Къната, билките и всичко останало - Тема 12

• 74 454
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Лия, има ли индиго, то се отмива, и червеното избива. Аз вече свикнах с него и вече го харесвам. Косата ми е с около 10-15 процента побеляване и не е с еднороден цвят, но ефекта от къната ми харесва и ще продължавам да я ползвам. Кафява съм с къна и индиго 50 на 50 и малко амла в една стъпка. Ще ти кача снимки следобед.

# 511
  • В къЩи.
Ами аз първоначално мислех да ползвам само билки от типа на амла,брингараж,тулси...все за заздравяване на косата.
Но взе да ме дразни избилото жълто от боите,а съм решила вече такива да неползвам,та се реших и на кестенява къна. Е не стана кестеняво,но ще си изразходвам останалата ми боя(къна) и после ще реша какво да взимам-дали тъмно кестенявата или чиста къна+индиго да смесвам...
Определено и аз си харесах косата след къносването и само от един път.Надявам се с всеки следващ да става все по-добре.
Чакам с нетърпение да видя и твоята коса. Hug

# 512
Съжалявам, че трябва да го напиша, но понеже от край време много внимателно проучвам какво си слагам по кожата и косата, винаги влизам в сайтовете на производителите. Направи ми впечатление, че Indus Valley имат 100% Botanical боя на цена от 599 рупии (към 14,68 лв) https://www.indus-valley.com/hair-color/100-botanical/organic-indus-black.html.  
Зоя са внесли евтината, от 199 рупии (4, 88 лв) https://www.indus-valley.com/hair-color/henna-color.html
Не мисля, че трябва да има много високи очаквания за качеството й. То винаги си има цена:)

# 513
  • Sofia, Bulgaria
Къната на Ayumi e една от най-добрите като консистенция, която съм ползвала. При мен също стана леко песачлива къната на Valley, но аз го отдадох на това, че най-вроятно не съм разбила много добре къната.
Както и да е де. Аз съм си доволна от нея. Изми ми се напълно от косата без да остава нищо. Ще я ползвам пак, но сигурно ще пробвам направо тъмно кестенявото следващия път 😊

# 514
Лия, аз преди месец качих мои снимки, но за да не те връщам да ровиш ето. Ще ги махна утре, защото ги има вече на по-предни страници. Не е чисто кафяво, но косата с къна има хиляди отенъци. На сянка понякога е много тъмна, на слънце червенее, но това е цената на натуралните билки. Аз умишлено не искам много тъмнокафяво. Ти ако искаш по-тъмно, можеш да сложиш 2 части индиго и една част къна. Въпрос на опит. Аз лично не искам да опитвам с готови бои. Смесвам си сама и експериментирам. Забелязах, че при бърза оксидация във фурната на 40-50 градуса поне при мен не жълтеят толкова корените, отколкото при 12 часовата.
Цветът се променя още 2-3 дни след къносване, така, че първоначалният не е окончателен. След ден-два може да ти хареса.

# 515
  • В къЩи.
Сега като видях сминките се сетих,че съм ги виждала. bouquet
Определно искам по-тъмно. Ще мажа и смесвам докато намеря моята комбинация. Peace
Права си ,че цвета се променя,само след едно измиване и вече не е така червена,по-кестенява е сякаш...или си внушавам и свикнах с червеното. Laughing

# 516
А от билка за растеж имате ли преки ясни впечатления, че се сгъстява косата и расте,където е била поокапала?! Или билката е за по-бърз растеж, а не сгъстяване?

# 517
А от билка за растеж имате ли преки ясни впечатления, че се сгъстява косата и расте,където е била поокапала?! Или билката е за по-бърз растеж, а не сгъстяване?

Привет. Аз съм с твоя проблем от три години го мъча. Ту се оправя, ту се влошава.
Пила съм добавки. Правила съм домашни маски и вече не знам кое  има ефект и кое не.
Зимата ми е доста оредяла отпред, но не се забелязва, защото е къдрава и чуплива. Интересното е, че оредяването се засилва при мен зимно време. Миналата година пролетта се оправи и цяло лято бях с прекрасна коса.
Късната есен обаче пак оредя за кратко време. Подозирам, че аз съм виновна защото минах на къна, но първият ми опит беше не с къна на хена, а онази индийската. И трябвало да седя не 3 часа, а половин. Няколко дни след измиването оредя много.
Сега вече не използвам тази къна. Ама белята е сторена.
Правех общо 4-5 пъти маски, пих добавки - нъцки.
Взех си и витамин Д на капки. Още нищо.
Принципно за алопеция се маже с чесън или лук. Майка ми имаше алопеция преди години и с чесън и се оправи косата,сгъсти се и сега е идеална.
Моя братовчедка това лято също получи алопеция. Опита с хапове и нищо. Не искаше с чесън, но като видя, че нищо не помогна го почна. Сега вече и никне коса.
В момента съм с домашна маска от - 2 пъдпъдъчи яйца, 2 лъжици сок от лук, рициново масло, масло от репей и кимион.
Миналата година правех и с бирена мая. Може и тя да ми е помогнала.
В последно време спрях маските, нямах време, но сега почвам всяка неделя да се цапотя с каквото се сетя.
За да не мириша на лук на следващия ден, си изплаквам косата с купа вода в която съм сложила малко оцет.
Лука и чесъна са що годе еднакъв антибиотик, но се чудя дали и с чесън да не пробвам, ама той още повече ще ухае и ме е страх да не би оцета с водата да не помогне за махане на миризмата.
А също така когато се сетя обливам косата с отвара от корени и листа от коприва.
Но проблема може да е на хормонална или стресова основа. При теб не знам защо е.
Иначе имах и силен косопад, него го преборих. Спрях шампоаните, минах на сапуните на Алепо и едни био шампони.
Скоро си взех и на Авия - шампоан с хума. Уж и тя помагала.
Другата неделя ще се къносвам, но по-другата пак ще правя маска.
В последно време зарязах маските, може би от отчаяние, но не бива да се отказвам.
Поръчала съм си и шуслерови соли 9 и 11, които са комбинация за косата и кожата. Всичко ще пробвам.
Ако и това не стане си мисля и Ревалид да взема.

Та да питам. Ако си намажа с чесън оредялото място, дали после след измиването оцет с вода ще помогне за махане на силната миризма? Някой да има опит?

# 518
  • Sofia, Bulgaria
Елора, мисля, че в тази тема момичетата ще са по-наясно http://m.bg-mamma.com/?topic=1011961, до колкото си спомням там имаше момичета, които са пробвали чесъна.

# 519
Благодаря, отивам  Hug

# 520
  • Бургас
Чесъна наистина много помага за растеж.Хубаво е да се види дали няма гнойно огнище, зъб при кръгова алопеция.

# 521
  • София
Нямам идея дали ще се махне миризмата на чесън с оцет, ако мажеш обаче само на едно място оредяло, няма да е голяма смрад, е, като си збие човек носа мирише, но и аче аз поне не усещах. Детето имаше преди години едно петно колкото 5ст. голямо на което му окапа косата, мажех го сутрин и вечер със скилидка дирекно, повече от месец, не гонеше вампири с миризма...

# 522
Ще пробвам тази седмица с чесънче.
Иначе момичета не сте ме разбрали. Или пък аз не съм обяснила правилно. Много бързах да напиша поста. Алопеция нямам, а само оредяване. Просто правих сравнение щом чесъна при алопеция помага, може би и при оредяла коса също би помогнала.
Засега с лука няма резултат. Затова се замислям за чесъна вече.

# 523
  • Sofia, Bulgaria
А с етерично масло от чесън дали няма да стане? Има такива обезмирисени. Просто като идея го давам.

# 524
Въобще не ми е хрумнало това. Ще търся тия дни и ще пробвам. Благодаря  Hug
Ще търся обезмирисено.

Общи условия

Активация на акаунт