ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 77 057
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • На зелено
За съжаление чак сега попадам на този тест Хармони. Ако знаех доста по-рано, щях да си запиша час. Тъй като не успях да намеря инфо до коя седмица се прави, днес отправих запитване и да ме насочат към лабо, където може да се проведе. При мен цената му е по-ниска / 299 евро. Утре първи скрининг + кръв - 200 евро. Разликата не е голяма.
Утре смятам да попитам и за изследването за ранна преклампсия. Прави се между 11-14 седмица. Може би и за него закъснях. Някой от вас провел ли го е?

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 07:25 от Rovaniemi

# 376
merita Предишната ми бременност повечето мами над 35 бяха с лоши резултати на БХС и правиха амнио. Впечатленията ми са, че притесненията от рисковете са много по-големи отколкото самият риск от процедурата. Бъди позитивна, стискам палци всичко да е наред.
mum of 3 Прости ми любопитството, но ти защо правиш кръвен тест?
Аз преди втората ФМ не питам за пола. По принцип полът може да се види и в 10-тата седмица, всичко зависи от позицията на бебето, по същата причина и в 20-та седмица може и да не успеят да ви го кажат.
Има ли и други неживеещи в БГ? Днес имах консултация и обсъждахме ваксините за мен и бебето. Сега стоя и се чудя за туберкулозната ваксина, тук не е задължителна, но мисля, че може да я поставят на детето при желание на родителя. Та въпросът ми е вие слагали ли сте я?

Аз съм в Германия.И на мен ми спомена доки за тази ваксина и противогрипна.Отказах и двете.Приятелката ми се имунизира и все си беше болна.

# 377
За съжаление чак сега попадам на този тест Хармони. Ако знаех доста по-рано, щях да си запиша час. Тъй като не успях да намеря инфо до коя седмица се прави, днес отправих запитване и да ме насочат към лабо, където може да се проведе. При мен цената му е по-ниска / 299 евро. Утре първи скрининг + кръв - 200 евро. Разликата не е голяма.
Утре смятам да попитам и за изследването за ранна прееклампсия. Прави се между 11-14 седмица. Може би и за него закъснях. Някой от вас провел ли го е?
Аз направих хармони теста в 14та седмица. Ако не се лъжа е до 15та или 16та. Успех!

# 378
Към въпроса на Teri.
В 12 та седмица за пола лекарката ни каза, че не се вижда добре, изрази все пак предположение, но другия път щяло да се види. Това без да сме питали.

# 379
Искам да попитам, някоя от вас дали се чувства нервна? Ама много нервна!

От няколко дни забелязвам, че се ядосвам за елементарни неща, дори за такива, които са ме дразнели преди бременността.

Разликата е, че преди си казвах, че не си струва и след 5 секунди всичко беше забравено, а сега изпадам направо в нервно-агресивна криза. Да, точно криза е думата. След няколко секунди се поглеждам отстрани и се чудя коя е тая откачалка ... Sad

Знам, че заради хормоните е нормално да съм по-нервна през бременността, но буквално до преди 2-3 дни бях по-спокойна от планинско езеро, а от тогава паля от 1/8 оборот. Плаша се от себе си Sad Мъжът ми също е мн притеснен, до там я докарах Sad

Как да се справя с това, помагайте Sad

# 380

От няколко дни забелязвам, че се ядосвам за елементарни неща, дори за такива, които са ме дразнели преди бременността.

Разликата е, че преди си казвах, че не си струва и след 5 секунди всичко беше забравено, а сега изпадам направо в нервно-агресивна криза. Да, точно криза е думата. След няколко секунди се поглеждам отстрани и се чудя коя е тая откачалка ... Sad

Знам, че заради хормоните е нормално да съм по-нервна през бременността, но буквално до преди 2-3 дни бях по-спокойна от планинско езеро, а от тогава паля от 1/8 оборот. Плаша се от себе си Sad Мъжът ми също е мн притеснен, до там я докарах Sad

Проблемът с хормоните ще си го преодолеем с времето, аз бях по-нервна докато бях в болничен и седях вкъщи, сега на работа съм заета а и колегите ме разсейват, на моменти забравям че съм бременна☺ Иначе, може да пиеш чайчета с лайка, йогата също успокоява и повече сън!

# 381
  • София
Момичета вие пиете ли (слагате ли ваг.) Утрогестан още? До коя седмица се препоръчва.
Моята док каза да го продължавам (в 14 гс бях на преглед), макар че нямам никакви оплаквания.
Аз започвам да се стряскам, да не е станало нещо, защото се чувствам като не бременна, нищо не ме боли, не ми е лошо, само корема ми разсте...Не са ме гледали на ехо от ФМ в 12 гс, което беше началото на Януари...
Вие как се чувствате?

# 382
  • София
Момичета вие пиете ли (слагате ли ваг.) Утрогестан още? До коя седмица се препоръчва.
Моята док каза да го продължавам (в 14 гс бях на преглед), макар че нямам никакви оплаквания.
Аз започвам да се стряскам, да не е станало нещо, защото се чувствам като не бременна, нищо не ме боли, не ми е лошо, само корема ми разсте...Не са ме гледали на ехо от ФМ в 12 гс, което беше началото на Януари...
Вие как се чувствате?

И аз още го слагам (в 13 гс. съм).
На преглед съм на 30.01 и първият ми въпрос ще бъде точно това - до кога?
Също като теб и аз нямам никакви оплаквания и на моменти даже си мисля "абе бременна ли съм". Само ми расте корема и качвам кила...

# 383
Вие как се чувствате?

И аз още го слагам (в 13 гс. съм).
На преглед съм на 30.01 и първият ми въпрос ще бъде точно това - до кога?
Също като теб и аз нямам никакви оплаквания и на моменти даже си мисля "абе бременна ли съм". Само ми расте корема и качвам кила...

След 14гс симптомите, които ни мъчеха в 3 месеца отшумяват, споко щом  расте корема, бебо също расте😊 аз спрях хормоните още в 12гс, лекарката ми каза да спра след БХС...днес даже не ми се гадеше и изядох всичко наобяд...
Питайте лекаря си защо продължавате хормоните, като има плацента трябва да се спрат, но може да имат нещо впредвид...стискам палци🤗

# 384

Аз! Confounded

Извънредно раздразнителна съм и малко да ме ядосат и направо хапя! 😈 Също така ме избива и на рев и на размисли за живота и разни такива меланхолии...😰

# 385
  • На зелено
Момичета, и аз минах първи скрининг. Всички показатели са ок, др.седмица ще изчакаме и кръвните резултати. Ако рискът се запази нисък няма да се прави Хармони тест, ако не е, ще се обсъдят следващите изследвания. Говорих с гинелокога за необходимите изследвания за ранна прееклампсия. Затова ще получа инфо пак др.седмица.
Имам въпрос към момичетата, които са с по-ниско кръвно , т.е. горна граница 100-110. Забелязали ли сте по-често повишаване на кръвното след началото на бремеността? Ако имам стрес, веднага се започват болките в главата и е кошмарно.

# 386
И аз имам главоболие напоследък, но мисля, че имам някакъв схванат нерв на врата. Гледам да не пия никакви лекарства и го карам на масажи иразтривки, а кръвното поне при доктора ми е нормално. Успех с резултатите на всички!

# 387
Днес бях на преглед и ЖК и казаха да пия Утрогестан поне до 26 г.с., защото имам болки ниско вдясно от време на време. Тъй като ми е първа бременност и не съм много наясно, но на ехографа всеки път термина ми е различен и вече е с 10 дни по-рано от този, който се изчислява по дата на последна менструация. Това нормално ли е? Иначе след 14-15 седмица изведнъж спря гаденето и главоболието и сега имам страшно много енергия.

# 388
  • Варна
Офф, аз в 12гс бях убедена, че АГ ще ми спре утрогестана.
Да, ама не ! Има съмнения, че шийката е тръгнала да се скъсява и каза да пия до следващия преглед след месец.
Откриха ми ешерихия коли във влагалищния секрет и сега слагам там глобулите за тея гадини, а утрогестана мина сутрин и вечер само през устата !
Сякаш само аз пия шепи с хапове ! ?! ?!
Почвам сутрин - биозин мама и 1 ношпа, утрогестан 2 броя, ММ ми бие  и фраксипарина сутрин.
Вечер - фемибион 2, утрогестан 2 броя, пробиотик(заради еш. коли) и вагинално макмирор , ношпа, ако ме наболява ниско долу.

# 389
Аз пия само бремелански витамини + 5мг фолиева киселина. Дори като ме боли глава или нещо друго не пия болкоуспокояващи, че имам фобия от лекарства, сега още повече и не вземам излишни отрови.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт