Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 655
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
И аз тъкмо си взех тази: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71FuzmtEp8L._SY679_.jpg Идеално ми маха всички беления след тритиноина. Просто не мисля да ползвам никакви други пилинги за в бъдеще освен тези на gommage принципа. Имам какви ли не скъпи, нямам търпение да ги разкарам да си освободя шакафа и да ми остане само новата.

# 61
Този на Питър Томас Рот няма алкохол поне до колкото виждам. Моя на Бодишоп има доста  Twisted Evil въпреки, че не се усеща много изсушаващ. Явно ще се търси друг следващия път.

# 62
Аз този на половин цена го намерих. Излези ми около 25$ като този на Бодишоп, иначе е към 48$. МНого съм доволна. Даже и на сина ми дадох да пробва. Много добре му изчисти лицето, по-скоро го изглади. В началото на пубертета е. Пъпки няма, но кожата му стои една грапава. След този ексфолиант е изгладена и чиста.

Нанася се на суха кожа и се разтърква. Гледам пише, че може да се остави 3-5мин и тогава да се отмие. Но аз го отмивам веднага. Предния който имах пък трябваше на влажна кожа да нанасям. Но този или предния вършат ми идеална работа.

# 63
Тук е доста скъп тоя Питър  ooooh!, ще го пропусна. Този на Мизон също има алкохол, но е по-назад в списъка със съставки и не е денатуриран.

# 64
На Питър Томас пилинга има и ензими вътре. Освен на ттркането разчита и на ензимен пилинг. Освен това гледам и че има и лактубацилус фермент - пробиотик може би... въобщеее.... ама скъп е. Винаги е била скъпа марка. То един сквалан на тази марка е скъп, пък какво остава за другите по - комплексни продукти.

# 65
  • София
Аз поръчах това:
http://www.ebay.co.uk/itm/Tonymoly-Floria-Brightening-Peeling-Ge … 60353.m2749.l2649
от ebay, в aliexpres цената му е двойна.
Следващият път ще поръчам mizon.
Имам питане .... за сега съм на 4-пъти мазане с 0.05% третиноин, мисля да увелича до 5, а през останалите 2 дни да съм на киселини. Но как да процедирам - 5 последователни третиноин и 2 киселини или да ги редувам ....Rolling Eyes
Питах и в темата на Ординари, но ще питам и тук. Може ли Argireline Solution 10% да се нанася преди третиноина. След Айрол-а ползвам пантен и вече почти няма белене.

# 66
На мен ми се струва, че е по-добре да си 5 дни на третиноин и 2 на киселини, отколкото да ги разбъркваш.

Аз слагам всичко след третиноина, включително и Argireline бих. Слагах Бепантен преди, само докато ми беше много опънато, но откакто се нормалицираха нещата, вече не слагам нищо.

Да похваля още един слънцезащитен - Bioderma Photoderm MAX 50+ Aquafluide. Не щипе, не е мазен и не изсушава. В началото изглежда така, но след няколко минути като попие, белият филм изчезва. Много прилича като консистенция на Антелиос с една идея по-бял и по-сух.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 15:31 от Миоки

# 67
  • варна
Уфффф....вече взех Avene Cleanance 30spf matifiant.Доста бях ,,дю,, над фдт-а днес. Laughing
Ако някой ползва фдт да каже каква защита ползва под фдт-а без да лъсва кожата.Нещо ми се върти в главата за някаква вода - спрей на Биодерма 50-ти фактор?

# 68
Аз ползвам минерален оцветен слънцезащитен крем вместо ФДТ, а ако имаш нещо конкретно да прикриваш, вземи си коректор и слагай само на най-проблемните места. Ако лъщи, слагам малко пудра в Т зоната.

Сега погледнах какъв слънцезащитен си взела. Може да са променили формулата, но на мен лично ми запушваше порите преди няколко години когато го пробвах.

# 69
  • варна
Пак грешка.Но ще го пробвам известно време.Не ми излиза от ума тази вода с спф.Много примамливо звучи за подновяване върху фдт през деня.Имах и някаква свободна пудра на Холика Холика с  spf50 преди време.Дали може да се вярва на пудра?Достатъчно надеждни ли са като защита?

# 70
При теб може и да е ок кремчето или да са го преформулирали, или аз да съм ползвала в такава опаковка, но друг вид. Не помня как точно се казваше, за това не бързай да го "хвърляш". Пробвай го и ако ти е ок си го ползвай.

Спрейовете не ги препоръчват за лице, защото не е безопастно да се вдишват, а проблемът на пудрите и спрейовете като цяло е, че не може да ги нанесеш достатъчно равномерно. Така е много вероятно да имаш дупки в защитата колкото и добър да е продукта.

За да е ефективна и да отговаря на надписа на опаковката, тя трябва да е нанесена равномерно и в достатъчно количество. Пудра или спрей е по-добре от нищо, но не можеш да разчиташ на достатъчна надеждност. Стават за спешни случаи или ако нямаш под ръка друга опция. За зимата в България може би може да минеш с пудра, но за лятото съм убедена, че няма да е достатъчно.

# 71
  • варна
 bouquetБлагодаря за отговора.

# 72
Спреят със SPF 50, който съм коментирала аз, е на Biotherm, не на Bioderma. Серията е Dry touch и наистина не лъщи, поне крема, спрея е по-мазен, но върши работа при спешни случаи, например на плажа.

# 73
  • варна
Благодаря.Объркала съм двата щата.Joy

# 74
  • София
Благодаря.Объркала съм двата щата.Joy
.
Не си ги объркала. Ето това е продуктът.
Има такъв и на La Roche - Posay.

Приятни и неомазняващи са и двата. Много удобни за подновяване на слънцезащита през деня Peace

Последна редакция: ср, 10 яну 2018, 18:52 от DonaFlor

Общи условия

Активация на акаунт