Мазол от писане

• 2 926
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Много хиляди страници с писма съм изписала и само този начин ми помагаше, защото химикалът се допира до меката част на пръстите, като най-голямото напрежение е в средния пръст. Възглавничката чак се вдлъбва, но много бързо се оправя като спреш да пишеш - за минути. Няма натиск върху костта и е съответно е по-безвредно при дълго писане.

Друг е въпросът защо имате двучасово писане на домашни. Някакви теми по литература ли са това? Не става ли да ги пишете на компютър?

# 16
  • София
Много хиляди страници с писма съм изписала и само този начин ми помагаше, защото химикалът се допира до меката част на пръстите, като най-голямото напрежение е в средния пръст. Възглавничката чак се вдлъбва, но много бързо се оправя като спреш да пишеш - за минути. Няма натиск върху костта и е съответно е по-безвредно при дълго писане.

Друг е въпросът защо имате двучасово писане на домашни. Някакви теми по литература ли са това? Не става ли да ги пишете на компютър?

Просто преподавателите и методите им са морално остарели, но държат да е на тяхното, затова се пише всичко подробно, дума по дума. Няма цяла лекция - няма присъствие - няма заверка. Безумно е, но е факт. А и има дисциплини, които изискват разписване на формули (физикохимия, топлотехника и др.), а няма как да се разбере смисъла или механизма им, ако се извеждат наготово.
Общо взето никой не е умрял от писане на ръка, само мазоли имаме Grinning

# 17
Не е въпроса в умирането, а в губенето на време. То и от дялкане на клиновидно писмо едва ли някой е умрял, но не е най-добрият начин да предаване на знания.

# 18

Ще пробвам да пиша по този начин плюс смяна на химикалите.

Не само литература, но и математика, изобразително изкуство... За мен 2 часа за домашно не са никак много, не знам защо предизвика такова учудване. Не, че ми харесва да ги пиша де, ама си е съвсем обичайно, даже в малките класове имах повече домашни.

# 19
По мое време в 9-ти клас не помня вече да сме пишели кой знае какво. Предимно учехме и трябваше да разказваме уроците по повечето предмети (без български и математика). Така че по много време съм учила, но чрез четене, а самото писане е било незначителен процент и със сигурност не всеки ден.
Явно сега е различно. Затова се изненадах.

# 20
Зависи какви предмети имаш, аз в IX,  X и XI клас учих разширено стенография и пишехме часове наред...То сега едва ли някой го учи това, но го давам само като пример, че зависи от предмета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт