е много чувствителен и плах до известна степен.
Въпросът ми е дали това би било правилното решение, или да остане в детската? Моята интуиция говори, че там не му е добре, но аз самата имам спомени за моята детска и мисля, че това също ми влияе на решението.
Благодаря предварително.

# 1
  • София
  • Мнения: 514
Здравейте,
Със сигурност е добре, че сте предприели нещо. Така детето е наясно, че не само чувате неговите проблеми, но и действате активно за да ги разрешите. От това, което описвате имате два избора - да го преместите в детска градина, където ще има постоянство на средата, правила и уседналост или да го дадете на предучилищната група, евентуално към училището, в което смятате да ходи. Предимството на предучилищната група е, че свикват с мястото и режима, който е характерен за в училище. Предимството на детската градина е, че е целодневна.  Друго важно нещо е, госпожата или госпожите, които се грижат за детето ви да са усмихнати и подкрепящи, както е било в началото. Освен това вземете в предвид и вашето удобство и спокойствие.Това също е важно. Много по-добре е майката да е удовлетворена и по възможност - спокойна. Така и грижите ще ви се получават по-добре.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 2
В частната занималня няма добре установен режим, децата са в смесена група, половината са още на гърне, а самият персонал е от млади хора, които според мен нямат необходимия опит. Засега оставаме в детската на половин ден. Има страхотна съпротива от страна на сина ми, защото дълго го задържахме вкъщи и той реши, че няма да ходи повече там и че когато каже, че не иска, не го водим. За това съм виновна и аз, но наистина исках да проверим още един вариант. Вкъщи много говорим за това колко неща е научил в детската и т.н. Казвам му, че на обяд ще го взема. Как да му помогна отново да се адаптира там?

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 10:09 от Ina_Helena

# 3
  • София
  • Мнения: 514
Здравейте,
Мисля, че много добре се справяте с реадаптацията му и без моите съвети. Най-важното е,че сте обърнати към нуждите на детето и разговаряте. И от разговорите ви има действия. Също добро е, че има постоянство и предвидимост на случващото се. Комбинацията от двете неща дава любов и сигурност.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт