Проблем с вземането на кръв

• 12 564
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Купи си шоколадово яйце след това. Като малка така ме лъжеха. Може пък да стане. Хубавото е, че бързо минава. Не го мисли, още повече като нещо, за което трябва да се настройваш. Мисли си как  взимането на кръв нищо не е, както реално е. Два месеца притеснение за 2 минути взимане на кръв не е здравословно и не е логично.

# 16
Но ще гледам да се държа мъжки Simple Smile
O, не! Само мъжки не се дръж Joy
Като отидеш в който и да е кръводарителски център има изпоприпадали и чакащи в легнало положение да им мине. Досега жена не съм виждала, само мъже. Така че - дръж се женски Grin

Спокойно, всичко ще е наред Simple Smile миналата седмица ходих, за нула време става.

# 17
Да, сигурна съм, че ще мине много бързо. От опит знам, че при мен става така, че вдигам много шум за нищо, но какво да се прави - всеки луд с номера си. Ще гледам наистина да не мисля за това, а да си карам празниците и като дойде времето-отивам, минава и забравям Simple Smile

# 18
Спокойно Пърпъл. Сутринта водих малката, на 16 месеца е. 5 минути и точиха кръв от пръста, че ръцете ѝ бяха ледени, а тя не гъкна. Значи, дръж се детски 😂

# 19
  • Бургас
Има легла в лабораториите,помоли да лягаш докато ти вземат кръв.
Аз съм с много болести,имам четири операции,от които една за премахване на щитовидната жлеза.Всеки месец от лятото насам,когато беше операцията ,ходя да ми вземат кръв,за да видим дали заместителната терапия с Еутирокс е успешна.
От вената съм свикнала да ми вземат кръв,но ако се налага да ми вземат от пръста,изпитвам ужас.Не си лигла, нормално е да те е страх.
Мисли си през цялото време,че така помагаш на малкото човече в теб.Мислено го гушкай докато трае процедурата.
Аз също имам ужас от медицинска манипулация,понеже имам и възпалително заболяване на червата до сега са ми правили над десет колоноскопии ,два-три пъти ректоскопия и гастроскопия.Е,имам ужас от клизми, прочистване на червата и най-вече от колоноскопията.Скоро пак ми правиха и ужасът ми беше пълен.Всеки има някакъв страх,може да си поплачеш,това е твое право.
На мен през бременността ми вземаха доста пъти кръв,защото съм глупава и хапнах една баничка преди да ми вземат кръв за изследване на кръвна захар.Излезе над нормата и лекарите искаха да се уверят,че нямам диабет,та ме дупчиха хиляда пъти точно по пръста,май всеки месец за захар ми вземаха кръв и два пъти ме караха да правя натоварване с глюкоза.
Моят съвет е ако ти кажат да отидеш жадна и гладна да го спазваш.
Раждането не е страшно,мен много ме бяха наплашили,а дори не ме боля,при положение,че съм много алергична и отказах каквито и да е системи и обезболяващи.

# 20
  • София
Аз да си призная, днес за пореден път отложих вадене на зъб. И без това ми беше зле сутринта, като седмах на стола съвсем се сдухах.

Купи си 🍫.

# 21
Благодаря на всички вас, че сте толкова отзивчиви и мили! Прекрасни сте! Благодаря за подкрепата, за съветите и за споделения опит! Приятно изненадана съм, че в мрежата има такова място, където човек може да разговаря с хора, които да го разберат напълно Simple Smile
Free agent, много е неприятно това, през което ти се налага да минеш... почини си няколко дни ( дано не те мъчат силни болки), настрой се и пак отиди. Аз също трябва да отида на зъболекар, но за по- безобидни неща, та днес питах лекарката как стоят нещата. Каза, че трябва да кажа, че съм бременна и че има специални упойки. Само не трябва да се правят рентгенови снимки. Стискам палци всичко при теб да мине добре и да отметнеш това неудобство в най - скоро време.
Мария Иванова, да, със сигурност ще отида гладна, за да не ме измъчват няколко пъти. Съжалявам, че си минала през всичко това....звучи наистина ужасно. Дано в бъдеще да нямаш такива неприятни преживявания или поне да са съвсем рядко.
Надя, значи ти си имаш една малка героиня за пример! Да ти е жива и здрава и ако някой ден се случи така, че се страхува от нещо, кажи й че има една какичка, 27 години по- голяма от нея, от която тя със сигурност е по - смела Simple Smile

# 22
  • София
Аз съм добре, обаче съм грозна. Преден зъб ми е счупен и единственото решение е вадене. Набирам смелост от пролетта! Трагедия.

