Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 2 746
Голяма част от постовете са за смях. Азиатците са над милиард. Няма как да са еднакви.
Не са еднакви. В Япония няма как да чуеш шумни разговори и да видиш мърсотия. Не съм била в Китай, но повечето китайци, които съм срещала, са шумни и безцеремонни. Е, срещала съм и учтиви и приятни китайци, но те като че ли са изключение. За другите азиатци нямам никакви впечатления.

Имам близък роднина, женен за тайландка. Много хубаво семейство са, а дъщеричката им е красива като картинка. Живеят в Лондон сега.

# 46
 • Мнения: 2 148
Добро утро на всички! Отмина едната партида празници, в очакване на другата- нещата при нас са чудесни- никой не плюе и не се секне шумно. Малко се затрудних да обясня защо след като пералнята има сушилня простирам навън. Момичето има много козметика и грим и се пази от всеки лъч слънце, което ми е малко смешно при парите, които даваме за море, но наистина е бяла, бяла...Днес ще ходим на маникюр заедно. Страхувам се от расизма на нашенци, защото ще сме само двете, макар и с кола. Тук също се забелязват предубеждения. Няма да мисля за лошотии. Чака ни и посрещането на Нова година и с това тяхната ваканция приключва. Но ще продължа да чакам вашите съвети.

# 47
 • Мнения: 2 274
Изобщо не го мисли този расизъм! Първо- азиатци в България колкото искаш...нищо необичайно не е. Второ- ако ти го приемеш за нормално и другите ще започнат да го приемаш така.

# 48
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Зяпат си, особено ако си в по- малък град. От време на време пускат "остроумни" шеги за да не им изядат кучето или котката.
Но като цяло повечето зяпат с любопитство, не с лоши очи.
Може би едно от нещата, които ми липсват в София беше, че почти никой не ни зяпаше, освен баби и дядовци.
Просто й кажи, че гледат с любопитство.

# 49
 • Мнения: 530
Според един японец в България, отношението към него не е добро, защото го мислели за китаец. Когато хоратата разберат че е японец, отношението напълно се променяло и ставали много дружелюбни. Той се чудеше защо. Защо изобщо има предазсъдъци към едни непознати хора, а няма такива към други непознати хора.

# 50
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
В България наричат всички азиатци китайци. И се хилят просташки и казват "всички дръпнати са ми еднакви".

# 51
 • Мнения: 2 274
Имаше едно момиче, беше толкова красива. Освен че беше невероятно красива и движенията ѝ бяха много нежни и женствени. Гледах я все едно беше богиня, не можех да отлепя поглед от нея.
Да не кажете сега, че сексуално съм я гледала, защото не е така!

# 52
 • София
 • Мнения: 3 411
В Китай гледат на нас като на много красиви, мен са ме спирали да ме снимат, или да се снимат с мен, само защото не съм с дръпнати очи, и ме гледат като че съм от друга планета. Беше ми много странно това.
Самите китайки, в Китай, рядко са красиви, искам да кажа, рядко можеш да видиш истински красива китайка, по нашия модел за красота. Те са дребни, с къси крака , миловидни лица и толкова. Много рядко там сме виждали високо момиче, стройно и с хубава фигура. Особено жени на средна възраст, са облечени често като мъже с къси коси и семпли дрехи , обувки тип пантофи и широки панталони, Рядко са модерни и поддържани жени, но говоря за тези,  които виждахме и срещахме в Китай преди години, пътувахме из доста техни провинции и впечатленията са ми не само от Бейджин и Шанхай, ама и провинцията ( Сиян, Гуилин,  Ханджоу, Гуанджоу и т.н. провинция Съчуан също).  Виж в Хонг Конг беше друго. Сега може да има промяна , но преди години беше така, пък и режима там някак не предполага много свободи в поведение, нрави и облекло. Blush
Младолики са обаче, невероятно чак. Говорила съм с жени там, които според мен нямаха и 30 сет години, а едната каза че била на 46 години Stuck Out Tongue Winking Eye
Имаше идеална кожа и гарваново черна коса.
Друга пък каза на единия мъж с нас , че бил богат ! Беше бедна жена в провинцията . Той я пита как разбра? И тя отговори: че понеже имал всички зъби  и били хубави зъби. Той се смя: Ми те тези зъби съм ги правил, не са мои ! Grinning  Ей такива, смешни разговори сме имали.
Виж за шумни , шумни са, и за хигиена и навици, са доста по примитивни от нас.

# 53
 • Мнения: 2 148
Поприготвих каквото бях намислила за утре- руска салата, баклава и др. такива и сядам да ви пиша. Предубежденията са ни много силни. Днес имах възможност да поговоря със сина ми, защото се опитвал да обясни на момичето идеологията на мекиците като пържен хляб със сладко. Сетих се, че в романите за съдията Ди, които бях чела навремето, ядяха много мекици с чесън като улична храна и му казах- "Не трябва да са и чужди"! Отговорът беше съвсем логичен: "Мамо, не разбра ли, че тя има душа на бяла жена." Външният вид ни заблуждава. Тя е родена в САЩ, израстла там. Учила в добри училища и елитни университети. Трудно мога да определя, че нещо в поведението и е от Китай. С изключение на грижата за кожата, но кое младо момиче не е суетно и не иска да изглежда добре. За внуци още не става дума, но ако дойдат баба ще си ги гледа по най-български начин. Ще бъдат прекрасни, най-вероятно със сини или зелени очи- нашият род целият е такъв. Весела Нова година!

# 54
 • Мнения: 1 707
Ще бъдат прекрасни, най-вероятно със сини или зелени очи- нашият род целият е такъв. Весела Нова година!
Тук ще те разочаровам. Внучетата ще бъдат с азиатски черти, защото азиатският ген е най-силният и доминантен. Дръпнати очи, кафяви, черна-тъмно кафява коса, жълтеникава кожа.
Познавам много деца от детската градина на децата ми от смесени бракове- германци-светли с азиатки, няма нито едно което да прилича дори и малко на европейче.
Но да са живи и здрави! Попрочето малко генетика и ще се убедиш.
Тъмният ген- африканци не е доминантен ген, не е силен, при таква комбинация няма проблем да се родят мулатчета или дори руси със сини или зелени ои. Но при азиатски ген е изключено.

# 55
 • Мнения: 2 274
И аз така си мислех, че мулатчето ни ще е със светли очи, но цЪ, като черни дупки са, но е невероятно красив, чак се чудя дали е наш.

# 56
 • Мнения: 2 492

Тъмният ген- африканци не е доминантен ген, не е силен, при таква комбинация няма проблем да се родят мулатчета или дори руси със сини или зелени ои. Но при азиатски ген е изключено.


Доста често пускат статии за знаменитости с азиатски корени под надслов "няма да повярвате, че тези хора имат азиатски корени/са наполовина азиатци" и т.н., така че не е толкова сигурно, май  Simple Smile
http://oneclicksmile.com/20-celebrities-that-you-had-no-idea-are … y-of-asian-origin
https://ritely.com/celebrities-asian-genes/
и т.н.

# 57
 • Мнения: 530
мисля, че израстването в дадена среда не е определящо за поведението на човек.  Влиянието на средата е в надстройката. То е приучено. Докато е млад човек това е видимото. С годините базисните качества изплуват на преден план. Те не са от средата, а  ахрхетипи, различни от нашите. Идват от семейството, в което е израсла (азиатско) и от гените. Не казвам добри или лоши, просто много различни.
И да, няма внуците да са със сини очи. Аз и синът ми сме със сини очи, светла кожа и къдрава коса, и двете ми внучета момче и момиче са с азиатски черти. Снаха ми е американска китайка.

# 58
 • България
 • Мнения: 3 455
Скрит текст:
Поприготвих каквото бях намислила за утре- руска салата, баклава и др. такива и сядам да ви пиша. Предубежденията са ни много силни. Днес имах възможност да поговоря със сина ми, защото се опитвал да обясни на момичето идеологията на мекиците като пържен хляб със сладко. Сетих се, че в романите за съдията Ди, които бях чела навремето, ядяха много мекици с чесън като улична храна и му казах- "Не трябва да са и чужди"! Отговорът беше съвсем логичен: "Мамо, не разбра ли, че тя има душа на бяла жена." Външният вид ни заблуждава. Тя е родена в САЩ, израстла там. Учила в добри училища и елитни университети. Трудно мога да определя, че нещо в поведението и е от Китай. С изключение на грижата за кожата, но кое младо момиче не е суетно и не иска да изглежда добре.
За внуци още не става дума, но ако дойдат баба ще си ги гледа по най-български начин. Ще бъдат прекрасни, най-вероятно със сини или зелени очи- нашият род целият е такъв. Весела Нова година!
 Сигурна съм, че ще има много фенове/фенки в БГ.
Не знам от моите близки и познати (+мен), да има някой, който не харесва визуално китайци, корейци, японци, филипинци. За характер - не знам.
Баща ми имаше наематели китайци- бяха коректни и чисти.
Но при 1 394 075 771 Настоящо население и 56 етнически групи, едва ли може да се обобщава  Peace.

# 59
 • Стара Загора
 • Мнения: 2 800
Азиатския ген е много силен, и аз исках сина ми да има зелени очи като моите, ама тцъ!
Абсолютно копие е на баща си, черната остра коса, азиатските очи, тен абе всичко. Да ми е жив и здрав пък, името му е българско поне. Simple Smile
Аз съм носителка на мъжко генетично заболяване, и мисля че азиатския ген изигра много голяма роля в това да не се предаде на сина ми. Големи късметлии сме, и благодаря на Бог!

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 17:18 от crossfade

Общи условия

Активация на акаунт