Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" И ВСИЧКО ДРУГО ЗА ТЯХ - 19

 • 61 583
 • 740
 •   1
Отговори
# 525
 • Мнения: 5 192
Халит и Беркер  Grinning  Wink
Скрит текст:
Müstakbel Zevdet babamların evindeyiz. Kız isteme provalarına başlayayım dedim Göstericem ben sana kızı, Yakup şunu bir arka tarafa götür haddini bildirelim dedi. Nerede hata yaptım ben palikariler?

================

Рекламата за концерта на  15.01./18г.


https://www.instagram.com/p/Bcuk5hljO8C/?hl=bg&taken-by=berrinyoleri

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 21:29 от HELEN60

# 526
 • Мнения: 6 829
Малко хумор  Laughing

https://vk.com/vatanim.sensin?z=video234773966_456239052%2F44a0f … l_wall_-135955712======================================

Цитат
Халит и Беркер

Фотошоп Thinking  Whistling  Heart Eyes

# 527
 • Мнения: 2 290
Благодаря за урожая от снимки,момичета!
Благодаря на Варничка за всички пояснения!
Варна newsm51


Ееее, как не забелязах, че е по чорапи hahaha сега се върнах да го видя Wink
Виж, за пробната не се сетих, но забелязах етикета, който виси на панталона отзад Heart Eyes и ми се прииска да го отрежа с ножичката JoyВарна,внимавай с ножицата! Sweat Smile
На мен пък ми се иска да му обуя обущенцата и да му
завържа връзките,но най-много ми се иска да съм на мястото на този берберин
и тогава  вижте  какъв сладур ще излезе от моята берберница. Smiley Smiley

Един напет генерал и една сладка медсестричка.

Последна редакция: сб, 06 яну 2018, 23:49 от nadejda2639

# 528
 • Мнения: 4 657
Халит и младите таланти. HugНе само талантливи, ами и много високи тия деца. Grinning

След няколко години сигурно и Али ще стърчи над баща си и майка си.

# 529
 • Мнения: 6 829
Добро утро kaffeetrmker_2 приятен уикенд Grinning

Благодаря на нощната  Heart Eyes смяна за всичко споделено bouquetТова интервю с Халит ли е newsm78


Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 08:24 от Lilims

# 530
 • Мнения: 20 595
Добро утро в неделя!

Да, интервю с Халит е.

Поводът е концертът с младите музиканти, затова няма много лични въпроси, но пак е интересно.

А вчерашните снимки на Халит бяха от Анталия, но не разбрах на какво събитие е присъствал.

=====================

Интервюто с Халит

Да се върнем към годините в гимназията, да започнем оттам.


Преди да започна да се занимавам с актьорство, музиката изпълваше живота ми. Никога не съм казвал „Аз съм музикант” или „Аз съм певец”, но много дълго време съм работил в тази посока. Бях солист на училищния оркестър в гимназията. Тогава вестник „Миллиет” организира национален конкурс. Ние също участвахме, беше голямо събитие. Музиката беше първото нещо, чрез което изразявах себе си в периода на преход от юношеските години към младостта. Чрез нея изразявах своите болки, огорчения, своето щастие, своите успехи. Но идвах от традиционно турско семейство  и по каноните на тогавашното общество отидох да следвам инженерство в Техническия университет в Истанбул.

Но след това трябва да се е случило нещо, защото днес сте актьор.


Да, разбира се. През втората година на следването  нещо започна да става с мен. Избухнаха в душата ми някакви неща, които не можех да спра, не можех да удържа. Казвах си „ Или ще се занимавам с музика, или ще умра. Никога няма да успея да победя това свое желание”. Исках да пея джаз, но в Турция това не се учеше в университетите. Само опера, народна музика и естрада. Кандидатствах в Консерваторията, приеха ме и избрах да уча в оперния отдел. По-късно откриха отдел, в който се изучаваше изкуството на мюзикъла и се прехвърлих в него. Успях да си проправя път и днес към актьор. Дължа любовта си към класическата музика на учителката ми по пеене  Айдън Гюн и на  Азра Гюн, която ни преподаваше сценично поведение.

Слушах Ви на конференцията, организирана от движение „Общи ценности”. Там разказахте, че животът ви като млад никак не е бил лек. Били сте разпоредител в киното, продавали сте изтривалки и още куп такива неща. Сега тези деца имат много по-голям късмет от Вас, могат часове наред да репетират, да учат. Ако имахте подобна възможност колко по-различен щеше да бъде животът Ви?


Много е важно да бъдеш правилно насочван, напътстван. Първо трябва да се научиш как ще свириш, как ще работиш. Ако не си наясно с това, може сам да си свириш часове наред, но цялото това занимание  да се превърне в един водовъртеж, който в един момент да те изхвърли. Да те накара дори да намразиш таланта си. За да се превърне музикалният инструмент в продължение на тялото ти, да се слее с него, с душата ти, да стане част от тях, трябва да работиш дълго време с него. Познавам много ученици, обичат като луди музикалните инструменти, на които свирят, но не ги владеят. Никога няма да се научат истински да свирят. А това е любов. Във всяка любов има гняв, има огромна страст, обич. При хората, за които споменах,  няма музикален инструмент, който може да ги накара да изживеят всичко това.


Осемте младежи, с които ще бъдете на сцената, учат в чужбина. Говорим за изтичане на мозъци. Не е ли необходимо да върнем тези деца в страната ни?
 

Точно затова като общество трябва да демонстрираме уважение към това, което правят, да оценяваме неговата важност, да разбираме тези млади хора. Тук не им предлагаме среда, която да е достатъчно мотивираща за тях.  Ако го има това, ако знаят, че ще ги посрещнем с отворени обятия, те биха се върнали след като завършат образованието си. Трябва да проявим грижа към тях. Тук е нашата страна, нашата родина, а човек се чувства най-спокоен на родна земя. Ще отидат в чужбина, ще научат много неща, може да работят във всяко кътче на света. Но ние трябва да ги хванем за ръка, да ги прегърнем и да им дадем възможност, да ги насърчим да пожелаят да живеят тук.


Да погледнем обещството, в което живеем. Зачитаме ли правото на лично мнение, на глас на младите хора?


Това се прави, когато не те е страх от новите идеи и от новата енергия, която младите хора носят. Да тръгнем от изкуството.  На много места по света чрез него са прокарвани революционни идеи.  Във всички сфери на изкуството много често новите идеи  са стъписвали хората. Но след това, дори и техните отявлени противници, са заставали зад тези идеи. Трябва да бъдем отворени към новото, нестандартното. Естествено, че младите хора няма да мислят като нас. Защото те са нови поколения.  Най-лошото, което можем да направим е да ги съдим, да ги вкарваме в калъпи, изхождайки от собствените си убеждения и познания. Трябва да се опитаме да ги опознаем, да разберем онова, което искат да ни кажат и покажат.  Само тогава ще отворим път пред тях.  Ние не можем да ги управляваме.

Кога си дадохте сметка за това?


Виждал съм учител, който  хлопва капака на пианото върху ръцете на ученика си. Виждал съм дете, което в началото на годината идва, прегърнало цигулката, а в последния учебен ден яростно започва да я чупи. Но съм бил свидетел и на много случаи в чужбина, където преподавателите чудесно напътстват учениците си. Да продължим с други сфери. Да погледнем театъра. Виждаме как често учениците се превръщат в копие на учителите си. Много съм радостен, че не следвах в театралния отдел на Консерваторията. Имам много по-малко страхове, към много по-малко неща подхождам с резерви, в сравнение със завършилите театър. Например, не се страхувам от грешки. А това го има при много мои колеги. Защото в университета са били санкционирани. Карали са ги да правят нещата по определен начин. Внушили са им го. Но в изкуството отправна точка трябва да ни  е нашият собствен дух, нашата креативност, изобретателност. Трябва да насърчите, да окуражите детето да има свой собствен глас. И тогава може да чуете от него невероятни неща. Илон Мъск има една хубава фраза „ Нямате дори представа за нещата, които не знаете”. Толкова важно е това изречение. Всяко дете носи неща, за които ние не подозираме.Виждате ли това и в сина си Али?

И при него го има, да.

Чувствате ли, че чрез него преживявате обновление, прераждане?


Опитвам се да се възползвам максимално от това. Защото той ме учи да разбивам клишетата, които са ми били втълпявани и с които съм израснал. Показва ми нови неща. Чрез него виждам, че неща, които съм смятал за немислими, всъщност са възможни.


С напредването на годините човек става по-консервативен, търси сигурността. Младите са по-дръзки.

Човек подрежда в главата си наученото като в библиотека. Складира го в кутии, нарежда го по рафтове. Но по този начин изгражда около себе си стена. С годините това го кара да се чувства по-сигурен, по-защитен. Но ако я няма тази стена, ще имаме възможност цял живот да учим и да се развиваме, да се усъвършенстваме. Всичко, което сме натрупали като знание, ни издига. Но трябва да приемем, че то във всеки момент подлежи на промяна. Днешните деца са различни от нас, светът, в който живеем е различен.

По  какво се различават младите хора от нас?

Те са надежда, носеща светлина. Това е усещането , което ми носят,  когато прекарвам време с тях.


Ние добре ли се държим с тях?

Не. Ще ви дам един съвсем обикновен пример. Ние си мислим,  че предпазваме децата си, но всъщност изобщо не ги подготвяме за този живот. Не казвам да ги хвърляме безразсъдно в огъня, но не им позволяваме да бъдат откриватели, да бъдат самите себе си. На нас не са ни позволявали и ние също им отнемаме тази възможност. Виждате младите хора, които участват в този проект. Блестящи деца. Трудят се, полагат усилия. И ние сме длъжни да им осигурим нужната среда.


Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 12:20 от varna_2

# 531
 • София
 • Мнения: 1 017
ВАРНА, Hug Heart Eyes bouquet  Благодаря ти за всички преводи!!! bouquet bouquet bouquet

# 532
 • Мнения: 6 829
Нова година е щедра към нас, още в първите дни се радваме на новини, снимки и интервюта с Халит и Бергюзар Grinning

Много хубаво интервю Peace запознава ни с отношението на Халит към изкуството и младите хора.
 Халит е много умен, интелигентен и достоен човек bowuu

Али е най- големият късметлия Grinning


Цитат
Виждате ли това и в сина си Али?

И при него го има, да.

Чувствате ли, че чрез него преживявате обновление, прераждане?


Опитвам се да се възпозвам максимално от това. Защото той ме учи да разбивам клишетата, които са ми втълпявани и с които съм израснал. Показва ми нови неща. Чрез него виждам, че неща, които съм смятал за немислими, всъщност са възможни.

 newsm10 smile3501

ВАРНА bouquet безценна си Hug

# 533
 • Мнения: 20 595
Цитат
Али е най- големият късметлия


Да имаш родител с такива разбирания е дар от Бога.  Heart Eyes Heart Eyes


Ето инфо за Илон Мъск, когото Халит цитира.


https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BB%D0%BE%D0%BD_%D0%9C%D1%8A%D1%81%D0%BA


Халит е отдаден на изкуството, но явно следи с интерес и света на новите технологии.
Щом като е бил приет в Техническия университет, значи има способности и в областта на точните науки.
Но призванието му е друго.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 11:03 от varna_2

# 534
 • Мнения: 4 657
Варна,  Hug  :

Благодаря, че ни подари това интервю!  bouquet

Халит винаги отговаря много интелигентно и различно.
Обичаме го защото благодарение най-вече на тебе сме се докоснали до
неговата душевна красота.
Благодаря!

Цитат
По  какво се различават младите хора от нас?

Те са надежда, носеща светлина. Това е усещането , което ми носят,  когато прекарвам време с тях.
 newsm10

# 535
 • Мнения: 20 595
В ход е подготовката на два нови интернет сериала.

Интернет дизитата май стават все по-желани, защото актьорите се страхуват от рейтингите.

Пък в интернет, кой те гледа, кой не, много някой знае. Можеш да кажеш, че имаш милиони зрители.

Първи проект.

От продуцентите на "1001 нощ".

Заглавие "Самоубиец" .   Grinning Grinning

В главните роли Неслихан Атагюл и Илкер Калили.

Втори проект

Продуцент Ай Япъм. Заглавие "Моето аз".
Тема - историята на сериен убиец.  Grinning Grinning
В главните роли Джансу Дере и Халук Билгинер.

Режисьор Онур Сайлак. Снимките ще започнат най-късно през февруари.
Значи Онур съвсем скоро ще напусне нашия сериал.

# 536
 • Мнения: 10 848
Привет!
Новата година започна невероятно. Снимки, интервюта, видеа, след три дни ще имаме и нов епизод...
Благодаря на всички за споделеното и на Варна специално за отделеното време И днес! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Напълно подкрепям Халит в казаното от него, по отношение на младите хора. Да, има и изключения, но светлината и надеждата, която носят е изключителна. Да бъдеш сред млади хора е зареждащо, стимулиращо, предизвикателно. Разбира се, че новите поколения са различни и светът, в който живеем. Но в крайна сметка те носят опитът на времето и го претворяват по нов начин. Твърдо съм да не се вкарват в рамки, да не им се лепят етикети, да не се отхвърлят, като "те сегашните". Напротив, трябва да се обграждат с любов и подкрепа! Защото само по този начин ще отключим в тях положителното!
Халит, писала съм много пъти и пак ще го повторя...мога да го слушам цял ден. Трябва по-често да се чуват хора с подобно мислене...

---------------
Честит имен ден на всички именици и празнуващи! bouquet bouquet

# 537
 • Мнения: 20 595


Има нещичко и от Берг в пресата днес.

В Турция една от най-обсъжданите теми е насилието върху животните. Често има протести и призиви хората, които упражняват насилие, да не плащат само парични глоби, а да бъдат вкарвани в затвора.

По този повод вестник "Хюриет" публикува мнението на известни личности.
Сред тях е и Берг.

По-късно ще го преведа.


"В момента имаме две  кучета и  две котки. И четирите са прибрани от улицата". Joy

# 538
 • София
 • Мнения: 1 142
Привет на всички пишещи, четящи и на отбиващите се като мен Simple Smile
Много ви благодаря за интересните неща, които споделяте тук.
Така, колкото и рядко да влизам, винаги намирам изчерпателна информация за всичко ново случващо се в сериала, всичко случващо се около героите в него, дори за живота на актьорите извън него.
Много благодаря на всички, които намират време, за да го споделят с нас.

И за да не идвам с празни ръце, нося последната излязла 39-та серия с превод.
Благодаря на Варна, Галка и Ками за отделеното време и усилията, които полагат Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus

Линк за серията за гледане онлайн: https://yadi.sk/i/9sOGFU8w3RF8en
Както може да се свали и от дата-бг.нет - като торент.Желая на всички хубав ден и не забравяйте да се усмихвате Simple Smile

# 539
 • Мнения: 20 595

Благодаря, Алекс!

На теб и целия екип!  bouquet


.....................................


Мнение на Берг, публикувано днес във вестник "Хюриет".
Трябва ли да има закон за защита на животните. Актуална тема в Турция след поредица от случаи на брутално насилие върху животни, които изкараха на протест много хора.Много добра връзка имам с животните. Откакто се помня в дома ни винаги е имало поне един малък приятел. В момента с нас живеят две котки и две кучета. И четирите са прибрани от улицата. Едно от кучетата го взех, когато снимахме сериала на остров Джунда. На 10 години са го изхвърлили на улицата и тъй като е било чуждо куче, не можеше да си намери нов стопанин. Гаснело е по улиците заедно с бебето в него, казваха, че има проблеми със сърцето, затова никой не го искаше. Аз го прибрах и го доведох в Истанбул. Сега вече е истински звяр. Сякаш не е на 10 години, а е едно малко палаво момиченце. И всичко това благодарение на нашата любов и на общия живот с другите ни домашни любимци. Котките ми са братче и сестриче, не исках да ги разделям, затова ги взех и двете. Другото ми куче е Каспър. Него го взех от приюта за улични кучета в Чешме. Гневна съм, че не излезе законодателно решение, което да предвижда затвор за хората, упражняващи насилие върху животните. Това, което се случи в Бозбурун, е ужасяващо. Но от друга страна съм обнадеждена, че толкова много хора са непреклонни, непоколебими в реакцията си и желанието да защитят животните. От години се публикуват новини за насилие  и тормоз над животните, но сега, благодарение на социалните медии, гласът ни се чува по силно. За мен даже е неестествено да ги наричам животни, те са живи същества. Човек или животно, какво значение има? Всички имаме право на живот. Кой си ти, че ще го отнемаш? Правени са проучвания и всички те показват, че ако погледнете миналото на серийните убийци, при всички ще откриете период, в който са измъчвали и тормозели животни. Защо не искат да разберат, че ако някой днес упражнява насилие върху животно, утре ще направи същото с дете, с теб, с мен. Но това не е единствената причина да протестираме. Всички създания имат право на живот толкова, колкото и човека. Това дори не трябва да бъде тема на спорове. Когато гледам кадри с измъчвани животни ми се иска тези, които им причиняват подобно страдание, да изживеят същото. Убедена съм, че трябва да бъде приет закон за защита правата на животните. И искам насилниците да бъдат наказвани със затвор, а не с парични глоби. Защото е ясно, че няма как да накараме тези хора с черни сърца да заобичат животните. Те са толкова лоши. Поне да знаят, че има сериозни наказания  и страхът от тях да ги възпира, когато решат да посегнат на животно.

Общи условия

Активация на акаунт