С ръката е някак по-лесно да се правя, че не е моя.😁

# 23
Кофти...съвсем ли няма нищо останало, за да сложат някаква временна коронка поне?
За след това мислила ли си? Мост, имплант?

# 24
  • София
Не, днес пак го пипна и каза, че е прекалено слабо. След това - лесно. Ще измислим решение. Само ваденето да мине.
Отзад са ми вадили корени, но сега имам чувството, че е по-страшно.

# 25
  • Бургас
Free Agent,няма нищо страшно!Заради заболяванията ми се потрошиха жестоко почти всички зъби и зъболекарят ми беше на мнение,че ако направи коронки,няма как да се задържат дълго и извади зъбите.Предните излизат много по-лесно от задните,всички задни са ми извадени,имам само четири зъба на долната челюст отпред.Като студентка ми вадиха долен мъдрец с операция,два часа и половина,беше ужасно.Предните излизат за секунди,при положение,че имам хем дълги,хем криви корени.После почти не боли,задните са ужасни наистина,боли с дни.
Стискам ти палци,ще се справиш.
Ако ти се счупи и друг зъб си направи изследвания на витамин Д и калций,при мен там беше проблемът и за съжаление докато разбера всички зъби ми се изпочупиха.

# 26
  • София
Благодаря за подкрепата, това имах нужда да чуя. И аз имам операция на мъдрец, но мина много леко.

# 27
  • Бургас
Ще се справиш,няма страшно!Извади го,за да ти сложат зъбче и да си спокойна.Така като го отлагаш все по-страшно ти изглежда.То и аз за зъб доста се тревожа като ще ми вадят,че съм алергична към обезболяващи и като мине упойката...Със задните беше голям ужас,не можех да стана от болка първия ден.Три от предните от горната челюст ми ги извадиха наведнъж, защото едновременно се счупиха и все пак не болеше като заден зъб.

# 28
Free Agent, миналата година след нелеп инцидент дъщеря ми се оказа с 2 счупени предни зъба. Единият само липсващ наполовина, изградиха го и готово. Но на другия като тръгнаха да правят коронка се оказа, че е счупен чак в корена. Нямаше за какво да го хванат, лепнаха щифт и с него го извадиха. Дъщеря ми е много страхлива, но каза, че въобще не било страшно. После даже не изпи болкоуспокояващите, които ѝ бях приготвила.
Като знам какви панаири бяха за една пломба преди, ваденето се оказа много лека задача. Така че спокойно! Не го отлагай, а отивай още утре, за да не го мислиш по празниците Simple Smile
Като ме е страх ставам и го правя на секундата. Колкото повече отлагам, толкова по-страшно ми се вижда.
И да пишеш после Simple Smile

# 29
Реших си проблема като станах кръводарител. Като знам, че така помагам на друг човек, който има тежко заболяване, въобще не мислех за моето боцване.
С времето установих, че боцкането по пръста е болезнено (там има много нервни окончания), а от вената нищо не се усеща.
Въпреки че имам трудни за намиране вени вече ходя без страх да ми взимат. Моят начин е да гледам иглата, когато виждам какво ми правят не ми изглежда никак страшно. Освен това някак изключвам. Все едно гледам как го правят на друг човек. Но всеки човек е различен, намери твоя начин.
Имам проблеми с щитовидната и сега се изследвам по-често и от бременна. Радвам се, че преборих този си страх, иначе не знам какво щях да правя.
може ли да се дарява кръв при проблеми с щитовидната жлеза?

Общи условия

Активация на акаунт