Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 дек. 2017, 20:18 ч.

Песен за огън и лед 28 - Those are brave men... lets go kill them

  • 66 247
  • 722
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 5 517
Емон, винаги е можел да предположи, съществувал е прецедента с Осифър Плум/Сливата, който е бил още по-невероятен. Освен това ако е искал да стане монарх винаги е можел да захвърли майстерската верига. Видяхме че Церсей с лекота уволнява  рицари от Бялата гвардия и после ги назначава обратно, а това се предполага, че трябва да е доживот. Да не говорим, че в историята на Вестерос, не един Таргариен се е отричал от клетвите си (например Горчивата стомана) Очевидно Емон не е искал да бъде монарх, по му е било добре да е майстер.
Братът на Ренира ако толкова се чувстваше застрашен от нея можеше да постъпи в Нощния страж - както Нед постъпи с Джон, за да не му види сметката Робърт .

# 721
  • Варна
  • Мнения: 658
Добре де, ще влезе в НС, а жена си и децата си и тях ли ще вземе? И братята и майка си и дядо си. И всички блюдолизци. Според Историята го убеждават Ръката - Ото Хайтауър и Кристън Коул - лорд командир на КС. Прочети си я пак.

Емон е станал майстер поне 20 години преди да му дойде реда. То с едното предположение, че може да стане някога си крал, ако изпукат едно 15 братя и братовчеди преди него...

# 722
  • Мнения: 5 517
Защо трябва да взима роднините си? Страхът е, бил  (уж) че Ренира ще избие него и семейството му, защото представлява заплаха за нея. Като влезе в Нощния страж няма да представлява заплаха .Всичките му роднини са по-далечни роднини на краля, от Рерира, не би следвало да участват в борбата за титлата, не са заплаха за нея и няма защо да се страхуват за живота си. тезата че Ренира е щяла да му отнеме живота е абсурдна.
тя е законната кралица, дори не си е помисляла че някой друг може да стъпи на трона и няма повод, за насилие. Поводът се създава, когато й отнемат изконното право.
Ако бяха избрали Ренира нямаше да има от какво да се притесняват блюдолизците на Егон, защо тя нямаше да има повод да им взима живота. Е, някой можеше да се прости със службата си (Кристън Коул например), но през Танца някои от тях губят много повече. Алчността е заслепила всички тях - от Хайтауър до Егон.

Както видяхме Нед Старк предвиди, че ако стане ясно че Джон е син на Регар ще умре още при раждането му, а реално такава опасност се създаде, чак когато Робърт дойде в ЗХ  - след 16 години - и трябваше да отпращат Джон.  Тивин също е планирал да има внук на престола, още когато Ерис е бил жив... като знаем колко време минава от Дъскъндейл до смъртта на Робърт това са повече от 20 години. Мъдрите хора мислят в бъдещето.
Емон стига да имаше желание сам щеше да се погрижи да изпукат половината му роднини.
Не се иска някакъв особен ум, за да се сети човек, че никой от благородниците е нямало да допусне за го управлява Ерион... ако е станел монарх, са щели да постъпят като с Джофри.  Срещу това да ги управлява жена пък е имало твърде сериозен прецедент. Емон реално е бил втори след Дерон, а това е много сериозно място, защото винаги може първият да умре, пък и Дерон е висял по кръчмите и не му се е управлявало.
Да, синът на Белор е бил пречка, пред Мекар и синовете му,  той съвсем не е бил безсмъртен... съвсем спокойно Емон е можел да предположи, че ще стигнат до него.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 14:56 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт